Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 1 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Een busbaan?!’ Utopianen laten zich niet stoppen

Utopia stopt ermee. Donderdag werd bekend dat er een eind komt aan de realityshow omdat het huurcontract van het terrein tussen Talpa en de provincie Noord-Holland afloopt. Maar als het aan de Utopianen zelf ligt, gaan ze nog wel even door.

„Een busbaan?!”, klonkt het uit de monden van meerdere Utopianen, toen ze vernamen wat de oorzaak van het einde van de show is. Het terrein, dat in het bezit is van de provincie Noord-Holland, zal straks worden gebruikt om groen aan te leggen dat ter compensatie dient voor een elders in het Gooi aangelegde busbaan, aldus een woordvoerder.

Petitie

De Utopianen hebben besloten om in actie te komen en hebben dit aangekondigd via Instagram. In hun petitie stellen ze voor ‘desnoods op een andere locatie’ door te gaan. Inmiddels hebben meer dan 3000 mensen hun handtekening gezet.

https://www.instagram.com/p/BcJ-5F8lBwS/

Mochten de plannen om Utopia te stoppen doorgaan, dan wordt de loods in juni 2018 afgebroken. Een inwoner zal op vrijdag 1 juni 2018 aangewezen worden als de grote winnaar van het programma.

Utopia ging op de laatste dag van 2013 van start. In vier jaar tijd werd er door de wisselende bewoners een heuse samenleving gecreëerd. Het programma bestaat nu 4,5 jaar en is daarmee de langstlopende realityserie ter wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.