Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 2 okt 2017
Leestijd: 3 minuten

Beau Schneider is soap nog lang niet zat

Beau Schneider nam met zijn vertrek uit GTST geen afscheid van soapland; vanaf vanavond schittert hij bij Net5 in de nieuwe ‘late night soap’ De Spa. Metro sprak met de acteur tijdens de persdag van de serie.

Als Tim Loderus was acteur Beau Schneider jarenlang te zien in Goede Tijden Slechte Tijden. Hij nam begin dit jaar afscheid, maar gaat nu toch weer een nieuw soapavontuur aan. In de nieuwe ‘late night soap’ (zie kader) De Spa speelt hij masseur Jesse. Aan Metro vertelt de 29-jarige Beau over deze nieuwe klus.

Na Goede Tijden duik je nu weer op in een nieuwe soap, waarom?

Dat komt omdat ik het genre nog niet zat was. Ik vind Goede Tijden heel leuk, alleen wil je als acteur ook andere rollen spelen. Dat is wat ik leuk vind aan acteren: dan ben je een advocaat, dan een brandweerman en nu weer een masseur. Dus toen ik hoorde ‘nieuwe soap’ dacht ik: leuk, ik doe mee!

Wil Koopman, de vrouw achter Divorce en Gooische Vrouwen, is ook bij de serie betrokken. Geeft dat vertrouwen?

Wil heeft het hele proces nauwkeurig gevolgd. Daarom zit er ook een vleugje Divorce in en een vleugje Gooische Vrouwen. Dat soort humor zie je ook in De Spa. Humor is vrij uniek voor een soap, en is hier echt de handtekening van Wil. Het is fijn als zo’n vrouw haar naam eraan wil verbinden. Als acteur zeg je dan toch sneller ja.

Vertel eens over je personage Jesse Nelemans?

Jesse is een charmante jongen, maar heeft dat zelf niet in de gaten. Hij krijgt wel aandacht van dames, maar als het over seks gaat, weet hij niet hoe snel hij weg moet zijn. Dat vindt ‘ie te awkward. Hij is ook een beetje nerdy. Ik heb voor deze rol veel naar Friends gekeken en dan met name naar Ross, gespeeld door David Schwimmer. Daar ben ik altijd enorm fan vast geweest en dat type probeer ik er wel in te stoppen. Het is allemaal enorm soap, maar waar ik kan probeer ik de humor eruit te lichten en het luchtig te houden.

Als masseur zien we je ook masseren. Kan je dat nu ook echt?

Ik zal je eerlijk bekeken: in het begin deed ik maar wat. Tot een cameraman tegen me zei: kom op, we hebben wel een shot op je handen, het moet er wel een beetje echt uitzien. Toen ben ik YouTubefilmpjes gaan bekijken, daar heb ik veel aan gehad. En ik heb uiteindelijk ook nog 3,4 lesjes van een echte masseur gehad.

Veel nieuwe Nederlandse soaps waren geen lang leven beschoren. Vind je het spannend nu deze serie in première gaat?

Ja, natuurlijk. Je wil dat mensen gaan kijken en ook doorzetten. Dat ze het een kans geven en niet na een aflevering denken: niks voor mij. Dat hopen is ook eigenlijk alles wat ik nu nog kan doen. Ik heb het gemaakt, het is af, 100 afleveringen op de plank, klaar. Nu afwachten wat het doet.

De Spa is iedere avond om 22.30 te zien bij Net5

Naakte vrouwen in late night soap

De Spa is de eerste late night soap van Nederland. Wat het grote verschil is met een gewone soap? Dat is dat het er wat pikanter aan toe gaan. Waar de dames in de ‘daytime’ soaps keurig hun bh’tjes aanhouden in bed, gaan ze in De Spa zonder pardon uit. Het past ook wel bij de setting waarin de nieuwe Net5-serie zich afspeelt, namelijk een luxe wellnesscmplex.

https://www.youtube.com/watch?v=irfJxVSVHK4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.