’Djamila is een multitalent’

27 september 2017 om 07:00 door Constance van Amstel
’Djamila is een multitalent’
Meisje Djamila in de film Misfits./Filmdepot

Djamila, de grootste, vrouwelijke YouTuber van Nederland, speelt vanaf deze week de hoofdrol in Misfit, een highschoolcomedy.

De 24-jarige Djamila is de grootste, vrouwelijke YouTuber van Nederland. Op het moment van schrijven heeft haar account MeisjeDjamila 766.329 abonnees en daarmee streeft ze ‘concullega’s’ als Anna Nooshin (202.443) en Monica Geuze (370.000) ruimschoots voorbij. Maar waar je de namen van die laatste twee nog weleens op ziet duiken in andere media, bleef Djamila tot voor kort op haar veilige YouTube-planeet waar ze vooral door haar vele jonge fans wordt aanbeden om haar vrolijke lifestylevideo’s. Tot voor kort inderdaad, want vanaf vandaag schittert de in Texas wonende Nederlandse in Misfit, een bioscoopfilm die speciaal rond haar bedacht is.

„We werkten al een aantal jaren met Jamilla en op een gegeven moment zei ze: ik zou weleens iets scripted willen doen, iets acteren dus” ,vertelde Misfit-producent Jeroen Koopman afgelopen vrijdag in RTL Late Night. „Toen zijn we gaan kijken naar haar doelgroep, welke acteurs we nog meer konden vragen en hoe we ook een plekje voor de muziek van Djamila konden vinden. Pas daarna zijn we het script gaan schrijven.” De producent benadrukte dat dit alles niet had gekund zonder het talent van Djamila. „Een groot bereik is mooi, maar niet genoeg. Als zij niet zou kunnen spelen of zingen, dan kon dit niet. Gelukkig kwam dat bij Djamila allemaal samen.”

Dat dat talent er zeker is, benadrukt ook regisseur Erwin van den Eshof. ,,Omdat ze in Texas woont, hebben we in het begin veel contact gehad via skype. Toen ze naar Nederland kwam voor de repetities was dat natuurlijk wel even spannend. Voor iedereen, maar ook voor haar. Maar al na een paar repetities was ik echt verrast en ook gerustgesteld omdat het zo goed ging. Er is iets heel moois uitgekomen.”

 

Het geheim van het succes van de beroemde YouTubester duiden, vindt Van den Eshof moeilijk, maar hij denkt dat het vooral met haar aanpak te maken heeft. ,,Haar video’s zijn leuk, fris en origineel en in haar video’s spreekt Djamila de kijker recht aan, waardoor je al snel het gevoel hebt dat ze alleen tegen jou praat. Daarnaast kan ze dus ook heel goed zingen: ze is gewoon een multitalent.”

Amerikaans

De film Misfit zelf gaat over een meisje dat, net als Djamila zelf, in Amerika woont. Het meisje in de film keert echter weer terug naar Nederland en moet daar haar plekje zien te vinden op een middelbare school vol ‘squads’. Niet alleen dat verhaal, maar ook de manier van filmen, de kleuren en de typetjes in de film doen ontzettend on-Nederlands aan. Een beetje Disney-channel/Nickelodeon-achtig, als je het ergens mee zou moeten vergelijken. ,,Ik heb me niet per se ergens door laten inspireren, maar we hebben wel alles gedaan waarvan we dachten dat het kon”, lacht regisseur van den Eshof, die in Nederland ook de internationale Nickelodeonserie De Ludwigs/Hunterstreet regisseert. ,,Vooral in de montage hebben we alle regels die je normaal zou hanteren bij zoiets losgelaten. We hebben emoticons gebruikt, geluidseffecten, van alles. We hebben veel lol gehad.”

En de kans is groot dat er na de lancering van de film nog veel meer te lachen valt voor de makers van de film; de kijkcijfers van de trailer beloven namelijk veel goeds: al kort na de lancering ervan werd de video al meer dan een miljoen keer bekeken: een record voor een Nederlandse film.

Djamila in de film misfits

Wie is Djamila?

  • Geboren op 1 december 1991 te Utrecht
  • Al vanaf haar 8ste wilde Djamila naar Amerika en smeekte haar ouders om een uitwisseling te regelen. Tien jaar later gaat ze dan echt; ze heeft geld bij elkaar gespaard met een bijbaan en vertekt naar Texas. Vanuit daar maakt ze video’s voor haar Nederlandstalige YouTube-account MeisjeDjamila en reist ze het land door.
  • Sinds dit jaar is Djamila ook officieel zangeres. In juni verscheen haar eerste album Girl met daarop ook de singles Brickwall en Breathe.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!