Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 1 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Pearl Jam na achttien jaar terug op Pinkpop

Pearl Jam staat volgend jaar op Pinkpop. De Amerikaanse band keert na achttien jaar terug op het podium van het festival in Landgraaf.

In 1992 stond Pearl Jam voor de eerst op Pinkpop, in 2000 voor het laatst. De organisatie is naar eigen zeggen al jaren bezig om de band terug te halen naar het populaire festival.

Ze schreven geschiedenis toen frontman Eddie Verder tijdens de show in 1992 van een televisiekraan het publiek in sprong. Het filmpje hiervan is een van de meest bekeken video’s van Pinkpop-optredens.

Nieuwe weg

Pearl Jam sluit de vrijdag van Pinkpop af. De Foo Fighters hebben die taak op de zaterdagavond. Met de afsluiter van het festival gooit de organisatie het over een andere boeg: dat is namelijk Bruno Mars. Dit is met de komst van Justin Bieber en Martin Garrix in lijn met de nieuwe weg die Pinkpop is ingeslagen.

Pinkpop 2018 vindt plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juni in Landgraaf, Limburg. Op 21 februari wordt het programma bekendgemaakt en de kaartverkoop barst drie dagen later, op 24 februari, los.

Voordat ze op Pinkpop staan, geeft Pearl Jam nog een optreden in Nederland. Ze spelen op 12 juni in de Ziggo Dome in Amsterdam. De band doet ook het Belgische festival Rock Werchter – zeer populair bij Nederlanders – aan, ze zijn bekendgemaakt als headliner van de derde dag op zaterdag 7 juli.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.