Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Entertainment 1 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Talent van Rolling Stones nog lang niet vastgeroest

Ja ze zijn oud en bejaard, maar dat leeftijd slechts een nummer is hebben de Rolling Stones wel weer bewezen. Zaterdagavond stonden ze in een uitverkochte Johan Cruijff Arena en de rockers gaven een fenomenale show weg! Samen zijn ze 293 jaar oud en al die jaren aan ervaring maken zorgen voor heel wat magische momenten. Een groot muzikaal feest waarbij vaders en zonen en oma’s met kleindochters staan te genieten!

Je zou misschien verwachten dat de Stones (Mick Jagger 74, Keith Richards 73, Charlie Watts, 76 Ronnie Wood, 70) na al die jaren gewoon een verplicht nummertje spelen, maar de mannen wisten van begin tot het einde te boeien. Symphathy for the Devil was het openingsnummer van de band en daarna volgden klassiekers als Miss You, Satisfaction, Brown Sugar, You Can’t Always Get What You Want en Paint it Black.

Geen stoffige grijze oude truien voor Mick. Foto: Vincent van Dordrecht

Rock en Roll(ator)?

De muziek is zoals we van de Stones gewend zijn steengoed. Maar een concert van de Rolling Stones is meer dan een muzikale belevenis, neem alleen al icoon Mick Jagger. De zanger heeft al meer dan vijftig jaar podiumervaring en alhoewel zijn leeftijdgenoten misschien al achter een rollator lopen, weet Mick er nog de nodige dosis rock and roll uit te gooien. Hij rent misschien minder snel dan twintig jaar geleden, maar voor iemand van 74 jaar is hij hartstikke vitaal en met zijn charmes weet hij veel goed te maken.

Aardig woordje Nederlands

Waar sommige artiesten er net een mooie ‘Hallo Nederland’ uit weten te persen, had Mick Jagger duidelijk de moeite genomen om de Nederlandse fans te verwelkomen: ,,Dit is ons 38e optreden in Nederland, zingen jullie mee?" zei een enthousiaste Mick in het Nederlands. Later toen hij de bandleden ging voorstellen wist hij er ook nog wat Nederlandse zinnen uit te gooien. En ook drummer Charlie Watts toonde zijn liefde voor Nederland, toen Mick hem vroeg naar voren te komen, maakte hij van de gelegenheid gebruik om zijn oranje sokken te tonen.

Ronnie Wood. Foto: Vincent van Dordrecht

Met de Rolling Stones weet je het natuurlijk nooit, maar de mannen spelen alsof het hun laatste keer is. Vooral Keith Richards is zichtbaar aan het genieten want er staat constant een lach op zijn gezicht. ,,Het is goed om terug te zijn in Nederland," zei de gitarist. Wat volgde was een betoverende gitaarsolo van Keith.

Keith Richards. Foto: Vincent van Dordrecht

Jong en oud

De mannen zijn al actief sinds 1962 en dan is het logisch dat de zaal grotendeels gevuld is met vijftigplussers, maar er liepen ook behoorlijke wat jonge Stones-fans rond. Vaders met zonen, moeders en dochters, studiegenoten en we spraken zelfs een oma die haar 6-jarige kleindochter had meegenomen ,,hoort bij de opvoeding he!"

Het zou dit jaar zomaar eens echt de laatste tour van de rockband kunnen zijn. Wat ons betreft mogen ze nog heel vaak blijven terugkomen, want van de Stones krijg je nooit genoeg!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.