Camera videoTyphoon: Even geen nieuwe muziek meer

Beeld: WE

Foto van 'Ingelise de Vries'

Ingelise de Vries

12 SEP 2017

We kennen Typhoon springend, op blote voeten en in korte broek. Hij voelt zich echter net zo lekker in een pak.

Een tijdje wat minder in de spotlights, dat was het plan van rapper Typhoon. Na vier seizoenen touren met zijn album  Lobi da Basi en een theatertour er direct achteraan, besloot hij samen met zijn team dat het tijd is voor rust. Maar echt rustig is het niet: Typhoon presenteerde onlangs zijn eerste eigen kledinglijn.

De luwte in

„Na zo intensief touren vonden we het tijd om wat meer in de luwte te gaan doen. Dit is mijn inspiratiejaar, het jaar van Glenn de Randamie”, vertelt de 33-jarige Zwollenaar. Voor een jaar vol inspiratie begint het in elk geval goed, want winkelketen WE benaderde Typhoon om samen een kledinglijn op te zetten. „Dit kwam als geroepen. Ik kan mijn creativiteit en inspiratie hier op een andere manier in uiten.”

Beeld: WE

„Ik heb veel creatieve ideeën, maar vooral het verhaal is belangrijk”, zegt Glenn de Randamie, zoals Typhoon eigenlijk heet, over hoe het proces met een eigen kledinglijn in zijn werk gaat. „Een eigen lijn sprak me enorm aan. Ik heb wel eens wat voor mijn eigen merchandise gedaan, maar dit gaat echt een stap verder.” Samen met de retailketen en stylist Clyde Semmoh gaat Typhoon aan de slag voor zijn eerste eigen collectie.

Manifest

Typhoon is geen designer, zoals hij zelf zegt. Daarom begint hij met het schrijven van een manifest. „Vanuit dat manifest zijn we gaan werken en kwamen we uit op  You got this. Dat is ook de slogan van de campagne geworden.” De kledinglijn is voor mensen als Typhoon zelf: jongemannen. „Even los van leeftijd, als jongeman moet je je steeds presenteren in een supersnelle wereld. Er is bijna geen tijd voor twijfels, je moet constant de superheldenversie van jezelf zijn. Met dit manifest wilde ik iets om te bevestigen dat je dat kunt, you got this.”

Beeld: WE

Dat is niet het enige. „Dat het ook oké is om je kwetsbaarheid te tonen. Dat maakt je juist mooier en completer als mens, als man.” Typhoons eigen kwetsbaarheden? „Mijn angst om niet genoeg te doen en niet genoeg te zijn.”

Kleding heel belangrijk

De reden om zich te storten op een eigen kledinglijn is voor Typhoon heel simpel: „Voor mij is kleding al sinds jaar en dag heel belangrijk. Plain maar verzorgd, dat is de mannenkleding waar ik van hou.” Niet bepaald zoals de meeste mensen Typhoon kennen: „Op het podium sta ik misschien in een korte broek en op blote voeten, maar daarbuiten draag ik ook met regelmaat een pak. Omdat ik me daar ook lekker in voel. Voor mij is het belangrijk dat ik presenteerbaar ben, maar ook mezelf kan blijven. Als jongeman sta je centraal, de kleding support je.”

Beeld: WE

Het jaar van Glenn de Randamie, betekent dat ook nieuwe muziek? Slecht nieuws voor de fans: „De afgelopen tijd ben ik op reis geweest en ga ik weer reizen. Het is dus nog even wachten tot er nieuwe muziek komt. Dit is echt het jaar van Glenn de Randamie. Alles wat me inspireert neem ik tot me en wil ik delen. Dit is nu al een hoogtepunt. Als je met zo’n hoogtepunt kunt beginnen, belooft het veel goeds voor de rest van mijn jaar.”


Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Likeability of 3

Er wordt wat afgepaft in al die Netflix-series

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

GISTEREN

Liefhebbers van series op Netflix moet het zijn opgevallen: het constante gerook. Ook in het gloednieuwe seizoen 2 van The Crown, over het leven van de Britse koningin Elizabeth, wordt weer de ene peuk met de andere aangestoken. Mensen die onlangs zijn gestopt met roken, krijgen de kriebels als ze seizoen 2 van The Crown aan het ‘bingewatchen’ zijn. Het roken wordt zo pontificaal in beeld gebracht dat zelfs een niet-roker zin krijgt in een ‘peukie’.

Ongeveer hetzelfde gebeurde eerder overigens al met series als Mad Men, House of Cards, Californication, Sons of Anarchy, Homeland en Orange is the new Black. En dat terwijl er in Nederland een uiterst streng beleid wordt gehanteerd ten aanzien van roken op televisie.

Camera videoCaro Emerald maakt haar eerste kerstsingle

Caro Emerald./ANP

Foto van 'Mario Wisse'

Mario Wisse

GISTEREN

In de monumentale open ruimte van het Amsterdamse Conservatorium Hotel staat een joekel van een kerstboom. Toepasselijk, want Caro Emerald (36) heeft net een EP met vijf liedjes gelanceerd waaronder haar eerste kerstsingle ooit: Something For Christmas.

Serious Request 2018 richt zich op de jongeren

Camera videoSerious Request 2018 richt zich op de jongeren

De Serious Request-dj's 2018, vlnr: Angelique Houtveen, Sander Hoogendoorn en Domien Verschuuren.

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

GISTEREN

De 3FM-actie Serious Request is voor de komende editie opgefrist en richt zich vooral op een publiek van 15 tot 35 jaar.

Serious Request 'nieuwe stijl', dat gaan we binnenkort zien. Het bekende Glazen Huis, dat vanaf 18 december de plek is waar drie dj's zes dagen verblijven, heeft een metamorfose ondergaan. Ook doen op de laatste actiedag alle andere publieke radiozenders mee, waardoor dj's van NPO Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5 meepresenteren vanuit het Glazen Huis.

Vacature: Topper gezocht voor concerten in ArenA

Vacature: Topper gezocht voor concerten in ArenA

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom Foto: ANP

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

9 DEC 2017

Ben jij een Topper met een hoofdletter T? Grijp je kans, want René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit hebben een vijfde lid nodig voor een van hun feesten.

Het doet een beetje denken aan K3 Zoekt K3: ook de Toppers openen een talentenjacht om hun doel te bereiken. Topper Gezocht is eveneens te zien bij SBS6 en gegadigden kunnen zich al opgeven.

Humberto Tan op de plek van Matthijs van Nieuwkerk?

Humberto Tan op de plek van Matthijs van Nieuwkerk?

Humberto Tan Foto: ANP

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

9 DEC 2017

Bij de publieke omroep zien ze Humberto Tan als geschikte vervanger van Matthijs van Nieuwkerk, wanneer die voor een paar maanden DWDD verlaat.

NPO-directeur Frans Klein vertelt dit zaterdag in de Volkskrant. Klein zegt dat hij Tan een tijdje terug heeft gesproken voor 'een rol in het vervangen' van Van Nieuwkerk. „Maar hij heeft mij duidelijk gemaakt dat hij voorlopig nog een contract bij RTL heeft. Daarmee is het voor mij klaar. Ik ga geen bommen onder contracten leggen.”

‘Wat gebeurt er met geamputeerde ledematen?’

Joost Swinkels/Q-music

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

8 DEC 2017

Wat gebeurt er met het kleffe eten dat overblijft in vliegtuigen? Hoe werkt het met getuigenbescherming wanneer iemand een compleet andere identiteit aan moet nemen? En hoe komt het dat als je je wekker om acht uur zet, je vaak al 7.56 uit jezelf wakker wordt? Het zijn vragen waar Joost Swinkels altijd al antwoord op heeft willen hebben.

Joost Mag Het Weten

Trailer Jurassic World 2 ziet er superstrak uit

Hoofdrolspeler Chris Pratt/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

8 DEC 2017

Een van 's werelds bekendste filmfranchises komt in 2018 weer met een nieuw verhaal. In de reeks die ooit begon met Jurassic Park, is het komend jaar de beurt aan Jurassic World 2: Fallen Kingdom.

Nog zes maanden