Showbizz

Vrienden beleven horroravond in Escape Room

Camera videoVrienden beleven horroravond in Escape Room

Scene uit Escape Room, vanaf donderdag 30 november te zien in de bioscoop.

Foto van 'Erik Jonk'

1 DEC 2017

Misschien stel je jezelf die vraag wel: stel dat ik nou eens niet uit deze Escape Room kan komen? Wanneer haalt iemand mij er dan uit? Of erger, dat opgesloten zitten in zo’n ruimte waarvan de deuren niet zomaar opengaan een nachtmerrie is waarvan je zwetend wakker wordt. Vier vrienden hebben het laatste meegemaakt…

Interactief spel

Een Escape Room is volgens ons aller Wikipedia een interactief spel waarbij een groep mensen in een kamer wordt opgesloten. De deelnemers moeten door middel van het zoeken naar sleutels, codes en aanwijzingen, en door het oplossen van puzzels en raadsels, de kamer binnen een bepaalde tijd (meestal een uur) proberen te verlaten.

Maar…

Dat klinkt hartstikke gezellig en leerzaam allemaal, dit fenomeen dat we steeds vaker in het straatbeeld zien opduiken. Maar hoe anders gaat het in de film Escape Room (vanaf 30 november in de Nederlandse bioscopen). In deze room is er namelijk geen ontsnappen aan.

Vrienden beleven horroravond in Escape Room

Escape Room-dilemma.

Het verhaal

Om zijn 30e verjaardag te vieren neemt Kristen haar vriend Tyler en twee andere bevriende stellen mee naar de nieuwste Escape Room. De groep wordt in een kamer opgesloten en terwijl de tijd wegtikt moeten ze allerlei cryptische raadsels en puzzels oplossen om eruit te komen. Maar al snel hebben ze door dat er iets niet in de haak is. De opdrachten worden niet alleen steeds moeilijker, maar ook steeds bloediger. De escape room maakt het ene na het andere slachtoffer en de overgebleven spelers beseffen dat ze niet langer een spel, maar voor hun leven spelen.

Vrienden beleven horroravond in Escape Room

Toen alles in de Escape Room nog goed was...

Trailer een succes

Dat dus. Velen hebben de trailer van Escape Room inmiddels bekeken. Op Pathés Facebook bijvoorbeeld leverde hij meer views op dan de derde film uit de reeks van Fifty Shades. Vanaf de dertigste wordt het 81 minuten lang angstig bibberen geblazen...

BEKIJK OOK


Views

300+

Monica Geuze deelt na 33 weken 'eindelijk' babybuik

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

31 MIN

Voor het eerst tijdens haar inmiddels 33 weken durende zwangerschap laat vlogster Monica Geuze haar babybuik aan de hele wereld zien. De 23-jarige verwacht samen met haar 26-jarige vriend Lars Veldwijk hun eerste kindje. Lars heeft al een zoontje uit een eerdere relatie, de driejarige Mason.

Op dezelfde manier als ze haar zwangerschap bekend maakte, laat de vlogster haar fans ook meegenieten van haar buik: via Instagram. Daar plaatst ze een vakantieselfie in Marbella met de tekst 'Oh hi Instagram #33weekspregnant'.

Het is een bijzondere foto voor Monica, omdat ze eerder nooit met haar buik te koop liep. In haar vlogs vertelde ze meerdere malen dat ze haar zwangere lijf niet heel mooi vindt. Ondanks dat de vlogster over het algemeen in oversized kleding rondloopt, kwamen de enorme truien nu ook nog goed van pas om haar nieuwe lichaamsvormen enigszins te verbergen.

Lovende woorden

Van dat verbergen is nu niets meer over. De aanstaande moeder straalt in bikini en haar fans zijn door het dolle heen. Meer dan 200.000 mensen liketen de foto en de reacties zijn ontzettend positief. Ze noemen haar buik 'prachtig', 'perfect rond' en Monica een geweldige aanstaande moeder. Het geslacht van de baby houdt het stel nog wel geheim.

De zwangerschap is voor de twee tortelduifjes al bijna ten einde, maar op dit moment is er nog geen babykamer voor de kleine. Dat komt omdat ze nog moeten verhuizen naar een groter huis, waar meer ruimte is voor de baby. Volgens Monica weet ze al precies hoe de kamer eruit gaat zien en wat ze wil, maar moet het alleen nog even in het echt gebeuren.

BEKIJK OOK


Views

60

Nabestaanden gaan Avicii in besloten kring begraven

De Zweedse dj en producent is 28 jaar oud geworden ©ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

De begrafenis van de vorige maand overleden Avicii zal in besloten kring plaatsvinden, dit maakte de nabestaanden van de Zweedse dj bekend. Er is geen datum voor de afscheidsdienst gegeven.

„Er zijn veel vragen over de begrafenis van Tim Bergling. De familie heeft nu bevestigd dat deze in besloten kring wordt gehouden, in aanwezigheid van de mensen die het dichtst bij hem stonden", zo staat in een statement. „We vragen de media om dit te respecteren."

Plotseling overleden

De 28-jarige Avicii overleed op 20 april in de Omaanse hoofdstad Masqat tijdens een vakantie. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij zelf een einde aan zijn leven gemaakt. „Hij kon niet langer verder. Hij wilde rust vinden", stond in een eerder gedeelde open brief van de familie. „Tim was niet gemaakt voor de zakelijke machine waarin hij zich bevond. Hij was een gevoelige jongen, die van zijn fans hield maar de spotlights liever meed."

Bergling kampte met depressies en serieuze gezondheidsproblemen, veelal het gevolg van overmatig alcoholgebruik. Hij stopte in 2016 met toeren omdat het te zwaar voor hem werd. Over zijn worsteling met zijn succes is een documentaire gemaakt getiteld True Stories waarin een uniek kijkje werd geboden in het onstuimige leven van de Zweed.

Het overlijden van de populaire artiest leidde tot veel geschokte reacties over de hele wereld. De voormalig nummer drie op de prestigieuze DJ-Mag ranglijst, heeft een imposant oeuvre met grote hits op zijn naam staan.

BEKIJK OOK


Views

800+

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone
Likeability of 5

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone

Een vakantiefoto van Metro’s freelancefotografe Femmy Weijs.

In samenwerking met Asus

17 MEI 2018

Een hopelijk heerlijke zomer komt eraan. Tijd voor vakantiefoto’s! Maar hoe maak je nou de meest prachtige vakantiekiekjes met je smartphone?

Onvermijdelijk (en hartstikke leuk) natuurlijk, het schieten van vakantiefoto’s. Hoe maak je nou plaatjes van goede kwaliteit, waar je later met heel veel plezier naar kunt terugkijken? Computer- en smartphonefirma ASUS en Metro geven je tips waar op je op zou kunnen letten als je je vakantiefoto’s met je smartphone wil maken. De komst van de nieuwe ASUS ZenFone 5 (zie onderaan) heeft daar alles mee te maken.

Bereid je voor

Ga voordat je op vakantie gaat op zoek gaan naar voorbeeldfoto's van je bestemming. Google bijvoorbeeld eens op 'photography locations in’. Doe dat in het Engels, want dan vind je de meeste voorbeelden op het web. Zo kom je ook blogs tegen van mensen die de locatie al eerder bezocht hebben en zij geven tips voor mooie fotografielocaties.

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone

Nog een favoriet van freelancefotografe Femmy Weijs.

Het weer

Daar ben je dan op je bestemming! Wanneer je een dag van te voren al weet dat je naar een fotografielocatie gaat, let dan even op het weer. Niet dat je er veel aan kunt veranderen… De momenten met het mooiste licht van een zonnige dag zijn: 10 tot 20 minuten voor zonsopkomst en na zonsondergang en een uur na zonsopkomst en het uur voor zonsondergang. Kies in ieder geval momenten uit wanneer de zon niét op zijn hoogste punt staat.

Maak het spannend

Zorg dat je niet altijd standaard foto’s krijgt, maar maak ze eens wat spannender. Je hoeft je onderwerp niet altijd in het midden te zetten, maar speel eens met de compositie door je onderwerp meer naar links of naar rechts te schuiven.

Neem de tijd

Neem de tijd voor je foto's. Wanneer het op jouw fotografielocatie druk is met andere bezoekers, wacht dan een moment af wanneer deze mensen weer weg zijn. Dit geldt voor landschapfoto's maar ook voor portretfoto's. Probeer je achtergrond zo rustig mogelijk te krijgen.

Schiet maar raak

Maak altijd meerdere opnames. Wanneer je er maar één of twee maakt, zul je achteraf altijd zien dat iemand bijvoorbeeld net op dat moment zijn of haar ogen dicht heeft. Wanneer je meerdere opnames maakt, heb je thuis altijd wat te kiezen.

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone

De ZenFone 5. / ASUS

ZenFone5 denkt mee

ASUS start deze week met de pre-order voor de ZenFone 5 (399 euro) en deze ligt op 28 mei in de winkel. Deze smartphone wordt gezien als ‘je intelligente metgezel die altijd voor je klaar staat’. De Zenfone5 is meer dan een smartphone. Hij maakt perfecte foto’s (da’s goed nieuws voor je vakantie), zonder dat je er goed bij na hoeft te denken. Hij beschikt namelijk over kunstmatige intelligentie.

Het intelligente systeem met twee camera's (Sony IMX363 sensor) in de ZenFone 5 heeft geavanceerde AI-functies die anticiperen op je behoeften en zich aanpassen aan jouw voorkeuren. Zo kun je je concentreren op het onderwerp in plaats van op de camera. Voor het maken en bekijken van foto’s is het 19:9 All-Screen-Display een mooie tool, meldt ASUS.

Slimme accu

En oh ja, heb je je oplader tijdens een vakantiedag even niet bij je? De ZenFone5 gaat slim met zijn accu om. Je hebt dus een langere batterylife.

Belangstelling voor de pre-order? Dan klik je hier.

BEKIJK OOK


like
user_b5050de53d81332bb030c11e9758358ebb90ebaf_avatar

Views

5k+

Nieuw festival haalt French Montana naar Nederland

French Montana tijdens Coachella Festival. / Getty Images

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Het gloednieuwe festival OH MY! Music Festival haalt meteen een aantal grote namen naar Nederland: onder andere French Montana van de monsterhit Unforgettable gaat een optreden verzorgen op het festival dat 30 juni plaatsvindt in het Arenapark, Amsterdam.

Naast Montana komen ook Wiz Khalifa, Big Sean en nationale toppers als Boef, Frenna en Jonna Fraser aan bod. Tussen de grote namen door zal een dj het grote publiek laten genieten van de bekende urbanhits van het moment, plus classics uit het verleden.

Oldschool

Overigens haakt het festival ook handig in op dat bekende verleden: grote namen van hits van vroeger (T-pain, Mario en Mya) komen ook aan bod op de Old School Stage. En voor bezoekers die liever een beetje de Caribische vibes meepakken, is er de Favela stage. Daar vind je niet alleen lekkere muziek, maar ook goed eten en een loungeplek waar je rustig een cocktailtje kunt drinken.

Tickets voor het festival kosten 62.95 euro en zijn vanaf nu te koop.

BEKIJK OOK


Views

700+

Dit zijn de verleiders van Temptation Island VIPS

Dorien Rose is één van de verleidsters die mee doet aan Temptation Island VIPS. / RTL Beeldbank

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Temptation Island is afgelopen, maar je kunt maar heel even rustig ademhalen tot de volgende editie alweer voor de deur staat: Temptation Island VIPS. En nadat de koppels bekend werden gemaakt, is het nu ook tijd voor een aantal van de verleiders en verleidsters om naar buiten te treden. En daar zitten tevens een paar 'BN'ers' tussen...

Dorien Rose

Zo is model en Angelina Jolie-look a like Dorien Rose een van de bekendste verleidsters die gaat proberen om Niels, Donny, Ruud en de onbekende Stefano te verleiden.

Kelly Ross

Doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar Kelly Ross deed ooit mee aan Oh Oh Europa en besloot zich daarna te storten op een leven als dj. Inmiddels heeft ze waarschijnlijk bedacht dat meedoen aan Temptation Island VIPS haar carrière wellicht een boost zal geven en zal ze dus als verleidster te zien zijn in het programma.

Vinze

Vinze is tattoomodel. En dat is te zien, want de beste man heeft behoorlijk wat plaatjes op zijn lichaam staan. De dame die hij verleidt heeft in ieder geval iets te doen als ze 's avonds samen in bed liggen. Er wordt gegokt dat hij wel eens een goede match zou kunnen zijn met Rosanna.

Thies

Ook Thies is model, maar dan met een - voor zover wij kunnen zien - blanco lichaam. Vinden wij helemaal niet erg, want hij mag er zonder tattoo's ook best wezen. Verder studeert Thies online marketing. Maar of hij na dit programma nog ergens aan de bak komt...

Fabiola Volkers

Is 'BN'er' omdat ze een paar seconden te zien was in de laatste editie van Hollands Next Top Model, waar ze uiteindelijk in de eerste aflevering uit werd gegooid. De sexy krullenbol heeft besloten het dan maar te proberen als verleidster in Temptation Island VIPS en we gokken dat ze het er daar best goed vanaf gaat brengen.

Danique Hogguer

Vuurrood en levensgevaarlijk: zo kunnen we Danique Hogguer denk ik het beste omschrijven. Ze is eigenaresse van haar eigen beautysalon en valt zelf absoluut ook in de categorie beauty. De officiële persfoto van Danique voor Temptation is nog niet eens vrijgegeven, maar RTL wist al te melden dat we dit seizoen van haar kunnen genieten.

Karim

Deze man kan dansen, model staan en is retesportief: Karim. En hij is ook nog eens bloedmooi. Ja, ja: wij zien veel potentie in deze verleider!

Mike

Van Mike weten we verder niet zoveel. Behalve dat deze gladde jongen dus mee doet als verleider aan Temptation Island VIPS en dat hij volgens RTL Boulevard nogal zelfverzekerd is: hij zou nog een baksteen kunnen versieren, zou hij gezegd hebben.

Mike. / RTL Beeldbank

Onbekende dame

En dan nog deze dame, van wie RTL Boulevard per ongeluk de foto plaatste bij de naam van Danique. Maar dit is niet Danique, dus wie is het wel??

BEKIJK OOK


Views

1k+

Jet van Nieuwkerk openhartig over eigen orthorexia

Foto van 'Constance van Amstel'

GISTEREN

In Niet Gezond Meer onderzoekt Jet van Nieuwkerk het fenomeen orthorexia, een obsessieve fixatie voor gezond eten en sport waar ze zelf tien jaar geleden ook mee kampte.

Waar vader Matthijs het juist liever niét over zichzelf heeft in De Wereld Draait Door, doet dochter Jet van Nieuwkerk precies het tegenovergestelde in haar nieuwe programma Niet Gezond Meer. In drie afleveringen duikt de 28-jarige culinair journaliste, aan de hand van haar eigen ervaringen, in de wereld van ’orthorexia’: het obsessief bezig zijn met gezond eten en sporten. De grote vraag: bestaat het eigenlijk wel? Officieel is het geen erkende eetstoornis, maar veel mensen lijken er wel aan te lijden.

Jet met vader Matthijs op de rode loper bij de première van film Pak van mijn Hart. /ANP

„Tien jaar geleden was ik hier zelf heel erg mee bezig”, vertelt Van Nieuwkerk. „Ik was net als zoveel meiden van die leeftijd een onzekere puber en had ook een laag zelfbeeld. Ik wilde eens kijken wat ik daaraan kon doen en kocht een boek over gezond eten. Dat werkte en toen ben ik erin doorgeslagen. Ook met vriendinnen at ik alleen nog gezond, koos ik de restaurants uit en raakte als ik in paniek niet volgens mijn schema kon eten of sporten.”

Geen alarmbellen

Jet belandt uiteindelijk bij een psycholoog die vaststelt dat er inderdaad iets niet helemaal goed gaat. Een officiële eetstoornis wordt echter niet vastgesteld. „Omdat ik geen ondergewicht had, gingen er in mijn omgeving weinig alarmbellen af. Dat is het ook het gevaarlijke: orthorexia is een eetstoornis die je heel lang bij je kan hebben zonder dat mensen het door hebben. Je kan er fit uitzien, maar niemand die doorheeft dat je van binnen enorm in paniek raakt als je een sportles over moet slaan.”

Veel mensen uit de medische- en voedingswereld weten inmiddels wat er bedoeld wordt met orthorexia. Toch is het nog steeds geen erkend ziektebeeld. Dat moet volgens Van Nieuwkerk zo snel mogelijk veranderen. „Ik streef ernaar dat het een erkende ziekte wordt, want pas dan kan het ook gediagnosticeerd worden en – eigenlijk het belangrijkst – kan hulp worden vergoed. Een huisarts kan je wel naar een diëtist sturen, maar die kan mensen met orthorexia niet helpen. Het obsessief met eten bezig zijn is niet het probleem, maar het gevolg ergens van. Een huisarts moet weten waar hij mensen die om hulp komen vragen naartoe moet sturen.”

Hoewel er tien jaar geleden in de tijd dat Van Nieuwkerk ziek was nog niet zoveel gebeurde op social media, denkt ze wel dat het van grote invloed is op de eetstoornis. „Ik heb het idee dat het nu nog vaker voorkomt. Mensen jutten elkaar op met plaatjes van zichzelf in de sportschool. Stilstaan bij hoe wel social media gebruiken kan al helpen. In het programma praat ik daarover met een expert, die raadde me aan om alleen nog mensen te volgen waar ik echt blij van word. Ik heb zeker vijftig mensen ontvolgd, voornamelijk modellen. Natuurlijk vind ik ze mooi en inspirerend, maar een stemmetje in mijn hoofd zegt ook: jij hebt dit niet. Al die mensen die in hun nakie op Instagram staan heb ik eruit geflikkerd met het idee: voor wie doe ik dit eigenlijk?’

Inmiddels gaat het weer goed met Jet, ze eet nog steeds gezond, maar dan echt alleen omdat ze nou eenmaal lekker vindt om gezond te eten. „Ik eet bewust, maar gezond. Ik bestel graag een salade en een muntthee, maar ik raak niet meer in paniek als het er niet is.”

Niet gezond meer. Vanaf woensdag 23 mei elke week om 21.05 uur op NPO3


Views

800+

Ed Sheeran en Kendrick Lamar winnaars Billboard

Beide artiesten gingen er met zes trofeeën naar huis. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

21 MEI 2018

Ed Sheeran en Kendrick Lamar hebben bij de uitreiking van de Billboard Music Awards de meeste prijzen in de wacht gesleept. Beide artiesten gingen met zes trofeeën naar huis.

De Britse zanger won onder meer in de categorieën beste artiest en beste mannelijke artiest, beste radio- en hitparadeliedje (voor Shape of You). Kendrick Lamar won vooral prijzen in de hiphop/rap-categorieën.

Ed Sheeran. Foto: ANP

Andere muzikanten die succesvol waren op het gala waren Bruno Mars met vijf beeldjes, de rockband Imagine Dragons (vier prijzen), The Chainsmokers (drie) en Taylor Swift (twee). Voor Drake viel de oogst tegen. De Canadese artiest verzilverde slechts een van zijn negen nominaties.

Oeuvreprijs

Janet Jackson won dit jaar de Billboard Icon Award. Ze voegde zich daarmee in een bijzonder rijtje. De oeuvreprijs werd eerder gegeven aan onder meer Neil Diamond, Stevie Wonder, Prince, Céline Dion en Cher.

De show vond plaats in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas. Kelly Clarkson presenteerde de avond.De Billboards is een van de vier grote muziekprijzen-shows in de Verenigde Staten. Het is een van de vier grote muziekprijzen-shows in de VS.

BEKIJK OOK


Views

1k+