Typhoon: Even geen nieuwe muziek meer

12 september 2017 om 06:00 door Ingelise de Vries
Typhoon: Even geen nieuwe muziek meer
Beeld: WE

We kennen Typhoon springend, op blote voeten en in korte broek. Hij voelt zich echter net zo lekker in een pak.

Een tijdje wat minder in de spotlights, dat was het plan van rapper Typhoon. Na vier seizoenen touren met zijn album  Lobi da Basi en een theatertour er direct achteraan, besloot hij samen met zijn team dat het tijd is voor rust. Maar echt rustig is het niet: Typhoon presenteerde onlangs zijn eerste eigen kledinglijn.

De luwte in

„Na zo intensief touren vonden we het tijd om wat meer in de luwte te gaan doen. Dit is mijn inspiratiejaar, het jaar van Glenn de Randamie”, vertelt de 33-jarige Zwollenaar. Voor een jaar vol inspiratie begint het in elk geval goed, want winkelketen WE benaderde Typhoon om samen een kledinglijn op te zetten. „Dit kwam als geroepen. Ik kan mijn creativiteit en inspiratie hier op een andere manier in uiten.”

„Ik heb veel creatieve ideeën, maar vooral het verhaal is belangrijk”, zegt Glenn de Randamie, zoals Typhoon eigenlijk heet, over hoe het proces met een eigen kledinglijn in zijn werk gaat. „Een eigen lijn sprak me enorm aan. Ik heb wel eens wat voor mijn eigen merchandise gedaan, maar dit gaat echt een stap verder.” Samen met de retailketen en stylist Clyde Semmoh gaat Typhoon aan de slag voor zijn eerste eigen collectie.

Manifest

Typhoon is geen designer, zoals hij zelf zegt. Daarom begint hij met het schrijven van een manifest. „Vanuit dat manifest zijn we gaan werken en kwamen we uit op  You got this. Dat is ook de slogan van de campagne geworden.” De kledinglijn is voor mensen als Typhoon zelf: jongemannen. „Even los van leeftijd, als jongeman moet je je steeds presenteren in een supersnelle wereld. Er is bijna geen tijd voor twijfels, je moet constant de superheldenversie van jezelf zijn. Met dit manifest wilde ik iets om te bevestigen dat je dat kunt, you got this.”

Dat is niet het enige. „Dat het ook oké is om je kwetsbaarheid te tonen. Dat maakt je juist mooier en completer als mens, als man.” Typhoons eigen kwetsbaarheden? „Mijn angst om niet genoeg te doen en niet genoeg te zijn.”

Kleding heel belangrijk

De reden om zich te storten op een eigen kledinglijn is voor Typhoon heel simpel: „Voor mij is kleding al sinds jaar en dag heel belangrijk. Plain maar verzorgd, dat is de mannenkleding waar ik van hou.” Niet bepaald zoals de meeste mensen Typhoon kennen: „Op het podium sta ik misschien in een korte broek en op blote voeten, maar daarbuiten draag ik ook met regelmaat een pak. Omdat ik me daar ook lekker in voel. Voor mij is het belangrijk dat ik presenteerbaar ben, maar ook mezelf kan blijven. Als jongeman sta je centraal, de kleding support je.”

Het jaar van Glenn de Randamie, betekent dat ook nieuwe muziek? Slecht nieuws voor de fans: „De afgelopen tijd ben ik op reis geweest en ga ik weer reizen. Het is dus nog even wachten tot er nieuwe muziek komt. Dit is echt het jaar van Glenn de Randamie. Alles wat me inspireert neem ik tot me en wil ik delen. Dit is nu al een hoogtepunt. Als je met zo’n hoogtepunt kunt beginnen, belooft het veel goeds voor de rest van mijn jaar.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!