Zo voorkomt HBO het lekken van Game of Thrones-einde

14 september 2017 om 12:09 door Sofie Smulders
Zo voorkomt HBO het lekken van Game of Thrones-einde
Sansa Stark en Petyr Baelish in Game of Thrones. Foto: Flickr

Lekken, spoilers, als een van de grootste tv-shows van nu krijgen ze deze bij Game of Thrones regelmatig voor hun kiezen. Maar daar hebben ze bij het geplaagde HBO een oplossing voor gevonden: meerdere mogelijke eindes schieten.

Dit bevestigt HBO-baas Casey Bloys. Volgens The Morning Call zou hij aan een groep studenten hebben verteld dat dit voor hen de oplossing is om verrassingen te verpesten. „Ik weet dat ze bij Game of Thrones verschillende eindes schieten zodat niemand echt weet wat er gaat gebeuren.”

Dallas en de Sopranos

„Je moet dit echt doen in het geval van langlopende series. Mensen weten het namelijk als je aan het draaien bent”, vervolgde Bloys. Het opnemen van alternatieve eindes is een trucje dat ook al gebruikt werd bij shows als Dallas en The Sopranos.

Game of Thrones had het het afgelopen seizoen zwaar te verduren op het vlak van spoilers. Afgelopen seizoen 7 kregen ze bij HBO meerdere malen te maken met situaties waarbij afleveringen te vroeg bij de kijker belandden. Waar het begin augustus hackers waren die hiervoor zorgden, was het later HBO Spanje dat zelf een blunder beging door een aflevering alvast klaar te zetten.

Het lijkt geen overbodige luxe voor HBO om meerdere eindes te schieten. Kost wat extra tijd, maar zoals het er nu naar uitziet is de kans groot dat Game of Thrones pas in maart 2019 terugkeert voor het allerlaatste seizoen. Het script ligt inmiddels klaar.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!