Likeability of 5

Dit zijn de herfstfilms waar we naar uitkijken

Emma Stone en Steve Carell gaan tennissen./filmdepot

Foto van 'Constance van Amstel'

Constance van Amstel

11 OKT 2017

Warm, droog en gezellig: de herfst is wat ons betreft het beste seizoen om naar de bioscoop te gaan. Vijf films waar we dit najaar reikhalzend naar uitkijken.

The Snowman

Met: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, J.K. Simmons

Verhaal: Thriller The Snowman is gebaseerd op de bestseller van de Noorse schrijver Jo Nesbø en begint als er na de eerste sneeuwval van het jaar een vrouw vermist raakt. Direct wordt er een verband gelegd met tientallen vergelijkbare zaken in het verleden en lijken detective Harry Hole (Fassebender) en zijn collega (Ferguson) te maken te hebben met een ongrijpbare seriemoordenaar. Bij het oplossen van de zaak is haast geboden, want als het weer gaat sneeuwen zal de moordenaar weer toeslaan.

Kijken we naar uit omdat: De film in zijn geheel is opgenomen in het adembenemende landschap van Noorwegen.

Komt uit op: 2 november

Battle of the sexes

Met: Emma Stone, Steve Carell, Sarah Silverman.

Verhaal: Een waargebeurd verhaal over de 55-jarige voormalig tenniskampioen Bobby Riggs die zo’n lage dunk heeft van het vrouwentennis, dat hij begin jaren 70 claimt op zijn leeftijd nog met gemak van de hoogstgeplaatste speelsters ter wereld te kunnen winnen. Billie Jean King, in die tijd de nummer 1 van de wereld, neemt die uitdaging graag aan en speelt op 20 september 1973 de wedstrijd van haar leven. Het werd het meest bekeken sportevenement aller tijden.

Kijken we naar uit omdat: Het verhaal goed aansluit op de huidige discussie over gendergelijkheid én we na Lalaland geen genoeg kunnen krijgen van Emma Stone.

Komt uit op: 23 november

Star Wars: The Last Jedi

Met: Mark Hamill, Daisy Ridley, Carrie Fisher

Verhaal: The saga continues… In Lucasfilms Star Wars: The Last Jedi gaat de Skywalker-saga verder. Nieuwe personages uit Star Wars: The Force Awakens sluiten zich aan bij legendarische Star Wars-iconen. In een episch avontuur worden eeuwenoude mysteries over de Force en schokkende openbaringen uit het verleden onthuld…

Kijken we naar uit omdat: Dit de laatste keer is dat we Carrie Fisher als prinses Leia kunnen bewonderen in een Star Wars-film. De actrice, die in 1977 doorbrak in deze rol, overleed in december 2016 op 60-jarige leeftijd.

Draait vanaf: 13 december

An Inconvenient Sequel: Truth to power

Met: Al Gore

Het verhaal: Tien jaar nadat de film An Inconvenient Truth klimaatverandering onder de aandacht bracht, verschijnt het vervolg dat ons laat zien hoe dicht we bij een ware energierevolutie zijn. Voormalig vice-president Al Gore blijkt onvermoeibaar en is still going strong met zijn strijd voor een betere wereld.

Kijken we naar uit omdat: de recensie van Detroit News het volgende zegt: ,,We zien Gore aan de telefoon en in meetings met maar een doel voor ogen: de wereld redden. The Avengers doen dat met buitenaardse vechtscenes, Gore met een iPhone.”

Komt uit op: 23 november

Oh Baby

Met: Gijs Naber, Hanna van Vliet, Eric van Sauers.

Verhaal: Liedjesschrijver Ruben (Naber) neemt het leven niet al te serieus en de liefde al helemaal niet. Als hij na de onverwachte dood van een scharrel de vader blijkt te zijn van haar baby, staat zijn leven compleet op zijn kop. Zonder enige voorbereiding heeft Ruben van de ene op de andere dag de zorg over baby Oscar. Alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, besluit de zus van de overleden scharrel dat ook zij voor haar neefje wil zorgen…

Kijken we naar uit omdat: Thomas Acda kennen we als acteur, zanger en cabaretier, maar als regisseur hebben we nog niet zoveel van hem gezien. Na tv-film Fake is Oh Baby zijn bioscoopdebuut.

Komt uit op: 9 november.


love
user_2ab801c4ab848af951584770ced6b8b85caed097_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

200+

Camera videoGiel Beelen over The Roast: top dankzij Sylvana

Giel Beelen voor aanvang van Comedy Centrals The Roast./Foto's: Samuel van Leeuwen

Foto van 'Mario Wisse'

Mario Wisse

28 MIN

Vriend en vijand pakten de op grote schaal geliefde en gehate Giel Beelen (40) aan in de nieuwe aflevering van The Roast die woensdagavond te zien is bij Comedy Central. „Toen Sylvana ‘ja’ zei, wist ik dat het top ging worden.”

Hoe voelde je je vijf minuten voordat het begon?
Heel relaxed en nieuwsgierig. Kom maar door, dacht ik. Maar naarmate de avond vorderde, begon ik me steeds ongemakkelijker te voelen. Ze waren allemaal zo goed en ik dacht: kut, ik moet straks ook nog mijn zegje gaan doen.

Likeability of 3

Er wordt wat afgepaft in al die Netflix-series

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

GISTEREN

Liefhebbers van series op Netflix moet het zijn opgevallen: het constante gerook. Ook in het gloednieuwe seizoen 2 van The Crown, over het leven van de Britse koningin Elizabeth, wordt weer de ene peuk met de andere aangestoken. Mensen die onlangs zijn gestopt met roken, krijgen de kriebels als ze seizoen 2 van The Crown aan het ‘bingewatchen’ zijn. Het roken wordt zo pontificaal in beeld gebracht dat zelfs een niet-roker zin krijgt in een ‘peukie’.

Ongeveer hetzelfde gebeurde eerder overigens al met series als Mad Men, House of Cards, Californication, Sons of Anarchy, Homeland en Orange is the new Black. En dat terwijl er in Nederland een uiterst streng beleid wordt gehanteerd ten aanzien van roken op televisie.

Camera videoCaro Emerald maakt haar eerste kerstsingle

Caro Emerald./ANP

Foto van 'Mario Wisse'

Mario Wisse

GISTEREN

In de monumentale open ruimte van het Amsterdamse Conservatorium Hotel staat een joekel van een kerstboom. Toepasselijk, want Caro Emerald (36) heeft net een EP met vijf liedjes gelanceerd waaronder haar eerste kerstsingle ooit: Something For Christmas.

Serious Request 2018 richt zich op de jongeren

Camera videoSerious Request 2018 richt zich op de jongeren

De Serious Request-dj's 2018, vlnr: Angelique Houtveen, Sander Hoogendoorn en Domien Verschuuren.

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

GISTEREN

De 3FM-actie Serious Request is voor de komende editie opgefrist en richt zich vooral op een publiek van 15 tot 35 jaar.

Serious Request 'nieuwe stijl', dat gaan we binnenkort zien. Het bekende Glazen Huis, dat vanaf 18 december de plek is waar drie dj's zes dagen verblijven, heeft een metamorfose ondergaan. Ook doen op de laatste actiedag alle andere publieke radiozenders mee, waardoor dj's van NPO Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5 meepresenteren vanuit het Glazen Huis.

Vacature: Topper gezocht voor concerten in ArenA

Vacature: Topper gezocht voor concerten in ArenA

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom Foto: ANP

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

9 DEC 2017

Ben jij een Topper met een hoofdletter T? Grijp je kans, want René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit hebben een vijfde lid nodig voor een van hun feesten.

Het doet een beetje denken aan K3 Zoekt K3: ook de Toppers openen een talentenjacht om hun doel te bereiken. Topper Gezocht is eveneens te zien bij SBS6 en gegadigden kunnen zich al opgeven.

Humberto Tan op de plek van Matthijs van Nieuwkerk?

Humberto Tan op de plek van Matthijs van Nieuwkerk?

Humberto Tan Foto: ANP

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

9 DEC 2017

Bij de publieke omroep zien ze Humberto Tan als geschikte vervanger van Matthijs van Nieuwkerk, wanneer die voor een paar maanden DWDD verlaat.

NPO-directeur Frans Klein vertelt dit zaterdag in de Volkskrant. Klein zegt dat hij Tan een tijdje terug heeft gesproken voor 'een rol in het vervangen' van Van Nieuwkerk. „Maar hij heeft mij duidelijk gemaakt dat hij voorlopig nog een contract bij RTL heeft. Daarmee is het voor mij klaar. Ik ga geen bommen onder contracten leggen.”

‘Wat gebeurt er met geamputeerde ledematen?’

Joost Swinkels/Q-music

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

8 DEC 2017

Wat gebeurt er met het kleffe eten dat overblijft in vliegtuigen? Hoe werkt het met getuigenbescherming wanneer iemand een compleet andere identiteit aan moet nemen? En hoe komt het dat als je je wekker om acht uur zet, je vaak al 7.56 uit jezelf wakker wordt? Het zijn vragen waar Joost Swinkels altijd al antwoord op heeft willen hebben.

Joost Mag Het Weten