Bregje Simons
Bregje Simons Entertainment 5 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Ed Westwick uit serie na seksuele beschuldigingen

Acteur Ed Westwick, bekend als Chuck in Gossip Girl, wordt in de serie ‘Ordeal by Innocence‘ vervangen door een andere acteur. Dat heeft te maken met de beschuldigingen van seksueel misbruik die de ronde doen over Westwick.

Opnieuw opnemen

Het driedelige drama zou eigenlijk in december 2017 uitkomen, maar na de beschuldigingen heeft BBC de opnames van de serie uitgesteld. Nu wordt de serie later deze maand opnieuw opgenomen in Schotland, maar dan met Christian Cooke in plaats van Ed Westwick. Dat meldt Variety. De nieuwe uitzenddatum is nog niet bekend.

Verdrietig en ontmoedigend

Westwick kan zich niet vinden in de beschuldigen en ontkent dat hij de drie vrouwen die hem beschuldigen, seksueel heeft misbruikt. Hij noemt het verdrietig en ontmoedigend dat de serie ‘aan de hand van valse beschuldigingen via social media’ zulke drastische beslissingen maakt.

De acteur heeft nog niet gereageerd op zijn vervanging in de serie. Wel liet hij in november al op Twitter weten dat hij de beschuldigingen heel erg vindt en er niets mee te maken heeft.

https://twitter.com/EdWestwick/status/928682058687291398

Drie vrouwen

Inmiddels wordt Westwick door drie verschillende vrouwen, onder wie actrices Kristina Cohen en Rachel Eck, beschuldigd van misbruik. Cohen heeft aangifte gedaan bij de politie in Los Angeles.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.