Likeability of 5

Lost Frequencies: de man van 1 miljard streams

Lost Frequencies heeft de massa's aan zijn voeten.

Foto van 'Mario Wisse'

5 DEC 2017

De jonge Belgische dj Lost Frequencies slechtte de kaap van een miljard streams op Spotify en lanceert zijn nieuwe single Crazy. “Mijn leven is een beetje zot.”

De man van 1 miljard streams op Spotify komt opgevouwen op de achterbank van een klein autootje aanrijden bij het hoofdkwartier van Armada, zijn Nederlandse platenmaatschappij in Amsterdam. Een entree die in schril contrast staat met zijn status in de dancemuziekwereld. Als Lost Frequencies reist de 24-jarige Brusselaar de wereld af om clubs en festivals op zijn kop te zetten. En dat terwijl hij een paar jaar terug nog een economiestudentje was dat anoniem liedjes in elkaar knutselde op zijn studentenkamer.

Een van de liedjes die hij in zijn, zoals Belgen dat noemen, studentenkot maakte was Are You With Me, dat inmiddels 406 miljoen keer gestreamd is op Spotify en in 18 landen op nummer 1 stond. Zijn andere grote hit Reality staat inmiddels op 206 miljoen en nieuwe single Crazy, een paar dagen terug gelanceerd, tikt alweer bijna de 2 miljoen aan.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Glaasje water

„De productie van Are You With Me was een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet”, zegt De Laet, die met een glaasje water – terwijl je misschien eerder champagne zou verwachten bij bovenstaande successen – voor zijn neus op een stoel heeft plaatsgenomen. „Ik had niet meer dan een laptop en een koptelefoon toen ik het maakte en het was niet goed afgemixt. Tóch is het zo groot geworden. Dan zie je toch dat sfeer en melodie uiteindelijk belangrijker zijn dan techniek.”

Zonderling

Kan wel zijn, maar inmiddels is Lost Frequencies een pro. Zijn nummers klinken perfect tot in ieder detail detail, hij heeft een team om zich heen verzameld en onlangs begon hij zijn eigen label genaamd Found Frequencies. De eerste muziek die daarop uitkwam is de eerder genoemde nieuwe single Crazy, een samenwerking met het Nederlandse house-duo Zonderling. „Maar Found Frequencies is niet alleen bedoeld als een thuis voor mijn eigen muziek. Hopelijk wordt het ook een plek voor aanstormende talenten. Ik ben ook van plan om een aantal clubplaten op het label uit te brengen en voor de rest valt de sound samen met alles wat ik al draai in mijn sets en wat ik in mijn playlists zet.”

Het succes is hem duidelijk niet naar het hoofd gestegen. De Laet is bijzonder aardig en hij vertelt nog dezelfde vrienden en vriendin te hebben als voor zijn succes. „Mijn vrienden vinden het leuk dat ik de wereld overvlieg met mijn muziek, maar we hebben het meestal gewoon over alle andere dingen waar begintwintigers het over hebben. Mijn leven is een beetje een grap, vind ik. Niet de muziek die ik maak, maar het overdreven gedoe eromheen met al die securitymannen in clubs en zo. Daar heb ik helemaal niets mee.”

Simpele melodieën

De Laet heeft iets bijzonders, noem het muzikaliteit in combinatie met gevoel voor wat de massa wil horen. „Ik ben niet bang om simpele melodieën te maken. Daar luisteren mensen graag naar. Je hoeft het niet zo ver te zoeken.”

Zelf vindt hij overigens - bescheiden als hij is – dat zijn succes vooral een kwestie van geluk is, van het op het juiste moment de juiste muziek maken. „Tien jaar geleden was er veel minder dance op de radio dan tegenwoordig, zeker buiten Nederland. Toen brak de tijd van Robin Schulz, Felix Jaehn en Kygo aan. Hun muziek werd niet alleen op dancestations gedraaid, maar ook bij meer traditionele radiozenders met een veel bredere doelgroep. Zo gingen de kinderen én hun ouders naar die muziek luisteren en werd het groot. Ik kwam daar ook bij en maakte dus muziek die een hype werd. Dat is geluk hebben.”

En die 1 miljard streams vindt hij eigenlijk maar ‘zot’. „Het is geweldig, maar veel meer dan een getal is het ook niet. Het is niet zo dat ik dankzij die 1 miljard streams ineens heel goed slaap of zo. Het is wél zo dat ik dankzij die twee hits alle dingen kan doen die ik wil doen, en daar ben ik heel dankbaar voor. Verder leef ik gewoon mijn leven en is iedere dag een nieuwe challenge.”

Crazy en de andere liedjes van Lost Frequencies zijn te beluisteren via Spotify en andere streamingdiensten. Zijn debuutalbum Less Is More kwam uit bij Armada Music en is te koop in platen- en onlinewinkels.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


love
user_68e7459261367b4ec9ce19c83eee16fe9b34efce_avatar

Views

67

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Samantha Steenwijk nu op zoek naar die ene hit

Samantha Steenwijk, de verrassing van The Voice 2017-2018./ANP

Foto van 'Constance van Amstel'

28 MIN

Interview. Samantha Steenwijk (31) wilde met TVOH zichzelf én het levenslied op de kaart zetten. Dat lijkt gelukt: ze is gevraagd voor Holland Zingt Hazes. Nu die ene hit nog.

Oké, ze werd zaterdagochtend wakker met een kater, maar dat had niets te maken met het verliezen van de finale van The Voice. Samantha Steenwijk had gewoon tot laat gefeest. Want ook al werd ze tweede, deelnemen aan het succesvolle RTL-programma voelde al als winnen. „We hebben de afloop goed gevierd, ik lag om half zeven in mijn bed! Ik kijk alleen maar goed terug op het programma, het was met recht de mooiste periode uit mijn leven!”

Lachen om volksmuziek

Samantha besloot vorig jaar mee te doen aan The Voice om zichzelf en het levenslied op de kaart te zetten. Het stoorde de zangeres, die al vijftien jaar meedraait in het vak, mateloos dat er altijd lacherig werd gedaan als het over volksmuziek ging. „Als het woord volks valt, wordt er gelachen, geen idee waar dat aan ligt. Vroeger was het heel normaal om naar volksmuziek te luisteren, maar op een gegeven moment kwam daar een soort boycot op en werd het niet meer gedraaid. Met Andre Hazes jr. en Tino Martin gaat het nu beter, maar daar moet nog een vrouw naast. Dat wil ik zijn.”

Auditie deed ze met Ik leef mijn eigen leven van André Hazes. Een spannende dag. „Ik was vooral bang voor Anouk. Ik dacht: stel nou dat zij zegt: ‘Jij bent leuk voor de kroeg, maar verder niks.’ Maar zij draaide juist als eerste, een fantastisch moment. Want ik wist: als Anouk het goed vindt, vindt heel Nederland het goed. Ik keek haar in haar ogen en dacht: het is goed.”

Sceptisch

Na een paar weken in team Anouk belandde Samantha tijdens de Battles in team Miss Montreal. Achteraf een mooie move, want de ogenschijnlijk ontzettend verschillende Samantha en Sanne bleken een hele goede match. „Sanne is echt mijn maatje geworden”, vertelt Samantha. „We noemen elkaar zus. Ik heb dankzij haar ook weer een heel andere kijk op volksmuziek gekregen. Over ons duet van Bløf was ik sceptisch, maar het heeft supergoed uitgepakt. Dat kan in de toekomst nog heel interessant worden. Ik hoop dat we dat voort kunnen zetten.”

In de finale beleefde Samantha een emotioneel moment toen ze zei al vijftien jaar naar dit moment toe te werken. Over waar ze dan naartoe wil, zegt ze: „Uiteindelijk wil je als artiest die ene hit scoren, dat is het allerbelangrijkste. Kijk naar Why Tell Me Why van Anita Meijer; dat nummer is 30 jaar oud, maar ook nu zingen jongeren het mee in de discotheken.”

De eerste stappen naar een grote doorbraak zijn inmiddels gezet. Gisteren werd bekend dat Steenwijk is toegevoegd aan de line-up van muziekfestijn Holland Zingt Hazes. Een hoogtepunt, zegt de zangeres. „Dit betekent heel veel voor me. Ik ben dol op die familie, echt waar! Andre jr. liet al weten dat hij vindt dat ik daar Ik leef mijn eigen leven moet zingen, terwijl dat ook zijn nummer is. Geweldig toch?”


Views

1

Actrice Jennifer Lawrence wordt activist

Actrice Jennifer Lawrence wordt activiste

Jennifer Lawrence wordt activiste. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

VANDAAG, 20:19

De Amerikaanse actrice Jennifer Lawrence stopt met acteren. Ze neemt een sabbatical van een jaar om te gaan strijden tegen corruptie en voor democratische waarden.

Dat zei de actrice tegen Entertainment Tonight. Ook wil de 27-jarige actrice proberen om jonge mensen voor de lokale politiek te interesseren en gaat dat doen door zich in te zetten voor de non-gouvernementele organisatie Represent.Us.

Het is niet de eerste keer dat Lawrence, die sinds 2008 in maar liefst 23 films meespeelde, haar stem laat horen. Zo was ze een van de bekende boegbeelden van de Women's March, een protest tegen president Trump.

Ook pleit ze voor hetzelfde loon voor mannen en vrouwen. Na de opnames van American Hustle kaartte Lawrence aan dat Amy Adams en zij minder verdienden dan hun mannelijke tegenspelers Bradley Cooper en Christian Bale.

Goed salaris

Toch verdient Lawrence, die vooral bekend is van de Hunger Games-films, niet slecht; ze is een van de bestbetaalde Hollywood-actrices. In 2016 verdiende zij zelfs het meest, vorig jaar verdienden alleen Emma Stone en Jennifer Aniston meer.

Lawrence is dit jaar nog in twee films te zien die voor haar beslissing zijn opgenomen. Dit zijn Red Sparrow en de nieuwe X-Men.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Peter van der Vorst verliest in één week beide ouders
Likeability of 3

Ouders Peter van der Vorst kort na elkaar overleden

Peter van der Vorst: “Pa overleed aan een gebroken hart."

Foto van 'D. van Aken'

VANDAAG, 15:15

Een zware week voor Peter van der Vorst. De 46-jarige RTL-presentator verloor in één week tijd zijn moeder en zijn vader.

Hospice

Allebei zijn ouders van Van der Vorst lagen in een hospice omdat ze al langere tijd ziek waren. Zijn moeder, die aan kanker leed, overleed vorige week zondag op 77-jarige leeftijd. Afgelopen zaterdag stierf zijn 82-jarige vader, die een herseninfarct heeft gehad.

“Hoe moeilijk het voor mijn broer en voor mij ook is, we zijn blij dat ze nu weer samen zijn”, vertelt de presentator van RTL Boulevard aan De Telegraaf.

Gebroken hart

Van der Vorst laat op Facebook weten intens verdrietig te zijn, maar ook blij dat ze niet meer hoefde te lijden. “Het was en is een onwerkelijke periode nu mijn vader nog in het hospice ligt. Gelukkig zijn ze daar beiden fantastisch verzorgd.”

De RTL-presentator denkt dat het overlijden van zijn vader te maken heeft met het gemis van zijn moeder. “Pa overleed aan de gevolgen van zijn ziekte en een gebroken hart. Als een echte gentleman heeft hij zijn vrouw voor laten gaan. Hij is vredig ingeslapen.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

100+

Likeability of 5

Justin Timberlake geeft derde concert in Nederland

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 13:48

Justin Timberlake heeft een derde concert in Nederland aangekondigd. De zanger keert op 25 augustus weer terug in de Ziggo Dome.

Arnhem

De Amerikaanse zanger geeft op 15 juli ook al een concert in Amsterdam. Op 24 augustus staat de megaster in het stadion GelreDome in Arnhem. De kaarten voor deze eerder aangekondigde shows waren vorige week binnen no-time allemaal uitverkocht.

De concerten van Justin maken deel uit van zijn The Man Of The Woods Tour in Europa. Die concertreeks begint op 22 juni in Parijs en bevat ook onder meer optredens in Londen, Stockholm, Kopenhagen en Berlijn.

De kaarten voor de extra show gaan maandag 26 februari om 10 uur in de verkoop.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

13

Likeability of 5

Samantha van The Voice op podium Holland Zingt Hazes

Samantha Steenwijk werd tweede tijdens The Voice of Holland.

Foto van 'D. van Aken'

VANDAAG, 12:33

Samantha Steenwijk van The Voice of Holland gaat optreden tijdens Holland Zingt Hazes 2018 in de Ziggo Dome. Dat heeft de zangeres laten weten via een video op social media.

Boost

"Een jaar geleden besloot ik mijn carrière een boost te geven door mee te doen aan TVOH. Maar wat er nu gebeurt, overtreft al mijn dromen. Ik stond niet alleen in de finale, maar mag nu ook meedoen met Holland Zingt Hazes", aldus verliezend finalist. De Haagse zangeres deed bij The Voice auditie met het liedje 'Ik leef mijn eigen leven' van André Hazes.

Holland Zingt Hazes vindt dit jaar op 14, 15, 20 en 21 april plaats. Op de line-up staan André en Roxeanne Hazes, Danny de Munk, Jeroen van der Boom, Glennis Grace, Jamai, Trijntje Oosterhuis, Lisa Boray, Barry Hay, Peter Beense en Xander de Buisonjé.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


lol
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

38

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Titels van Thomas: Peter R., flirten en een monnik

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 11:49

Om de vrijdag schrijft auteur Thomas Heerma van Voss op deze plaats over pas verschenen boeken. Wat hem opvalt, wat hem bijblijft, wat hem raakt. En wat uw aandacht verdient. 

Gerard Spong & Peter R. De Vries – PS Dit is vertrouwelijk

Dit is het soort boek dat op door een handige redacteur wordt bedacht: twee BN’ers, uitgesproken meningen, een jaar lang schrijven ze elkaar wekelijks een brief, kaft eromheen en verkopen maar. Maar helaas: PS Dit is vertrouwelijk is vooral een wijdlopige en nietszeggende correspondentie geworden. Voor elk enigszins boeiend inzicht – en die staan heus ook wel in deze bijna vierhonderd bladzijdes – kun je gerust negen oninteressante passages aanstrepen. Het grootste probleem is dat de simpel schrijvende Peter R. De Vries en de meer archaïsche en stilistisch betere Spong het voornamelijk eens zijn. Ze hebben amper verschillende standpunten, leggen elkaar hooguit wat uit vanuit hun eigen vak, stellen vervolgens braaf vragen om de correspondentie levendig te houden. En ja, soms zeggen ze plotseling iets openhartigs (meestal in de categorie: wil ik dit weten?) of iets zogenaamd ‘tussen ons gezegd en gezwegen’ – maar uit alles blijkt: dat is schijnintimiteit. Deze correspondentie is voor een publiek geschreven, niet omdat de twee werkelijk iets aan elkaar kwijt wilden.

Dave Eggers - De Monnik van Mokka

Het klinkt vrij absurdistisch, toch is het allemaal waargebeurd: een Amerikaanse koffiehandelaar met Jemenitische wortels komt uit het niets terecht in een bloederige burgeroorlog. Overal granaten en blokkades, geen zicht op ontsnapping. Het overkwam Mokhtar Alkhanshali, die na jaren ploeteren zijn droom najaagt om als idealistische koffiehandelaar naar Jemen te gaan: niet alleen zijn familiegrond, ook de plaats waar koffie vijfhonderd jaar geleden werd 'uitgevonden'. In dit non-fictieboek wordt Mokhtars persoonlijke verleden steeds afgewisseld met de geschiedenis van koffie – dat klinkt nogal saai, maar laat zoiets gerust over aan de veelgeprezen Amerikaan Dave Eggers. Zoals we van hem gewend zijn beschrijft hij het allemaal strak en misschien ook een tikkeltje droog, maar vooral toegankelijk. En zoals ze van hem gewend zijn levert het geëngageerde, niet te drammerige non-fictie op die leest als een sterke roman. Indrukwekkend.

Laura de Koning – De flirtcursus

Typische feelgood-romans zijn zeldzaam – alleen dat al maakt De flirtcursus een opmerkelijke uitgave. Het boek straalt in elk opzicht plezier uit. Optimisme zelfs. Zonnig omslag, vlotte schrijfstijl, korte, scenische hoofdstukken die geen moment zwaar worden. En dat terwijl het hoofdpersone Ted aanvankelijk niet bepaald mee zit. Haar man blijkt tot haar schrik een affaire te hebben, waarop ze met haar twee kinderen en zonder geld op zichzelf gaat wonen. Met haar beste vriendin en fitgirl Soraya - ook vrijgezel - besluit ze een flirtcursus voor mannen op te zetten, wat zowaar een succes wordt. Onvermijdelijk verschijnen daarmee ook nieuwe mannen in Teds eigen leven. Wat volgt in dit debuut van de Nederlandse Laura de Koning is soms wat karikaturaal, soms herhalend en expliciet, maar er zit zo’n aanstekelijk tempo in dat ik vanzelf verder las. Geen boek om tijdens leesclubs langdurig te analyseren, wel een boek om een paar avonden geamuseerd in te verdwijnen.


Views

29

Likeability of 5

Alles volgens plan bij Voice-winnaar Jim van der Zee

Jim wint the Voice. /ANP

Foto van 'Constance van Amstel'

GISTEREN

Deelname aan The Voice moest Jim van der Zee (23) verder brengen in zijn carrière. De volgende stap is bij zichzelf blijven.

Slechts een paar seconden van Amar Pelos Dois had coach Anouk tijdens zijn auditie nodig om te horen: dit is ‘m, dit is de winnaar. Vier maanden later kreeg ze gelijk en won Jim van der Zee (23) vol overtuiging het achtste seizoen van The Voice of Holland.

Rust

„Ja, het gaat wel lekker eigenlijk”, zegt Jim twee dagen na de overwinning telefonisch tegen Metro. Zijn kenmerkende donkere stem is duidelijk nog niet bezweken onder het juichen. Sterker nog: hij is de rust zelve. „Ik hoor waarschijnlijk nu heel druk te zijn, maar het valt allemaal wel mee. In mijn hoofd is het nu rustig en ik heb vooral heel veel zin in wat er nu allemaal gaat gebeuren”, aldus de kersverse Voice-winnaar.

Net als de deelname aan The Voice dat was, zijn ook de volgende stappen in Jim’s carrière bewuste keuzes. Samen met zijn coach-achter-de-schermen Basja Chanowski van talentscoutbureau Jellyfish gaat de muzikant nu verder met zijn ’masterplan’. Dat hij nu heel wat extra connecties in de muziekwereld heeft, is daarbij mooi meegenomen. „Anouk, maar ook de andere coaches hebben gezegd me te willen helpen als ik dat nodig heb. Dat vind ik heel gaaf.”

Anouk

Aan Anouk heeft hij sowieso veel gehad gedurende de maanden dat het programma onderdeel van zijn leven was. En niet alleen op muzikaal vlak. Jim: „Ze heeft mij persoonlijk ook veel rust gegeven omdat ze heel erg zichzelf is. Ik kijk daar met bewondering naar want zo wil ik ook zijn. Ik merk dat mensen die in de spotlights staan al snel geneigd zijn om voor de veilige optie te kiezen en weg van zichzelf te gaan om maar geen shit van anderen over zich heen te krijgen. Anouk is daar niet bang voor. Zij zegt wat ze denkt en doet zich niet anders voor zodra er een camera op haar gericht staat. Het klinkt misschien wat filosofisch, maar dat is wel wat ik indirect van haar geleerd heb deze periode.”

Tijdens de finale werd ook duidelijk dat Anouk volgend jaar gezelschap krijgt van Lil’ Kleine; hij neemt voor in ieder geval een jaar de plaats van Miss Montreal in als coach. Of Lil’ Kleine zijn pupillen straks net zoveel mee kan geven als Anouk, weet Jim niet. „Ik ken Lil’ niet echt. Of moet ik zeggen Meneer Kleine? Hoe dan ook; ik ken hem en zijn muziek niet goed, dus kan er niet zoveel over zeggen. Ik denk in elk geval niet dat het uitmaakt dat hij een rapper is. Net als Ali B kan hij dan ook prima zangers coachen, want je bent als coach geen zangleraar. Iedereen die meedoet kan al zingen en als coach moet je ze alleen in de juiste richting begeleiden. Als hij dat kan, is hij een goede coach.”

28

Jim gaat zich nu op zijn verdere carrière toeleggen. Over vijf jaar hoop hij een gevestigde naam te zijn, zegt hij. „Dan ben ik 28 en hoop ik wat albums uit te hebben gebracht met mijn eigen muziek. Ik hoop dat mensen me dan kennen. Dat ze me op de radio horen en denken: Hee, dat is Jim van der Zee. En daar ga ik heel hard mijn best voor doen.”


like
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

200+