Showbizz

Likeability of 6

Barbie met spoed naar ziekenhuis

Realityster Barbie met spoed naar ziekenhuis / ANP

Foto van 'D. van Aken'

12 JAN 2018

Barbie is met grote spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Dat meldt Shownieuws.

Spoed

Er kwam vrijdagochtend een 112-melding binnen voor het adres waar Samantha de Jong woont. Daarbij was sprake van grote spoed.

Het huis in Scheveningen waar Samantha woont is door de politie met linten verzegeld.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand is, maar de situatie zou ernstig zijn. De ex van Barbie, Michael van der Plas, zou inmiddels vanuit Spanje onderweg zijn naar Nederland om haar bij te staan.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


likelove
user_0160ea3777e946e2268bde7cdeb4209eea4be289_avataruser_b69c06d3ddfa226005bd3e5e35ad5ec8fa8790b3_avatar

Views

400+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Olly Alexander moest zijn geaardheid verzwijgen

Olly Alexander tijdens een optreden op Lowlands ©Jelmer Visser

Foto van 'Jelmer Visser'

VANDAAG, 16:50

De Britse zanger Olly Alexander, bekend van de band Years & Years, staat bekend als een flamboyante frontman die van zijn homoseksuele geaardheid geen geheim maakt. Naast zanger is hij ook een fanatieke voorvechter van de rechten van LGBTQ+'ers. Dit was echter aan het begin van zijn carrière wel anders. Toen werd hem geadviseerd om niet uit de kast te komen.

Niet verschuilen

Deze informatie kwam naar boven toen hij tijdens een liefdadigheidsevenement in Londen vertelde hoe zijn band en hij in de beginjaren mediatraining kregen. Een trainer zou hem toen gezegd hebben. „Het gaat toch niemand aan met wie jij de lakens deelt? Wil je echt de deur openzetten voor zulke persoonlijke vragen? Het is misschien beter om helemaal niets over je seksualiteit te zeggen."

Dit advies nam de zanger echter niet ten harte. Bij de eerste gelegenheid dat een journalist hem vroeg naar zijn seksuele voorkeur, antwoordde hij resoluut dat hij homoseksueel was en dat het liefdeslied dat hij zong was gericht aan een man. „Ik moest dit doen voor mijn 15-jarige zelf, hem vertellen dat wij ons niet meer verschuilen", zei Alexander.

Documentaire

Het zwijgen over zijn geaardheid had een grote weerslag op de toen nog jonge artiest. Hij had last van depressies en angststoornissen. Zijn coming out voelde voor hem dan ook als een bevrijding.

Door het verhaal over zijn coming out en persoonlijke problemen met de wereld te delen hoopt Alexander lotgenoten een hart onder de riem te steken. Vorig jaar maakte de BBC een documentaire over hem met de titel 'Growing up gay'. Deze film werd lyrisch ontvangen. „Ik werd overspoeld met berichten van fans, die ook met hun seksualiteit of gender-identiteit in de knoop lagen. Zij wilden hun ervaringen met mij delen en vertelden mij verhalen over problemen op school of thuis."

De frontman van Years & Years wil voor deze groep mensen op blijven komen door hierover te blijven spreken.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Likeability of 5

Camera video'Juf Ank' krijgt eigen realityserie op RTL 5

Ilse Warringa. /RTL

Foto van 'Constance van Amstel'

VANDAAG, 11:34

Ilse Warringa, de actrice die afgelopen weken wereldberoemd werd in eigen land door haar vertolking van Juf Ank in De Luizenmoeder, krijgt een eigen serie op RTL 5. Het gaat om Foute Vriendinnen, een tegenhanger van Foute Vrienden, het programma waarin vrienden elkaar in gênante situaties brengen.

Pranken

„Na het succes van het hilarische programma Foute Vrienden, waarbij de echte vrienden Pim Muda, Albert Jan van Rees, Pepijn Gunneweg, Leo Alkemade en Tim Kamps elkaar flink te grazen nemen, is het nu tijd voor Foute Vriendinnen, ". laat RTL weten in een persbericht. Warringa en haar vier vriendinnen zullen vanaf 10 mei gaan 'pranken'. Wie Ilse's foute vriendinnen zijn, wordt op een later moment bekend.

Het programma Foute Vrienden is wereldwijd te zien onder de naam Impractical Jokers en is enorm populair. In het format worden de vriendinnen in alledaagse situaties gebracht, waarbij een van hen een oortje in krijgt. Via het oortje fluisteren de anderen haar de gekste dingen in, die zij moet zeggen tegen nietsvermoedende mensen. Een verborgen camera registreert de uiteenlopende reacties op de grappige, gewaagde en gênante opmerkingen. Nederland is het eerste land dat met een vrouwenversie komt.

LEES OOK


like
user_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

400+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

In opdracht van de Rijksoverheid

15 MAA 2018

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

Onze wereld wordt met de dag digitaler en daarmee wordt de bescherming van onze data dus ook telkens weer belangrijker. Toch gaan veel mensen wat slordig om met hun gegevens en daardoor zijn zij makkelijk te hacken. Ben jij wel goed beveiligd of ben jij hackable? Met deze test kom je er snel en makkelijk achter.

1. Als ik een melding krijg dat ik kan updaten, dan...

a. Laat ik die melding lekker even staan. Waar zijn die updates goed voor?

b. Voer ik de update meteen uit.

2. Voor elke site gebruik ik...

a. Hetzelfde wachtwoord, lekker makkelijk.

b. Een ander wachtwoord, wel zo veilig.

3. Mijn computer back-uppen, dat doe ik...

a. Heel soms, als ik daar zin in heb.

b. Regelmatig.

4. Ik krijg een mailtje van mijn bank met een link. Die link...

a. Klik ik meteen aan.

b. Klik ik niet aan. Ik lees eerst de inhoud van de mail en kijk naar het e-mailadres waar hij vandaan komt.

Als je alleen maar b hebt geantwoord, dan ben je heel goed bezig. Hackers krijgen jou niet zomaar te pakken. Heb je bij een of meerdere vragen ook het eerste antwoord? Dan kun je er met een aantal makkelijke maatregelen voor zorgen dat jij een moeilijker doelwit bent voor hackers.

1 Voer updates snel uit

Voor velen zijn de updates van je besturingssysteem een beetje als huiswerk: uitstellen totdat je écht niet meer anders kan. Maar die updates zijn er voor een reden. Fabrikanten brengen updates vaak uit om ervoor te zorgen dat beveiligingslekken in het door jou gebruikte systeem gedicht worden. Daardoor is de kans veel groter dat als je te lang wacht met updaten, je gehackt wordt. Dus laat je telefoon, tablet en computer maar gewoon meteen updaten zodra je een melding krijgt dat dat kan.

2. Gebruik een ander, goed wachtwoord voor élke website

Het is begrijpelijk als je het lekker makkelijk vindt om één wachtwoord te gebruiken voor elk account op elke website. Maar veilig is het niet. Als iemand dan een van je accounts weet te hacken, heeft hij gelijk toegang tot alle dingen die jij op het internet doet. Zeker bij overheidsdiensten als DigiD kan dat hele nare gevolgen hebben. Gebruik daarom voor elke website een ander, goed password met veel letters, cijfers en andere tekens.

Als je dat onhaalbaar vindt, dan is dat heel begrijpelijk. Bovendien ben je niet de enige. Ruim de helft van de Nederlanders ziet het aanhouden van een ander wachtwoord voor elke site als onmogelijk, zo blijkt uit onderzoek. Gebruik in dat geval een wachtwoordmanager. Met zo'n wachtwoordmanager – een digitale kluis voor je wachtwoorden en gebruikersnamen - heb je altijd al je wachtwoorden bij de hand. Je hoeft dan nog maar één sterk wachtwoord te onthouden: het wachtwoord voor je wachtwoordmanager.

3. Voer regelmatig back-ups uit

Ook back-ups maken is zo'n klusje waarvan je denkt: dat komt later wel. Waarbij 'later' meer dan eens 'nooit' blijkt. Maar back-ups zijn ontzettend belangrijk. Als je computer besmet raakt met een virus, dan kan het zijn dat ook al je bestanden weg zijn. Op dat moment slaak je waarschijnlijk een enorme zucht van verlichting als je een recente back-up op je externe harde schijf hebt staan. Dat is die paar minuten dat je bezig bent met een back-up maken dubbel en dwars waard.

4. Let op waar je op klikt

Let altijd op waar je op klikt. Een link lijkt misschien onschuldig, maar het klikken op zo'n link kan ervoor zorgen dat er schadelijke software wordt geïnstalleerd op je apparaat. Ook bijlages bij e-mails kunnen een dergelijk effect hebben. Kijk daarom bij mails altijd naar het taalgebruik. Als het niet goed voelt, neem dan het zekere voor het onzekere: klik niet op de link, maar tik zelf het webadres in.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

1k+

Vlaamse doet perfecte Temptation Island-imitatie

De koppels van het huidige seizoen/RTL

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Imiteren is niet makkelijk, maar sommigen doen zonder problemen op commando de een na de andere imitatie. Dat geldt ook voor de Vlaamse Ella Leyers.

Het slachtoffer van haar is het halve deelnemersveld van het huidige Temptation Island-seizoen. Zus Billie noemt steeds een van de kandidaten en zonder problemen schakelt Ella over naar het volgende slachtoffer.

Fabrizio, Megan en Daniëlle

Verleider Fabrizio en kandidaten Megan en Daniëlle worden perfect nagedaan. Dus voor de fans van de serie is de post zeker even het bekijken waard.

Ella is een actrice, net zoals haar zusjes Billie, Olga en Dorien. In Vlaanderen staan ze bekend als de zusjes Leyers. Hun vader Jan is een bekend muzikant en televisiemaker.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Proevende heren van Beer in a Box met vlnr: Victor Kuppers, Armand Haan, Tim Remmerswaal.

In samenwerking met Beer in a Box

In samenwerking met Beer in a Box

16 MAA 2018

Het proeven van bier is niet zomaar een kwestie van veel goudgele rakkers nuttigen en dan een kenner zijn.

Het glas aan je lippen zetten, kantelen en gaan! En dan denken dat je iets over een biersmaak kunt vertellen? Nee ho maar. Bier proeven is veel meer dan het drinken, is de stellige overtuiging van de heren van het Alkmaarse Beer in a Box. Tim Remmerswaal, Armand Haan en Victor Kuppers van het nog jonge online bedrijf in speciaalbieren móeten het wel weten. Zij stellen, in samenwerking met kenners in een testpanel, de ‘beer in a boxen’ samen. Zij komen er op een gegeven moment achter welk smaakprofiel je hebt en welke bieren bij jou passen. Zo kan Beer in a Box je uitdagen met nieuwe speciaalbieren, zonder dat je bij je abonnement ooit dezelfde soort in huis krijgt. Die heren nemen je in vijf bier-proef-stapjes mee en kun je langzaam op weg gaan een echte bierconnaisseur te worden.

1 De geur van je bier

De geur (het aroma) wordt gevormd door de smaakstoffen in het bier die het slijmvlies in je neus prikkelen. Deze komt tot je via de neus en de mondholte. De temperatuur van het bier speelt een belangrijke rol. Hoe hoger die temperatuur, hoe meer smaakstoffen er verdampen en hoe meer deze in je holtes tot uiting komen. Een koud biertje heeft dus minder smaak dan een lauwere variant. Dat verklaart ook waarom een bier anders ruikt dan hij smaakt. Zodra bier in je mond terecht komt, wordt het opgewarmd en komen de geurstoffen vrij.

2 Gaat de smaak over de tong?

Het is een fabeltje dat smaken een eigen plaats op de tong hebben. Zoet, bitter zuur, zout en umami ervaar je met je hele tong. Zout en umami, de hartige smaken, komen in de regel niet in bier voor, de andere smaken wel. Echter, dit zijn de primaire smaaksensaties. Het echte proeven gaat vooral met de slijmvliezen in je neus en keel.

3 Mondgevoel

Hoe voelt het bier aan in je mond? Denk hierbij aan de prikkeling van het aanwezige koolzuur, hoe het in bier in je mond kleeft, de zeepachtigheid van het vocht en hoe je mond en tong samentrekken.

4 Volheid (body)

Van zachte boterige romigheid tot ‘water’ en alles ertussenin. De body van je bier bepaalt hoe je de smaak ervaart en vaak ook hoe lang hij blijft hangen.

5 Nasmaak

De nasmaak is de smaak die in je mond en neus overblijft nadat je het bier hebt doorgeslikt. Dat kan veranderen. Bier kan uitvloeien in een andere smaak. Het zoet komt bijvoorbeeld eerst, dan het bitter. Net als in het echte leven… Veel proefplezier!

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Speciaalbieren van Beer in a Box. / Femmy Weijs

Proefbox voor de Metrolezer

Speciaal voor Metrolezers is een ProefBox met zes speciaalbieren ontwikkeld. Beer in Box neemt ‘starters’ zo mee op ontdekkingstocht in de wereld van de smaken en geuren van speciaalbieren. De doos is bedoeld voor mensen die hun smaak graag willen weten. Victor Kuppers: „Zodra je je smaken in de smiezen hebt, kun je andere speciaalbieren gaan ontdekken. Wij beloven het beste te vinden binnen jouw smaakpallet.”

Wie Metro’s proefbox wil proberen gaat naar Beerinabox.nl/metro. Gebruik de actiecode metro en je krijgt er een gratis ‘beregoed bierglas’ bij.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

200+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Satirisch televisieprogramma 'De Kwis' stopt

Foto: ANP

Foto van 'Cerise van Vliet'

GISTEREN

Slecht nieuws voor iedereen die regelmatig in z'n broek plaste van het lachen om het televisieprogramma De Kwis. BNN-VARA heeft namelijk bevestigd dat het programma op 28 april voor het laatst te zien is.

Tijdens de eerste uitzending van het nieuwe seizoen zaterdagvond leken de 'Kwismasters' al hints te geven rondom een mogelijk einde van het programma. Vicepremier Hugo de Jonge was te gast en tijdens de finale kreeg hij de vraag of De Kwis na dit seizoen moet stoppen.

Het antwoord van De Jonge was 'Ja', aangezien hij slechts een beperkt aantal keer 'Nee' als antwoord mocht gebruiken. Vervolgens gingen Jeroen Woe, Niels van der Laan, Joep van Deudekom en Rob Urgert als 'Kwismasters' niet verder door op het vraagstuk.

Paul de Leeuw

De Kwis is bezig aan het tiende seizoen als zelfstandig programma. Het begon in 2011 als onderdeel van de zaterdagavondshow Paul! van Paul de Leeuw en later bij Langs de Leeuw. Sinds 2013 is De Kwis als zelfstandig programma te zien op NPO 1.

Na de uitzending van afgelopen zaterdag volgen nog zes afleveringen van De Kwis. Daarna is het helaas voorbij met de hilarische liedjes en sketches, maar gelukkig hebben we YouTube nog. Hier kunnen we voor altijd de hoogtepunten van het programma terugkijken. Metro zette een aantal van deze niet te missen fragmenten voor je op een rijtje:

1. Paardenvlees

Het lijkt alweer lang geleden dat ons land in rep en roer was om paardenvlees. Dit product leek ineens in veel meer etenswaren verwerkt dan veel mensen dachten. De mannen van De Kwis wisten hier maar al te goed raad mee.

2. Koningslied

Albert Verlinde vond dat Koningin Beatrix een ode verdiende, toen zij besloot af te treden. Verlinde bracht heel veel BN'ers samen, die allemaal een stukje tekst zongen op de melodie van '15 miljoen mensen'. De mannen van De Kwis vonden dat ze niet achter konden blijven en maakten hun eigen versie.

3. Google

Google weet alles van je. Privacy lijkt niet meer vanzelfsprekend te zijn, maar wat zeg jij eigenlijk allemaal tegen Google? Veel waarschijnlijk. Niels en Jeroen weten dit en maakten er een prachtig lied over. In de reacties is iemand bezorgd om de mannen: „Google weet dat jullie dit liedje zingen en toen 2 dagen later waren ze vermist". Zover is het gelukkig nooit gekomen, maar ze namen de zoekmachine wel flink op de hak:

4. WK 2014

Na een heus koningslied kon een WK-lied natuurlijk niet ontbreken in het repertoire van de mannen. Zo laten zij ons met een lach nadenken over de absurditeit van het bouwen van stadions voor de kampioenschappen: „Alle sloppen moeten wijken, armoedzaaiers niet zo zeiken. Hup gaan bouwen! Handjes uit de mouwen."

5. Energiedrank

Jongeren hebben het tegenwoordig veel te druk met school, buitenschoolse activiteiten en ook nog eens alles op YouTube en Instagram bijhouden. Ze hebben energiedrankjes nodig om al die bezigheden vol te kunnen houden! Dat zingen de mannen (uiteraard) op satirische wijze in dit - wat ons betreft - legendarische moment van De Kwis:

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Cherish vertelt de waarheid over Tim

Cherish. / RTL

Foto van 'Daisy Heyer'

17 MAA 2018

Heel België en Nederland zit op dit moment in spanning vanwege de ietwat gekke capriolen die Tim uithaalt in Temptation Island. Hoofdrolspeelster in dit hele verhaal? Cherish. En laat die nou recent te gast zijn geweest in het programma Goedele On Top, waar mening deelnemer van Temptation Island pittige uitspraken in doet.

Zo ook Cherish, die in de nieuwste uitzending van Goedele een paar onthullende uitspraken doet over Tim. En wie absoluut niet wil dat er iets verklapt wordt, kan ook beter niet doorlezen...

Grootste uitdaging

Aan alles wat Cherish in de show zegt lijkt het er namelijk niet op dat Tim en zij na het programma nog samen zijn. Sterker nog, Cherish geeft aan dat de plotselinge ommekeer van Tim haar af en toe hartstikke benauwd maakte. Daarnaast gaf ze aan dat Cherish Tim had gekozen vanwege 'de uitdaging'. ,,Als je wil trouwen en je doet mee aan Temptation, dan is dat de grootste uitdaging voor mij", zegt ze tegen Goedele.

Het gedoe met Tim lijkt dus allemaal vooral te zijn voorgevallen om haar 'doel' te bereiken. Schuldig naar Deborah voelt ze zich wel een beetje, maar aan de andere kant vindt ze dat ze Deborah een dienst heeft bewezen door Tim door de mand te laten vallen.

"Ik weet zelf ook hoe het is als een man vreemdgaat, dus ik vind het wel heftig voor haar. Maar ik heb het gedaan om te laten zien dat... al zegt een man ik ga trouwen, kindje, blablabla, het kan na drie, vier dagen ineens heel anders zijn."

#metoo

En passant laat de verleidster nog even weten dat ze het helemaal niet erg vindt om tijdens het uitgaan in haar kont geknepen te worden. Erg up to date van het nieuws is Cherish duidelijk niet: als Goedele haar vraagt of ze iets heeft meegekregen van de hele #metoo-discussie heeft Cherish geen flauw idee waar ze het over heeft.

Voor het volledige diepzinnige interview met Goedele kun je hier terecht.

LEES OOK


Views

400+