Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 4 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Bohemian Rhapsody ook in 2017 bovenaan top 4000

Fans van het eerste uur hoeven (nog) niet te treuren: Bohemian Rhapsody van Queen staat ook dit jaar weer bovenaan in de top 4000 van Radio 10.

De zender begint maandag weer met het uitzenden van de beroemde muzieklijst, waarbij van tevoren bekend is gemaakt wie er uiteindelijk met de nummer 1-positie vandoor gaat.

Dertiende verjaardag

De top 4000 viert dit jaar haar dertiende verjaardag. Sinds de eerste keer staat Bohemian Rhapsody standaard op de eerste positie van de lijst. Heel verrassend is de winst van Queen daarom ook niet.

De tweede plaats van de top 4000 wordt dit jaar ingenomen door Hotel California van de Eagles. De derde plek is voor Thriller van Michael Jackson. Laatstgenoemde is ook meteen degene die het meest voorkomt in de hitlijst: 45 nummers Michael hebben de lijst gehaald.

Nederlanders

Nederlanders zijn iets minder trots op de Nederlandse artiesten. De allereerste track die van Nederlanders afkomstig is met een notering in de lijst is Radar Love van de Golden Earring, die de 13e positie inneemt. Daarna volgt Avond van Boudewijn de Groot met de 25e plek.

Hoewel Marco Borsato met 27 noteringen in de belangrijke lijst de populairste Nederlandse artiest is, scoort hij niet zo hoog. Dochters is het hoogst genoteerd in de top 4000, met een 75e positie.

Radio 10 begint maandag om 9.00 uur met de marathonuitzending. De ontknoping van de lijst – die dus niet echt heel spannend meer is – is zondag 24 december om 17.00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.