Likeability of 6

Lubach pakt Ring: 'Hij is niet zomaar een grapjas’

Lubach op de rode loper van het gala van de Televizier-Ring 2017./ANP

Foto van 'Constance van Amstel'

Constance van Amstel

12 OKT 2017

Hij scoort de ene viral na de andere, is grappig, slim, weet elke zondagavond honderdduizenden mensen naar de lineaire tv te lokken én is de winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2017. Arjen Lubach is hot, heel hot. Maar wat maakt hem zou eigenlijk zo goed?

We vroegen het bekende tv-mensen op de rode loper van het Televizier-Ring gala in Amsterdam, waar Arjen liefst twee keer kans maakte op een prijs. De Ster voor beste presentator en de Ring voor beste tv-programma met ZML.

'Minst onhandig'

„Droog onhandig, zo zou ik zijn stijl omschrijven”, zegt acteur en presentator Jeroen van Koningsbrugge over zijn tv-collega. ,,En dat is ook zijn charme: hij staat niet stijf van de zelfverzekerdheid. Je moet het denk ik ook zo zien: er is bij ZML een groep schrijvers hij is daarvan de minst onhandige. Hij kan het net iets beter brengen dat de rest.”

Tv-veteraan Robert ten Brink vindt het terecht dat Lubach maar liefst kans maakt op twee prijzen tijdens de 52e editie van het Televizier-Ring Gala. „Zeer terecht. Hij is een heel oorspronkelijk televisietalent, een internetgoeroe én farao der Nederlanden, wat wil je nog meer!? Hij is ook niet zomaar een grapjas, maar een heel intelligente man.”

Voormalig tv-presentator Jack Spijkerman weet wel hoe de 38-jarige Lubach zo goed geworden is: „Omdat hij een opleiding heeft gehad bij Kopspijkers, natuurlijk”, zegt hij lachend. „Heel lang geleden heeft hij achter de schermen meegeschreven aan het programma. Samen met onder meer Pieter Jouke, met wie hij later ook Bureau Renkema vormde. Maar ik wil niet zeggen dat ik hem ontdekt heb hoor, mensen ontdekken zichzelf. Maar deze is uitermate geestig.”

Sieraad voor de tv

Tv-criticus Bert van der Veer heeft ook alleen lovende woorden voor Lubach, en dan met name voor zijn programma ZML. ,,Het programma is een sieraad voor de Nederlandse televisie”, zegt Van der Veer. „Lubach zelf is in de eerste plaats een goede programmamaker die zich heeft ontwikkeld tot een goede presentator die het materiaal waarmee hij werkt ook nog eens zelf vervaardigt. Ik ben er blij mee, ik kijk iedere zondagavond.”

Janine Abbring, behalve goede vriendin ook eindredacteur van Lubach bij Zondag met Lubach, vindt haar collega vooral conceptueel heel sterk. „Hij zou ook miljoenen kunnen verdienen bij een reclamebureau. Hij bedenkt grootse plannen, heeft gekke kronkels in zijn hoofd. Hij kan heel erg out of the box denken.”

'Hij ziet alles'

Zijn perfectionisme heeft hem ook ver gebracht, zegt Abbring. „Hij heeft soms meer verstand van tv-maken dan ik. Wat ik soms heel frustreren vind, wat ik doe het al heel lang, maar hij ziet alles. Hij doet bijvoorbeeld al onze audionabewerking van de filmpjes zelf. Dat slaat nergens op als host van het programma, maar het moet precies zoals hij het wil.” Het maakt hem gelukkig geen onprettige collega: „We bekvechten, maar hebben nooit ruzie. Het is mijn taak om hem erop te wijzen als hij diva-gedrag zou vertonen!”


lovelol
user_5841cde28204098f8736622378f47e5f607b9c8e_avataruser_a5ff79e75c0274d6c6bd03239826a4f7e40dbe14_avataruser_72ae45c74aeea75a80caa8c7f819caf9db66d3ac_avatar

+2


Log in om een reactie te plaatsen

Views

300+

Likeability of 5

Jonna Fraser: ik moest heel erg gestuurd worden

Mael en Jonna Fraser in de studio. / Stacii Samidin, TopNotch

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

GISTEREN

Platenlabel Top Notch gaat de samenwerking aan met jongerenplatform PASSI van Rabobank. Het doel: jongeren de kans bieden om hun talenten te ontdekken en geld te verdienen met hun passie en talent. Hitartiest Jonna Fraser is één van de zes artiesten die dit project wel ziet zitten en dook recent de studio in met de 21-jarige Herman Brood Academie-student Mael.

Broeden op de titel

Likeability of 3

Camera videoGiel Beelen over The Roast: top dankzij Sylvana

Giel Beelen voor aanvang van Comedy Centrals The Roast./Foto's: Samuel van Leeuwen

Foto van 'Mario Wisse'

Mario Wisse

GISTEREN

Vriend en vijand pakten de op grote schaal geliefde en gehate Giel Beelen (40) aan in de nieuwe aflevering van The Roast die woensdagavond te zien is bij Comedy Central. „Toen Sylvana ‘ja’ zei, wist ik dat het top ging worden.”

Hoe voelde je je vijf minuten voordat het begon?
Heel relaxed en nieuwsgierig. Kom maar door, dacht ik. Maar naarmate de avond vorderde, begon ik me steeds ongemakkelijker te voelen. Ze waren allemaal zo goed en ik dacht: kut, ik moet straks ook nog mijn zegje gaan doen.

Likeability of 3

Er wordt wat afgepaft in al die Netflix-series

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

GISTEREN

Liefhebbers van series op Netflix moet het zijn opgevallen: het constante gerook. Ook in het gloednieuwe seizoen 2 van The Crown, over het leven van de Britse koningin Elizabeth, wordt weer de ene peuk met de andere aangestoken. Mensen die onlangs zijn gestopt met roken, krijgen de kriebels als ze seizoen 2 van The Crown aan het ‘bingewatchen’ zijn. Het roken wordt zo pontificaal in beeld gebracht dat zelfs een niet-roker zin krijgt in een ‘peukie’.

Ongeveer hetzelfde gebeurde eerder overigens al met series als Mad Men, House of Cards, Californication, Sons of Anarchy, Homeland en Orange is the new Black. En dat terwijl er in Nederland een uiterst streng beleid wordt gehanteerd ten aanzien van roken op televisie.

Camera videoCaro Emerald maakt haar eerste kerstsingle

Caro Emerald./ANP

Foto van 'Mario Wisse'

Mario Wisse

11 DEC 2017

In de monumentale open ruimte van het Amsterdamse Conservatorium Hotel staat een joekel van een kerstboom. Toepasselijk, want Caro Emerald (36) heeft net een EP met vijf liedjes gelanceerd waaronder haar eerste kerstsingle ooit: Something For Christmas.

Serious Request 2018 richt zich op de jongeren

Camera videoSerious Request 2018 richt zich op de jongeren

De Serious Request-dj's 2018, vlnr: Angelique Houtveen, Sander Hoogendoorn en Domien Verschuuren.

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

10 DEC 2017

De 3FM-actie Serious Request is voor de komende editie opgefrist en richt zich vooral op een publiek van 15 tot 35 jaar.

Serious Request 'nieuwe stijl', dat gaan we binnenkort zien. Het bekende Glazen Huis, dat vanaf 18 december de plek is waar drie dj's zes dagen verblijven, heeft een metamorfose ondergaan. Ook doen op de laatste actiedag alle andere publieke radiozenders mee, waardoor dj's van NPO Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5 meepresenteren vanuit het Glazen Huis.

Vacature: Topper gezocht voor concerten in ArenA

Vacature: Topper gezocht voor concerten in ArenA

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom Foto: ANP

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

9 DEC 2017

Ben jij een Topper met een hoofdletter T? Grijp je kans, want René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit hebben een vijfde lid nodig voor een van hun feesten.

Het doet een beetje denken aan K3 Zoekt K3: ook de Toppers openen een talentenjacht om hun doel te bereiken. Topper Gezocht is eveneens te zien bij SBS6 en gegadigden kunnen zich al opgeven.

Humberto Tan op de plek van Matthijs van Nieuwkerk?

Humberto Tan op de plek van Matthijs van Nieuwkerk?

Humberto Tan Foto: ANP

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

9 DEC 2017

Bij de publieke omroep zien ze Humberto Tan als geschikte vervanger van Matthijs van Nieuwkerk, wanneer die voor een paar maanden DWDD verlaat.

NPO-directeur Frans Klein vertelt dit zaterdag in de Volkskrant. Klein zegt dat hij Tan een tijdje terug heeft gesproken voor 'een rol in het vervangen' van Van Nieuwkerk. „Maar hij heeft mij duidelijk gemaakt dat hij voorlopig nog een contract bij RTL heeft. Daarmee is het voor mij klaar. Ik ga geen bommen onder contracten leggen.”