Johan van Boven
Johan van Boven Entertainment 9 nov 2017
Leestijd: 4 minuten

Soundos is echt vreselijk/geweldig!

You love her or you hate her, maar Soundos El Ahmadi is dit seizoen sowieso de meest spraakmakende deelnemer van Expeditie Robinson. Toch is de kans aanzienlijk dat de Amsterdamse comedian er vanavond uitvliegt. In dat geval staat Metro’s Johan van Boven te juichen, maar pinkt collega Constance van Amstel toch een traantje weg.

Vreselijk!

Johan van Boven: ,,Fanatiek, grappig, vrolijk en vooral lekker rustig. In 2011 was Soundos voor mij dé aangename verrassing van Wie is de Mol?. Ik mocht haar Sou noemen, vond ik zelf. Als ze een groen scherm voor haar neus kreeg, schreeuwde ik als een voetbalfan ‘Sou, Sou, Sou!’ door de woonkamer. Maar blijkbaar besloot ze het tijdens haar deelname aan Expeditie Robinson over een compleet andere boeg te gooien. Van een stoere en toch aaibare fanatiekeling veranderde ze in een kinderachtige bitch. Het liefst staat ze urenlang tussen de casaveplanten te smiespelen om complotten te smeden, maar als ze zelf het slachtoffer is van een samenzwering, dan is het eiland plots te klein.

Ze doet zich heel stoer voor, maar bij de eerste de beste proef raakte ze al volledig in paniek toen ze onder een paar bamboestokken in het zand lag. Haar medestrijders van team Geel vroegen zich niet voor niets af waarom ze in vre-des-naam meedoet aan Expeditie Robinson. Toch schopte ze het dankzij de evenwichtsproef tot de samensmelting. Maar in plaats van triomfantelijk aan het feestmaal te beginnen door rustig aan een glas champagne nippen, moest ze nodig als een wild zwijn bergen kroepoek naar binnen werken.

En dan die gekke bekken van haar… Het ligt er zo dik bovenop dat ze een toneelstukje speelt. Eerlijk: heel even vond ik het best leuk dat ze was teruggekeerd, alleen al vanwege de blikken van haar vijanden. Maar toen ze daar aan tafel zo vreselijk overdreven zat te doen, was ik weer helemaal klaar met haar. De kandidaten gelukkig ook. Ik snap dan ook totaal niet waarom Herold in de val van Soundos is getrapt. Waarom zou het voor hem beter zijn om Marieke weg te stemmen dan Soundos een schop onder haar kont te geven? Hopelijk was dat het laatste kunststukje van Soundos en zien we vanavond hoe ze Nicolette en Dennis een stevige knuffel geeft. Het definitieve afscheid van Sou."

Geweldig!

Constance van Amstel: ,,Ik had al een vermoeden, maar sinds de redactievergadering van gisteren weet ik het zeker: hardop bekennen dat je tot #teamsoundos behoort, komt neer op het plegen van sociale zelfmoord. Een beetje alsof je op een onbewoond eiland zit, 8 krabben hebt gevangen en die heel kinderachtig niet wilt delen met je enige, en ook hongerige, mede-eilander: iedereen kijkt je meewarig, niet-begrijpend en zelfs een beetje viezig aan. Zo van: hoe kan je? Toch doe ik het nu ook in de krant: Ik ben fan van Soundos in Expeditie Robinson.

Waarom!? Dat zal ik vertellen. Net als Johan leerde ik Soundos kennen toen ze in 2011 meedeed aan Wie is de Mol. Met haar droogkomische oneliners en kinderlijke enthousiasme had ze vrij snel mijn hart veroverd. Iemand met het hart op de tong en zo zichzelf: een verademing in tv-land, waar de meeste glimlachende monden toch gesponsord worden door Prodent. Na WIDM ging ik haar volgen. Ook letterlijk, want ik zag haar in het theater met Soundos, Aangenaam. En dat was het ook. Minder gecharmeerd was ik van haar optredens bij DWDD, maar tja, dat was gewoon haar ding niet. Dat kan.

Even vreesde ik dat haar tv-carrière ten einde was, maar zoals ze het zelf zou zeggen: onkruid vergaat niet, en daar was ze weer lekker fanatiek en zichzelf in Expeditie Robinson. Natuurlijk, er zijn betere Robinsons dan zij. Sterker nog: iedereen die er nu nog in zit, is een betere Robinson dan zij. En toch vind ik haar geweldig omdat ik zeker weet dat het 18e seizoen van RTL5-realityshow zonder deze Amsterdamse grappenmaker dodelijk saai was geweest. Of je haar humor en fanatisme nu kan waarderen of niet, Soundos brengt leven in de brouwerij. Ze is fanatiek en gaat er helemaal voor. Ze is dé smaakmaker van de serie. Het Maggie-blokje in de Robinsonragout. De enige echte Soundos el Aromat."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.