Showbizz

Sanne weet niet meer hoe het vroeger voelde

Sanne weet niet meer hoe het vroeger voelde

Sanne Hans schreef voor haar EP gewoon aan de keukentafel, ongepland, na middernacht, wijntje erbij. / Robin van Lonkhuijsen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

26 OKT 2017

Na negen jaar Miss Montreal kwam de nostalgie vanzelf. Sanne Hans wil door een EP en een clubtourtje met haar band weer eens voelen hoe het ooit was.

Ze zit heerlijk, op een luie bank in de Gibson Room van A’DAM Toren, met flink wat gitaren om haar heen. Op tafel een plastic schaal voedsel. Ze is in de hoofdstad om te praten over haar EP Again en een aansluitende korte reeks live-concerten in, voor de verandering, kleine zalen.

Sanne zat er doorheen

Negen jaar geleden voor de A’DAM TOREN was ze in Portugal, om het eerste album Miss Montreal op te nemen. „Dat was toen een idee van het platenlabel. Ze zagen dat ik er door alle indrukken en nieuwe mensen die me op sleeptouw namen een beetje doorheen zat (Just a Flirt was een hit, optredens in DWDD, red.). Stond ik opeens op Lowlands, terwijl ik daar normaal zelf naartoe ging. Een cd inzingen in de zon dat leek me wel wat.”

Sanne weet niet meer hoe het vroeger voelde

Nu keerde ze voor de EP Again terug in het marmeren Portugese studiohuis met matrassen op de vloeren, om zes Engelstalige nummers en een Nederlandstalige op te nemen. Ze schreef onder meer met Wudstik, uit haar Amersfoortse vriendengroep: „Gewoon aan de keukentafel, ongepland, na middernacht, wijntjes op tafel. Daar kreeg ik een nostalgisch singer-songwritergevoel van. Ik dacht ‘jezus, ik vind dit heel mooi’. Door Wudstik, die ik sinds mijn 17e ken, kreeg ik dat nostalgische gevoel naar vroeger. Daarna ging ik voor de lol in Engeland schrijven, het was allemaal lekker chill. Ik dacht niet na over een hit en of iets radiowaardig was en zo werden het liedjesliedjes. De platenbaas zei: Als je dit wilt uitbrengen, dat doe je dat toch gewoon?”

Stickertjes in de kleedkamer

De hang naar nostalgie werd zo groot dat Sanne Hans tot een tourtje besloot. Zaterdag trapt ze af in Mezz in Breda, waarna nog een aantal clubs met een capaciteit van een paar honderd mensen volgen. Clubs waar ze lang niet is geweest. „Het slaat nergens op, maar in die zalen voelde ik me vroeger heel erg cool, haha. Daarom wil ik weer eens voelen hoe het vroeger was, ik weet dat serieus niet meer. Dan zie ik mezelf als 24-jarige in een video met een hele grote broek aan en heb ik geen idee dat ik dat heb gedaan. Door die EP en het tourtje wil ik vroeger weer eens meemaken. Dat ik in de kleedkamers van toen beland en zie dat dezelfde stickertjes nog op de muren geplakt zitten. Financieel is het niet heel handig natuurlijk, maar ik wil het. Hm, dit was eigenlijk wel iets voor het 10-jarig jubileum van Miss Montreal geweest. Nou ja, 9 jaar is ook prima.”

Sanne weet niet meer hoe het vroeger voelde

Wie Sanne op haar 33e zo over nostalgie hoort praten, heeft eigenlijk een ‘oud wijf’ voor zich zitten. „Ach, ik loop toch ook al lang mee? En de stijgende lijn is er gelukkig nog steeds. Ik heb wel de rust in mijn hoofd gevonden en ben niet meer bang dat dit bestaan elke dag klaar kan zijn. Twee jaar geleden had ik dat nog. Als band hebben we nooit akkefietjes meer, alle leden hebben inmiddels een huis gekocht. Dan wordt het al snel een en al nostalgie en zeg je dingen als ‘weet je nog dat we samen op kamers woonden?’ Fantastisch toch?”

Haar ‘op kamers-leven’ van ooit, is nu een leven als succesartiest die theatertournees uitverkoopt, festivals platspeelt, dan weer eens opduikt in een reclame en haar stoel draait als fanatiek coach in The Voice of Holland. „Het is veel, maar ik doe dingen die ik leuk vind. En weet je? Ik heb geen stress meer, heb een fijn team en ben geen bandleider meer die alles regelt (‘een verádeming!’). Ik heb rust.”

Keihard doorhalen

Wie zich de Sanne Hans van 9 jaar geleden herinnert, weet dat we te maken kregen met een rockchick die muziek maken combineerde met keihard doorhalen in de kroeg. Door het drukke en gedisciplineerde bestaan is dat deels voorbij. „Ik heb geen vanavond-alleen-drie-wijntjes-knopje. Ik sta aan of niet. Maar ja, ik heb het tien keer zo druk als negen jaar geleden en op tv draai ik dagen van vijftien uur. Ik moet nu echt trainen om in conditie te blijven en niet aan te komen. Op mijn 23e knalde ik gewoon door. Op mijn 31e besloot ik veel de sportschool in te gaan, vijf keer in de week met een trainer. Dat ik een ‘fitvrouw’ wilde zijn was een cadeau aan mezelf. Ik tennis ook en ga binnenkort op skiles. Al dat gefeest, dat schoot uit de bocht man. Maar ik ben nog steeds hartstikke rock-‘n-roll hoor, godzijdank. Ik ben braver, maar áls ik ga, dan ga ik keihard. Tot het gaatje.” Dan pakt Sanne een schaal van tafel voor een hap: „Salade met kip en mango, lekker hoor.”

Sanne weet niet meer hoe het vroeger voelde

Bierpop

Sanne Hans heeft ook nog eens een eigen festival, Bierpop in Hardenberg, daar waar haar roots liggen. Want, zo is de opvatting, bier en muziek gaan heel goed samen. Bierpop beleeft op zaterdag 18 november de derde editie met Bökkers, Di-Rect, Dave Vermeulen, Waylon en afsluiter Miss Montreal. Sanne, die in Hardenberg op de havo zat: „Mooi man. Eén zaal, met een bar van deur tot deur. In die evenementenhal had ik mijn allereerste optreden, voor 80 gulden op de Huishoudbeurs. Hoe leuk is het dan dat je er jaren later je eigen festival heb?”

De EP Again verschijnt vrijdag.


The Lion King opvolgen, tja, dat is niet zomaar wat

The Lion King opvolgen, tja, dat is niet zomaar wat

Albert Verlinde met zijn Anastasia, Tessa Sunniva van Tol. / Foto’s: Bas Czerwinski | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

14 FEB 2019

Albert Verlinde haalt eigen productie van Broadway New York naar Scheveningen.

Stage Entertainment presenteerde gisteren de nieuwe musicalproductie (en cast) voor het AFAS Circustheater in Scheveningen. Anastasia, gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm uit 1997, is een titel van Stage zelf en kende twee jaar geleden een wereldpremière in New York. „Nu komt Anastasia eindelijk naar huis”, zegt producent Albert Verlinde.

Russische revolutie


Linda de Mol moet van Net5 echte vrouwenzender maken

Foto: ANP

Foto van 'Cerise van Vliet'

14 FEB 2019

Broer John de Mol is op rooftocht door medialand, één voor één stappen bekende koppen dit jaar over naar Talpa. Zo ook zus Linda. Naast het feit dat zij op op SBS6 Postcodeloterij MiljoenenjachtWeet ik VeelLinda’s Zomerweek en Oh Wat een Jaar óf Ik Hou van Holland zal presenteren, wordt ze ook creatief directeur van Net5.

Volgens Talpa moet het vertrouwde televisie-gezicht van Net5 „nog meer een vrouwenzender maken". De Mol gaat deze taak overigens niet in haar eentje op zich nemen. Jildou van der Bijl, die op dit moment hoofdredacteur is van het tijdschrift LINDA., is haar rechterhand. Dit tijdschrift is ook meteen overgenomen door de grote broer en verhuist van uitgever Sanoma naar Talpa.

Enorm veel zin


Henny Huisman maakt gehakt van Do en Chazia Mourali

Henny Huisman (rechts, maar dat wist je waarschijnlijk al)/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

14 FEB 2019

Henny Huisman heeft bij RTL Boulevard hard uitgehaald naar presentatrice Chazia Mourali en zangeres Do. Ook Bridget Maasland, die nota bene in het programma aanwezig was, kreeg kritiek.

In het programma waren oude tv-formats die in een nieuw jasje terugkeren, zoals Weekend Miljonairs, Kees & Co en De Zwakste Schakel, onderwerp van gesprek. Maasland is aangewezen om de presentatie van De Zwakste Schakel op zich te nemen, maar dat ziet Huisman niet zo zitten.

Te aardig


'Verleider Temptation Island kan flink verdienen'

De koppels van het huidige seizoen/RTL

Foto van 'Kasper Hermans'

14 FEB 2019

Heb je je altijd al afgevraagd, waarom die verleiders in Temptation Island zo happig zijn om de stellen uit elkaar te halen? Er staan flinke bonussen tegenover, dat zegt Angela de Jong.

De tv-recensent van Het Algemeen Dagblad zegt dat ze van iemand die benaderd is als verleider gehoord heeft, dat er 'grof betaald wordt' aan verleiders. Iets dat altijd ontkend wordt door het programma en bijvoorbeeld presentator Rick Brandsteder.

72.000 euro


'Zeven vrouwen misbruikt door zanger Ryan Adams'

Ryan Adams/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

14 FEB 2019

Zeven vrouwen, waaronder zangeres en actrice Mandy Moore, hebben in The New York Times stevige beschuldigingen geuit tegen Ryan Adams. De zanger zou hen allemaal misbruikt hebben.

Machtsmisbruik

Moore was van 2009 tot 2016 getrouwd met de zanger en stelt dat ze mentaal misbruikt is door haar ex-man. Door haar te kleineren wilde hij controle over haar hebben. „Hij zei altijd dat ik geen echte muzikant was, omdat ik geen instrument bespeel. Zijn controlerende gedrag belemmerde mij om mijn contacten in de muziekwereld uit te breiden in een voor mij bepalende periode, mijn twintiger jaren", zo vertelt ze.


'Ik deed mijn best om een relatie kapot te maken'

De 19-jarige Ayleen is één van de

Foto van 'Daisy Heyer'

14 FEB 2019

Binnengluren in relaties, smikkelen en smullen van het vreemdgaan en alle roddels over verleiders, verleidsters en koppels die wel (of niet) bij elkaar zijn gaan vanaf donderdag weer van start. Dan is de eerste (dubbele!) aflevering van het gloednieuwe seizoen van Temptation Island op televisie.

We zijn reuze benieuwd naar de kijkcijfers, want als iets duidelijk is geworden de laatste weken is dat Temptation Island leeft. Misschien wel heftiger dan ooit tevoren. De berichten over de bekendmaking van de deelnemers gingen allen door het dak. En wat blijkt: de kijker is bijna zenuwachtiger dan de deelnemer. Metro sprak de 21-jarige verleider Danicio uit Amsterdam en de 19-jarige Ayleen uit Oldenzaal aan de vooravond van de aflevering en beiden klinken zó relaxt, dat je eerder zou denken dat ze op yogavakantie zijn geweest dan dat ze hebben meegedaan aan een realityshow die hun leven wel eens volledig op zijn kop kan zetten.

Een baan in de showbizz


'Jebroer reed niet echt 200 km/u op snelweg'

De politie neemt waarschijnlijk alsnog maatregelen tegen rapper Jebroer, na een videoclip waarin hij verkeersovertredingen begaat en zich niet aan de gemaakte afspraken houdt. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

12 FEB 2019

De politie neemt waarschijnlijk alsnog maatregelen tegen rapper Jebroer. Na een videoclip waarin hij verkeersovertredingen begaat en zich niet aan de gemaakte afspraken houdt. In de clip van het nummer Polizei lijkt het net alsof de rapper een rol speelt in het SBS-programma Wegmisbruikers.

Jebroer wordt na een foute inhaalactie aangesproken door agenten. Vervolgens ontstaat een wilde achtervolging, waarbij de artiest de verkeersregels aan zijn laars lapt.De politie wil dat de clip wordt aangepast maar het management doet dat niet, zo stelt de politie. De korpsleiding wil zich daarom alsnog over mogelijke maatregelen buigen.


Utopiaan van het 1e uur Mike: Ik ben er voor mezelf

Utopiaan van het 1e uur Mike: Ik ben er voor mezelf

Utopiaan Mike voor zijn volgende bouwwerk: de boomhut voor hem en Lotus. / Foto’s: Cerise van Vliet

Foto van 'Erik Jonk'

12 FEB 2019

Utopia 2 is ruim 250 dagen onderweg. De deelnemers aan de reality-serie, 24 uur per dag online en op werkdagen op de buis te zien (SBS6), kenden een hete zomer en beleven nu hun eerste winter. Op een braakliggend terrein, waar zij begonnen met modder, een stapel stenen en zes planken. Hoe gaat het eigenlijk in dit, zoals de tv-makers het noemen, beloofde land waarin mensen die elkaar niet kenden een nieuw bestaan opbouwen? Metro sprak Mike, de man die als allereerste voet in de Utopia-prut bij Laren zette.

Het gaat niet zo lekker

Het is maandagochtend als het zonnetje net doorbreekt. Mike, een 30-jarige elektricien uit het Noord-Hollandse dorpje Hensbroek (maar met Rotterdamse roots), staat al te wachten bij de voor tv-kijkers bekende poort. „Welkom, dit is het dan.” Het is rustig op het terrein, waar momenteel veertien mensen leven, werken en – de afgelopen dagen – elkaar flink naar het leven staan. Nee, het gaat onderling even niet zo lekker, maar daar is nu niets van te merken. „Als we bezoek hebben gedragen we ons altijd netjes”, lacht Mike.


Jett Rebel treedt op tijdens de tweede dag van de 43e editie van het North Sea Jazz festival in Ahoy Rotterdam.

Jett Rebel weer aan de drank en drugs?

Jett Rebel treedt op tijdens de tweede dag van de 43e editie van het North Sea Jazz festival in Ahoy Rotterdam. / ANP

Foto van 'Metro'

12 FEB 2019

Muzikant Jett Rebel zat maandagavond aan tafel bij de Wereld Draait Door en maakte daar een wel heel verwarde indruk. De muzikant zou twee jaar geleden gestopt zijn met drank en drugs, maar dit werd na gisteravond door veel kijkers in twijfel gebracht.

Zonnebril op

De 28-jarige Jelte Tuinstra, zoals Jett Rebel in het echt heet, was samen met collega-muzikanten Davina Michelle, André Hazes en Wende Sneijders uitgenodigd om te komen praten over de uitreiking van de Grammy’s afgelopen zondagnacht.


Foto ter illustratie. Beeld: ANP

Veel lof over 'allerbeste optreden' HGT ooit

Foto ter illustratie. Beeld: ANP

Foto van 'Metro'

10 FEB 2019

Veel tv-audities zijn niet altijd even, eh, ontroerend. De 'Holland's Got Talent' opvoering van Sanne Pronk (20) is echter een heel ander verhaal.

Pia Douwes 2.0

Het jonge Zeeuwse meisje wist het publiek én de jury op zaterdagavond stil te krijgen met haar vertolking Mijn Leven Is Van Mij uit de musical Elizabeth. Een dappere keuze, zeker omdat haar voorganger een paar minuten geleden hetzelfde liedje had opgevoerd. Die auditie verliep niet bepaald succesvol, maar desalniettemin wilde de zangeres tóch een poging doen.


Telefoongesprek Holleeder en De Vries in Boulevard

Rechtbanktekening van de voortzetting van het strafproces tegen Willem Holleeder waarbij misdaadverslaggever Peter R. de Vries opnieuw moest getuigen. Vlnr: Holleeder's advocaat Robert Malewicz, Peter R. de Vries, rechtbankvoorzitter Frank Wieland, Holleeder en zijn advocaat Sander Janssen. ANP

Foto van 'Metro en ANP'

8 FEB 2019

Het op tape opgenomen telefoongesprek uit 2011 tussen Willem Holleeder en Peter R. de Vries is komende dinsdag voor het eerst te horen bij RTL 4. In een negentig minuten durende special van RTL Boulevard kunnen we delen van het gesprek horen, die door De Vries en John van den Heuvel worden uitgelegd.

De twee misdaadverslaggevers hebben vanaf het moment dat bekend werd dat de tapes er waren aangegeven dat de gesprekken van enorm belang zijn in de huidige strafzaak tegen Willem Holleeder. Het gesprek vond in 2011 plaats in het kantoor van de toenmalige advocaat van Holleeder, Stijn Franken. Die kreeg nog een aardige bak kritiek over zich heen: hij had zijn telefoon helemaal niet aan Holleeder mogen geven voor dat gesprek.

Bevestigd


Tieneridool Chad Michael Murray speelt in Riverdale

Chad Michael Murray toen hij nog in Dawson's Creek speelde in 2002. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

8 FEB 2019

Omg, alle jongens en meisjes die in de jaren '00 fan waren van films als A Cindrella Story, Freaky Friday en House of Wax (die slechte horror-film met Paris Hilton weetjewel) en een dikke crush hadden op de mannelijke hoofdrolspeler in veel van die films springen nu waarschijnlijk op uit hun stoel van blijdschap: tieneridool Chad Michael Murray gaat een rol spelen in Riverdale seizoen 3. Dat maakt People vrijdag bekend.

Edgar Evernever

Murray gaat de rol van Edgar Evernever in de populaire serie op Netflix spelen. „Als de mysterieuze leider van de 'cult-like Farm', arriveert Edgar in Riverdale om zijn geleerdheid te verspreiden en de verwoeste ziel van deze eens zo gezonde stad te genezen. Egar is een charmante, knappe goeroe, maar heeft een sinistere hidden agenda?" luidt de omschrijving van zijn karakter.


Dit seizoen De Luizenmoeder direct ook de laatste

De cast van de Luizenmoeder tijdens de uitreiking van de Nipkowschijf. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

8 FEB 2019

Er komt geen derde seizoen van de luizenmoeder; dat maakt Diederik Ebbinge bekend in Volkskrant Magazine. Het seizoen dat vanaf zondag op televisie komt is dus het allerlaatste seizoen.

Ebbinge, die je beter kent als de directeur in het programma, wil het programma niet uitmelken en wil er daarom na dit seizoen mee stoppen. „Van legendarische series als Fawlty Towers en The Office zijn ook maar twee seizoenen gemaakt. Ik denk dat onze tweede geweldig gaat worden, maar ik ben er nu ook wel klaar mee", geeft hij aan in het interview.


Modehuis Gucci.

Gucci haalt 'blackface'-trui uit collectie na ophef

Modehuis Gucci. / AFP

Foto van 'Metro'

7 FEB 2019

Modehuis Gucci besloot na een rel op social media een trui uit de collectie te halen. Het merk kreeg de afgelopen dagen de nodige boze reacties over zich heen omdat het ontwerp van de trui als racistisch werd bestempeld.

Blackface

De zwarte wollen trui zou een ode moeten voorstellen aan de klassieke skibivakmuts. De trui is dan ook zo ontworpen dat de trui reikt tot aan de neus, rondom de mond is een opening gecreëerd omringd met een rode rand. Deze rode rand doet denken aan grote rode lippen. Op social media werd de trui vergeleken met blackface.


Halló allemaal, wat fijn dat jullie terug zijn

Halló allemaal, wat fijn dat jullie terug zijn

De cast van De Luizenmoeder op een schoolfoto zoals we die allemaal wel kennen. / Elvin Boer

Foto van 'Erik Jonk'

6 FEB 2019

De hitserie van 2018, De Luizenmoeder, is zondag 10 februari met een tweede seizoen terug op de buis. Wat gebeurde er vorig jaar allemaal?

Luizenwat??

Voor wie het vorig jaar echt heeft gemist: De Luizenmoeder is een comedyserie van AVROTROS. De serie speelt zich af op een basisschool en is een satire op het wel, vaak het wee en vooral het gedrag van schoolpersoneel en de ouders op het plein. Hoofdrollen zijn er onder meer voor Diederik Ebbinge, Ilse Warringa, Henry van Loon, Bianca Krijgsman en Jennifer Hoffman. Zondag start het tweede seizoen om 20.25 uur op NPO 3.


John van den Heuvel eindelijk weer in RTL Boulevard

Misdaadverslaggever John van de Heuvel tijdens de persdag van de documentaire Moorddossier Holleeder. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 FEB 2019

Voor John van den Heuvel was het flinke tijd niet mogelijk om in de studio van RTL Boulevard langs te komen. Dat is nu verleden tijd, maakt het programma woensdag bekend.

Ze plaatsten een foto van de misdaadverslaggever op hun Instagram-account, met daaronder de tekst: „Zo zien we het graag. John van den Heuvel terug in onze studio!"


Yes! Er is een spin-off van Pretty Little Liars

Videostill Pretty Little Liars: The Perfectionists.

Foto van 'Daisy Heyer'

6 FEB 2019

Kon jij geen genoeg krijgen van Pretty Little Liars? We moeten eerlijk toegeven dat ook voor ons de rek er wel een beetje uit was op het einde, maar we hebben goed nieuws voor fans van de serie: er komt een spin-off. En Mona en Alison doen ook daarin weer mee!

In de serie The Perfectionists begint het verhaal met een mysterieuze moord, waarna natuurlijk de vraag is wie die moord heeft gepleegd. De serie wordt omschreven met de woorden: ,,In Beacon Heights, dat lijkt op een perfect dorpje, worstelen drie schoolvriendinnen met de stress van het uitsloven. In de nasleep van een moord in het dorp verschuilen de perfectionisten zich achter een geheim, leugen en alibi!"

Mona wordt ook deze keer weer gespeeld door Janel Parrish en ook Sasha Pieterse kruipt weer in de rol van Alison DiLaurentis. Ook de bekende teen serie-moeder Kelly Rutherford (die Lily van der Woodsen speelde in Gossip Girl) speelt een rol in de serie als Claire Hotchkiss.


7 tv-series 2019 met een fashionstatement

7 tv-series 2019 met een fashionstatement

Killing Eve. / Foto: BBC

Foto van 'Metro'

5 FEB 2019

Verschillende releases zullen de kijkers niet alleen veroveren met hun plots en personages, maar ook met bijzondere vermommingen en uitdossingen. Fans van zeven tv-series verwachten een geweldig 2019, omdat hun favoriete personages terugkeren op het kleine scherm. Zij kunnen weer het nodig visuele spektakel verwachten, met kostuums die viral zullen gaan. Welke series gaan een fashion statement maken?

7 tv-series 2019 met een fashionstatement

Game of Thrones. / Foto: HBO

Game of Thrones, seizoen 8


Giechelende Michael Jackson tijdens misbruikverhoor

Michael Jackson tijdens het verhoor. / Videostill

Foto van 'Metro'

5 FEB 2019

De overleden King of Pop Michael Jackson ligt al dagen onder vuur na de vertoning van de documentaire Leaving Neverland tijdens een filmfestival. In de documentaire vertellen twee vermeend misbruikslachtoffers over het misbruik. Nu is er ook een oude video van een verhoor met Michael Jackson opgedoken, die voor nog meer commotie zorgt.

Op de beelden is te zien dat Michael Jackson in het Four Seasons Hotel in New York wordt verhoord over het vermeende misbruik van een aantal kinderen op zijn landgoed Neverland; hij zou een aantal minderjarige jongetjes, waaronder Home Alone-acteur Macauly Culkin betast hebben volgens een paar van zijn werknemers op Neverland. De video is van Daily Mail en werd gemaakt op 1 maart 1996.

Leugens