Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 25 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Marilyn Manson ontslaat lid na gerucht verkrachting

Shockrocker Marilyn Manson neemt per direct afscheid van zijn bassist. Het bandlid, Jeordie White, wordt beschuldigd van verkrachting. Voor Manson reden genoeg om zijn bassist voor de komende tour te laten vervangen.

Teveel drinken

Jeordie ‘Twiggy Ramirez’ White wordt door de zangeres van een andere band beschuldigd van verkrachting. Op Facebook schreef Jack Off Jill-frontvrouw Jessicka Addams over haar ervaring met de Manson-bassist. „Ik loop al twintig jaar met een enorm schuldgevoel. […] Net als veel overlevers, verstopte ik deze slechte relatie zonder dat ik het wist op de meest ongezonde manieren. […] Ik deel veel vrienden met deze verkrachter, de angst om hem tegen te komen in sociale kringen maakt me ziek. Ik dronk regelmatig veel teveel om maar te doen alsof hij er niet was.”

Ze vertelt onder andere hoe ze in 1997 werd gewaarschuwd door haar platenlabel dat ze haar verhaal niet bekend moet maken. Er wordt haar verteld dat haar band op de zwarte lijst van promotors, radiomakers en andere bands en artiesten terecht kan komen. Ook kan de band de platendeal verliezen. „Ik was bang dat de grote machine achter Marilyn Manson niet alleen de naam van mijn band, maar ook die van mij zouden verwoesten. Het schuldgevoel beïnvloed mijn band’s levendigheid, blijdschap en succes. Daardoor ben ik jaren stil geweest.”

Mishandeling

In de post vertelt ze verder tot in details hoe ze niet met mannen mocht omgaan, haar banden lek prikte en hoe hij haar in elkaar heeft geslagen. Ook vertelt ze dat ze verkracht is door haar toenmalige geliefde. Terwijl ze meerdere malen nee riep. „Ik zei overduidelijk nee. […] Maar dit was liefde voor iemand van 19.”

Ze sluit af met een krachtige boodschap. „Vrouwen met onze invloed moeten voor elkaar opkomen. Het is de enige manier waarop we mannen die denken dat ze macht over ons hebben, kunnen confronteren en bevechten. Ik ben dankbaar dat er mannen zijn die deze ranzige ideologie niet delen en achter ons staan. Dit is een intersectioneel gevecht voor vrouwen en mannen die bang zijn voor hun reputatie.”

I have lived with the overwhelming shame and guilt of being raped for well over 20 years now. Like many survivors, I…

Posted by Jessicka Addams on Friday, October 20, 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.