Gaat Lubach er met de Televizier-Ring vandoor?

Mag Arjen Lubach vanavond juichen? /ANP

Foto van 'Constance van Amstel'

Constance van Amstel

12 OKT 2017

De Zilveren sterren voor acteurs en presentatoren zijn afgestoft, de Gouden stuiver voor het leukste kinderprogramma is opgepoetst en de Televizier-Ring voor het beste programma glanst als nooit tevoren. Vanavond is het weer tijd voor de uitreiking van dé televisieprijzen van Nederland, waaronder Gouden Televizier-Ring.

De belangrijkste vraag is natuurlijk wíe schuift die ring vanavond om zijn (of haar!) vinger? Metro waagt vast een gokje.

Lubach

Voor de belangrijkste prijs, namelijk de ring zelf, zijn dit jaar drie heel populaire programma’s genomineerd, namelijk De Beste Zangers van Nederland (AVROTROS), Expeditie Robinson (RTL5) en Zondag met Lubach (VPRO). Ze verdienen het allemaal, maar wij gaan voor Zondag met Lubach als winnaar. Het programma weet ingewikkelde onderwerpen op een luchtige manier uit te leggen, maar brengt ook echt wat teweeg.

Jinek

Floortje Dessing, Geraldine Kemper en Eva Jinek strijden vanavond om de Zilveren Televizierster voor beste presentatrice en wij denken dat Jinek er met de prijs vandoor gaat. De presentatrice zette zichzelf afgelopen jaar echt op de kaart als talkshowhost met haar late night-programma Jinek. En ze lijkt daarin steeds meer zichzelf en dat maakt haar alleen maar leuker.

Wilfred Genee

Oke, dit is wat ons betreft de moeilijkste categorie om een winnaar in te voorspellen. Genomineerd als Beste Presentator zijn Arjen Lubach, Beau van Erven Dorens en Wilfred Genee en voor alle drie valt evenveel te zeggen. Beau deed het fantastisch als Humberto-vervanger in RTL Summer Night, Lubach als host van ZML en Genee is al jaren sterk in Voetbal Inside op RTL 7. Wilde gok: Genee. Zijn collega Johan Derksen roept de kijkers van VI immers al een maand op om te stemmen, en dat heeft eerder gewerkt toen VI in 2011 dé Ring binnensleepte en daarmee Wie is de Mol en The Voice of Holland versloeg.

Angela Schijf

De Zilveren Televizierster voor Beste Actrice gaat vanavond naar Angela Schijf, daar durven we ons handje wel voor in het vuur te steken. Hoewel ze de prijs vorig jaar ook al won. De andere genomineerden zijn Isa Hoes en Elise Schaap, maar de winst gaat naar Angela vanwege haar inmiddels jarenlange optreden in Flikken Maastricht en haar rol in de nieuwe, spannende RTL-serie Meisje van Plezier. En we weten dat Angela een enórme fanschare heeft die uiteraard massaal op hun lieveling gestemd hebben.

Erik de Vogel

Opnieuw valt de naam van Arjen Lubach op deze pagina. Dit keer omdat hij het was die ervoor gezorgd heeft dat Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur Erik de Vogel bij de laatste drie kanshebbers voor de Zilveren TelevizierSter Acteur zit. Lubach voerde een heuse campagne voor de man die al 20 jaar de rol van Ludo Sanders speelt in de RTL-soap en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. En hoewel we eigenlijk wel vinden dat de andere genomineerden Jeroen van Koningsbrugge (Smeris, Riphagen) en Thom Hoffman (Dokter Tinus) betere acteurs zijn, gunnen we Erik deze overwinning van harte. Ludo heeft het immers al zwaar genoeg.

Anna Nooshin

Drie enorm uiteenlopende types maken dit jaar kans op de Televizier Talent Award, namelijk Anna Nooshin, Marieke Elsinga en Özcan Akyol. Eus was geweldig in zijn NTR-reportagereeks De Neven van Eus, Anna Nooshin maakte een mooie carrièremove door van blogger op te klimmen tot presentatrice van Hollands Next Topmodel en voormalig dj Marieke Elsinga is met haar frisse verschijning ook niet meer van de buis te slaan bij RTL. Appels met peren vergelijken dus in deze categorie. Maar omdat we denken dat Anna de meest mobiele aanhang heeft, gaat zij winnen.

Hallo, ik heb kanker

In de categorie beste kinderprogramma zetten we ons geld op Hallo, ik heb kanker van de EO. De andere genomineerden zijn Brugklas en BommetjeXXL (beide AVROTROS), maar het indrukwekkende programma van de EO steekt daar zeker met kop en schouders bovenuit. Knap hoe presentatrice Anne-Mar Zwart de vier jongeren tussen de 9 en 15, die allemaal een andere vorm van kanker hebben, hun verhaal laat doen.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Likeability of 5

Jonna Fraser: ik moest heel erg gestuurd worden

Mael en Jonna Fraser in de studio. / Stacii Samidin, TopNotch

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

VANDAAG, 08:00

Platenlabel Top Notch gaat de samenwerking aan met jongerenplatform PASSI van Rabobank. Het doel: jongeren de kans bieden om hun talenten te ontdekken en geld te verdienen met hun passie en talent. Hitartiest Jonna Fraser is één van de zes artiesten die dit project wel ziet zitten en dook recent de studio in met de 21-jarige Herman Brood Academie-student Mael.

Broeden op de titel

Camera videoGiel Beelen over The Roast: top dankzij Sylvana

Giel Beelen voor aanvang van Comedy Centrals The Roast./Foto's: Samuel van Leeuwen

Foto van 'Mario Wisse'

Mario Wisse

VANDAAG, 07:00

Vriend en vijand pakten de op grote schaal geliefde en gehate Giel Beelen (40) aan in de nieuwe aflevering van The Roast die woensdagavond te zien is bij Comedy Central. „Toen Sylvana ‘ja’ zei, wist ik dat het top ging worden.”

Hoe voelde je je vijf minuten voordat het begon?
Heel relaxed en nieuwsgierig. Kom maar door, dacht ik. Maar naarmate de avond vorderde, begon ik me steeds ongemakkelijker te voelen. Ze waren allemaal zo goed en ik dacht: kut, ik moet straks ook nog mijn zegje gaan doen.

Likeability of 3

Er wordt wat afgepaft in al die Netflix-series

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

GISTEREN

Liefhebbers van series op Netflix moet het zijn opgevallen: het constante gerook. Ook in het gloednieuwe seizoen 2 van The Crown, over het leven van de Britse koningin Elizabeth, wordt weer de ene peuk met de andere aangestoken. Mensen die onlangs zijn gestopt met roken, krijgen de kriebels als ze seizoen 2 van The Crown aan het ‘bingewatchen’ zijn. Het roken wordt zo pontificaal in beeld gebracht dat zelfs een niet-roker zin krijgt in een ‘peukie’.

Ongeveer hetzelfde gebeurde eerder overigens al met series als Mad Men, House of Cards, Californication, Sons of Anarchy, Homeland en Orange is the new Black. En dat terwijl er in Nederland een uiterst streng beleid wordt gehanteerd ten aanzien van roken op televisie.

Camera videoCaro Emerald maakt haar eerste kerstsingle

Caro Emerald./ANP

Foto van 'Mario Wisse'

Mario Wisse

GISTEREN

In de monumentale open ruimte van het Amsterdamse Conservatorium Hotel staat een joekel van een kerstboom. Toepasselijk, want Caro Emerald (36) heeft net een EP met vijf liedjes gelanceerd waaronder haar eerste kerstsingle ooit: Something For Christmas.

Serious Request 2018 richt zich op de jongeren

Camera videoSerious Request 2018 richt zich op de jongeren

De Serious Request-dj's 2018, vlnr: Angelique Houtveen, Sander Hoogendoorn en Domien Verschuuren.

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

10 DEC 2017

De 3FM-actie Serious Request is voor de komende editie opgefrist en richt zich vooral op een publiek van 15 tot 35 jaar.

Serious Request 'nieuwe stijl', dat gaan we binnenkort zien. Het bekende Glazen Huis, dat vanaf 18 december de plek is waar drie dj's zes dagen verblijven, heeft een metamorfose ondergaan. Ook doen op de laatste actiedag alle andere publieke radiozenders mee, waardoor dj's van NPO Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5 meepresenteren vanuit het Glazen Huis.

Vacature: Topper gezocht voor concerten in ArenA

Vacature: Topper gezocht voor concerten in ArenA

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom Foto: ANP

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

9 DEC 2017

Ben jij een Topper met een hoofdletter T? Grijp je kans, want René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit hebben een vijfde lid nodig voor een van hun feesten.

Het doet een beetje denken aan K3 Zoekt K3: ook de Toppers openen een talentenjacht om hun doel te bereiken. Topper Gezocht is eveneens te zien bij SBS6 en gegadigden kunnen zich al opgeven.

Humberto Tan op de plek van Matthijs van Nieuwkerk?

Humberto Tan op de plek van Matthijs van Nieuwkerk?

Humberto Tan Foto: ANP

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

9 DEC 2017

Bij de publieke omroep zien ze Humberto Tan als geschikte vervanger van Matthijs van Nieuwkerk, wanneer die voor een paar maanden DWDD verlaat.

NPO-directeur Frans Klein vertelt dit zaterdag in de Volkskrant. Klein zegt dat hij Tan een tijdje terug heeft gesproken voor 'een rol in het vervangen' van Van Nieuwkerk. „Maar hij heeft mij duidelijk gemaakt dat hij voorlopig nog een contract bij RTL heeft. Daarmee is het voor mij klaar. Ik ga geen bommen onder contracten leggen.”