Showbizz

Likeability of 5

Jonna Fraser: ik moest heel erg gestuurd worden

Mael en Jonna Fraser in de studio. / Stacii Samidin, TopNotch

Foto van 'Daisy Heyer'

12 DEC 2017

Platenlabel Top Notch gaat de samenwerking aan met jongerenplatform PASSI van Rabobank. Het doel: jongeren de kans bieden om hun talenten te ontdekken en geld te verdienen met hun passie en talent. Hitartiest Jonna Fraser is één van de zes artiesten die dit project wel ziet zitten en dook recent de studio in met de 21-jarige Herman Brood Academie-student Mael.

Broeden op de titel

Ergens in een studio in Amsterdam Zuidoost broeden Jonna Fraser en Mael nog op de titel voor hun aankomende track, die verder zo goed als klaar is. Hoewel Mael zijn eerste hit nog moet scoren blijkt hij al behoorlijk zeker van zijn zaak. „Ik heb een doel voor ogen en ga dat halen”, zegt hij gulzig. Best logisch, want waar het voor hem vorig jaar met een paar filmpjes op Instagram begon, heeft hij inmiddels een platendeal met Top Notch en binnenkort dus een track met Jonna.

„Ik had die filmpjes op internet gezien”, vertelt Jonna Fraser. „Ik vond het keihard. Mael combineert zang en rap, net als ik. Daarom vond ik dit ook meteen de meest logische jonge artiest om te begeleiden.”

'Ik ben al jaren bezig'

Dat hij wel eens een perfecte begeleider kan zijn, twijfelen we bijna niet over. Want wie denkt dat Jonna Fraser (25) net zelf komt kijken heeft het mis. Hoewel hij pas sinds twee jaar enorme hits scoort, is de rapper/zanger al sinds zijn twaalfde bezig met muziek. „Voor sommigen lijkt het dus alsof mijn carrière heel snel is gegaan, maar ik wil benadrukken dat ik al jaren met muziek bezig ben. En ja, sinds twee jaar gaat het onwijs lekker, maar daar stond ik eigenlijk pas recent bij stil. ‘Wow, dit heb ik toch maar even geflikt’, dacht ik toen opeens.”

Hit

De rapper/zanger heeft zeker iets om trots op te zijn. De EP Blessed uit 2016 belandde op de eerste plek van de albumcharts en de recente opvolger, Blessed II deed precies hetzelfde. Eigenlijk verandert alles was Jonna aanraakt in goud. Denken ze dat deze samenwerking ook een hit wordt? „Ik heb wel het gevoel dat ook deze goed ontvangen gaat worden”, zegt Jonna lachend. „Al weet je tegenwoordig echt niet meer wat een hit wordt. Het publiek wil steeds iets anders.”

„Ik ben nieuw”, voegt Mael toe. „Ik denk en hoop dat dat wel in mijn voordeel gaat werken. Mensen zijn toch nieuwsgierig als ze ‘een nieuwe’ met Jonna horen.”

'Ik was niet zo goed'

De jonge artiest is best een beetje nerveus voor wat komen gaat. „Maar hij is een mannetje op zichzelf hoor”, zegt Jonna daar over. „Hij heeft niet veel begeleiding nodig, maar neemt gelukkig wel advies aan. Ik moest heel erg gestuurd worden toen ik net begon. Ik werd begeleid door Murda Turk. Die stuurde me regelmatig weg met de boodschap dat het beter moest. Dan was ik boos, want ik vond het wel heel goed. Achteraf had hij eigenlijk altijd terecht commentaar op mijn tracks. Ik was helemaal niet zo goed als Mael toen ik begon, maar dat zag ik toen anders.”

Nu is Jonna Fraser landelijk bekend. Niet alleen met zijn muziek, maar ook als persoon. Over dat stukje bekend worden leert Jonna ook het een en ander aan Mael. „De laatste tijd is het herkend worden bij mij niet zo heel chill meer”, legt Jonna uit. „Steeds meer mensen komen echt in mijn privé, vinden uit waar ik woon en bellen dan aan bijvoorbeeld. Maar het hoort erbij. Dat leg ik ook aan hem uit, met de boodschap dat het in het begin leuk is, maar dat artiest zijn ondernemerschap is, en dus meer is dan alleen muziek maken en daar goed mee scoren.”

„Ik hou er wel rekening mee dat het kan ontploffen”, vult Mael aan. „Het is mijn doel. Ik wil in grote zalen staan, een ZiggoDome uitverkopen. Daar hoort herkend worden ook bij. Maar Jonna heeft me wel op het hart gedrukt om scherp en gefocust te blijven.” „Heel belangrijk”, vult Jonna aan. „Want als je eenmaal bekend bent, kun je eigenlijk niet meer terug. Ik heb talloze baantjes gehad bij pizzeria’s en in junkfoodzaken voordat ik doorbrak; ik kan daar niet weer achter de toonbank als het straks niet meer goed gaat.”

Goed met je geld omgaan

Goed met het verdiende geld omgaan is dan ook van groot belang. „Dat lijkt me nog best lastig, want mijn moeder zegt mij nu al eens dat ik leef alsof ik al een superster ben”, lacht Mael. „Ik kan wel heel goed met geld omgaan”, zegt Jonna Fraser hierover. „En dat probeer ik hem dus ook een beetje bij te brengen. Je begint je carrière sowieso in de min en moet opbouwen naar iets groots. Investeren. Ik heb dit geleerd van de mensen om mij heen en van het feit dat ik al vanaf mijn zeventiende uit huis ben en rond moest komen. De mensen om mij heen letten er ook wel scherp op dat ik ‘normaal’ blijf doen.”

Allround

Of de twee bang zijn dat het binnenkort wel eens gedaan kan zijn met de Nederlandse urbanscene?” „Nee, want dat moet je alleen zijn als je echt maar één soort hit wilt scoren”, zegt Jonna. „Ik ben bijvoorbeeld heel gevarieerd bezig. Je kunt mij horen op een edm-track met Yellow Claw, ik doe R&B, ik doe hiphop… Ik doe van alles dus ik stress daar niet om.” Mael: „De echt sterke artiesten blijven straks over. Wij zijn allround, dat blijven mensen leuk vinden.” „En als het aan ons beiden ligt zullen we ook in de toekomst nog een aantal keer samen het bewijs voor leveren”, besluit Jonna.

De samenwerking tussen Mael en Jonna Fraser is de eerste in een reeks van zes en is de eerste week van januari te zien en te horen. Naast deze samenwerkingen maken jongeren tussen de 12 – 18 jaar met Rabobank PASSI gedurende het hele jaar kans op aansluitende stages, acties, workshops en masterclasses.


like
user_dd45613cdcd494596d5103872cbf7039a1a1cbcf_avatar

Views

200+

Taylor Swift ontroerd door verloving tijdens tour

Foto van 'Metro'

2 UUR

Haar eigen liefdesleven komt misschien niet altijd even positief in het nieuws, dat Taylor Swift mensen verliefd laat worden moge wél duidelijk zijn. Een stel dat begon te daten tijdens een concert van Swift in 2013, is vrijdag voor de ogen van de zangeres verloofd.

Niet alleen de bruid was verrast door het aanzoek, op een foto die Swift op haar Instagram post, is ook de verbazing van haar gezicht af te lezen.


Views

200+

Likeability of 5

De vijf lekkerste terrassen van Nederland

In samenwerking met Heineken

11 JUL 2018

Mijn hemel, wat een heerlijk weer. En dat blijft voorlopig nog even zo. Het is een ideale periode om tot ’s avonds laat op een terras te hangen. Daarom heeft Metro de lekkerste vijf terrassen van Nederland voor je op een rij gezet. Geniet ervan!

In de kazerne – Nijmegen

Zin om een potje jeu de boules te spelen, maar geen trek om naar de camping te gaan? Bij In de Kazerne in Nijmegen kan het gewoon op het terras. Het tussen de drankjes door tegen elkaar opnemen aan de tafeltennistafel is ook mogelijk. Geen zin om je in te spannen? Dan kun je lekker achteroverleunen en kijken hoe anderen zich van hun sportiefste kant laten zien. En dat allemaal op het oude kazernecomplex in Nijmegen-Oost. Een lust voor het oog.


love
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

5k+

Bedenker La Casa de Papel tekent bij Netflix

Bedenker La Casa de Papel sluit deal met Netflix

Producer Alex Piña op een televisiefestival in Monaco. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

12 JUL 2018

Alex Piña, de bedenker en producent van de hitserie La Casa de Papel, gaat exclusief voor Netflix meerdere series bedenken en schrijven. De Spanjaard heeft een exclusieve deal gesloten met de streaminggigant.

Piña zegt dat het werken met Netflix een 'droom die uitkomt' is. „We leven in een tijdperk waar series een van de meest relevante culturele bewegingen aan het worden is", aldus Papel tegenover Deadline. De mogelijkheid om alle hoeken van de wereld te bereiken met hun creaties, is de droom van duizenden creatievelingen."

Prijzen


Views

2k+

video icon
07:00
Likeability of 6
Foto van 'Daan Blits'

12 JUL 2018

DJ Mia More draait door: komt ze wel op tijd?

Op tijd komen bij je optreden. Het is een van de tips van DJ Mia More in haar eerste vlog voor Metro. Maar lukt het haar zelf wel?


love
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avataruser_3ab05ec160ef4ba88e14ff6593f682747488ca4b_avatar

Views

2k+

Likeability of 5

Monica Geuze verwelkomt dochtertje Zara-Lizzy!

YouTubester Monica Geuze en haar vriend voetballer Lars Veldwijk zijn ouders geworden. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

12 JUL 2018

Hoera! Een van Nederlands bekende YouTubers Monica Geuze en haar vriend voetballer Lars Veldwijk zijn ouders geworden van een dochtertje met de naam Zara-Lizzy. De kersverse ouders hebben een foto geplaatst op Instagram.

,,Je bent de allerliefste, Zara-Lizzy Noé Veldwijk!," schrijft de 23-jarige Monica bij een foto waarbij ze met haar dochtertje op de borst in een ziekenhuisbed ligt. Haar 26-jarige vriend Lars zit aan de rand van het bed en kijkt vol trots naar zijn eerste dochter.


love
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

Hoera! Roxeanne Hazes bevallen van zoontje

Roxeanne Hazes en haar verloofd Erik Zwennes (rechts van de zangeres) zijn dinsdag 10 juli ouders geworden. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

11 JUL 2018

Hoera! Blauwe muisjes voor zangeres Roxeanne Hazes, dinsdag 10 juli is zij bevallen van haar zoontje Fender! Op Instagram deelt de 'zwangeres' (zo noemde ze zichzelf de afgelopen maanden) een foto van haar kersverse gezinnetje.

,,Daar ben je dan! Eindelijk in onze armen. Waar je voor altijd mag blijven, wat ons betreft. Je bent zo mooi. Wat een rijkdom dat ik op twee jongens zo verliefd mag zijn. Gisterochtend is onze zoon om 05.49 geboren. Hij luistert naar de naam: Fender Andrew Arnold Zwennes."


Views

1k+

Henk Schiffmacher wint bijna twee ton met loterij

De tatoeagekoning is bezig met het opzetten van een Tattoo Museum. Foto:ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

11 JUL 2018

Gaston Starreveld mocht woensdag een miljoen uitreiken, waarvan 500.000 euro werd verdeeld over vier winnaars. Eén van de gelukkige winnaars was de Amsterdamse tatoeagekoning Henk Schiffmacher.

De tatoeagekoning is bezig met het opzetten van een Tattoo Museum en de cheque ter waarde van 178.571 euro kan hij goed gebruiken bij de realisatie van het museum. Schiffmacher speelde mee met het maximale aantal kanjerpunten en vijf loten.

Grootste wens in vervulling


Views

1k+

Johnny Depp aangeklaagd wegens geweld. / AFP

Johnny Depp aangeklaagd wegens geweld

Johhny Depp in 2011 in Parijs voor zijn film Rhum Express. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

10 JUL 2018

Gregg Brooks, werkzaam als locatiescout voor de film Labyrinth, klaagt hoofdrolspeler Johnny Depp aan. De acteur zou zich misdragen hebben op de set, nadat hij al de hele dag gedronken had. Depp lokte ruzie uit met Brooks en stompte hem vervolgens tweemaal in zijn ribben.

Vergunning

In de aanklacht staat dat 'Brooks pijn heeft geleden, zich vernederd voelde en gewond is geraakt aan lijf en ziel.' Depp zou voorafgaand aan het incident flink gedronken hebben. De ruzie ontstond toen Brooks Depp tot de orde riep, nadat het draaien van een scene veel te lang uitliep en de door hem aangevraagde vergunning zou verlopen.


Views

1k+

Trailer zesde seizoen Orange is the New Black online

Trailer zesde seizoen Orange is the New Black online

De trailer voor het zesde seizoen van Orange is the New Black staat online. / Screenshot YouTube Netflix

Foto van 'Imre Himmelbauer'

9 JUL 2018

De trailer voor het zesde seizoen van het razendpopulaire Orange is the New Black is maandag online verschenen. De serie ging in 2013 in première en heeft inmiddels miljoenen fans van over de hele wereld en is een van de populairste series op Netflix. Het nieuwe seizoen is vanaf 27 juli te zien.

Het nieuwe seizoen van Orange is the New Black lijkt zich ook meteen in een nieuwe setting af te spelen. Door de gebeurtenissen aan het eind van seizoen 5 zijn de dames fiks in de problemen gekomen en daardoor is de nieuwe locatie Litchfield Max, een gevangenis met maximale bewaking.

Onderzoek


Views

1k+

Robin Wright. Foto: ANP

Robin Wright praat voor het eerst over Kevin Spacey

Robin Wright. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

9 JUL 2018

Robin Wright, de tegenspeler van Kevin Spacey in House of Cards, heeft maandagochtend voor het eerst een boekje opengedaan over de commotie rondom haar veelbesproken collega. Ze was te gast in de Today Show, dat zondag al de eerste beelden van het interview vrijgaf.

Beschuldigingen

De 58-jarige Kevin Spacey kwam in oktober voor het eerst in het nieuws vanwege vermeend seksueel wangedrag. De acteur Anthony Rapp beweerde toen dat Spacey in 1986, toen Rapp 14 jaar oud was, seksuele toenadering tot hem zocht en daarbij op hem ging liggen. Spacey zou toen dronken zijn geweest. Na de bewering van Rapp volgden er andere diverse beschuldigingen richting de beroemde acteur: minstens acht personen zouden de acteur hebben beschuldigd van aanranding.


Views

900+

Britt Dekker door naar NK dressuur

Britt Dekker door naar NK dressuur

Britt Dekker. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

8 JUL 2018

Britt Dekker is door het dolle heen, want ze is door naar het Nederlands Kampioenschap dressuur. Doordat de blondine dressuurkampioen is geworden van Noord-Holland mag ze nu door naar het NK in Ermelo.

Droom

„O my god!!! Ik ben zojuist Noord-Hollands kampioen geworden en dat betekent dat ik gewoon naar het Nederlands kampioenschap mag!! Naar het NK!! Mijn eeuwige droom is uitgekomen!!!", schrijft ze op Instagram.


Views

2k+

De Portugese stervoetballer zou een eigen serie krijgen. Foto: ANP

Facebook komt wellicht met realityserie Ronaldo

De Portugese stervoetballer zou een eigen serie krijgen. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

6 JUL 2018

Goed nieuws voor de fans van voetballer Cristiano Ronaldo: hij zou onderhandelen met Facebook over een eventuele realityserie. Dertien afleveringen zouden de stersporter zo’n tien miljoen dollar gaan opleveren, meldt het Amerikaanse tijdschrift Variety.

Concurrentie voor YouTube

Hoe je de serie uiteindelijk op Facebook kan checken? Via het eigen videoplatform van het socialmediakanaal, Facebook Watch. Watch zou op den duur concurrentie voor YouTube moeten gaan vormen. Een show met Ronaldo is in die zin een stap in de goede richting, omdat het exclusieve content betreft.


Views

1k+

Zanger Tino Martin wisselt regelmatig van auto

Tino Martin koopt paar keer per jaar nieuwe auto

Tino Martin wisselt regelmatig van auto. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

5 JUL 2018

Volkszanger Tino Martin vindt het niet nodig om langer in dezelfde auto te blijven rijden dan nodig. Om de paar maanden neemt de volkszanger een nieuw model.

De eerste

In gesprek met de Playboy zegt Martin: „Ik snap niet waarom mensen jarenlang in dezelfde auto rijden. Het is toch veel leuker om regelmatig van auto te wisselen?”


Views

4k+

'Puistendokter' zoekt kandidaten voor eigen tv-show

Dr. Pimple Popper die eigenlijk Sandr Lee heet post op internet video's waar ze puisten, cysten en andere aandoeningen uitknijpt. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

3 JUL 2018

Sommige mensen gruwen ervan, andere zijn verslaaf aan de video's van Dr. Pimple Popper. De video's van 'puistendokter' zijn razend populair. Het gaat zo goed, dat ze zelfs haar eigen tv-show krijgt op TLC. De dermatoloog die eigenlijk Sandr Lee heet post op internet video's waar ze puisten, cysten en andere aandoeningen uitknijpt. Ze zoekt nog kandidaten die ze op televisie mag behandelen.

Miljoenenpubliek


Views

3k+

'Megatransfer' in televisieland: Gordon naar SBS6

Gordon is blij met zijn nieuwe avontuur ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

2 JUL 2018

Gordon moet het nieuwe kijkcijferkanon worden voor campingzender SBS6. De flamboyante presentator bereikte een akkoord met Talpa en gaat met de producties van John de Mol aan de slag. Het productiehuis maakte maandagmorgen bekend dat hij een contract heeft getekend voor vijf jaar.

Avontuur

Gordon is erg blij met de transfer. „We leven in een snel veranderend medialandschap en Talpa Network biedt creatieve contentmakers zoals ik op dit moment de beste mogelijkheden. Ik ga een nieuw avontuur aan met John de Mol en dat voelt enorm vertrouwd en goed. Bij Talpa Network gaat het gebeuren de komende jaren. Daar wil ik bij zijn."


Views

1k+

Shelly Sterk dit weekend getrouwd in Italië

Shelly Sterk dit weekend getrouwd in Italië

Shelly Sterk en haar man Mark. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

1 JUL 2018

„Ja, ik wil! De rest van mijn leven bij jou blijven”, schrijft Shelly Sterk op Instagram. „Wat een weekend. Huilen, lachen en heel veel zoenen. Ik ben alle lieve mensen die ons hierbij geholpen hebben zo dankbaar”, vervolgt ze.

'Ja, ik wil'

De 27-jarige presentatrice is afgelopen weekend in het huwelijksbootje gestapt met haar vriend Mark, met wie ze vier jaar samen is. Het huwelijk vond plaats in het Italiaanse Assisi.


Views

2k+

Ook Gerard Joling werkt aan een biografie

Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

30 JUN 2018

Boos dat hij was was toen de biografie van Gordon verscheen, maar nu is toch ook echt Gerard Joling in de pen geklommen om een biografie op de markt te brengen. Volgens de zanger komt er "zeker" een boek als reactie op de veelbesproken biografie van Goor. Dat zei Geer vrijdag in de Frank en Vrijdagshow op 538.

Grote sterren

"Er wordt aan gewerkt", vertelde Joling. "Ik denk dat de mijne iets positiever wordt. Ik kan nog niet zeggen wanneer het komt, maar het gaat er zeker komen." Hij vertelde dat hij in het boek ook zijn ontmoetingen met grote internationale sterren vast wil leggen. Op de vraag of ook Gordon voorbijkomt in zijn biografie antwoordde Gerard: "Het gaat in eerste instantie om de echte grote sterren". Autsj...


Views

1k+

Leonardo en Brad op de set voor nieuwe Tarantinofilm

Foto: Instagram @leonardodicaprio

Foto van 'Elselotte Smink'

28 JUN 2018

Men neme een blik vol steracteuren (Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, James Marsden, Luke Perry) een topregisseur (Quentin Tarantino) en een verhaal over een beduchte moordzaak. Dat lijkt een recept voor een nieuwe filmklassieker, genaamd Once Upon a Time in Hollywood.

Woensdag deelde DiCaprio het eerste beeld van de twee mannen op de set. En dat werd met gejuich ontvangen. Want alhoewel de twee allebei mateloos bekend zijn, en samenwerkten voor Pitts geproduceerde film The Departed, is het de eerste keer dat de acteurs tegelijkertijd in dezelfde film op het witte doek te zien zullen zijn.

Dit is wat we tot nu toe al over de film weten:


Views

2k+

Likeability of 5

Vlogger Enzo Knol en Dee nu 'definitief' uit elkaar

Enzo en Dee zijn nu 'definitief' exen van elkaar ©Enzo Knol, still

Foto van 'Jelmer Visser'

25 JUN 2018

De populaire YouTuber Enzo Knol en zijn wederhelft Dee van der Zeeuw hebben in een emotioneel bericht op Instagram bekend gemaakt nu definitief een punt te zetten achter hun relatie. Het is niet de eerste keer dat Knol en Van der Zeeuw dit besluit nemen.

Afgelopen najaar was het ook al uit. Toen bracht het vloggende koppel het droevige nieuws in een emotionele videoboodschap waarin ze het beiden niet droog hielden. Twee maanden later kwamen zij op dit besluit terug.


lol
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

3k+