Showbizz

YouTubetips: Battelen voor het goede doel

YouTubetips: Battelen voor het goede doel

De acht influencers die de strijd met elkaar aangaan op het YouTubekanaal Challenges Cup. Foto: Endemol Shine

Foto van 'Bregje Simons'

14 NOV 2017

Metro struint wekelijks YouTubekanalen af en tipt er op dinsdag drie. Welke kanalen vallen op? Welke zou je ook eens moeten bekijken?

Battelen voor het goede doel

De Challenges Cup is een nieuwe online spelhow op YouTube waarin acht bekende YouTubers de strijd met elkaar aangaan voor het goede doel. Het is ontwikkeld door Endemol Shine in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij. Vijf maanden challengen de influencers tegen elkaar, soms individueel en soms als team. De challenges zijn gebaseerd op succesvolle internetvoorbeelden, maar altijd met een creatieve twist. Degene die na twintig weken de meeste punten heeft, wint een mooi geldbedrag. Dat geld gaat naar een van de goede doelen die de Postcode Loterij steunt. Het spel is pas vorige week begonnen, maar het account heeft al bijna 163.000 abonnees!

Een professionele YouTuber in de maak

De 18-jarige YouTuber Don de Jong kent het online platform op zijn duimpje, hij begon met het maken van filmpjes toen hij slechts 11 jaar oud was. YouTube is vanaf het begin een grote hobby geweest, maar sinds kort heeft Don besloten om met school te stoppen en fulltime voor YouTube te gaan. Hij gaat voor zichzelf werken en hoopt zijn droom te kunnen verwezenlijken: een echte professionele YouTuber worden. Zijn filmpjes gaan over van alles en nog wat, maar humor en positiviteit staan centraal. Don heeft ruim 237.000 volgers.

Gamechick

Achter het YouTubekanaal van Diamantjewel gaat de 22-jarige Linda schuil. Ze is actief op YouTube en streamt regelmatig op Twitch - een site gericht op het streamen van computerspellen. Op haar account vind je vlogs, challenges, bakvideo's en game video's. Haar favoriete games zijn Call of Duty, GTA V en meer. Ze is iets meer dan een jaar actief op YouTube en heeft ruim 82.000 abonnees.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar!


Views

95

Jorden van Ex on the Beach krijgt eigen programma

Jorden van Ex on the Beach krijgt eigen programma

Jorden was de grote playboy van het derde seizoen Ex on the Beach: Double Dutch

Foto van 'D. van Aken'

19 JUL 2018

Jorden was waarschijnlijk de meest besproken deelnemer aan het derde seizoen van Ex on the Beach: Double Dutch. De playboy krijgt daarom samen met medekandidaat Channah deze zomer een eigen programma op MTV.

Albufeira en Spaanse costa

In 'Scoor De Zomer Door' gaan Jorden en Channah vakantiegangers helpen met versieren. Het duo struint populaire buitenlandse strandbestemmingen af naar vriendengroepen die nog geen "succes" hebben geboekt.


Views

4k+

Boer Olke uit BZV is weer aan de vrouw

Boer Olke uit BZV is weer aan de vrouw

Boer Olke. / Screenshot YouTube

Foto van 'Imre Himmelbauer'

20 JUL 2018

Boer Olke van Boer Zoekt Vrouw Internationaal heeft nieuw liefdesgeluk gevonden. Een halfjaar na de tragische dood van zijn vriendin Karen heeft de in Texas woonachtige landbouwer bekendgemaakt dat hij een nieuwe vlam gevonden heeft.

„Ik ben na het overlijden van Karen in contact gekomen met Hilda, een Nederlandse vrouw die hier in Texas woont. We zijn heel blij met elkaar en zien elkaar zoveel mogelijk”, zo vertelt boer Olke tegen de KRO-NCRV.

Steun


Views

2k+

Dit zijn de verleiders van Temptation Island VIPS

Dorien Rose is één van de verleidsters die mee doet aan Temptation Island VIPS. / RTL Beeldbank

Foto van 'Daisy Heyer'

22 MEI 2018

Temptation Island is afgelopen, maar je kunt maar heel even rustig ademhalen tot de volgende editie alweer voor de deur staat: Temptation Island VIPS. En nadat de koppels bekend werden gemaakt, is het nu ook tijd voor een aantal van de verleiders en verleidsters om naar buiten te treden. En daar zitten tevens een paar 'BN'ers' tussen...

Dorien Rose

Zo is model en Angelina Jolie-look a like Dorien Rose een van de bekendste verleidsters die gaat proberen om Niels, Donny, Ruud en de onbekende Stefano te verleiden.


Views

25k+

Pete Philly slechtste kandidaat De Slimste Mens ooit

Dat ging moeizaam... ©NPO

Foto van 'Jelmer Visser'

17 JUL 2018

Dat ging op zijn zachtst gezegd een beetje stroef. De deelname van rapper Pete Philly aan de Slimste Mens is historisch geworden. Nog nooit sprokkelde een kandidaat zo weinig seconden bij elkaar tijdens de kennisquiz met Philip Freriks en Maarten van Rossem.

Vooral de puzzelronde bleek een onoverbrugbare hindernis, hij verloor zoveel seconden dat hij extra tijd kreeg omdat hij anders de finale niet eens zou halen. Auw.

De tijd begint te dringen ©NPO


Views

4k+