Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 3 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Getal boven de tien: Toevallig op SBS9

Metro kijkt elke week een zender die niet direct te vinden is op de afstandsbediening. Vandaag is dat SBS9, te zien bij Ziggo en Caiway op 19 en bij KPN op 34.

‘Kijk je naar SBS9, dan ben je zeker op de afstandsbediening gaan zitten?’ Ik zit in de auto als ik deze commercial op de radio voorbij hoor komen. Hoewel het eigenlijk niet zo klinkt, is het wel een goede reclame: mijn aandacht voor de in 2015 gelanceerde vierde zender van de SBS-groep is aangewakkerd. Thuis plof ik dus op de afstandsbediening en inderdaad zeg: de tv springt direct op SBS9!

Scripted reality

Het is even na zeven uur en met het bord op schoot val ik midden in Overspel in de liefde. Dat kennen we wel: scripted reality. Waargebeurde verhalen nagespeeld door niet heel ervaren acteurs. Eerder al bij Net5 te zien. Wie destijds weleens op Twitter keek, zag dat er mensen waren die dachten dat het echt was. Dat begrijp ik bij het zien van de herhaling nog steeds niet, zo slecht is het, maar toch ben ik benieuwd hoe het afloopt.

Na Overspel is het tijd voor Beschuldigd, wederom een ‘scripted reality’ maar nu over gezinnen waarin plotseling iemand wordt beschuldigd van een misdrijf. Ander idee, zelfde format, even slecht acteerwerk. Gelukkig komt er hierna iets anders.

Maar waar de tv-gids nu een herhaling van Bonje met de Buren aangeeft, begint bij mij toch echt Steenrijk, Straatarm. Het blijkt de herhaling van de nieuwste aflevering van deze najaarsklapper van SBS6 te zijn. Toevallig had ik deze de avond ervoor niet gezien, dus ik blijf hangen. Mooi, integer programma over verschillen tussen arm en rijk.

Daarna volgen nog meer herhalingen, te weten die van Undercover in Nederland en Mr Frank Visser doet uitspraak.

Tja, SBS9… Handig als je iets gemist hebt op een andere SBS-zender, maar daarvoor kan je ook bij KIJK terecht. Ik denk dat SBS9 er is voor de toevallige zapper. Of voor hen die op de afstandsbediening zijn gaan zitten, natuurlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.