Showbizz

Bas is teruggekeerd in Utopia

Bas is terug in Utopia.

Foto van 'D. van Aken'

25 JAN 2018

Wederom is er een oud-deelnemer van Utopia teruggekeerd in het programma op SBS6. Donderdagmiddag liep Bas Veldhoven weer het terrein op.

Ruud

De 'Utopiaan Van Het Jaar 2016' is de derde ex-bewoner die dit jaar terugkeert. Eerder zagen de kijkers Ivan en Ruud een comeback maken.

De vraag is vooral of Bas ook blijft in Utopia. Ruud, die met veel poeha voor de derde keer terugkwam, vertrok 24 uur later alweer. Tegenover de andere bewoners zweert Bas dat hij blijft.

Beau

"Wat een ellende", dat was de eerste reactie van inwoner Beau, die ooit het bed deelde met Bas. “Hij gaat maar mooi bij José in de caravan liggen.”

Stopt

In november werd bekendgemaakt dat de langstlopende realitysoap ter wereld op 1 juni 2018 stopt. Het is voor iedereen nog onduidelijk hoe de laatste maanden van het programma eruit komen te zien.

Bewoners hebben al een tijdje geen contact meer met de buitenwereld en er worden ook geen kandidaten meer weggestuurd.

BEKIJK OOK


Views

300+

Warmteprotocol in arena tijdens optreden Toppers

Warmteprotocol in arena tijdens optreden Toppers

Jeroen van der Boom en Jan Smit Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Vanwege het warme weer is er zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam tijdens het optreden van de Toppers een warmteprotocol van kracht.

Zo wordt er extra geventileerd en blijven de buitendeuren open. Ook mogen de bezoekers bij uitzondering een plastic flesje water meenemen. Het uitschuifbare dak van het stadion blijft wel dicht, omdat daar allerlei apparatuur en lampen aan hangen.

Roze

Net als vrijdag worden zaterdagavond weer vele duizenden in het roze geklede mensen verwacht. Sommigen verzamelen zich al in de middag voor het stadion. De directie raadt de bezoekers aan om zoveel mogelijk uit de zon te blijven, zich niet te warm te kleden en toch vooral voldoende te drinken, aldus de woordvoerster.

Ook de organisatie van Dauwpop bij Hellendoorn is voorbereid op de hitte. Volgens een woordvoerder was het aan het begin van de middag ,,al lekker druk'' en zijn er extra waterpunten. Ook bieden de bomen beschutting en is er zonnebrandcrème verkrijgbaar.

BEKIJK OOK


Views

1k+

YouTube wil trailer Redbad weg: 'hij is beledigend'

YouTube wil trailer Redbad weg: 'hij is beledigend'

Cast Redbad Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

De trailer van de film Redbad zou beledigend zijn en daarom heeft YouTube aan de makers gevraagd om hem te verwijderen.

Daarnaast weigert YouTube om het promotiefilmpje van de Nederlandse film onder de aandacht van gebruikers te brengen. Dat heeft producent Klaas de Jong zaterdag gemeld. De trailer van Redbad is volgens het social media-platform “beledigend voor grote bevolkingsgroepen.”

Redbad

De film, die eind juni in première gaat, gaat over de Friese held Radboud die in de vroege middeleeuwen, met hulp van de Vikingen, strijd voerde tegen de christenen die hun geloof met harde hand opdrongen in de lage landen. Het verzet tegen het gedwongen bekeren tot het christendom is een belangrijk thema in de film.

„Vanuit ons Nederlandse perspectief is het verzet tegen het christendom geen groot issue”, stelt De Jong. „Maar in de rest van de wereld is dat blijkbaar nog wel een enorm ding. Ik viel echt van mijn stoel: het is bizar dat Amerikanen nu willen gaan bepalen wat voor Nederlanders aanstootgevend moet zijn.”

Onderzoek

De makers hebben veel archiefonderzoek gedaan naar de Friese held Redbad om een film te maken die de geschiedenis recht doet. „Maar we hebben blijkbaar toch een gevoelige snaar geraakt”, stelt De Jong. “Nog voordat iemand ook maar één scene heeft gezien, hebben we al honderden boze mails en brieven gehad dat we de geschiedenis geweld hebben aangedaan.”

De Jong past de trailer van Redbad niet aan. Eerder werden de rechten al verkocht aan de VS en diverse landen in het Midden-Oosten. Red wordt geregisseerd door Roel Reiné. Onder anderen Gijs Naber, Renée Soutendijk, Derek de Lint, Egbert Jan Weeber en Loes Haverkort spelen in de film.


Views

1k+

Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

Win! Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

De vier Gabbers met vlnr Ali B, Najib Amhali, Martijn Koning en Roué Verveer. / Vincent van Dordrecht

In samenwerking met Gabbers

24 MEI 2018

We dagen je uit: probeer net zo grappig te zijn als Gabbers. Of grappiger!

Roué Verveer, Martijn Koning, Najib Amhali en Ali B zullen op 29 en 30 juni de ene na de andere grap de Ziggo Dome in slingeren. Zij doen dat in een nieuwe formatie tijdens de derde Gabbereditie. Koop je kaarten met 20 euro korting via Metro.

koop gabber tickets

Maar… zijn Metrolezers misschien wel net zo grappig of zelfs grappiger dan deze vier comedians? Wij twijfelen daar uiteraard niet aan, maar we dagen de lezer wel uit. Vorige week kondigden we het in een interview met het kwartet heren al aan: er komt een wedstrijd ‘Ben jij net zo grappig als Gabbers?’

Stel, Gabbers voor je neus

„Geef de lezers een opdracht mee, dat werkt het beste. Donald Trump bijvoorbeeld”, zegt Martijn Koning. En met een lach: „Of Gabbers zelf natuurlijk. Pak ons maar hard aan.” De opdracht daarom deze keer: stel, de vier Gabbers staan voor je neus. Welke grap óver hen (of over een van de vier) zou je vertellen?

Inzenders van een onvervalste Gabbersgrap maken kans op 5x2 vrijkaarten voor een van de Ziggo Dome-shows. Maar, misschien nog wel belangrijker, bij plaatsing van je grap in Metro of op Metronieuws.nl verdien je uiteraard eeuwige roem!

Meedoen? Mail dan je grap naar marketing@metronieuws.nl.

Kaarten met korting

Metrolezers kunnen naast de prijsvraag profiteren van een speciale kortingsactie van deze krant en Gabbers. Kaarten voor de shows op 29 en 30 juni in Ziggo Dome bestel je via www.gabbers.nl. Metrolezers krijgen 20 euro korting voor elke rang! Dit door de vouchercode metro (met kleine letters) in te voeren.

koop gabber tickets

Lucky hour

Elke Gabber-donderdag wordt tussen 12.00 en 13.00 uur bovendien het Gabbers Lucky Hour gehouden. Wie vandaag tijdens dat uur kaarten met de metrocode bestelt, maakt kans op een gratis fastlane bij Ziggo Dome.

BEKIJK OOK


Views

2k+

Don Diablo produceert nummer ter ere van Avicii. / ANP
Likeability of 5

Don Diablo produceert nummer ter ere van Avicii

DJ Don Diablo. / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Afgelopen maand maakte Avicii een einde aan zijn leven. Velen reageerden geschokt op dit tragische nieuws en ook dj Don Diablo was zeer aangeslagen. De dj maakte vrijdagavond bekend dat hij een nummer ter ere van de overleden dj heeft geproduceerd.

Mentale problemen

De opbrengsten van het nummer zal Diablo doneren aan een stichting voor mensen met mentale problemen. „Het eerste wat ik wilde doen was mensen helpen.”

Diablo hoopt met het nummer, Wake me when it’s quiet, aandacht te generen voor het probleem wat tot nu toe nog onder de tafel wordt geschoven. Hij geeft aan dat ook hij te maken heeft met stress van overvolle touringsschema’s en druk van buitenaf.

Outsiders

„De omstandigheden worden steeds heftiger, als ik in China ben loop ik vaak met een masker op. Niet eens om de vervuilde lucht, maar gewoon vanwege de gekte daar” zei de dj gisteravond in RTL Late Night.

Hoewel Diablo en Avicii elkaar niet goed kenden, zegt Diablo zich wel verbonden te hebben gevoeld met de overleden dj. „We zagen elkaar weleens op festivals, maar we waren allebei een soort outsiders.”

BEKIJK OOK


like
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

Kit Harrington en Rose Leslie trouwen 23 juni.  / EPA

Kit Harrington en Rose Leslie trouwen 23 juni

Kit Harrington en Rose Lesie. / EPA

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Kit Harrington en Rose Leslie, de twee Game of Thrones-sterren hebben een datum geprikt voor hun huwelijk. Het tweetal trouwt op 23 juni in het Noordoosten van Schotland. Dit meldde de BBC vrijdagavond.

Jon Snow en Ygritte

Kit en Rose, vooral bekend als Jon Snow, en zijn geliefde Ygritte in de HBO-hitserie kregen in 2012 een relatie. Een jaar later gingen het paar uit elkaar. Ze bleken echter niet zonder elkaar te kunnen, want in 2014 werden ze weer hand in hand gespot.

In april van datzelfde jaar verscheen het verliefde paar zoenend op de rode loper van Britse theaterprijzen Olivier Awards.

Kasteel

Niet lang daarna kondigde het tweetal hun verloving aan. De ouders van de verloofde actrice wonen in het Lickleyhead kasteel, gelegen in het kleine dorp Insch in het graafschap Aberdeenshire. Het kasteel werd in 1499 gebouwd en is van oudsher het verblijf van de Schotse Clan Leslie.

BEKIJK OOK


Views

1k+

De enige Nederlander op Coachella: wie is San Holo?

San Holo tijdens zijn optreden op Coachella. / Privébeeld

Foto van 'Daisy Heyer'

24 MEI 2018

In Nederland doet hij misschien niet direct een belletje rinkelen, in Amerika is hij nu één van de grootheden van dit moment: San Holo. Hij stond zelfs als enige Nederlander dit jaar op Coachella Festival. Maar wie is deze nuchtere Hollander die zo groot is in the States?

Hij loopt ergens buiten op straat in Los Angeles als we hem aan de telefoon krijgen: de 27-jarige Sander van Dijck, die door het leven gaat als San Holo. „Ik ben nu voor de vierde maand op rij in Los Angeles, want ik vind het heel vervelend om telkens heen en weer te reizen. Die jetlag…” zegt hij, terwijl de wifi-verbinding meerdere keren een beetje wegvalt. „Eind deze maand kom ik weer even terug in Nederland, dan begin ik aan een korte tour in Europa. En daarna gaan we weer terug naar Amerika. Eigenlijk ben ik meer van huis dan thuis.”

Zoetermeer

Dat thuis, is een appartement in Zoetermeer. Maar voorlopig zijn er nog geen plannen om ook daadwerkelijk naar Amerika te verhuizen, ondanks het vele reizen. „In het begin was dat heen en weer vliegen ontzettend heftig. Steeds een andere plek, steeds andere personen. Nu ik eraan gewend ben voel ik mij juist heel erg vrij. Mijn geluk hangt niet af van de plek waar ik ben, maar van wat ik aan het doen ben: muziek maken en optreden. Tuurlijk mis ik mijn vrienden en familie, maar als je dit beroep doet moet je eigenlijk een tikkeltje egoïstisch zijn en voor jezelf kiezen. Later ga ik mij wel een keer settelen op een vaste plek waaruit ik makkelijker kan reizen.”

Ontploft

De dj begon op zijn 13e met gitaar spelen en bleek behoorlijk goed: hij belandde op het Conservatorium. Maar al snel raakte hij uitgekeken op ‘gewoon’ gitaar spelen en begon hij elektronische muziek te produceren. „Ik had nooit het doel om dj te worden of het te gaan maken. Maar ik maakte remixen van klassiekers uit de hiphop en dat was iets dat niemand tot dan toe durfde. Dat is in Amerika – per ongeluk - compleet ontploft.”

Zijn tracks, die je kon vinden op Soundcloud en YouTube, werden onwijs veel gedraaid op de radio en festivals in Amerika. Voor de dj het gouden tickets naar succes in de VS. „Het was raar: ik had nog nooit gedraaid in mijn leven, maar ik werd voortdurend door andere dj’s in Amerika gedraaid. Toen pas besefte ik dat mensen het waarschijnlijk wel vet vonden.”

Nuchter in Nederland, een god in Amerika

De dj werd gekoppeld aan een management en voor hij het wist vlogen drie jaar vol optredens in de VS voorbij. Waarom het in Nederland nog niet ontploft is rond San Holo, dat weet hij zelf ook niet. Erg rouwig is hij er overigens niet om. „Ik word af en toe wel gedraaid op de radio in Nederland en ik sta dit jaar bijvoorbeeld wel op Lowlands. Dat is ook niet niks! Ik denk dat het komt omdat je in Amerika altijd een groot publiek aanspreekt, al draai je nog zo specifiek. Spreek je een bepaalde doelgroep aan, dan zijn dat vaak alsnog heel veel mensen. In Nederland zijn dat er dan maar een paar honderd.”

Dat wil trouwens niet zeggen dat Van Dijck niet herkend wordt in Nederland: „Laatst stond ik net met een bak Chinees in mijn handen bij de Randstadrail, werd ik herkend door iemand die met mij op de foto wilde. Maar dat gaat alsnog heel nuchter hoor. Dan is het van ‘Bedankt, leuk je gesproken te hebben!’ In Amerika ben je opeens een God als je ergens op het grote podium staat.”

Meer begrip

En een groot podium, daar stond hij zeker op: in april draaide hij op een enorme stage op Coachella. Dat optreden legde hem sowieso geen windeieren. „Na Coachella is iedereen opeens één en al oor. Ik denk dat het een van de grootste en belangrijkste optredens is geweest die ik ooit heb gedaan. Hoe het ging? Fantastisch. En als ik dan achteraf opeens op Shownieuws te zien ben en mijn moeder heel enthousiast een foto van de televisie maakt, is dat natuurlijk helemaal leuk. Dan snapt mijn moeder ook hoe groot het eigenlijk allemaal is wat er gebeurt. Mijn ouders waren zich daar niet echt van bewust. Eerst had ik maar een gekke switch ‘van gitaar spelen naar knopjes draaien’ gedaan. Nu begrijpen ze dat het meer is.”

En dat is wat San Holo ook aan de rest van de wereld duidelijk zou willen maken: „Dat ik meer doe dan aan knopjes draaien. Dat het echt om muzikaliteit gaat in mijn leven. Op dit moment ben ik dan ook hard bezig om mijn album af te maken zodat ik ook die kant van mezelf kan laten zien. Maar dat duurt nog even hoor. Ik ben heel perfectionistisch. Mijn doel is om het nu zo snel mogelijk af te krijgen, omdat ik weet dat de perfecte tracks anders zo lang blijven liggen dat ik ze toch niet meer leuk vind. Dus eerst dat album af, dan toeren. En wie weet komen er dan ook wel meer optredens in Nederland…”

BEKIJK OOK


Views

2k+

HAEVN: de wereld aan je voeten in 30 seconden

Foto van 'metronieuws'

24 MEI 2018

30 seconden muziek. Meer had dreampopduo HAEVN niet nodig om the next big thing in de Nederlandse muziekwereld te worden. Nu hun debuutalbum Eyes Closed er is, ligt de weg naar Europa open.

Noem het een jongensboek, het lot of gewoon een onwaarschijnlijk verhaal. Geen scriptschrijver had de manier waarop popgroep HAEVN ontstond kunnen bedenken. Film- en reclamecomponist Jorrit Kleijnen (31) is al een aantal jaar bezig met het maken van muziek voor films, commercials en tv-series als hij door een reclamebureau wordt ingehuurd om de muziek te maken voor een commercial. Nadat hij de emotierijke pianomuziek heeft aangeleverd, wordt hij gebeld door het reclamebureau. ‘De muziek is hartstikke mooi, maar het moet een popliedje worden, met zang. Nu hebben we hier een collega die voortreffelijk kan zingen’, kreeg Jorrit te horen. Jorrit: „Ik dacht: yeah right. Nu krijg ik een vriendje van de opdrachtgever in de maag gesplitst.”

Uitzinnig

Die zanger is Marijn van der Meer (35), op dat moment copywriter bij het reclamebureau en in zijn vrije tijd singer-songwriter. Hij hoort de muziek van Jorrit en krijgt kippenvel. Thuis zingt hij wat zinnen in over de muziek en stuurt het resultaat, de dertig seconden muziek die Where The Heart Is zal worden, naar Jorrit. „Toen ik hoorde wat hij met mijn muziek had gedaan, werd ik gek. Ik was al zes jaar componist en had met talloze musici gewerkt, maar dit had ik nog nooit meegemaakt. Ik was compleet getriggerd en belde hem uitzinnig op.”

De twee hebben elkaar dan nog nooit ontmoet. Dat volgt niet lang daarna, als diezelfde 30 seconden muziek ook onder een Europese reclame van Volvo komen, is duidelijk dat hun samenwerking potentie heeft. „Daarop zijn we samen in een huisje in de Ardennen gaan zitten met een laptop, piano en gitaar en om elkaar maar eens wat beter te leren kennen” grinnikt Marijn.

Kapiteins

Dat de twee ieder een andere achtergrond in de muziek hebben met eigen expertise en ervaring, is de kracht van het duo. Jorrit is de man van de sound, orkestraties en de producties, Marijn is verantwoordelijk voor de teksten, de zang en de songwriting. Jorrit: „We zijn twee kapiteins op één schip, met ieder een eigen helft van de boot. Doordat we elkaars expertise niet helemaal beheersen en begrijpen, kunnen we intuïtief op elkaar reageren. Af en toe lopen we over elkaars dek. Samen zoeken we naar het gevoel van een vliegtuig dat opstijgt. Het enige criterium dat telt, is dat je er kippenvel van krijgt. Dat is de graadmeter.”

Streamingkoning

Zo wordt HAEVN een echte popgroep. De dertig seconden muziek in de Volvo-reclame worden uitgewerkt tot een compleet liedje, net als de muziek die ze voor een BMW-commercial maken. Zonder dat ze live hebben gespeeld, wordt Finding Out More een hit. Op basis van de twee singles verkopen ze drie keer Paradiso uit, krijgen ze een nominatie voor een Edison en groeien in rap tempo uit tot vaste waarde in de Nederlandse muziekwereld. De track Love Is A Game verschijnt in zeventien landen in Spotify’s New Music Friday, single Back in the Water in zestien. Op Spotify hebben ze anderhalf miljoen luisteraars, bijna net zoveel als streamingkoning Ronnie Flex. En dan moet het debuutalbum nog verschijnen.

IJslandse berg

Eyes Closed heet het debuut, dat morgen verschijnt. Een titel als een credo, een instructie voor de luisteraar. Jorrit: „Doe je ogen dicht en luister. Het gaat om jou. Marijn en ik zijn slechts degenen die je in een bus zetten, of in het vliegtuig, om je ergens neer te zetten. Op straat in middernachtelijk New York, op een dansvloer, of op een berg in IJsland. Hoe je het verder invult, is aan jou. Onze rol is dienend”.

Het album zou in februari verschijnen, met een releaseshow in een uitverkocht Carré. Dat het album drie maanden werd uitgesteld, komt door de interesse vanuit het buitenland. Het album verschijnt niet alleen in Nederland, maar ook in Rusland, Polen, België, Luxemburg, Italië, Duitsland, Frankrijk en Japan. De wereld ligt voor ze open. Maar wel op eigen voorwaarden. Jorrit: „We willen graag succesvol zijn op een manier waarbij we trouw blijven aan onszelf. En dat is precies wat we nu doen.”


Views

1k+