Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 26 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

‘Radiohead heeft alles van Coldplay gejat’

„Radiohead is een prima band, maar ze hebben alles van Coldplay gestolen.” Deze dubieuze uitspraak komt van een presentator van het Amerikaanse Fox News.

Radiohead werd al eerder zwartgemaakt in de show van de presentator in kwestie, Greg Gutfeld. Eerder deze maand had hij comédienne Kat Timpf op bezoek, met wie hij sprak over de nominaties van de Rock & Roll Hall of Fame 2018.

De Rock and Roll Half of Fame, een museum in het Amerikaanse Cleveland, is gewijd aan de geschiedenis van de rock-’n-roll en de muzikanten die een belangrijke bijdrage aan het genre hebben geleverd. Elk jaar komen er een aantal musici bij tijdens de zogenaamde Induction Ceremony. Radiohead is dit jaar een van de genomineerden.

https://www.youtube.com/watch?v=IRYpLxEDG-A

Iemand die daar niet om stond te juichen was duidelijk komiek Timpf, die de muziek van Radiohead in de uitzending op Fox News als volgt beschreef: overdreven gekreun en gezeur op het geluid van ringtones. Ze voegde hier aan toe dat ze mannen aantrok die vreemd, ondervoed en zielig waren én dat ze altijd fan van Radiohead waren.

Strange, malnourished and sad

Timpf kreeg een horde Radiohead-fans achter zich aan: haar mailbox stroomde binnen de kortste keren vol met protesten, iets wat ze nogal overdreven vond vanwege het geintje dat ze in haar ogen maakte. Bandlid Jonny Greenwood besloot Timpf op zijn eigen manier terug te pakken door zijn Twitterbio erop aan te passen: „My life in the gush of boasts……….’strange, malnourished and sad’ (fox news – *spits three times*)"

Timpf was afgelopen zaterdag wederom te gast bij Greg Gutfeld, die het wel leuk vond om nog een keer over het debacle te beginnen. Hij had een goed idee voor een Halloweenkostum en suggereerde dat Timpf wel als Radioheadfan kon gaan waarna ze een heel relaas afstak over haar grap die in het verkeerde keelgat schoot.

https://www.youtube.com/watch?v=TKXhgOx-mo4

Maar Greg Gutfeld zelf wist er nog een schepje bovenop te doen en zei: „weet je wat het is? Radio is een prima band, maar ze hebben alles van Coldplay gestolen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.