Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Entertainment 21 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Boef ‘spit’ zijn excuses, maar is het genoeg?

Rapper Boef heeft de afgelopen maanden behoorlijk wat kritiek over zich heen gehad, nadat hij vrouwen die hem een lift gaven tijdens oudejaarsavond had uitgemaakt voor ‘kechs’ (hoeren). Inmiddels heeft hij op Noorderslag waarschijnlijk voor de laatste keer zijn excuses aangeboden. Weet hij te overtuigen?

Hester Zitvast is in ieder geval nog huiverig. Voor VROUW.nl schreef zij naar aanleiding van de uitspraken van Boef tijdens Oud en Nieuw een column. Zij trok toen al harde conclusies: „Door deze zienswijze te prediken op Snapchat of in vlogs bereikt Boef talloze kinderen die nog extreem beïnvloedbaar zijn. Kinderen die daardoor misschien wel net zo’n geschifte denkwijze aannemen.”

Destijds riep zij daarom op tot een boycot. Onder meer Q-dj’s Mattie Valk en Karolien Debecker (België) en Laurens Luyten (MNM, België) voerden ook daadwerkelijk een boycot uit. Daarnaast is Boef niet meer welkom op Paaspop en heeft ook Corendon de samenwerking met de rapper opgezegd.

Twijfel

Ook na de excuses van Boef is Zitvast nog niet geheel overtuigd: „Ik twijfel”, vertelt de columniste aan Metro. „Iedereen heeft recht op z’n fouten, uiteraard. Maar soms is een ‘sorry’ niet genoeg. Het is wel weer met heel veel Boef-bravoure gebracht, deze act. En een dronken bui als excuus? Hou op met me. Dronken mensen spreken de waarheid, of niet?”

Wat is er dan nodig om Zitvast over de streep te trekken? Langdurig goed gedrag, zo zegt ze zelf: „Laat hem de komende jaren maar eens zien dat hij oprecht respect voor vrouwen heeft. Pas dan overtuigt hij mij. Voorlopig van mij dus nog even geen vertrouwen. Ik blijf denken dat hij een verknipt beeld van vrouwen heeft. Dat verander je niet zomaar, maar ik hoop wel dat ie er op een positieve manier in groeit.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.