In premiere: maakt status gelukkig?

27 september 2017 om 07:30 door Bregje Simons
In premiere: maakt status gelukkig?
Scene uit de film Brad's Status | Filmdepot

Donderdag gaan er in de Nederlandse bioscopen vijf titels in première. Wat draait er vanaf deze week allemaal nieuw op het doek?

Brad’s Status

Brad (Ben Stiller) heeft in de schrijnende komedie alles wat zijn hartje begeert: een vaste baan, een mooi huis, een lieve vrouw en een getalenteerde zoon. Maar als hij zichzelf vergelijkt met zijn studievrienden die het helemaal gemaakt hebben, voelt zijn leven ineens als mislukt. Maakt status dan echt gelukkiger?

Detroit

Een waargebeurd verhaal over de rassenverschillen die tijdens de ’12th Street rellen’ de stad van Detroit in de ban hielden. De film zoomt in op een specifiek incident waarbij drie Afro-Amerikaanse burgers worden doodgeschoten door de blanke politie van Detroit.

Cargo

Door een tragisch ongeluk in de Noordzee raakt vader Leon (Roland van Campenhout) in een diep coma. Hij laat zijn zoons met het familiebedrijf en een enorme berg schulden achter. Na het ongeval komen tal van onuitgesproken conflicten tussen de oudste zoon Jean (Sam Louwyck) en zijn twee broers aan de oppervlakte.

A Family Quartet

De documentaire vertelt het verhaal van Nederlands jongste én grootste viooltalent Noa Wildschut (16) en haar familie in de aanloop naar haar debuutalbum en internationale doorbraak. Wanneer Noa’s carrière een vlucht neemt, heeft dat zijn weerslag op het gezin. De docu laat zien hoe elk gezinslid zich moet verhouden tot haar talent.

Vazante

We gaan twee eeuwen terug in de tijd naar de Braziliaanse slavenhandel. Wanneer slavenhandelaar Antonio terugkeert naar zijn landgoed, krijgt hij te horen dat zijn vrouw en kind zijn overleden tijdens de bevalling. Hij hertrouwt met het nichtje van zijn vrouw, maar zij krijgt een hele bijzondere band met een van de jonge slaven.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!