Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 17 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Baby prins William en Kate komt in april

De Britse prins William en zijn echtgenote Kate verwachten hun derde kindje in april. Dat laat de Koninklijke familie dinsdag weten in een korte verklaring.

Het stel maakte vorige maand al bekend dat de hertogin weer zwanger is, maar liet toen nog in het midden wanneer ze precies was uitgerekend.

De Britse prins en zijn 35-jarige Kate zijn inmiddels alweer zes jaar getrouwd. In 2013 beviel Kate van hun eerste kind: George, in 2015 zag dochter Charlotte het levenslicht.

Ernstige misselijkheid

Eerder werd ook bekend dat de hertogin last heeft van hyperemesis gravidarum. Dat is een ernstige vorm van zwangerschapsmisselijkheid die gekenmerkt wordt door snel gewichtsverlies, ondervoeding en uitdroging. Ook bij haar vorige twee zwangerschappen had Kate last van deze kwaal.

Vanwege de misselijkheid zag ze eerder af van een aantal publieke optredens. Inmiddels gaat het beter met de hertogin: vorige week maakte ze haar opwachting tijdens een receptie in Buckingham Palace op World Mental Health Day en maandag danste ze met een levensgrote Paddington-beer op een Londens metrostation.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.