Likeability of 6

Giel van StukTV straks baas bij RTL?

Giel de Winter: RTL is stronteigenwijs. /Sander Koning

Foto van 'Constance van Amstel'

Constance van Amstel

27 SEP 2017

Nu jaagt-ie nog met een GPS-tracker achter BN’ers aan in zijn YouTube-show Het Jachtseizoen, straks zit-ie misschien wel op de stoel van de directeur bij RTL. Het zou zomaar kunnen voor Giel de Winter van StukTV. Zijn naam wordt genoemd als de ’redder van RTL’ nu de zendergroep kampt met kwakkelende kijkcijfers. Nieuwe programma’s scoren niet goed en paradepaardje RTL Late Night viel dinsdag zelfs uit de top 25 van best bekeken programma’s.

Ondertussen zwelt ook de kritiek op programmadirecteur Erland Galjaard aan. Tv is wat dat betreft net voetbal; de coach is verantwoordelijk voor de slechte resultaten van het team. Galjaard, de echtgenoot van Wendy van Dijk, zou niet meer vernieuwend zijn en te vaak kiezen voor dezelfde gezichten in zijn programma’s. Er wordt de laatste dagen door verschillende tv-experts zelfs gehint op vertrek van Galjaard.

StukTV

Zo ver wil mediakenner Ruud de Langen van mediabureau Mindshare niet gaan. In een nog te verschijnen column voor mediavakblad Adformatie wijst hij de directie van RTL liever op de kennis die inmiddels al dik anderhalf jaar in huis is, maar niet gebruikt wordt: de jongens van StukTV. En dan met name presentator/bedenker Giel de Winter.

,,Ik heb geconstateerd dat de mensen die RTL nu aansturen net zo goed Omroep Max zouden kunnen leiden”, licht De Langen toe tegenover Metro. ,,En dan loopt daar in het gebouw ook een jongen rond die snapt wat de nieuwe mediawereld inhoudt, die weet hoe het werkt en die kennis wordt dan niet gebruikt. Dat is zonde.”

Stuitend

Hij vond het ‘stuitend’ om eens in een interview met de 26-jarige De Winter te lezen dat hij in een jaar bij RTL slechts twee keer met Galjaard heeft gesproken. ,,Dat is alsof je huis in de fik staat, maar je de brandweer niet belt.”

RTL wilde gisteren niet specifiek op de suggestie van De Langen reageren. Ze verwijzen naar de reactie eerder deze week waarin ze onder meer stellen dat het momenteel qua marktaandeel zelfs beter gaat dan vorig jaar in dezelfde periode. „Gegoochel met cijfers”, zegt De Langen. ,,Wij spenderen jaarlijks miljoenen namens adverteerders op basis van kijkcijfers in doelgroepen. Als je maar genoeg schuift met tijdvakken dan kan je alles wel beter laten lijken. Feit is dat RTL van alle zenders de meeste jonge kijkers verliest. Wat de zender nodig heeft, is het denken van Giel de Winter.”

Wat vindt Giel?

Giel de Winter is een van de oprichters van StukTV, een YouTube-kanaal met ruim 1,6 miljoen abonnees. De Winter en zijn collega’s Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt maken sinds 2011 komische filmpjes waarin ze opdrachten van de kijkers uitvoeren. Sinds begin 2016 staan ze onder contract bij RTL om zich meer te kunnen professionaliseren. Tegen Quote zei De Winter onlangs dat hij graag mee zou praten met de directie van RTL, maar dat ze daar net als hij ‘stronteigenwijs’ zijn.


love
user_b3495d9e5f3c9abf6e7ae5a3f17599d52320a7e6_avataruser_5c094ea6dbdd05feee4217baa4575d853745e17e_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

300+

Camera videoGiel Beelen over The Roast: top dankzij Sylvana

Giel Beelen voor aanvang van Comedy Centrals The Roast./Foto's: Samuel van Leeuwen

Foto van 'Mario Wisse'

Mario Wisse

33 MIN

Vriend en vijand pakten de op grote schaal geliefde en gehate Giel Beelen (40) aan in de nieuwe aflevering van The Roast die woensdagavond te zien is bij Comedy Central. „Toen Sylvana ‘ja’ zei, wist ik dat het top ging worden.”

Hoe voelde je je vijf minuten voordat het begon?
Heel relaxed en nieuwsgierig. Kom maar door, dacht ik. Maar naarmate de avond vorderde, begon ik me steeds ongemakkelijker te voelen. Ze waren allemaal zo goed en ik dacht: kut, ik moet straks ook nog mijn zegje gaan doen.

Likeability of 3

Er wordt wat afgepaft in al die Netflix-series

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

GISTEREN

Liefhebbers van series op Netflix moet het zijn opgevallen: het constante gerook. Ook in het gloednieuwe seizoen 2 van The Crown, over het leven van de Britse koningin Elizabeth, wordt weer de ene peuk met de andere aangestoken. Mensen die onlangs zijn gestopt met roken, krijgen de kriebels als ze seizoen 2 van The Crown aan het ‘bingewatchen’ zijn. Het roken wordt zo pontificaal in beeld gebracht dat zelfs een niet-roker zin krijgt in een ‘peukie’.

Ongeveer hetzelfde gebeurde eerder overigens al met series als Mad Men, House of Cards, Californication, Sons of Anarchy, Homeland en Orange is the new Black. En dat terwijl er in Nederland een uiterst streng beleid wordt gehanteerd ten aanzien van roken op televisie.

Camera videoCaro Emerald maakt haar eerste kerstsingle

Caro Emerald./ANP

Foto van 'Mario Wisse'

Mario Wisse

GISTEREN

In de monumentale open ruimte van het Amsterdamse Conservatorium Hotel staat een joekel van een kerstboom. Toepasselijk, want Caro Emerald (36) heeft net een EP met vijf liedjes gelanceerd waaronder haar eerste kerstsingle ooit: Something For Christmas.

Serious Request 2018 richt zich op de jongeren

Camera videoSerious Request 2018 richt zich op de jongeren

De Serious Request-dj's 2018, vlnr: Angelique Houtveen, Sander Hoogendoorn en Domien Verschuuren.

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

GISTEREN

De 3FM-actie Serious Request is voor de komende editie opgefrist en richt zich vooral op een publiek van 15 tot 35 jaar.

Serious Request 'nieuwe stijl', dat gaan we binnenkort zien. Het bekende Glazen Huis, dat vanaf 18 december de plek is waar drie dj's zes dagen verblijven, heeft een metamorfose ondergaan. Ook doen op de laatste actiedag alle andere publieke radiozenders mee, waardoor dj's van NPO Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5 meepresenteren vanuit het Glazen Huis.

Vacature: Topper gezocht voor concerten in ArenA

Vacature: Topper gezocht voor concerten in ArenA

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom Foto: ANP

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

9 DEC 2017

Ben jij een Topper met een hoofdletter T? Grijp je kans, want René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit hebben een vijfde lid nodig voor een van hun feesten.

Het doet een beetje denken aan K3 Zoekt K3: ook de Toppers openen een talentenjacht om hun doel te bereiken. Topper Gezocht is eveneens te zien bij SBS6 en gegadigden kunnen zich al opgeven.

Humberto Tan op de plek van Matthijs van Nieuwkerk?

Humberto Tan op de plek van Matthijs van Nieuwkerk?

Humberto Tan Foto: ANP

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

9 DEC 2017

Bij de publieke omroep zien ze Humberto Tan als geschikte vervanger van Matthijs van Nieuwkerk, wanneer die voor een paar maanden DWDD verlaat.

NPO-directeur Frans Klein vertelt dit zaterdag in de Volkskrant. Klein zegt dat hij Tan een tijdje terug heeft gesproken voor 'een rol in het vervangen' van Van Nieuwkerk. „Maar hij heeft mij duidelijk gemaakt dat hij voorlopig nog een contract bij RTL heeft. Daarmee is het voor mij klaar. Ik ga geen bommen onder contracten leggen.”

‘Wat gebeurt er met geamputeerde ledematen?’

Joost Swinkels/Q-music

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

8 DEC 2017

Wat gebeurt er met het kleffe eten dat overblijft in vliegtuigen? Hoe werkt het met getuigenbescherming wanneer iemand een compleet andere identiteit aan moet nemen? En hoe komt het dat als je je wekker om acht uur zet, je vaak al 7.56 uit jezelf wakker wordt? Het zijn vragen waar Joost Swinkels altijd al antwoord op heeft willen hebben.

Joost Mag Het Weten