Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 3 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Verklapt ook deze Wie is de Mol-kandidaat zichzelf?

Is Wie is de Mol voor kijkers van het tv-programma vooral een ding als het spel ook daadwerkelijk op tv te zien is, voor molloten ligt dat net even anders. Zij zijn vrijwel het hele jaar door bezig met raden, gissen en ontmaskeren. Diehards hebben inmiddels bijna alle deelnemers aan het nieuwe seizoen al weten te raden.

Schrijfster

De nieuwste naam is die van Stine Jensen, een Deens-Nederlandse schrijfster. Jasper, de hoofdredacteur van WIDM-fanblog De Tunnelvisie, kreeg haar naam via een tip binnen en trok daarom haar gangen op social media eens na. Bingo, zo bleek. „Tussen 13 mei en 11 juni heeft ze niks getweet, precies in de opnameperiode van het programma. Die is hoogstwaarschijnlijk tussen 19 mei en 9 juni geweest.”

Stine Jensen./ANP

Stine zou goed passen in het programma, denkt de mol-fan. „Meestal zit er tussen de groep die voornamelijk uit acteurs en presentatoren bestaat ook wel een wat minder bekende schrijfster of columniste. Dat zou dit jaar dus heel goed Stine kunnen zijn.”

Dat de mogelijke kandidaten zichzelf via social media verraden is opmerkelijk. Inmiddels moet bij de redactie en de kandidaten zelf duidelijk zijn dat molloten daar van alles uit kunnen afleiden. In seizoen 16 mochten de kandidaten daarom ook gewoon doortwitteren, vertelt mol-kenner Jasper. „Toen werden er ook veel minder mensen van tevoren al geraden. Toch lijkt het erop dat ze daar nu wel weer vanaf gestapt zijn.”

Dat de molloten het ook bij het verkeerde eind kunnen hebben, daar gaat Jasper niet in mee. Van een aantal is Jasper dankzij een andere fan die de groep op vakantie in Georgië tegenkwam al zeker dat ze meedoen. „Maar wie dat zijn, wil ik niet zeggen. Dat vind ik niet eerlijk.”

De andere BN’ers die tot dusver als mogelijke kandidaten van het populaire AVROTROS-programma zijn genoemd zijn Jan Versteegh, Loes Haverkort, Simone Weijmans, Dolores Leeuwin, Marielle Koekenbier, Olcay Gulsen, Ron Boszhard en Oren Schrijver. Op De Tunnelvisie lees je van ieder van hen waarom zij verdacht zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.