Showbizz

'Vervolg Wonder Woman enkel als 'hij' niet meedoet'

Een vervolg van Wonder Woman komt waarschijnlijk niet als Warner Bros nog samenwerkt met Brett Ratner. / Filmdepot

Foto van 'Daisy Heyer'

12 NOV 2017

Actrice Gal Gadot die deze zomer schitterde in de film Wonder Woman wil alleen een vervolg op de film maken als een van de producenten van deze film, Brett Ratner, niet meer meedoet. Tot dan weigert ze te tekenen voor een vervolg.

#metoo

Een bron vertelde aan Page Six dat Gadot dit weigert, omdat Ratner wordt beschuldigd van seksuele intimidatie in Hollywood. Ze wil niet dat zij of de film Wonder Woman geassocieerd wordt met een man die beschuldigd wordt van seksueel wangedrag. Vorige maand trok ze zich al terug toen ze naar een diner moest dat ter ere van Ratner werd gehouden. Ze zou hem daar belonen met een prijs.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Ratner was medeproducent van Wonder Woman met zijn bedrijf RatPac-Dune. Internationaal bracht de filmmeer dan 400 miljoen dollar op. Het bedrijf van Ratner pakt een groot deel van de winst. Gadot wil dat Warner Brothers Ratner loost.

Principes

Gadot blijft volgens de bron bij haar principes. ,,Ze weet dat de beste manier om iemand als Ratner te raken, is door hem in zijn portemonnee te raken. Daarbij snapt ze goed dat Warner Bros in deze zaak haar kant moet kiezen. Het zou raar zijn als zij een film maken die helemaal gaat over de kracht van vrouwen als die film mede wordt gefinanceerd door een man die beschuldigd wordt van seksueel wangedrag jegens vrouwen."

Eerder deze week bleek ook Ratner te horen in het rijtje mannen dat wordt beschuldigd van seksuele intimidatie in Hollywood. Onder andere actrices Olivia Munn en Natasha Henstridge meldden door hem te zijn lastiggevallen. Ratner ontkent de beschuldigingen stellig.

LEES OOK


Views

300+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Cherish vertelt de waarheid over Tim

Cherish. / RTL

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Heel België en Nederland zit op dit moment in spanning vanwege de ietwat gekke capriolen die Tim uithaalt in Temptation Island. Hoofdrolspeelster in dit hele verhaal? Cherish. En laat die nou recent te gast zijn geweest in het programma Goedele On Top, waar mening deelnemer van Temptation Island pittige uitspraken in doet.

Zo ook Cherish, die in de nieuwste uitzending van Goedele een paar onthullende uitspraken doet over Tim. En wie absoluut niet wil dat er iets verklapt wordt, kan ook beter niet doorlezen...

Grootste uitdaging

Aan alles wat Cherish in de show zegt lijkt het er namelijk niet op dat Tim en zij na het programma nog samen zijn. Sterker nog, Cherish geeft aan dat de plotselinge ommekeer van Tim haar af en toe hartstikke benauwd maakte. Daarnaast gaf ze aan dat Cherish Tim had gekozen vanwege 'de uitdaging'. ,,Als je wil trouwen en je doet mee aan Temptation, dan is dat de grootste uitdaging voor mij", zegt ze tegen Goedele.

Het gedoe met Tim lijkt dus allemaal vooral te zijn voorgevallen om haar 'doel' te bereiken. Schuldig naar Deborah voelt ze zich wel een beetje, maar aan de andere kant vindt ze dat ze Deborah een dienst heeft bewezen door Tim door de mand te laten vallen.

"Ik weet zelf ook hoe het is als een man vreemdgaat, dus ik vind het wel heftig voor haar. Maar ik heb het gedaan om te laten zien dat... al zegt een man ik ga trouwen, kindje, blablabla, het kan na drie, vier dagen ineens heel anders zijn."

#metoo

En passant laat de verleidster nog even weten dat ze het helemaal niet erg vindt om tijdens het uitgaan in haar kont geknepen te worden. Erg up to date van het nieuws is Cherish duidelijk niet: als Goedele haar vraagt of ze iets heeft meegekregen van de hele #metoo-discussie heeft Cherish geen flauw idee waar ze het over heeft.

Voor het volledige diepzinnige interview met Goedele kun je hier terecht.

LEES OOK


Views

200+

The Sinner krijgt tweede seizoen

The Sinner krijgt tweede seizoen

Actrice Jessica Biel, die de hoofdrol van The Sinner in het eerste seizoen speelde. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

16 MAA 2018

Goed nieuws voor fans van The Sinner: een tweede seizoen is in aantocht! USA Network heeft een tweede seizoen van de populaire serie besteld. Net als de eerste jaargang zal ook het tweede seizoen acht afleveringen tellen.

Het tweede seizoen draait vooral om detective Harry Ambrose, die gespeeld wordt door Bill Pullman. Hij gaat terug naar 'zijn' New York om een ogenschijnlijk gruwelijke moordzaak - een elfjarig kind dat zijn ouders zonder motief vermoord - op te lossen, zo meldt Deadline.

Biel

De hoofdrolspeelster in het eerste seizoen was Jessica Biel, die Cora Tannetti speelde. Het is nog niet bekend of Biel ook in het tweede seizoen terugkeert. Er gaan wel geruchten dat Cora ook een verschijning maakt in het tweede seizoen.

Het eerste seizoen van The Sinner werd bijzonder goed ontvangen. De serie werd onder meer genomineerd voor twee Golden Globes. In Nederland is de serie te zien op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

94

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

In opdracht van de Rijksoverheid

15 MAA 2018

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

Onze wereld wordt met de dag digitaler en daarmee wordt de bescherming van onze data dus ook telkens weer belangrijker. Toch gaan veel mensen wat slordig om met hun gegevens en daardoor zijn zij makkelijk te hacken. Ben jij wel goed beveiligd of ben jij hackable? Met deze test kom je er snel en makkelijk achter.

1. Als ik een melding krijg dat ik kan updaten, dan...

a. Laat ik die melding lekker even staan. Waar zijn die updates goed voor?

b. Voer ik de update meteen uit.

2. Voor elke site gebruik ik...

a. Hetzelfde wachtwoord, lekker makkelijk.

b. Een ander wachtwoord, wel zo veilig.

3. Mijn computer back-uppen, dat doe ik...

a. Heel soms, als ik daar zin in heb.

b. Regelmatig.

4. Ik krijg een mailtje van mijn bank met een link. Die link...

a. Klik ik meteen aan.

b. Klik ik niet aan. Ik lees eerst de inhoud van de mail en kijk naar het e-mailadres waar hij vandaan komt.

Als je alleen maar b hebt geantwoord, dan ben je heel goed bezig. Hackers krijgen jou niet zomaar te pakken. Heb je bij een of meerdere vragen ook het eerste antwoord? Dan kun je er met een aantal makkelijke maatregelen voor zorgen dat jij een moeilijker doelwit bent voor hackers.

1 Voer updates snel uit

Voor velen zijn de updates van je besturingssysteem een beetje als huiswerk: uitstellen totdat je écht niet meer anders kan. Maar die updates zijn er voor een reden. Fabrikanten brengen updates vaak uit om ervoor te zorgen dat beveiligingslekken in het door jou gebruikte systeem gedicht worden. Daardoor is de kans veel groter dat als je te lang wacht met updaten, je gehackt wordt. Dus laat je telefoon, tablet en computer maar gewoon meteen updaten zodra je een melding krijgt dat dat kan.

2. Gebruik een ander, goed wachtwoord voor élke website

Het is begrijpelijk als je het lekker makkelijk vindt om één wachtwoord te gebruiken voor elk account op elke website. Maar veilig is het niet. Als iemand dan een van je accounts weet te hacken, heeft hij gelijk toegang tot alle dingen die jij op het internet doet. Zeker bij overheidsdiensten als DigiD kan dat hele nare gevolgen hebben. Gebruik daarom voor elke website een ander, goed password met veel letters, cijfers en andere tekens.

Als je dat onhaalbaar vindt, dan is dat heel begrijpelijk. Bovendien ben je niet de enige. Ruim de helft van de Nederlanders ziet het aanhouden van een ander wachtwoord voor elke site als onmogelijk, zo blijkt uit onderzoek. Gebruik in dat geval een wachtwoordmanager. Met zo'n wachtwoordmanager – een digitale kluis voor je wachtwoorden en gebruikersnamen - heb je altijd al je wachtwoorden bij de hand. Je hoeft dan nog maar één sterk wachtwoord te onthouden: het wachtwoord voor je wachtwoordmanager.

3. Voer regelmatig back-ups uit

Ook back-ups maken is zo'n klusje waarvan je denkt: dat komt later wel. Waarbij 'later' meer dan eens 'nooit' blijkt. Maar back-ups zijn ontzettend belangrijk. Als je computer besmet raakt met een virus, dan kan het zijn dat ook al je bestanden weg zijn. Op dat moment slaak je waarschijnlijk een enorme zucht van verlichting als je een recente back-up op je externe harde schijf hebt staan. Dat is die paar minuten dat je bezig bent met een back-up maken dubbel en dwars waard.

4. Let op waar je op klikt

Let altijd op waar je op klikt. Een link lijkt misschien onschuldig, maar het klikken op zo'n link kan ervoor zorgen dat er schadelijke software wordt geïnstalleerd op je apparaat. Ook bijlages bij e-mails kunnen een dergelijk effect hebben. Kijk daarom bij mails altijd naar het taalgebruik. Als het niet goed voelt, neem dan het zekere voor het onzekere: klik niet op de link, maar tik zelf het webadres in.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

700+

Jamai breekt met Idols en zingt eerste hit niet meer

Jamai breekt met Idols en zingt eerste hit niet meer

Jamai Loman. / ANP

Foto van 'metronieuws'

16 MAA 2018

Voormalig Idols-winnaar Jamai Loman heeft alle banden met Idols verbroken. De eerste winnaar van de talentenjachtshow was in 2016 en 2017 nog te zien als jurylid van het programma, maar bij een eventueel nieuw seizoen is dat dus niet meer het geval.

Daarnaast heeft hij zijn eerste hit Step Right Up, waarmee hij het programma in 2003 nog won, compleet van zijn repertoire gehaald. „Dat is geweest, time to move on. Als je die videoclip van toen nu nog bekijkt! Een wandelende zuurstok was ik, een ventje nog", aldus Jamai tegenover het AD.

Nieuw album

Ook het contact zijn kameraad van toen, verliezend finalist Jim Bakkum, is op een lager pitje geraakt: „Ik bedoel dat niet vervelend, maar wij hebben gewoon weinig contact meer", aldus Jamai.

Dat betekent niet dat de zanger niet meer muzikaal actief is. Integendeel, op 23 maart komt zijn nieuwe album Genoeg te Doen uit. De laatste keer dat Jamai een cd uitbracht was vijftien jaar geleden, met zijn debuutalbum Jamai.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


wow
user_9315b310d538eb6153a97398a8a5f494b5792a65_avatar

Views

200+

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Proevende heren van Beer in a Box met vlnr: Victor Kuppers, Armand Haan, Tim Remmerswaal.

In samenwerking met Beer in a Box

In samenwerking met Beer in a Box

16 MAA 2018

Het proeven van bier is niet zomaar een kwestie van veel goudgele rakkers nuttigen en dan een kenner zijn.

Het glas aan je lippen zetten, kantelen en gaan! En dan denken dat je iets over een biersmaak kunt vertellen? Nee ho maar. Bier proeven is veel meer dan het drinken, is de stellige overtuiging van de heren van het Alkmaarse Beer in a Box. Tim Remmerswaal, Armand Haan en Victor Kuppers van het nog jonge online bedrijf in speciaalbieren móeten het wel weten. Zij stellen, in samenwerking met kenners in een testpanel, de ‘beer in a boxen’ samen. Zij komen er op een gegeven moment achter welk smaakprofiel je hebt en welke bieren bij jou passen. Zo kan Beer in a Box je uitdagen met nieuwe speciaalbieren, zonder dat je bij je abonnement ooit dezelfde soort in huis krijgt. Die heren nemen je in vijf bier-proef-stapjes mee en kun je langzaam op weg gaan een echte bierconnaisseur te worden.

1 De geur van je bier

De geur (het aroma) wordt gevormd door de smaakstoffen in het bier die het slijmvlies in je neus prikkelen. Deze komt tot je via de neus en de mondholte. De temperatuur van het bier speelt een belangrijke rol. Hoe hoger die temperatuur, hoe meer smaakstoffen er verdampen en hoe meer deze in je holtes tot uiting komen. Een koud biertje heeft dus minder smaak dan een lauwere variant. Dat verklaart ook waarom een bier anders ruikt dan hij smaakt. Zodra bier in je mond terecht komt, wordt het opgewarmd en komen de geurstoffen vrij.

2 Gaat de smaak over de tong?

Het is een fabeltje dat smaken een eigen plaats op de tong hebben. Zoet, bitter zuur, zout en umami ervaar je met je hele tong. Zout en umami, de hartige smaken, komen in de regel niet in bier voor, de andere smaken wel. Echter, dit zijn de primaire smaaksensaties. Het echte proeven gaat vooral met de slijmvliezen in je neus en keel.

3 Mondgevoel

Hoe voelt het bier aan in je mond? Denk hierbij aan de prikkeling van het aanwezige koolzuur, hoe het in bier in je mond kleeft, de zeepachtigheid van het vocht en hoe je mond en tong samentrekken.

4 Volheid (body)

Van zachte boterige romigheid tot ‘water’ en alles ertussenin. De body van je bier bepaalt hoe je de smaak ervaart en vaak ook hoe lang hij blijft hangen.

5 Nasmaak

De nasmaak is de smaak die in je mond en neus overblijft nadat je het bier hebt doorgeslikt. Dat kan veranderen. Bier kan uitvloeien in een andere smaak. Het zoet komt bijvoorbeeld eerst, dan het bitter. Net als in het echte leven… Veel proefplezier!

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Speciaalbieren van Beer in a Box. / Femmy Weijs

Proefbox voor de Metrolezer

Speciaal voor Metrolezers is een ProefBox met zes speciaalbieren ontwikkeld. Beer in Box neemt ‘starters’ zo mee op ontdekkingstocht in de wereld van de smaken en geuren van speciaalbieren. De doos is bedoeld voor mensen die hun smaak graag willen weten. Victor Kuppers: „Zodra je je smaken in de smiezen hebt, kun je andere speciaalbieren gaan ontdekken. Wij beloven het beste te vinden binnen jouw smaakpallet.”

Wie Metro’s proefbox wil proberen gaat naar Beerinabox.nl/metro. Gebruik de actiecode metro en je krijgt er een gratis ‘beregoed bierglas’ bij.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Temptation Tim op hak genomen in nummer

Temptation Tim op hak genomen in nummer

Foto van 'metronieuws'

16 MAA 2018

Iedereen gaat vreemd, maar toch niet den Tim? Dat is wat iedereen gedacht moet hebben bij het zien van de eerste afleveringen van Temptation Island. Kevin, Mezdi en in mindere mate Jeremy zouden zomaar eens moeite kunnen hebben om de verleidingen op het eiland te weerstaan. Maar Tim? Die gaat het redden.

Vanaf de eerste aflevering schreeuwt Tim de onvoorwaardelijke liefde voor zijn Deborah Leemans (of is het Debra?) van de daken. Maar bij elk kampvuur lijkt Tim steeds minder overtuigd.

Tim en Cherish

In de aflevering van donderdag ging het roer plots 180 graden om. Dat wil zeggen: voorlopig geen bruiloft, geen foto van Deborah meer naast zijn bed en wel girls allowed in zijn slaapkamer. Tim lijkt in de aflevering als een blok te vallen voor verleidster Cherish. De ooit zo zekere Tim heeft de ultieme relatietest niet overleefd, zo lijkt het. En dat zorgt toch voor de nodige hilariteit bij de kijker, juist omdat Tim vanaf aflevering 1 zo zeker was van zijn zaak.

Op YouTube plaatste ‘Dino Daan’ van het kanaal DinoDaan & The Gang een nummer over de transformatie van Tim. Een nummer dat in no-time honderdduizenden keren is bekeken. Beluister het nummer hieronder.

LEES OOK


Views

100+

Temptation Island: Hoogtepunten aflevering 8

Temptation Island: Hoogtepunten aflevering 8

Foto van 'metronieuws'

16 MAA 2018

Vorige week werden twee dames en twee heren verwelkomd op de resorts om de Temptation iets meer op te voeren. Verleidster Denise was erg aanwezig en had Mezdi daarmee meteen diezelfde avond al binnen. Het leek erop dat Cherish en Tim het wel heel gezellig hadden, maar meer dan dat werd het nog niet. De twee lachten wel heel wat met elkaar af. Eens zien hoe dat afloopt…

Zoals elke ochtend komen de dames en heren bij elkaar om de dag ervoor te bespreken. Zo bekende Tim aan Cherish dat zij zeker zijn Temptation is. Eens zien hoe lang hij zich daar nog van af kan houden.

Het is geen nieuws dat Megan en Joshua wederom naast elkaar wakker worden en ze zijn van plan om dit te doen tot de laatste dag. Kevin wordt dit keer wakker terwijl hij wordt omringd door liefst twee verleidsters, die hem wilden troosten na het nieuws van Megan en Joshua.

Wat iedereen ondertussen ook al weet is dat Mezdi en Denise héél veel aandacht voor elkaar hadden nadat iedereen naar bed ging. Yasmin heeft Mezdi’s ‘buiten beeld van de camera-tactiek' ook allang door. Joshua onderneemt de volgende stap in zijn Temptation-avontuur en legt al zijn spullen op de kamer van Megan. Megan zit naar eigen zeggen nog tussen het punt van vriendschap en verliefdheid in, maar waar zit Joshua eigenlijk?

Na wat dobberen in het zwembad en een ontspannende massage is het tijd voor het derde kampvuur. First up is Megan. Ze is vooral bang voor Kevins tegenreactie, maar die is er niet echt. Wat ze ziet zijn de dames die zijn tranen drogen. Dat was ook het enige wat ze te zien kreeg. Megan: “Dat was het? Hij heeft niks meer gedaan ofzo?” Dat had ze niet zien aankomen. Kevin stelt op zijn beurt dat het hem niks meer kan schelen wat hij te zien krijgt, voor hem is het gedaan.

Vanessa heeft enkel positieve, maar ook wat vage beelden gehad. Tot nu toe hoefde ze zich niet druk te maken. Dan vertelt een van de verleidsters dat hij details deelt over hun relatie en sneaky bezig is wanneer de camera's niet draaien. Voor Jeremy is het hetzelfde verhaal, want hij krijgt een Vanessa te zien die in geuren en kleuren tegen een verleider praat over hun relatie. Als je het allebei doet kan je niet echt boos op elkaar zijn, toch?

“Ik heb geen flauw idee wat ik te zien krijg”, zegt Daniëlle. Het eerste wat Daniëlle te zien krijgt is Mezdi die vertelt dat er voor hem werk aan de winkel is als zijn gedrag haar kwetst. Tegelijkertijd zegt hij ook dat hij zich niet anders zou gedragen als ze erbij was. Op het volgende beeld is te zien dat Mezdi alleen een aan de bar zit en zich afhoudt van de gezelligheid. Het leek de goede kant op te gaan, maar dan vertelt Denise dat hij haar kusjes heeft gegeven en aan haar kont heeft gezeten. Dat laatste beeld strookt niet helemaal met wat Mezdi eerder heeft gezegd.

Een, wederom, huilende Daniëlle vult Mezdi’s beeldscherm en iets wat lijkt op een kus tussen haar en Fabrizio. Het feit dat het steeds dezelfde “gozer” is, werkt Mezdi wel op z’n zenuwen. Daarna hoort hij over de tattoo-plannen van haar en Fabrizio. Mezdi vindt de beelden niet heel spannend, maar dreigt wel met het veranderen van Fabrizio’s uiterlijk als hij een tatoeage zet bij Daniëlle. Misschien is het even tijd om af te koelen, Mezdi?

Als laatst krijgen we het steady stel Deborah en Tim. Deborah's zelfvertrouwen verdwijnt deels zodra ze Tim gezellig ziet doen met Cherish en hoort dat zij zijn Temptation is. De flauwe grapjes tussen de twee en de date zorgen er wel voor dat ze niet goed weet wat ze hier mee aan moet.

Als er wordt geschakeld naar Tim noemt hij het tussen hem en Cherish meer een band tussen broer en zus. Tot dusver nog niks aan de hand dus. De (nep)liefdesovertuiging van Gino aan Deborah doet niet veel, maar het idee dat ze buiten de microfoons en camera’s willen gaan wel. Dat is iets wat hij later aan Deborah gaat vragen.

Zoals gewoonlijk beginnen bij thuiskomst de tranen te stromen. Deborah kan niet tegen het flirterige gedrag van Tim en huilt uit bij Daniëlle. Hoe goed het ging in het begin, zo slecht gaat het nu met het trouwe koppel. Deborah: “Ik heb er geen vertrouwen meer in."

Bij Daniëlle zit het heel hoog dat ze kusgeluiden van Mezdi en Denise heeft gehoord. Haar frustraties laat ze de vrije loop bij Fabrizio. Vanessa bespreekt haar vertrouwensissues met verleider Thomas, waarmee ze er al eerder over sprak.

Het idee dat Deborah buiten de microfoons en camera’s wilde gaan blijft spoken in het hoofd van Tim. Hij bespreekt het met Cherish in een hangmat en vertelt haar dat de beruchte trouwring “nog even het zakje ingaat”. En daar heeft Cherish natuurlijk geen moeite mee.

Terwijl Deborah over haar toeren gaat, zit Tim nog steeds ongegeneerd te flirten met Cherish. Deborah snapt niet hoe Tim zo kan omslaan binnen een paar dagen en probeert te begrijpen wat ze fout heeft gedaan. Ze heeft met niemand geflirt of zelfs iets wat daar op lijkt. Hoe kan dit dan gebeuren?

Net wanneer de feestjes aan zijn en Joshua geniet met de vrijgezellen, begint Megan zich niet goed te voelen. Nu hij niet zo veel aandacht besteedt aan haar is het tijd voor het ‘wat zijn we nou?’-gesprek. Joshua doet een boekje open en vertelt hoe het écht zit bij hem. Ze breken de traditie en slapen alleen vannacht.

Kevin is nu ook vrijgezel en heeft zijn eerste gezellige avond met nieuwkomer Chloë. Het blijft de avond van openbaringen, want aan het strand bekend Tim zijn gevoelens aan Cherish, terwijl een paar dagen geleden nog trouwplannen had met Deborah. Nu ligt hij op de bank samen met Cherish en gaat ook nog een stap verder…

Is het over en uit voor Deborah en Tim? En hoeveel van de verleidsters gaan hun slag slaan bij Kevin? Check het iedere donderdag om 20:30 op RTL5 of de ochtend na de uitzending op metronieuws!

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+