Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 4 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

Lost Frequencies: Ik ga nooit weg uit België

Wie hem op straat ziet lopen zou hem waarschijnlijk niet bestempelen als een van de grootste dj’s van België op dit moment, maar hij is het toch echt: Lost Frequencies.

Je kent hem waarschijnlijk van die grote hit ‘Are You With Me’, maar de 23-jarige Felix De Laet, zoals Lost Frequencies eigenlijk heet, is overduidelijk geen eendagsvlieg. Ook zijn track ‘Reality’ scoorde als een tierelier, met inmiddels meer dan 247 miljoen streams op Spotify. ‘Are You With Me’ wordt nog niet verslagen, dat nummer heeft inmiddels meer dan 394 miljoen streams behaald.

„En toch ben ik op dit moment het meest trots op mijn nieuwste track, ‘Here With You’, zegt Felix als we hem spreken. Ook die track doet het niet onverdienstelijk met alweer over de 10 miljoen streams op Spotify en een 2e plek in de Belgische hitlijsten. „Het was ook een hele toffe track om samen met Netsky te maken. We hadden vriendschappelijk ook echt een klik, hadden het supergezellig in de studio. Die chemie, die hoor je terug in het nummer.”

Een Belgische superster

Felix oogt bescheiden, met een rond brilletje en vrolijke krullenkop. Met een big smile op zijn gezicht vraagt hij om een flesje water voordat hij verder gaat met het interview.

In België is hij – met drie nummer één hits op naam – een superster. Muzikaal gezien dan, „Want als ik rondloop op een festival wordt ik nog niet zo vaak herkend hoor”, lacht hij bescheiden. Hoewel de buitenlandse gigs binnenstromen, ziet hij er dan ook niks in om te verhuizen.

„België is het land waar ik thuis hoor. Ik vind het hier nog altijd superfijn. Als ik thuis kom van het touren is dit de plek waar mijn vrienden en familie zijn. En het is het land van Tomorrowland, waar ik dit jaar voor het eerst mainstage stond. Dan voel ik me zo ontzettend trots. Dus ik blijf hier. Ja, ook ondanks mijn samenwerking met Miley Cyrus, haha.”

Lost Frequencies betovert duizenden bezoekers van Tomorrowland 2017. / Tomorrowland

De dj maakte de officiële remix van de track ‘Malibu’ voor Cyrus. „Maar ik heb haar helaas niet ontmoet. Ik kreeg de aanvraag terwijl ik aan het touren was, maar wilde het zo graag doen dat ik de track tijdens de tour geproduceerd heb. En ik heb gehoord dat ze het resultaat gelukkig heel tof vindt.”

Positief over Oost-Europa

Die samenwerking en zijn wereldhits leveren de dj ontzettend veel internationale optredens op. „Ik ben zelf altijd positief verrast door optredens in Oost-Europa”, zegt hij hierover. „Ik draaide in juli bijvoorbeeld tijdens Exit Festival en was daar zo overweldigd door het publiek. Ik moest na Liam Gallagher, de voormalig frontman van Oasis. Ik word altijd een beetje zenuwachtig als er zo’n grote live-act voor mij staat, maar toen ik opkwam ging het publiek echt compleet uit zijn dak. Supercool.”

Dromen? Die heeft de dj nog genoeg. „Ik zou bijvoorbeeld heel graag met Flume willen samenwerken, ook om eens met eigen ogen te kunnen zien hoe hij werkt in de studio. Stiekem ben ik namelijk een onwijze fan van hem. En James Blunt lijkt me heel tof qua zanger om mee samen te werken. Dat blijft ook een stiekeme droom.”

Nu ‘Here With You’ zo goed scoort is het voor Lost Frequencies weer tijd om de studio in te duiken. „Daar heb ik heel veel zin in. Doelen heb ik niet perse, ik ben vooral heel erg benieuwd hoe dit zich allemaal verder nog gaat ontwikkelen. Hoe mijn carrière er tegen die tijd uit ziet. Ik laat alles open, dan komen de grootste verrassingen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.