Showbizz

Maan gaat nog steeds als een raket

Camera videoMaan gaat nog steeds als een raket

Maan de Steenwinkel: twee EP's in acht dagen en een uitverkochte clubtour.

Foto van 'Erik Jonk'

14 NOV 2017

Maan gaat als een raket, schreef Metro eerder. Met twee EP’s en een uitverkochte clubtour, is dat bepaald nog niet voorbij.

Het is de maandagochtend nadat zij een concert van Dua Lipa bezocht en om 5 uur opstond om op te treden bij Domien Verschuuren op 3FM. In trainingsbroek en toch tiptop zit ze vervolgens al weer klaar om in de Hilversumse Wisseloordstudio’s journalisten te ontvangen. Ondertussen meldt ze dankbaar op Instagram nog even dat zij nu meer dan 300.000 volgers heeft.

Hectisch bestaan

Typisch Maan. Wie de 20-jarige zangeres op social media volgt, ziet een hectisch bestaan dat zich afspeelt op de buis, de radio, op dorpsfeesten, festivals, in fotostudio’s en ga zo maar door. Twee jaar na haar overwinning in The Voice of Holland raast genoemde raket maar voort. Haar nieuwe leven omschrijft Maan op haar website treffend: „Vroeger keek ik wekelijks met veel plezier naar Ik Hou Van Holland, nu sta ik er zelf tussen de BN’ers. Persoonlijk hoogtepuntje.”

Maan gaat nog steeds als een raket

Hoewel je Maan op vele plekken ziet, vertelt zij nu over dat wat ze het allerliefste doet: zingen. Vrijdag verschijnt haar EP AM, precies een week later de volgende, PM. Op 1 december begint haar AM/PM clubtour met zes uitverkochte concerten, onder meer in de Melkweg (Amsterdam) en TivoliVredenburg (Utrecht). Tickets vlogen zo snel weg, dat dertien clubs aan de reeks zijn toegevoegd. Daar zijn nog wel kaarten voor beschikbaar.

Bedroom jams

„Het verhaal van de twee EP’s is dat ik tot nu toe commerciële liedjes heb gereleaset, maar ik vind meer stijlen leuk. PM is overdagmuziek geschikt voor de radio geworden en AM is meer de nachtmuziek, zwoele bedroom jams. Heel tof om te doen.” Maan schrijft graag aan haar nummers mee. „Dat ben ik na de tweede single al gaan doen. Zo voelen mijn nummers veel persoonlijker. Ik zing natuurlijk liever een liedje van mezelf dan van een ander.”

Zon of maan?

Maan graaide na het interview nog even in Metro's ballenbak om in te gaan op enkele dilemma's:

Veelzijdigheid op de EP’s dus, maar heel Maans nog maar korte carrière is veelzijdig. „Ik vind zo veel dingen leuk, dat ik nu wel bedenk wat ik allemaal wil doen. Ook in de muziek. Ik probeer uit te vinden wat mensen het liefste van me horen en waar ik zelf het gelukkigst van word. Al doe ik veel, zingen is mijn main thing. Mezelf verder ontwikkelen doe ik graag als het kan. Presenteren bijvoorbeeld of, zoals laatst, meedoen aan Dance Dance Dance. Naast zingen, snuffel ik rond om uit te vinden wat er nog meer is.”

Meisje van 20

Bevatten wat er de afgelopen twee jaar allemaal is gebeurd, kan Maan nog steeds niet. „Ik word veel aangesproken op straat en mensen willen met me op de foto, maar ik voel me nog steeds een meisje van 20 uit Bergen dat rechtstreeks van de middelbaar school kwam. Op het ene moment sta ik voor tweeduizend gillende mensen op te treden en even later sta ik in m’n eentje boodschappen te doen in Albert Heijn. Gek en grappig tegelijk.”

Maan gaat nog steeds als een raket

Voor de clubtour - met een driekoppige band - hebben fans voor het eerst echt een kaartje voor Maan moeten kopen. Dat kende ze bij haar vele optredens in het land nog niet. „Ik doe festivals, bedrijfsfeesten en evenementen. Dan weet je niet zo goed of mensen speciaal voor jou komen of voor het event. Voor het eerst heb ik nu een eigen show en hebben mensen moeite voor me gedaan. De energie in de zalen zal anders zijn. Misschien is er wel publiek dat elk woord kan meezingen. Ik kan me er nog geen voorstelling van maken, maar volgens mij wordt het supercool. Dat de tour twee maanden van tevoren was uitverkocht vind ik een wonder.”

Ziggo Dome als droom

Nu het toch als die raket gaat, durft ze haar droom wel hardop uit te spreken: solo optreden in de Ziggo Dome, die hal waarin ze met shows als Holland Zingt Hazes, 538 XXL en Let’s Dance al een keer of tien stond. „Tja, dat is nogal een droom hè? Ik vind het er fantastisch. Die 17.000 mensen heb je niet zo in de gaten, want je tuurt in een zwart vlak. Behalve als je die 17.000 laat zingen natuurlijk… Dan is het: holy shit!”

Maan gaat nog steeds als een raket

De andere kant van de carrièremedaille is dat het succes zomaar voorbij kan zijn. Maan: „Hoe lang je populair blijft, is maar moeilijk te peilen. Natuurlijk vraag ik me weleens af of mensen me nog leuk vinden. Dat was ook gek na The Voice, hoor. Dat het wekelijkse miljoenenpubliek er opeens niet meer was en er al snel werd geroepen ‘dat je niets meer van Maan hoort’. Ik probeer me gewoon te laten zien en gelukkig gaat het heel goed. Na The Voice had het ook allemaal kunnen instorten.”

Kaartje van fans

Nog even terug naar Dua Lipa. Maan kwam bij het concert op een bijzondere manier AFAS Live binnen. Haar fans - Maanhang genoemd - hadden een ticket voor haar gekocht. „Als cadeautje omdat het twee jaar geleden was dat mijn blind audition voor The Voice of Holland op tv was. Ze hadden zelfs een plekje vooraan in de wachtrij voor me vrijgehouden, voor als ik wat later kwam. Zó schattig.”

Hier zie je de nieuwe single van Maan:


Views

400+

Jorden van Ex on the Beach krijgt eigen programma

Jorden van Ex on the Beach krijgt eigen programma

Jorden was de grote playboy van het derde seizoen Ex on the Beach: Double Dutch

Foto van 'D. van Aken'

19 JUL 2018

Jorden was waarschijnlijk de meest besproken deelnemer aan het derde seizoen van Ex on the Beach: Double Dutch. De playboy krijgt daarom samen met medekandidaat Channah deze zomer een eigen programma op MTV.

Albufeira en Spaanse costa

In 'Scoor De Zomer Door' gaan Jorden en Channah vakantiegangers helpen met versieren. Het duo struint populaire buitenlandse strandbestemmingen af naar vriendengroepen die nog geen "succes" hebben geboekt.


Views

4k+

Boer Olke uit BZV is weer aan de vrouw

Boer Olke uit BZV is weer aan de vrouw

Boer Olke. / Screenshot YouTube

Foto van 'Imre Himmelbauer'

20 JUL 2018

Boer Olke van Boer Zoekt Vrouw Internationaal heeft nieuw liefdesgeluk gevonden. Een halfjaar na de tragische dood van zijn vriendin Karen heeft de in Texas woonachtige landbouwer bekendgemaakt dat hij een nieuwe vlam gevonden heeft.

„Ik ben na het overlijden van Karen in contact gekomen met Hilda, een Nederlandse vrouw die hier in Texas woont. We zijn heel blij met elkaar en zien elkaar zoveel mogelijk”, zo vertelt boer Olke tegen de KRO-NCRV.

Steun


Views

2k+

Dit zijn de verleiders van Temptation Island VIPS

Dorien Rose is één van de verleidsters die mee doet aan Temptation Island VIPS. / RTL Beeldbank

Foto van 'Daisy Heyer'

22 MEI 2018

Temptation Island is afgelopen, maar je kunt maar heel even rustig ademhalen tot de volgende editie alweer voor de deur staat: Temptation Island VIPS. En nadat de koppels bekend werden gemaakt, is het nu ook tijd voor een aantal van de verleiders en verleidsters om naar buiten te treden. En daar zitten tevens een paar 'BN'ers' tussen...

Dorien Rose

Zo is model en Angelina Jolie-look a like Dorien Rose een van de bekendste verleidsters die gaat proberen om Niels, Donny, Ruud en de onbekende Stefano te verleiden.


Views

25k+

Pete Philly slechtste kandidaat De Slimste Mens ooit

Dat ging moeizaam... ©NPO

Foto van 'Jelmer Visser'

17 JUL 2018

Dat ging op zijn zachtst gezegd een beetje stroef. De deelname van rapper Pete Philly aan de Slimste Mens is historisch geworden. Nog nooit sprokkelde een kandidaat zo weinig seconden bij elkaar tijdens de kennisquiz met Philip Freriks en Maarten van Rossem.

Vooral de puzzelronde bleek een onoverbrugbare hindernis, hij verloor zoveel seconden dat hij extra tijd kreeg omdat hij anders de finale niet eens zou halen. Auw.

De tijd begint te dringen ©NPO


Views

4k+