Showbizz

Ali B en Matteo Simoni: Patservrienden voor altijd

Camera videoAli B en Matteo Simoni: Patservrienden voor altijd

Ali B als Hassan Kamikaze.

Foto van 'Erik Jonk'

31 JAN 2018

De een is een entertainmentveelvraat, maar acteren in een film deed hij nog nooit. De ander is een acteerkanon uit België, maar over de grens een onbekend gezicht. Samen zijn Ali B en Matteo Simoni patsers… in Patser.

„Nee”, antwoordt Ali (36) stellig. „Ik had van Ali gehoord, maar nog nooit in levenden lijve ontmoet”, reageert Matteo (30) op de vraag of de twee elkaar voor de filmset al kenden. De twee acteurs van Patser zitten samen in Amsterdam knus op een bank. Hoe anders is dat in de actiefilm over een bendeoorlog in ‘drugswijk’ ’t Kiel in Antwerpen, die tot Amsterdam en Colombia aan toe volledig uit de hand loopt. Het geweld is gruwelijk, het straattaalgebruik buitengewoon grof. Maar ja, dat is zoals het is.

Waargebeurde shit

‘Min of meer gebaseerd op waargebeurde shit’, wordt aan het begin van Patser (vanaf donderdag in de bioscoop) vermeld. In de waargebeurde shit draait het om vier Marokkaanse vrienden die maar wat graag patser wilden zijn en aan de haal gingen met een enorme partij cocaïne van Colombianen. De straatwaarde: miljoenen. En dus foute boel voor de patsers die vinden dat het leven geen kopie van een kopie van een kopie moet zijn: ‘Ik wil een fucking patser zijn, gerespecteerd door andere patsers en die elke droomgriet kan krijgen’.

Ali B en Matteo Simoni: Patservrienden voor altijd

Matteo Simoni. / Janey van Ierland

Absolute hoofdrolspeler is Matteo Simoni, een man met een lange Vlaamse staat van dienst. Simoni heeft nog geen druppeltje Marokkaans bloed, dus de verslaggever herkent hem amper. Hij speelt de Belgische patser Adamo. De brute Amsterdamse patser, met de schitterende naam Hassan Kamikaze, is een flinke bijrol van ‘onze Marokkaan’ Ali B. Rapper, platenbaas, The Voice-coach, wat is Ali niet? Acteren deed hij echter nog nooit.

Goesting en hongerigheid

„Fijne vent”, zegt Matteo over zijn nieuwste tegenspeler. „Ali liet zich gelden. Op de eerste dag heeft hij de repetities helemaal overgenomen. Zijn goesting en hongerigheid waren fantastisch om te zien. Ali heeft me omvergeblazen.” Aan de andere kant van de rode bank is er net zoveel respect. Ali: „Ik ben een kansdenker, dus als je dan ziet wat zo’n Matteo kán. Alles wat hij heeft gespeeld kunnen we één-op-één in Nederland uitzenden.”

Matteo kon als ‘gewone Limburger’ ver gaan voor zijn rol. „Allez, het staat nogal ver af van de mens die ik ben en van alles wat ik gedaan heb. Maar ik houd van uitdagingen en ben graag een kameleon. Het vertrouwen wat ik van de regisseurs (Adil El Arbi en Bilall Fallah, red.) kreeg was onwaarschijnlijk. Ali kon zich niet meteen voorstellen dat Matteo een Marokkaan kon zijn. „Maar eenmaal aan het werk zag ik dat het gaat om inlevingsvermogen. Daar heb je empathie voor nodig waar Matteo waarschijnlijk mee geboren is. Vroeger had je vechtspellen waar poppetjes iets specifieks konden. Eén poppetje kon echter veranderen in iedereen, net als Matteo. Ik zie hem niet eens meer als Belg.”

Rotterdam, Antwerpen of... Urk

Genoeg lofzang. Dat Antwerpen veel meer is dan knus en die gezellige Vogeltjesmarkt, blijkt maar al te zeer uit Patser. Antwerpen is de Belgische drugsstad nummer 1, al denken velen misschien eerder aan Brussel. Ali reageert als een kenner: „Voor coke heb je een haven nodig. Dan kom je op Rotterdam of Antwerpen hè? Of Urk, hahaha.” Matteo: „Als je op de Belgische tv documentaires ziet, dan blijkt steeds dat Antwerpen de haven heeft waar je het gemakkelijkst drugs naar binnen smokkelt.” De cocaïne moet ook nog eens worden opgesnoven en daar is men in Antwerpen bepaald niet vies van. Matteo: „Testen van het afvalwater in de stad lieten zien dat het percentage cocaïne in het water hallucinant is. Waanzin.”

Ali B en Matteo Simoni: Patservrienden voor altijd

De in Patser bikkelharde Ali B.

Of je tegen het geweld en taalgebruik kunt of niet: met deze film wordt kleur bekend, vinden de twee. Matteo: „De regisseurs durven een politiek statement te maken en tegen schenen te schoppen. Het hoeft niet allemaal braaf binnen de lijntjes. Het is toch tof om een discussie over jeugd in het algemeen en de Marokkaanse jongerengemeenschap in het bijzonder op gang te brengen? Dat een film een probleem aankaart?” Ali stemt in: „Het is fijn als een film een spiegel voor de samenleving is. Patser is een stukje van de spiegel die we te weinig te zien krijgen.”

Nooit zo hard gewerkt

De Marokkaan genoot van de nieuwe move in zijn toch al zo lange carrière. „Als ik eerlijk ben was het financiële rendement door mee te doen aan Patser voor mijn superlaag. Ik heb, sinds ik bekend ben, nog nooit zo hard gewerkt voor zo weinig geld. Toch heb ik het met héél veel plezier gedaan. Ik kijk erop terug als een geweldige periode uit mijn leven.” Matteo: „Echt waar??”

Ik kan bóós zijn jongen

De voldoening voor Ali lag hem ook in zijn personage, Hassan Kamikaze. „Ja, als Hassan in de film opduikt gebeurt er wel wat. Met de rol had ik verantwoordelijkheid en dat vind ik fijn. Bovendien ben ik competitief. Als ik opeens tussen een groep acteurs sta, wil ik er alles voor doen om bij de acteurs te horen die het meest overtuigen. Da’s de aard van het beestje. Als ik als Hassan woest moest zijn, dan visualiseerde ik twee uur lang dat mijn tegenspeler mijn kinderen iets wilde aan doen. Dan kan ik bóós zijn jongen en de dingen roepen die ik in de film roep.”

Ali B en Matteo Simoni: Patservrienden voor altijd

Matteo Simoni als Adamo.

Terug naar de lofzangen. Matteo: „Ali is dan wel een ruwe diamant, samen met de regisseurs hebben we elkaar sterker gemaakt en zijn we tot grote hoogten gekomen. Zonder het samenwerken met hen had ik Adamo nooit zo kunnen neerzeten.” Waren patsers in werkelijkheid maar zo…

European Shooting Star

„Patser gaat voor Matteo volgens mij de doorbraak worden in Nederland”, zegt Ali B met overtuiging. De verslaggever verwacht nog wel wat grenzen verder, aangezien Simoni in februari bij de tien European Shooting Starts (grootste acteertalenten) op het Filmfestival van Berlijn hoort. „Serieus? Door Patser?”, vraagt ‘B’ gelijk aan zijn filmcollega. Ali: „Wat is dit, man? Dat wist ik helemaal niet. Nice! Sjiezus, fantastisch. Ja, Patser heeft echt een podium aan talent gegeven. Talenten ontdekken: in Ali B Op Volle Toeren, The Voice, The Voice Kids en voor mijn bedrijf, ik doe zelf niets liever dan dat.” Matteo bescheiden glimlachend: „Maar met alle plezier kom ik in Nederland nog wat klussen doen.”


Views

700+

Wesley en Yolanthe gestart met adoptietraject

Wesley Sneijder met zijn vrouw Yolanthe en zijn kinderen Xess Xava en Jessey na afloop van de oefeninterland tussen het Nederlands elftal en Peru. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

1 UUR

Voor Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe was het al een lange tijd een wens om een tweede kindje te adopteren. Binnenkort zou de wens misschien werkelijkheid kunnen worden. ,,We wachten nu tot we worden gebeld", zegt Yolanthe in een interview met het AD.

Lang traject

Maar het adopteren van een kindje is een langlopend traject. ,,Het kan nog wel twee jaar duren voordat we iets horen. Als het komt, dan komt het."


Views

100+

Downton Abbey-film komt in najaar 2019 uit

De cast van Downtown Abbey. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

19 SEP 2018

Goed nieuws voor fans van de populaire televisieserie Downton Abbey. Zij kunnen vast de datum waarop de film uitkomt omcirkelen in hun agenda. Deadline meldt dat de film voor het eerst te zien is op 13 september 2019. Iets minder dan een jaartje wachten nog dus.

„Sinds de serie is beëindigd wachten veel fans van Downton op het volgende hoofdstuk van de Crawley-familie", zegt Peter Kujawski van het productiehuis Focus Features. „We zijn zeer verheugd om deel uit te maken van deze ongelooflijke groep filmmakers en de wereld van Downton volgend jaar september naar het grote scherm te brengen."

Emmy's en Golden Globes


Views

900+

Kan een smartphone je digitale zakelijke partner zijn?

Een smartphone die ook je digitale zakenpartner is

In samenwerking met Huawei

18 SEP 2018

Speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze young professional: de nieuwste Mate 20 lite smartphone van Huawei. De vraag of je smartphone ook je digitale zakenpartner kan zijn kan met deze serie direct met ‘ja’ worden beantwoord. Die young professionals hebben uiteraard te maken met tal van zakelijke partners in levenden lijve, maar zij hebben er nu ook een digitale ‘collega’ bij.

Nu al in Nederland

Werd eerder dit jaar de Huawei P20 Pro gelanceerd (de smartphone met tal van bijzondere fotografiemogelijkheden), onlangs was het op consumentenelektronicabeurs de beurt aan de Mate 20 lite. Met de woorden ‘ideale combinatie van beauty & brains, met kracht, functionaliteit en fotografie in een strak en eigentijds zakenjasje’ werd het nieuwe pronkstuk uit Azië gelanceerd.


Views

1k+

Ook Snow Patrol onder de indruk van Glennis Grace

Ook Snow Patrol onder de indruk. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

19 SEP 2018

Ook Snow Patrol heeft genoten van de vertolking van Glennis Grace van een van hun nummers. Grace zong in de finale van America’s Got Talent het nummer Run van de Britse band.

„Ik zag net Glennis Grace’ versie van ons liedje Run in America’s Got Talent. Wow!”, staat in een tweet van de band, ondertekend door Lightbody. „Wat een geweldig optreden. Goed gedaan.”


Views

800+

Er kan niet langer gestemd worden op Glennis Grace

Glennis Grace kreeg een staande ovatie van jury en publiek. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

19 SEP 2018

Het zit erop voor Glennis Grace. Grace zong dinsdagavond in de finale van America’s Got Talent en kreeg daarvoor een staande ovatie van jury en publiek. Woensdag werden in de Verenigde Staten in de vroege ochtend de stembussen gesloten. Het Amerikaanse publiek kon sinds dinsdagavond twaalf uur lang stemmen op hun favoriet.

Eigen show

Grace zong in de finaleshow het nummer Run van Snow Patrol. Woensdagavond, Amerikaanse tijd, wordt de winnaar aangewezen. Er zijn nog tien finalisten in de race, variërend van comedians tot acrobaten en van een goochelaar tot een operazanger.


Views

1k+

Likeability of 5

Ariana Grande stopt tijdelijk na dood ex-vriend

Ariana Grande tijdens een concert. / Getty Images

Foto van 'Daisy Heyer'

18 SEP 2018

Ariana Grande stopt er tijdelijk mee. Dat maakte de zangeres dinsdag via haar management bekend. Tijdens haar ingelaste pauze wil ze meer tijd met haar verloofde Pete Davidson spenderen, thuis in New York.

„Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen tijd zal Ariana alle tijd die zij nodig heeft nemen om te herstellen. Ze zal dichtbij huis blijven en gebruikmaken van deze periode om tijd door te brengen met haar geliefden en muziek te maken zonder druk van deadlines. Ze dankt haar fans voor hun begrip."

Dood Mac Miller


like
user_a9221358d68e2d8210ab01184b6a501665380791_avatar

Views

2k+

Dit is wanneer Riverdale seizoen 3 op Netflix komt

Foto: Netflix

Foto van 'Daisy Heyer'

18 SEP 2018

Fan van Riverdale? Dan hebben we goed nieuws voor je, want het is eindelijk bekend wanneer het derde seizoen van de serie op Netflix komt te staan. En dat is eerder dan je denkt!

Want waar we normaal nogal eens een tijdje moeten wachten tot Amerikaanse series hier ook worden uitgezonden, geldt voor Riverdale dat alle afleveringen van het derde seizoen wederom 24 uur nadat ze zijn uitgezonden in Amerika ook in Nederland te zien zijn.

Voor de eerste aflevering is dat dus al op 11 oktober, waardoor je binnen een maand al kunt genieten van de volgende afleveringen van de serie. YES!


Views

2k+

Penoza krijgt vervolg in de bioscoop

Monic Hendrickx op de loper van Tuschinski voorafgaand aan de premiere van het vijfde seizoen van misdaadserie Penoza van KRO-NCRV. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

18 SEP 2018

Goed nieuws voor fans van de tv-serie Penoza. Het langverwachte bioscoopvervolg op de hitserie gaat definitief door. De opnames van de film starten binnen enkele maanden in Amsterdam en in het buitenland. Dit heeft productent NL Film dinsdag bekendgemaakt.

Op zichzelf staand verhaal

Regisseur en schrijver Diederik van Rooijen is tevreden met het scenario en de financiering van het project is nagenoeg rond. Waar de film exact over gaat en welke acteurs er precies terugkeren, willen de makers nog niet zeggen. „Maar alle vaste acteurs die we wilden, hebben ja gezegd”, vertelt Van Rooijen.


Views

1k+

Glennis Grace klaar voor Amerikaanse finale

Glennis Grace staat de pers te woord op luchthaven Schiphol. De zangeres slaagde erin door te dringen tot de halve finale van talentenjacht America's Got Talent. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

18 SEP 2018

Dinsdagavond staat Glennis Grace in de finale van het talentenprogramma America’s Got Talent. Vorige week beloonden de Amerikaanse tv-kijkers haar met een plekje in de eindronde van het programma.

De finale is verdeeld over twee avonden, die om 02.00 uur Nederlandse tijd beginnen. Er zijn nog tien finalisten in de race. Glennis Grace heeft al aangekondigd dat ze twee keer optreedt. Dinsdagavond zingt ze solo en woensdag zingt ze een duet met een bekende artiest.

Staande ovatie


Views

700+

Likeability of 5

Kees & Co maakt zich op voor comeback op tv

Simone Kleinsma/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

17 SEP 2018

Na een afwezigheid van twaalf jaar keert Kees & Co terug op de televisie met nieuwe aflevering. De serie werd gemaakt van 1997 tot 2006, maar stopte destijds. De herhalingen op Videoland blijken echter dusdanig populair dat ervoor gekozen is om de show terug te laten keren.

Grote behoefte

,,Het is één van onze populairste series en er is een grote behoefte naar een nieuw seizoen", dat verklaart een woordvoerder van RTL, dat Videoland onder haar hoede heeft.


like
user_21ceecf3f21c41adfd790f51de224ece51f406bc_avatar

Views

1k+

Waar kun je de finale America's Got Talent kijken?

Glennis Grace staat in de nacht van 18 op 19 september in de finale van America's Got Talent. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

17 SEP 2018

Het is je vast niet ontgaan. De Nederlandse Glennis Grace staat in de finale van America's Got Talent. Maar waar, wanneer en hoe kun je haar zangkunsten bewonderen?

In de nacht van 18 september op woensdag 19 september zingt Glennis in de finale die op de Amerikaanse zender NBC wordt uitgezonden tussen 02.00 en 04.00 (Nederlandse tijd).

Op deze site van NBC kun je live mee kijken, maar dan moet je wel zorgen dat je via een proxy-server uit de USA kijkt. Als je een beetje handig bent kun je dat zelf instellen. Anders kun je via deze site een account aanmaken voor 3,99 euro (vergeet niet om aan het einde van de maand op te zeggen)


Views

2k+

Famke Louise vond opnames documentaire confronterend

In de documentaire is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de extreme roem, ambitie, offers en haters. Foto: Elza Jo Tratlehner

Foto van 'Lisa Vermeij'

17 SEP 2018

Het leven van de 19-jarige artiest en vlogger Famke Louise is door documentairemaakster Elza Jo Tratlehner vastgelegd in een vierdelige documentaire. De serie zal worden uitgezonden door Videoland.

Wennen aan de camera

In de documentaire is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de extreme roem, ambitie, offers en haters. Famke Louise voelde zich al meteen vereerd dat er een documentaire over haar werd gemaakt. Ondanks dat Famke vlogt en wel gewend is aan de camera vond het ze wat onwennig om uren per dag een camera op haar gezicht te hebben en zich zo open te stellen. ,,Ik vond het best confronterend om alles terug te zien, maar ik geniet van elke seconde van mijn leven op dit moment. Er zijn goede en slechte momenten, maar ik blijf hard werken."


Views

1k+

Albert Verlinde terug als entertainmentdeskundige

Albert Verlinde. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

17 SEP 2018

De geruchten deden al langer de rondte, maar inmiddels is door Albert Verlinde zelf bevestigd dat hij begin volgend jaar zal terugkeren op televisie als entertainmentdeskundige. Verlinde liet aan het AD weten dat hij een contract voor twee jaar heeft ondertekend bij John de Mol.

Het is nog niet bekend hoe het programma gaat heten. Behalve Verlinde zal ook Jan Versteegh zijn medewerking aan het programma gaan verlenen. Het is nog niet duidelijk op welk platform van De Mol het nieuwe concept te zien zal zijn.

Begon weer te kriebelen


Views

1k+

Boer Remco bedonderde de boel bij Boer Zoekt Vrouw

Remco van Boer Zoekt Vrouw. / Boer Zoekt Vrouw

Foto van 'Daisy Heyer'

16 SEP 2018

Het programma is nog maar net begonnen, of er is al (koeien)stront aan de knikker bij Boer Zoekt Vrouw: boer Remco heeft de boel namelijk bedonderd. Dat meldt het programma zelf op hun website.

,,Na de opnamen van het tentfeest hoorden wij dat boer Remco ten tijde van de voorstelaflevering in mei al met meerdere dames intensief contact had", meldt Boer Zoekt Vrouw. ,,Op verzoek van Remco hebben zij een brief geschreven naar het programma en waren ook op het tentfeest."

Snel ter ore


Views

3k+

Finale The Voice Senior 'helpt' Twan Huys aan record

Twan Huys in actie/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 SEP 2018

De kijkcijfers van het vernieuwd RTL Late Night met Twan Huys waren tijdens de eerste twee weken niet heel best te noemen. Vrijdag kwam daar echter verandering in. De tiende uitzending zorgde voor een publiek van 1,7 miljoen mensen.

De recordscore is niet los te zien van het programma The Voice Senior. De finale van de talentenjacht werd door twee miljoen mensen bekeken en was daardoor het beste programma van de avond.

Ontknoping


Views

2k+

Jimi Bellmartin (69) winnaar eerste The Voice Senior

Jimi wint The Voice Senior. Foto: ANP

Foto van 'Bregje Simons'

15 SEP 2018

De 69-jarige Jimi Bellmartin heeft vrijdagavond de titel The Voice Senior in de wacht gesleept. De Brabantse Vughtenaar kreeg van de kijkers thuis de meeste stemmen en won daarmee de eerste editie van RTL4-kijkcijferhit The Voice Senior. De vocalist uit het team van Gerard en Gordon mag een EP opnemen en optreden op het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome. Ook mag hij met Marco Borsato op het podium tijdens zijn concert in Carré.

Grote doorbraak

„Ik ben echt in shock", zei de 69-jarige zanger tijdens de uitzending van RTL Late Night, waar Wendy van Dijk en Martijn Krabbé de winnaar bekend maakten. Zijn kleinkinderen gaven hem op voor de talentenshow en al bij de eerste noten van zijn blind audition, waar hij It's A Man's Man's Man's World van James Browns zong, draaiden alle coaches hun stoel om. In de finale vertolkte hij To Love Somebody van Bee Gees en Stand By Me van Ben E. King.


Views

2k+

Justin en Hailey Baldwin zijn stiekem getrouwd

Foto: Instagram @justinbieber

Foto van 'metronieuws'

14 SEP 2018

Hij was een tijdje de meest begeerde knul onder dertienjarige meisjes (en allicht nog vele andere vrouwen), maar zanger Justin Bieber is nu officieel van de markt.

Het is niet helemaal zeker, maar als we anonieme bronnen aan onder andere People mogen geloven, is Bieber donderdag stiekem getrouwd met model Hailey Baldwin. Hoera!

Religieuze ceremonie


Views

3k+

Steun voor Jantina en Gerard uit 'Hello Goodbye'

Vader en dochter op schiphol. / Foto: KRO-NCRV

Foto van 'metronieuws'

14 SEP 2018

Jantina Koeman en haar man Gerard waren afgelopen week te zien in het programma Hello Goodbye van de KRO-NRCV. De video van de dementerende Gerard ging viral.

Het echtpaar werd gefilmd terwijl ze op Schiphol aan het wachten waren op hun dochter Sylvia. Te zien was hoe Jantina liefdevol vertelde over het leven met haar dementerende man en dat ze hoopte dat hij hun dochter zou herkennen.

Lofprijzingen


Views

3k+

Sylvie Meis klaagt voormalig beste vriendin aan

Sylvie Meis en Sabia Engizek in betere tijden. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

14 SEP 2018

Sabia Engizek, voormalig beste vriendin van Sylvie Meis, zei in de Duitse realityshow Global Gladiators, „sommige mensen gaan zover dat ze een ziekte verzinnen om daar zelf beter van te worden.” Volgens Duitse media doelt ze op Meis, die in 2009 borstkanker had. Meis heeft laten weten hierom naar de rechter te stappen.

De manager van Meis in Duitsland zegt in De Telegraaf dat Meis tot juridische stappen heeft besloten omdat de manager van Engizek in het programma Shownieuws heeft bevestigd dat haar cliënt inderdaad op de ex van Rafael van der Vaart doelde. „Dit geeft ons de kans de zaak groot door te pakken”, stelt Marina Coburger.

Verkeerde context


Views

2k+