Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 21 dec 2017
Leestijd: 3 minuten

Carlos: Expeditie Robinson is mooiste in mijn leven

Iets mooiers dan meedoen aan Expeditie Robinson is voor de Twenste Carlos Platier Luna (23) ondenkbaar. Het is uniek, zoiets boek je niet even bij een reisbureau.”

Metro had een interview met de finalist

Ben je blij dat je eindelijk mag vertellen dat je de finale hebt gehaald?

Heel blij. Ik vond het zo lastig. Mensen vragen constant hetzelfde, waar je ook bent. Ze willen dat je dingen verklapt, maar ook weer niet. Toen ik een keer tegen een vriend iets had verteld wat er die avond zou gebeuren en dat bleek ook zo, zei hij: het was toch minder leuk omdat ik het al wist.

Wat vind je van de samenstelling van de finale?

Ik moet eerlijk toegeven: Ik had het liefst de mannenfinale gehad met Kaj, Niels en mezelf. Dat zei ik al vanaf het moment dat Imke eruit ging: een mannenfinale zou giga-mooi zijn. Maar ik moet ook zeggen: ik vind het knap zoals Soundos terug is gekomen.

Wat dacht je toen ze de halve finale won?

Ik dacht echt dat ga je niet menen! Het kan gewoon niet dat zij als laatste aankomt en in één keer die puzzel goed legt. Maar ze heeft ook geluk gehad na die suicide-aanval met Roeland op Imke. Als Danny niet had opgegeven was het eerst Herold eruit en daarna Soundos, dat weet ik zeker.

Hoe was het om het hele avontuur vanaf de bank terug te zien?

Heel raar, vooral mijn eigen stem. Maar nadat ik daar aan gewend was, vond ik het vooral mooi om een beeld te hebben bij al mijn herinneringen. Die cameraploeg van Robinson is echt de crème-de-la-crème, hoor. Ze hebben prachtig werk geleverd.

Wat merkte je ervan dat je bij ‘de onbekenden’ hoorde?

Niet zo heel veel, eigenlijk. Maar als ik heel eerlijk ben, had ik alles vanaf het begin bij elkaar gegooid. Dan kan je ook beter een band opbouwen. Ik weet zeker dat als niet Imke maar ik als eerste naar de BN’ers was gegaan, ze mij niet gered hadden. Ik ben wel sociaal, maar ook fysiek sterk. Mij hadden ze niet gered. Maar het concept van onbekenden moeten ze er sowieso inhouden.

Heb je je verbaasd over iets wat je op tv zag maar niet hebt meegmaakt op het eiland?

Ja, hoe Roeland over Imke sprak. Teksten als ‘Ik ga haar beschadigen, ik ga haar stukmaken, Imke moet down’, heel heftig vond ik dat. Als ik dat had geweten had ik niet Herold, maar Roeland eruit gestemd.

Je hebt het ook heel zwaar gehad. Ooit gedacht aan opgeven?

Opgeven komt niet in mijn woordenboek voor. Als ik het zwaar had, sleepte de gedachte aan thuis me er doorheen. En dat ik me niet zo moet aanstellen en dat dit het mooiste is wat je in je leven gaat meemaken. Je kan niet naar het reisbureau en zeggen: hee geef mij Expeditie Robinson maar. Ik zou er alles voor aan de kant zetten.

Wat kan je zeggen over de finale?

Dat het giga-spannend wordt en dat je met open mond gaat kijken, denk ik.

Expeditie Robinson – de finale, zie je donderdagavond om 20.30 uur bij RTL 5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.