In première: Sylvia Hoeks in Blade Runner 2049

4 oktober 2017 om 07:00 door Constance van Amstel
In première: Sylvia Hoeks in Blade Runner 2049
Sylvia Hoeks als de op het oog niet zo lieve Luv in Blade Runner.

Metro als wekelijkse gids voor de bioscoop. Wat draait er vanaf donderdag nieuw op het witte doek? Blade Runner 2049 natuurlijk! En verder veel jeugdfilms want de herfstvakantie is in aantocht.

Blade Runner

Blade Runner 2049 is de nieuwe film van regisseur Denis Villeneuve. In Blade Runner 2049 ontdekt een nieuwe ‘blade runner’, politieagent K (Ryan Gosling) een lang verborgen geheim dat totale chaos kan veroorzaken. K’s ontdekking leidt tot een speurtocht naar de voormalige ‘blade runner’ Rick Deckard (Harrison Ford), die al dertig jaar vermist wordt.

De kleine vampier

Anton houdt van griezelen en verslindt boeken over vampiers. Als hij er onverwacht één tegenkomt, is deze toch heel anders dan hij dacht en maakt zijn angst al gauw plaats voor nieuwsgierigheid. De Kleine Vampier is de allereerste Nederlandse 3D-animatiefilm. Met stemmen van o.a. Buddy Vedder en Britt Scholte.

Dikkertje Dap

Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt.

Stronger

Stronger is het waargebeurde verhaal van Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal), een doodgewone man die het symbool van hoop werd na de aanslag op de Boston Marathon in 2013. De 27-jarige Jeff verloor bij de aanslag beide benen. Later helpt Jeff het politieonderzoek door een daders te identificeren, maar zijn eigen strijd moet dan nog beginnen.

Loveless

Boris en Zhenya liggen in een scheiding. Ze maken onafgebroken ruzie en proberen zo snel mogelijk van elkaar en hun appartement af te komen. Ze worden volledig opgeslokt door hun eigen bestaan en geen van beiden lijkt nog oog te hebben voor Alyosha, hun 12-jarige zoon. Totdat hij verdwijnt.

Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet

Dummie heeft heimwee. Hij wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken, zodat hij afscheid van hen kan nemen. Klaas ziet die reis helemaal niet zitten. Hij vindt vliegen naar Egypte maar eng, het kost veel te veel geld en Dummie heeft geen paspoort.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!