Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 13 okt 2017
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de winnaars van het Televizier-Ring Gala

In Afas Live in Amsterdam worden donderdagavond op het Televizier-Ring Gala voor de de 52e keer de belangrijkste tv-prijzen van Nederland uitgereikt, waaronder natuurlijk de Televizier-Ring uitgereikt. Metro zet de winnaars voor je op een rijtje.

Gouden Televizier-Ring

Zondag met Lubach is de grote winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2017. Het programma versloeg daarmee de andere genomineerden Expeditie Robinson en Beste Zangers van Nederland. „Wat ontzettend terecht!", grapte Lubach in zijn dankwoord. ,,Ik ben heel blij met de mooie prijs. Ik mag het natuurlijk presenteren en ik krijg alle aandacht, maar achter de schermen ben ik ook heel belangrijk. Nee grapje. Juist voor de cameramensen en editors ben ik blij dat ze met mij kunnen werken", grapte hij nog even door. ,,Maar nu in alle ernst: deze mensen zijn al sinds 2014 het hart en ziel van het programma. Iedereen bedankt!" De prijs werd uitgereikt door Robert ten Brink.

Zilveren Televizier-ster Presentatrice

Eva Jinek is de eerste die donderdagavond een prijs in ontvangst mag nemen. Zij is door het Nederlands publiek gekozen als beste presentatrice van het afgelopen jaar en kreeg daarvoor de Zilveren Televizier-Ster 2017. Die werd uitgereikt door Spoorloos-presentator Derk Bolt. In haar dankwoord droeg een emotionele Jinek de prijs onder meer op aan haar ouders en vriend Dex.

Eva Jinek voorafgaand aan het Televizier-Gala 2017. / ANP

De andere twee genomineerde vrouwen waren Floortje Dessing en Geraldine Kemper. Eva werd voor het eerst genomineerd voor de ster, Geraldine Kemper en Floortje Dessing werden al drie keer eerder genomineerd voor deze categorie.

„Ik heb niets voorbereid, want als ik dat doe win ik niet”, zei Jinek. Ze dankte de KRO-NCRV dat ze zichzelf mag zijn en raadde de mensen thuis aan om zichzelf te blijven. „Ik doe dit voor jullie, maar dat ik zoveel waardering krijg, is fantastisch.”

Zilveren Televizier-ster Presentator

Wilfred Genee werd gekozen tot beste presentator. Hij won de Zilveren Televizier-Ster tijdens het gala. Hij versloeg daarmee Arjen Lubach en Beau van Erven Dorens.

Genee werd gesteund door zijn collega’s van Voetbal Inside, die fanatiek campagne voor hem voerden.

Wilfred Genee met zijn vrouw op de rode loper van het 52ste Gouden Televizier-Ring Gala. / ANP

Televizier Talent Award

Marieke Elsinga won de Televizier Talent Award. Compleet verrast besteeg ze het podium, waar ze onder andere Luuk Ikink bedankte voor het feit dat hij een tijdje plaatsmaakte voor Elsinga. Ook dankte ze haar collega bij RTL Late Night, Erik van Kampen, die anderhalve week eerder overleed aan kanker. „Er is vanavond één iemand die ontbreekt. Erik van Kampen. Hij wist zeker dat ik de Televizier Talent Award zou winnen." Ze zou samen met hem naar het gala gaan, maar dat lukte niet meer. „Kerel, onze afspraak om hem te winnen is gelukt, gozer. Ik heb hem!"

Marieke Elsinga op de rode loper van het gala. 'Ik heb het niet meer' zei ze dolblij. / ANP

Zilveren Televizier-Ster Actrice

Angela Schijf kreeg opnieuw de prijs voor beste actrice, vorig jaar mocht ze de prijs ook al mee naar huis nemen. „Het maakte me heel nederig en ik voel me vereerd. Het bewijs ook maar weer dat het leven voor iedereen een avontuur in petto heeft.” Schijf speelde dit jaar in Flikken Maastricht en de nieuwe RTL-serie Meisje van Plezier.

Zilveren Televizier-Ster Acteur ging naar Jeroen van Koningsbrugge. Hij speelde dit jaar onder meer in de series Riphagen en Smeris. De prijs ging voorbij aan de neuzen van Thom Hoffman en GTST-acteur Erik de Vogel. Die laatste was dankzij de campagne ‘Gun Ludo een kudo’ van Arjen Lubach genomineerd.

De twee acteersterren werd uitgereikt door het Britse schrijverskoppel Nicci Gerrard en Sean French, beter bekend als Nicci French.

Jeroen van Koningsbrugge en zijn vrouw.

De Gouden Stuiver

De Gouden Stuiver voor het beste kinderprogramma ging naar de AVROTROS-serie Brugklas. De hele cast kwam de prijs, uitgereikt uit handen van Johnny de Mol, ophalen. De serie was voor de derde keer genomineerd. De Mol vroeg voor het uitreiken om een applaus voor de nabestaanden van de donderdag gevonden Anna Faber, het meisje uit Utrecht dat bijna twee weken lang vermist was.

De andere genomineerden voor deze prijs waren Bommetje XXL en Hallo, ik heb kanker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.