Iris Hermans
Iris Hermans Entertainment 27 sep 2017
Leestijd: 5 minuten

Deze hardstylebaas knalt 150 bpm door Ziggo Dome!

Deze hardstyle-dj is de eerste ooit in Ziggo Dome, en overtoept zelfs Marco Borsato!

#Zin

Hij is de enige hardstyle-artiest óóit in Ziggo Dome en verkocht ook nog eens in minder dan 30 minuten uit! Sneller dan artiesten als Marco Borsato en Kensington en ja, dat geeft best een kick, beaamt Willem Rebergen (32) a.k.a. Headhunterz, „ik heb er ook echt fucking veel zin in!” Een maand heeft hij vrij genomen van zijn internationale tour om volle bak te kunnen focussen op 30 september, de avond en nacht dat het grote feestpaleis gegarandeerd uit zijn voegen barst van het 150 bpm hardstylegeluk.

Studio aan huis

We hebben afgesproken in zijn huis in Haarlem, met uitzicht op De Spaarne en met volop geboor en getimmer om ons heen. Ook hard, maar zonder het melodieuze van zijn style. Willem is net verhuisd, „beneden wordt mijn nieuwe studio gebouwd.” Maar buurtjes, geen zorgen: deze vriendelijke hardstyle-dj maakt een ‘zwevende ruimte’, „hoor je niets van buiten.”

De hardstyle-artiest en de journalist liggen elkaar wel

Niet arrogant

Held/baas/legende… De in zijn genre wereldberoemde Headhunterz wordt door velen geprezen en gelauwerd, maar naast zijn smetteloos witte Nikes („nét nieuw”) lopen noch dansen, doet hij allesbehalve. „Ik ben ook maar gewoon een mens met mijn onzekerheden enzo.”

Veenen-dj-daal

Willem komt uit Veenendaal dat Veenen-dj-daal kan worden genoemd: ook collega Wildstylez en dj Nicky Romero zetten hier hun eerste draaistapjes in de plaatselijke horeca, waar hijzelf overigens nog eens een dj-contest verloor. Het kan verkeren. Op zijn achttiende stond hij met grote ogen en een gelukzalige glimlach vooraan bij Qlimax, zijn eerste feest in dit genre. „Dit ben ik”, voelde hij aan alles, „dit wíl ik.” Dus ging hij het doen. Waar Einstein een wonder was in natuurkunde, bleek Willem een hardstylegenie. Hij brak door in 2006 bij het label Scantraxx en zijn harde Odyssee was begonnen. Hij was vaker uit dan thuis en tikte alle continenten aan. Azië was bijzonder, blikt hij terug, „niemand wist hoe je op onze muziek moest dansen, dus hebben ze daar speciale vloeren gemaakt die je vanzelf láten dansen!”

Uitstapje

Ruim tien jaar zit hij nu in het dj- en producervak. Zijn eigen hard-style omschrijft hij met drie E’s: energiek, explosief, euforisch. „En ik zoek altijd naar een bepaalde diepgang, wil mensen raken.” Drie jaar geleden maakte Headhunterz tot groot verdriet en zelfs boosheid van velen een muzikaal uitstapje en zocht andere genres op. Een periode van rebellie, omschrijft hij het, „ik had het gevoel alles al wel gezien te hebben en zocht naar nieuwe uitdagingen.” Wat hij ervoor terugkreeg, was nog veel beter dan hij had durven dromen. Het thuiskom-gevoel. „Ik weet nu echt dat hardstyle het is voor mij.” Zijn destiny zelfs, „niet voor niets dat mijn nieuwste nummer zo heet.”

Heady is home…

Op afgelopen Defqon.1, het stevige walhalla voor elke liefhebber, werd hij liefkozend aangekondigd als ‘Heady is Home!’ „Het was zo mooi…” Hij zag twee meter brede gasten in het publiek huilen, „dat doet wat met je en ook ik heb het niet droog gehouden, er gaat zoveel door je heen.” Draaien is zijn tweede natuur, „ik ben elke keer weer zielsgelukkig als ik daar sta en contact maak met mijn publiek.” Iets wat hij nog weleens miste tijdens zijn house-uitstapje. De saamhorigheid en de ‘liefheid’ op de feesten op de toch best wel snoeiharde baslijnen, is precies wat hardstyle is, „hard van buiten, zacht van binnen.”

Op Defqon.1 ging iedereen inclusief hijzelf helemaal uit zijn dak / Luna Ellinger

Best gevoelig, hoor

Net als hij? Hij slaat even zijn continu gefocuste bruine ogen neer. ,,Ik ben in elk geval wel een gevoelige jongen.” Van buiten oogt hij stoer. Zo is links zijn ‘spirituele Ayahuasca-arm’ vol Buddha-eske tattoos, rechts zijn muzikale arm, waar de muziekplug in inkt meteen opvalt. Van zijn vader, ,,hij is tekenaar.” Zijn handen vol tatoeëren lijkt hem nog wel wat. Met een knipoog: ,,dan weet ik zeker dat ik nooit meer aan een normale baan kom, lijkt me wel een mooi statement!”

Van kaal naar Rob

Op de vraag of hij een hardstyle-dj met lang haar kent, moet-ie lachen. ,,Eigenlijk niet…” Hij strijkt over zijn hippe coupe van Rob Peetoom, tot drie jaar geleden was hij kaal, ,,het is ook gewoon handig, je gaat toch zweten als je hard aan het draaien bent.”

Vrienden

Het contact met andere hardstyle-dj’s is meer dan goed. ,,We zijn allemaal vrienden en werken samen.” Veel puurder dan in de housescene, verklapt hij, ,,dat heb ik nu ook meegemaakt en daarin is alles veel competitiever.” Hij is een tandje rustiger geworden. ,,Vroeger dronk ik altijd tijdens het draaien en dat was váák, maar dat trok ik echt niet meer.” Nog net geen burn-out, maar hij voelde wel dat hij het roer om moest gooien. Hij ging gezonder leven -onder andere zoetjes in plaats van suiker- en keihard sporten, dat resulteerde in een flinke sixpack, als het geen achtpak is. ,,Tja, het is net als met alles wat ik doe”, grijnst hij ,,niets half.”

Instagram Headhunterz

‘Nergens heen’

Hij heeft zowel zin als zenuwen voor de 30e, ,,maar vooral zin, ik ga echt knallen daar.” Aan tipjes van de sluier doet ‘Heady’ eigenlijk niet, maar vooruit, een paar dan. Op het programma staan een aantal samenwerkingen met andere dj’s, zijn nieuwste mini-album en vooral heel veel storytelling in zijn platen. ,,Ik heb de afgelopen jaren ziek veel meegemaakt en ben zo gegroeid, dat komt zeker terug.” En de toekomst? Simpel. ,,Ik ga nergens heen, ik ben net weer thuis.”

https://www.youtube.com/watch?v=542sK0uYWjY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.