Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 7 okt 2017
Leestijd: 3 minuten

Drank en drugs in Carré: Lil’ Kleine trapt tour af

Of Lil’ Kleine op dit moment de grootste rapper van ons land is? Vrijdagavond in ieder geval wel. De kleine man trapte zijn ‘Alleen’ tour af in Carré Amsterdam, de stad waar hij duidelijk zo van houdt. En de stad houdt net zo hard van hem, bleek ook vrijdagavond.

Wie twee jaar terug had gezegd dat een rapper van 22 jaar met een nummer over drank en drugs in het Koninklijk Theater Carré zou staan, had je waarschijnlijk compleet voor gek verklaard. Toch gebeurt het en de show kan bij voorbaat al niet anders dan succesvol genoemd worden: hij was binnen no time uitverkocht, net als de rest van de tour van Lil’ Kleine.

Gillende tieners

Toch ziet het er wat gek uit als we de zaal van het theater betreden om de aftrap van de tour mee te maken. De stoelen beneden zijn voor de gelegenheid uit de zaal gehaald en de dansvloer staat vol met voornamelijk meiden tussen de 11 en de 17 jaar die straks allemaal het beste zicht op de rapper willen hebben. Achterin de ‘ring’ zijn wel gewoon zitplaatsen, gevuld met een mengelmoes van gillende tieners, ouders en vrienden en genodigden van de rapper.

Even vragen we ons af waarom Kleine toch voornamelijk jonge tienermeisjes aantrekt, maar als hij bij de start van zijn optreden het podium betreedt snappen we het wel: hier staat een heuse popster. Met charme en de bekende attitude die we van hem gewend zijn opent hij zijn optreden. Het gegil overstemt bijna de eerste tracks van zijn album ‘Alleen’ die voorbij komen, maar al na enkele minuten merk je dat een zaal als die van Carré toch niet heel geschikt is voor hysterische praktijken. Op de een of andere manier lijkt het publiek getemd qua dans en dat blijft helaas de hele avond zo.

Ongekend

De aankleding van het podium is wat aan de simpele kant, met projecties op twee schermen die de rapper ondersteunen. Het is echter genoeg ondersteuning, want hoewel Lil’ Kleine niet zo groot is, staat er toch een groots artiest. Qua meezingen weet Lil’ Kleine zijn fanbase prima mee te krijgen. Hits als ‘Loterij’, ‘Krantenwijk’ en ‘Alleen’ worden van A tot Z meegeblèrd, maar echt los wordt het publiek niet. Wel wordt er extra hard gegild als ook de bekendste tracks van het album WOP voorbij komen. En als fan Julia op het podium wordt gehaald en Lil’ Kleine speciaal voor haar een liedje zingt is het gegil helemaal ongekend.

Wanneer Kleine echt raakt? Bij de tracks ‘Liegen Voor Jou’ bijvoorbeeld. Of op het moment dat hij een daverend applaus vraagt voor de net overleden Eberhard van der Laan, die hij duidelijk geëmotioneerd ‘de beste burgemeester ooit’ noemt. En ook op het einde van zijn show weet de rapper een gevoelige snaar te raken, wanneer hij heel gedurfd afsluit met ‘Zij Gelooft in Mij’ van André Hazes, terwijl zo’n vijftien vrienden van de rapper het podium beklimmen met alle gouden platen die hij tot nu toe heeft behaald.

In katzwijm

Met ‘Papa, ik houd van jou’ bedankt de rapper zijn vader, op wie hij eeuwig trots is. Met een harde knal en een regen van confettislierten sluit hij de eerste show van zijn tour af en verlaat het podium. De jonge meiden die voornamelijk zijn show bezochten laat hij achter in katzwijm, ons vooral met een hele plezierige avond achter de kiezen. Want één ding is zeker: Lil’ Kleine weet prima hoe hij moet entertainen. Dat heeft hij als kleine man in het grote Carré wel bewezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.