Showbizz

Likeability of 5

Broederliefde: Drugs? Het gaat over de liefde

De mannen van Broederliefde zijn maar wat blij met hun eerste echte album. / Ruud Baan

Foto van 'Daisy Heyer'

21 NOV 2017

Als er één Nederlandse groep is die het afgelopen jaar heeft gescoord, is het Broederliefde wel. Vrijdag 24 november komt hun gloednieuwe album ‘We Moeten Door’ uit. Metro sprak het vijftal vlak voor hun eerste echte ‘kindje’ ter wereld komt; want na drie EP’s is het tijd voor het echte werk.

Bij binnenkomst in hotspot Altijd in de Buurt in Rotterdam is het grootste gedeelte van Broederliefde al aanwezig. Sterallures nadat ze in 2016 werden verkozen tot meest gestreamd op Spotify? Geen spoor van te bekennen! Er zijn Antilliaanse pasteitjes gehaald en er wordt uitbundig gelachen. Als de mannen horen dat ik We Moeten Door al geluisterd heb ter voorbereiding van dit interview richten alle ogen zich nieuwsgierig op mij.

,,Wat vond je er van?”, vraagt Emms aan me. Ik kan niet anders dan toegeven dat ik het album ontzettend vermakelijk vond en stel meteen de wedervraag:

Welke track zijn jullie het meest trots op dan?
Emms: We hadden het er toevallig gisterenavond over, en we denken Alles In. Het is een uitgebreide, hele muzikale track met die caribische sound waar wij mee opgegroeid zijn. Die heeft ook een bepaalde vibe die in Nederland nog niet gemaakt is.

In die track komt de zin ‘Ik ben meer van die spontane dingen’, voor. Wat zijn spontane dingen die jullie zoal doen?
Sjaf: Wat vrouwen betreft zijn we wel een beetje ingetogen hoor, maar samen beleven we hele spontane momentjes. Zo zijn we al een paar keer van de een op de andere dag op vakantie geweest.
Edson: We maken zoveel mee dat spontaniteit nu een soort van normaal is geworden.
Jerr: ja want als we in het weekend vrij zijn, zit iedereen een beetje te wachten op spontaniteit. Dan is het 23.00 uur en wordt er geappt: ‘Wie komt er met iets?’ Maar dan is het natuurlijk al niet meer zo spontaan.
Edson: Laatst zijn we wel spontaan naar een pretpark geweest. Dat was zo spontaan dat we er om negen uur ’s avonds aankwamen. Het was nog maar twee uurtjes open…
Emms: maar heel eerlijk dat was alleen maar beter, want het is niet meer te doen hoor. Als we met zijn vijven lopen kunnen we van die twee uurtjes misschien een half uur in een attractie proberen te gaan. Proberen dus: het is ons niet gelukt.
Jerr: Maar het was wel leuk! Uiteindelijk zijn die fans ook waar we het voor doen.

In Keskiednis zeggen jullie ,,The sky is not the limit.” Het lijkt er dus op dat wat jullie nu bereikt hebben nog lang niet gezien wordt als jullie hoogtepunt. Wanneer zouden jullie denken: nu hebben we het echt gemaakt?
Edson: Dat moment hebben wij dus echt niet.
Jerr: De manier waarop we hieraan begonnen zijn ooit is tekenend. Er is nooit iets afgesproken. Er is nooit gezegd: als we dit halen dan zijn we blij en dan stoppen we er mee. Tot nu toe is alles gewoon als een verrassing gekomen. We forceren niks: wat gebeurt, gebeurt. Als je ons een jaar geleden had verteld wat we dit jaar allemaal mee zouden maken hadden we je voor gek verklaard.
Emms: Daarom is het moeilijk om doelen te stellen. We dromen alleen maar, maar durven het niet zo goed uit te spreken. Steeds als we het gevoel hadden dat het niet gekker kon worden, gebeurde het alsnog. Nu durf ik niet eens meer uitspraken te doen. Al droom je natuurlijk stiekem wel van de Kuip of een internationale carrière.

Die internationale carrière, werken jullie daar wellicht al naartoe met bijvoorbeeld tracks in een andere taal?
Sjaf: Met social media, YouTube en Spotify hoef je nu eigenlijk niet meer in het Engels te zingen. Mensen viben op de muziek zelf en dat zie je ook in Nederland. Wij luisteren ook Franse of Arabische tracks terwijl we er niks van verstaan. Het voelt gewoon lekker op dat moment. Maar we zijn niet gefocust op een internationale carrière hoor. Het zijn gewoon dromen.

In Life zeggen jullie: ‘Voor de rest doen we het rustig aan’ (wat geld betreft). Wat is het leukste wat jullie tot nu toe van jullie verdiensten hebben kunnen kopen?
Sjaf: Het is vooral fijn dat we dagelijks geld kunnen uitgeven en voor onze familie en vrienden kunnen zorgen. Iedereen kan eten en heeft het goed. Dat is het leukste wat we kunnen uitgeven.
Jerr: En bijvoorbeeld zo’n vakantie met zijn allen. De omschakeling voor de mensen met wie we samenwonen en omgaan is eigenlijk het leukste. Leuker nog dan dingen voor jezelf kopen.

Hoe reageert jullie familie op het succes?
Emms: We hebben in het verleden in heel veel interviews verteld dat onze ouders in het begin niet zo enthousiast waren. Dan hadden ze het over volume dat omlaag moest en wilden ze dat we naar school gingen enzo. Dat was lastig, maar vooral na het optreden in Het Kasteel, waar al onze familie bij was, zijn ze vooral trots en is dat helemaal weg.
Edson: Laatst was ik met mijn familie uit eten voor de verjaardag van mijn opa. Hij zei mij dat hij het heel tof vond dat ik er bij was, omdat het normaal zo druk is. Maar hij zei Broederliefde ook als een deel van zijn leven voelde. Dat vond ik zo mooi: dat mijn opa het nu ook waardeert en het zelfs als iets van hem voelt.

In Sugardaddy zeggen jullie dat je je niet laat verleiden omdat je geen sugar daddy bent. Merken jullie dat vrouwen om de verkeerde redenen interesse tonen?
Emms: Gelukkig gingen we hiervoor ook vaak uit en hebben we wel wat mensenkennis opgedaan.
Mella: Wij hebben het heel erg door als mensen om de ‘verkeerde’ redenen met ons praten. Wat het is dat weten we niet, maar je voelt het gewoon aan.
Emms: Ze pakken het slim aan: een bepaalde houding, manier waarop ze kijkt. We hebben er een uitspraak voor: Annemaria Koekoek. Dan draai je je om en staat er opeens iemand superdichtbij die je eerst van ver in de club zag. Maar er zijn gelukkig ook nog wel een boel dames die wel gewoon oprecht zijn.

De mannen van Broederliefde. / Ruud Baan

In Ontsnappen hebben jullie het over: soms wil ik ontsnappen aan de werkelijkheid, drugs biedt vaak dat gevoel. We hebben hier toch niet een klein drugsprobleempje te pakken he?
Jerr: Ik ben blij dat je deze zin eruit haalt, want toen ik deze track voor het eerst aan mijn vriendin liet horen had ze zoiets van: ‘What? DRUGS?’ Maar het gaat echt over de liefde en dat gevoel.
Sjaf: Binnen onze vriendengroep is er wel een limiet wat betreft drugs trouwens. Wij doen drank en softdrugs. Voor de rest moet iedereen doen waar hij of zij zin in heeft. Het is niet de bedoeling om met deze track drugsgebruik te stimuleren, haha. Laten we daar duidelijk over zijn, want we hebben wel gediscussieerd of we deze line erin moesten laten. Maar dat is dus absoluut niet de essentie van dit nummer.

Dan ten slotte Next Move: wat wordt jullie volgende stap in deze carrière?
Mella: Die stap wordt in ieder geval weer nóg beter dan de stappen die we tot nu toe hebben genomen.
Edson: Verder onderbouwen we het niet. Dan verklappen we te veel…  Maar het wordt in ieder geval heel erg goed!


like
user_542bd3a33a78650a44f9a4e6ee4372eafbae390b_avatar

Views

700+

Ariana Grande stopt tijdelijk na dood ex-vriend

Ariana Grande tijdens een concert. / Getty Images

Foto van 'Daisy Heyer'

1 UUR

Ariana Grande stopt er tijdelijk mee. Dat maakte de zangeres dinsdag via haar management bekend. Tijdens haar ingelaste pauze wil ze meer tijd met haar verloofde Pete Davidson spenderen, thuis in New York.

„Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen tijd zal Ariana alle tijd die zij nodig heeft nemen om te herstellen. Ze zal dichtbij huis blijven en gebruikmaken van deze periode om tijd door te brengen met haar geliefden en muziek te maken zonder druk van deadlines. Ze dankt haar fans voor hun begrip."

Dood Mac Miller


Views

200+

Dit is wanneer Riverdale seizoen 3 op Netflix komt

Foto: Netflix

Foto van 'Daisy Heyer'

VANDAAG, 11:59

Fan van Riverdale? Dan hebben we goed nieuws voor je, want het is eindelijk bekend wanneer het derde seizoen van de serie op Netflix komt te staan. En dat is eerder dan je denkt!

Want waar we normaal nogal eens een tijdje moeten wachten tot Amerikaanse series hier ook worden uitgezonden, geldt voor Riverdale dat alle afleveringen van het derde seizoen wederom 24 uur nadat ze zijn uitgezonden in Amerika ook in Nederland te zien zijn.

Voor de eerste aflevering is dat dus al op 11 oktober, waardoor je binnen een maand al kunt genieten van de volgende afleveringen van de serie. YES!


Views

300+

Dé open dag om je gedroomde trouwlocatie te vinden

16 supertoffe plekken om te trouwen

In samenwerking met Toptrouwlocaties

12 SEP 2018

Op weg naar de mooiste dag van je leven valt er enorm veel te regelen. En de weddingplanning begint toch wel met de vraag: Waar? Voor alle aanstaande bruidsparen die nog op zoek zijn naar dé droomlocatie voor het huwelijk of die inspiratie willen opdoen, is er de Open Toptrouwlocatie Route op zondag 23 september. Van klein tot groot, meer dan 300 locaties doen aan de open dag van organisator Toptrouwlocaties mee. De deuren worden opengezet om toekomstige bruidsparen al het moois en de mogelijkheden te laten zien. Hieronder vind je 16 prachtige plekken die je op 23 september kunt bezoeken en kun je per locatie doorklikken als je meer informatie wilt lezen en zien.

Green Village

Waar? Blokhoeve 7, Nieuwegein


Views

4k+

Penoza krijgt vervolg in de bioscoop

Monic Hendrickx op de loper van Tuschinski voorafgaand aan de premiere van het vijfde seizoen van misdaadserie Penoza van KRO-NCRV. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 11:14

Goed nieuws voor fans van de tv-serie Penoza. Het langverwachte bioscoopvervolg op de hitserie gaat definitief door. De opnames van de film starten binnen enkele maanden in Amsterdam en in het buitenland. Dit heeft productent NL Film dinsdag bekendgemaakt.

Op zichzelf staand verhaal

Regisseur en schrijver Diederik van Rooijen is tevreden met het scenario en de financiering van het project is nagenoeg rond. Waar de film exact over gaat en welke acteurs er precies terugkeren, willen de makers nog niet zeggen. „Maar alle vaste acteurs die we wilden, hebben ja gezegd”, vertelt Van Rooijen.


Views

300+

Glennis Grace klaar voor Amerikaanse finale

Glennis Grace staat de pers te woord op luchthaven Schiphol. De zangeres slaagde erin door te dringen tot de halve finale van talentenjacht America's Got Talent. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 06:19

Dinsdagavond staat Glennis Grace in de finale van het talentenprogramma America’s Got Talent. Vorige week beloonden de Amerikaanse tv-kijkers haar met een plekje in de eindronde van het programma.

De finale is verdeeld over twee avonden, die om 02.00 uur Nederlandse tijd beginnen. Er zijn nog tien finalisten in de race. Glennis Grace heeft al aangekondigd dat ze twee keer optreedt. Dinsdagavond zingt ze solo en woensdag zingt ze een duet met een bekende artiest.

Staande ovatie


Views

500+

Likeability of 5

Kees & Co maakt zich op voor comeback op tv

Simone Kleinsma/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Na een afwezigheid van twaalf jaar keert Kees & Co terug op de televisie met nieuwe aflevering. De serie werd gemaakt van 1997 tot 2006, maar stopte destijds. De herhalingen op Videoland blijken echter dusdanig populair dat ervoor gekozen is om de show terug te laten keren.

Grote behoefte

,,Het is één van onze populairste series en er is een grote behoefte naar een nieuw seizoen", dat verklaart een woordvoerder van RTL, dat Videoland onder haar hoede heeft.


like
user_21ceecf3f21c41adfd790f51de224ece51f406bc_avatar

Views

700+

Waar kun je de finale America's Got Talent kijken?

Glennis Grace staat in de nacht van 18 op 19 september in de finale van America's Got Talent. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

Het is je vast niet ontgaan. De Nederlandse Glennis Grace staat in de finale van America's Got Talent. Maar waar, wanneer en hoe kun je haar zangkunsten bewonderen?

In de nacht van 18 september op woensdag 19 september zingt Glennis in de finale die op de Amerikaanse zender NBC wordt uitgezonden tussen 02.00 en 04.00 (Nederlandse tijd).

Op deze site van NBC kun je live mee kijken, maar dan moet je wel zorgen dat je via een proxy-server uit de USA kijkt. Als je een beetje handig bent kun je dat zelf instellen. Anders kun je via deze site een account aanmaken voor 3,99 euro (vergeet niet om aan het einde van de maand op te zeggen)


Views

1k+

Famke Louise vond opnames documentaire confronterend

In de documentaire is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de extreme roem, ambitie, offers en haters. Foto: Elza Jo Tratlehner

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

Het leven van de 19-jarige artiest en vlogger Famke Louise is door documentairemaakster Elza Jo Tratlehner vastgelegd in een vierdelige documentaire. De serie zal worden uitgezonden door Videoland.

Wennen aan de camera

In de documentaire is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de extreme roem, ambitie, offers en haters. Famke Louise voelde zich al meteen vereerd dat er een documentaire over haar werd gemaakt. Ondanks dat Famke vlogt en wel gewend is aan de camera vond het ze wat onwennig om uren per dag een camera op haar gezicht te hebben en zich zo open te stellen. ,,Ik vond het best confronterend om alles terug te zien, maar ik geniet van elke seconde van mijn leven op dit moment. Er zijn goede en slechte momenten, maar ik blijf hard werken."


Views

1k+

Albert Verlinde terug als entertainmentdeskundige

Albert Verlinde. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

De geruchten deden al langer de rondte, maar inmiddels is door Albert Verlinde zelf bevestigd dat hij begin volgend jaar zal terugkeren op televisie als entertainmentdeskundige. Verlinde liet aan het AD weten dat hij een contract voor twee jaar heeft ondertekend bij John de Mol.

Het is nog niet bekend hoe het programma gaat heten. Behalve Verlinde zal ook Jan Versteegh zijn medewerking aan het programma gaan verlenen. Het is nog niet duidelijk op welk platform van De Mol het nieuwe concept te zien zal zijn.

Begon weer te kriebelen


Views

1k+

Boer Remco bedonderde de boel bij Boer Zoekt Vrouw

Remco van Boer Zoekt Vrouw. / Boer Zoekt Vrouw

Foto van 'Daisy Heyer'

16 SEP 2018

Het programma is nog maar net begonnen, of er is al (koeien)stront aan de knikker bij Boer Zoekt Vrouw: boer Remco heeft de boel namelijk bedonderd. Dat meldt het programma zelf op hun website.

,,Na de opnamen van het tentfeest hoorden wij dat boer Remco ten tijde van de voorstelaflevering in mei al met meerdere dames intensief contact had", meldt Boer Zoekt Vrouw. ,,Op verzoek van Remco hebben zij een brief geschreven naar het programma en waren ook op het tentfeest."

Snel ter oren


Views

2k+

Finale The Voice Senior 'helpt' Twan Huys aan record

Twan Huys in actie/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 SEP 2018

De kijkcijfers van het vernieuwd RTL Late Night met Twan Huys waren tijdens de eerste twee weken niet heel best te noemen. Vrijdag kwam daar echter verandering in. De tiende uitzending zorgde voor een publiek van 1,7 miljoen mensen.

De recordscore is niet los te zien van het programma The Voice Senior. De finale van de talentenjacht werd door twee miljoen mensen bekeken en was daardoor het beste programma van de avond.

Ontknoping


Views

2k+

Jimi Bellmartin (69) winnaar eerste The Voice Senior

Jimi wint The Voice Senior. Foto: ANP

Foto van 'Bregje Simons'

15 SEP 2018

De 69-jarige Jimi Bellmartin heeft vrijdagavond de titel The Voice Senior in de wacht gesleept. De Brabantse Vughtenaar kreeg van de kijkers thuis de meeste stemmen en won daarmee de eerste editie van RTL4-kijkcijferhit The Voice Senior. De vocalist uit het team van Gerard en Gordon mag een EP opnemen en optreden op het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome. Ook mag hij met Marco Borsato op het podium tijdens zijn concert in Carré.

Grote doorbraak

„Ik ben echt in shock", zei de 69-jarige zanger tijdens de uitzending van RTL Late Night, waar Wendy van Dijk en Martijn Krabbé de winnaar bekend maakten. Zijn kleinkinderen gaven hem op voor de talentenshow en al bij de eerste noten van zijn blind audition, waar hij It's A Man's Man's Man's World van James Browns zong, draaiden alle coaches hun stoel om. In de finale vertolkte hij To Love Somebody van Bee Gees en Stand By Me van Ben E. King.


Views

2k+

Justin en Hailey Baldwin zijn stiekem getrouwd

Foto: Instagram @justinbieber

Foto van 'metronieuws'

14 SEP 2018

Hij was een tijdje de meest begeerde knul onder dertienjarige meisjes (en allicht nog vele andere vrouwen), maar zanger Justin Bieber is nu officieel van de markt.

Het is niet helemaal zeker, maar als we anonieme bronnen aan onder andere People mogen geloven, is Bieber donderdag stiekem getrouwd met model Hailey Baldwin. Hoera!

Religieuze ceremonie


Views

2k+

Steun voor Jantina en Gerard uit 'Hello Goodbye'

Vader en dochter op schiphol. / Foto: KRO-NCRV

Foto van 'metronieuws'

14 SEP 2018

Jantina Koeman en haar man Gerard waren afgelopen week te zien in het programma Hello Goodbye van de KRO-NRCV. De video van de dementerende Gerard ging viral.

Het echtpaar werd gefilmd terwijl ze op Schiphol aan het wachten waren op hun dochter Sylvia. Te zien was hoe Jantina liefdevol vertelde over het leven met haar dementerende man en dat ze hoopte dat hij hun dochter zou herkennen.

Lofprijzingen


Views

2k+

Sylvie Meis klaagt voormalig beste vriendin aan

Sylvie Meis en Sabia Engizek in betere tijden. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

14 SEP 2018

Sabia Engizek, voormalig beste vriendin van Sylvie Meis, zei in de Duitse realityshow Global Gladiators, „sommige mensen gaan zover dat ze een ziekte verzinnen om daar zelf beter van te worden.” Volgens Duitse media doelt ze op Meis, die in 2009 borstkanker had. Meis heeft laten weten hierom naar de rechter te stappen.

De manager van Meis in Duitsland zegt in De Telegraaf dat Meis tot juridische stappen heeft besloten omdat de manager van Engizek in het programma Shownieuws heeft bevestigd dat haar cliënt inderdaad op de ex van Rafael van der Vaart doelde. „Dit geeft ons de kans de zaak groot door te pakken”, stelt Marina Coburger.

Verkeerde context


Views

2k+

‘Belangrijk personage Modern Family overlijdt’

De cast bij de uitreiking van de Emmy Awards in 2011. / EPA

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

14 SEP 2018

Slecht nieuws voor de trouwe volgers van de Amerikaanse comedyserie Modern Family. Christopher Loyd, bedenker van de serie, heeft in een interview met Entertainment Weekly laten weten dat in het komende seizoen een belangrijk personage zal overlijden. Hij wil niet prijsgeven om wie het gaat.

Kasten vol prijzen

„De familie maakt de grote dingen des levens mee”, zegt hij. „En daar hoort de dood natuurlijk ook bij. Het is nooit gemakkelijk om dat te doen in een televisieserie. Maar anderzijds, het zou heel vreemd zijn als de families Pritchett en Dunphy er niet mee te maken krijgen.”


Views

3k+

Tim Hofman gaat Over Mijn Lijk presenteren, Zeno weg

Tim Hofman met kandidaat Mirjam. Foto: Instagram @debroervanroos

Foto van 'metronieuws'

13 SEP 2018

Al tien jaar was hij een vertrouwd gezicht bij BNNVARA: Valerio Zeno. Daar komt binnenkort een einde aan, de presentator en dj vertrekt bij de zender.

Tim Hofman gaat daarom het ijzersterke en heftige programma over ongeneeslijk zieke jongeren, Over Mijn Lijk, presenteren. Dat heeft hij op Instagram laten weten.

‘Beloof dat het bijzonder wordt’


Views

2k+

Glennis Grace in de finale van America's Got Talent

Glennis Grace in de finale van America's Got Talent

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

13 SEP 2018

Glennis Grace heeft de finale bereikt van America’s Got Talent. Woensdag zagen we al dat ze een staande ovatie kreeg van de jury. Het behalen van de finale hing enkel en alleen nog af van de mensen thuis, en zij beloonden het optreden van de Nederlandse zangeres met een finaleplek.

In totaal gaan er vijf mensen door naar de laatste ronde van America's Got Talent, Grace is daar één van.


Views

2k+

Glennis Grace krijgt staande ovatie in halve finale

Glennis Grace treedt op tijdens de Vakantieweek in Woerden. De zangeres heeft de halve finales bereikt van talentenjacht America's Got Talent. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

12 SEP 2018

Glennis Grace heeft een staande ovatie gekregen van de jury van America's Got Talent. De Nederlandse zong in de live-uitzending van het Amerikaanse programma het nummer This Woman's Workl.

Perfectie

Jurylid Simon Cowell noemde haar optreden "het beste deze avond" terwijl collega Mel B in eerste instantie niet verder kwam dan "yes yes yes". Howie Mandel twitterde meteen na het segment "Dit was perfectie."


Views

2k+