Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 24 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Let It Go plagiaat? Zanger klaagt Disney aan

Let It Go, Let It Gooo… Wie, en vooral welke ouder kent het nummer van Disney’s animatiefilm Frozen niet? Let It Go zou echter gejat zijn, claimt de Chileense zanger Jaime Ciero.

De hit uit Frozen zou geïnspireerd zijn op zijn nummer Volar. De structuur van het nummer, de melodieën, maar ook de teksten zijn volgens Ciero gebaseerd op zijn nummer. Beluister beide nummers hieronder en oordeel zelf.

https://www.youtube.com/watch?v=qu-biRtYEcU

Volar stamt uit 2008. Het lied was „een enorm internationaal succes, dat miljoenen luisteraars bereikt en op talloze hitlijsten van de populairste, beste zenders belandde”, aldus Ciero.

Ciero heeft Disney aangeklaagd, maar ook Demi Lovato en Idina Menzel. Zij zongen respectievelijk de single en het nummer voor de film zelf in. Mocht hij de zaak winnen, dan krijgt hij een flink bedrag op zijn bankrekening bijgeschreven.

Hij eist een deel van de winst uit de film op en tevens van de opbrengsten die afkomstig zijn uit marketing en de muziek.

Toch is het opmerkelijk dat Ciero nu met de claim komt, terwijl Let It Go al uit 2013 stamt. Toch een gevalletje ‘er nog even een slaatje uit willen slaan’?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.