Tulip Fever: stukje Amsterdam in Engeland

Tulip Fever-hoofdrolspeelster Alicia Vikander./Getty

Foto van 'Bregje Simons'

De nieuwe film Tulip Fever lijkt zich helemaal af te spelen in Amsterdam, maar niets is wat het lijkt in de filmwereld.

Van het verhaal over het oogverblindende weesmeisje Sophie (de Zweedse Oscarwinnares Alicia Vikander) dat wordt uitgehuwelijkt aan een Hollandse tulpenboer (Dane DeHaan) is ondanks de prachtige Amsterdamse grachtenpanden die de film sieren geen seconde in onze hoofdstad opgenomen. De film, die speelt in de zeventiende eeuw, is opgenomen in Engelse plaatsen als Cobham, Tilbury en Holkham. En in de Pinewood Studios ten westen van Londen, waar een stukje Amsterdamse Jordaan werd nagebouwd. Het was niet voor het eerst dat scènes die volgens het filmscript in Nederland spelen elders werden opgenomen.

Amsterdam aan de Donau

Wat te denken van de verfilming van het Thomas Roosenbooms roman Publieke Werken. Het historische drama van Joram Lürsen over hebzucht rondom de bouw van het Victoria Hotel in Amsterdam is voor een groot deel in Hongarije gefilmd. Lürsen liet op het terrein van een studiocomplex in Boedapest een unieke set bouwen waar de Prins Hendrikkade en het Victoria Hotel identiek werden nagemaakt. Er zijn ook beelden van de film wel in Nederland opgenomen, maar grotendeels is de film gemaakt in een nagebouwd Amsterdam. Waarom? Het is voor een regisseur goedkoper om de productie van een film en alles wat daarbij komt kijken naar een ander land te verhuizen, dan een film in Nederland op te nemen.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Kenau

Een andere film die wel volledig in Nederland speelt maar niet in Nederland is opgenomen, is de film Kenau. De film, met in de hoofdrollen Monic Hendickx en Barry Atsma, gaat vijf eeuwen terug in de tijd en brengt ons naar de Tachtigjarige Oorlog en het Beleg van Haarlem. Kenau Simonsdochter Hasselaar heeft in de film tijdens de Spaanse bezetting de leiding over een vrouwenleger – Kenau is dan ook synoniem komen te staan voor manwijf. Een aantal scenes uit de film zijn gemaakt in Amsterdam-Zuid en in de Belgische duinen, maar ook deze film is om budget technische redenen voor het grootste gedeelte opgenomen op een nagebouwde set in Hongarije. Daar heeft de regisseur Maarten Treurniet de stad van Haarlem tijdens de 16e eeuw zo waarheidsgetrouw mogelijk laten nabouwen waardoor de oorspronkelijke gebouwen uit die tijd net echt lijken.

Anne Frank in Pittsburgh

Last but not least: The Fault In Our Stars. Deze filmtopper kennen we allemaal: het dramatische liefdesverhaal van Gus (Ansel Elgort) en Hazel (Shailene Woodley) die beide een vorm van kanker hebben en hun grootste wensen samen vervullen. Een deel van de film is daadwerkelijk in Amsterdam opgenomen, op de scenes in het Anne Frank Huis na. Josh Boone, de regisseur van de film, had zijn zinnen gezet op de scene in het huis en heeft tientallen brieven geschreven en telefoontjes gepleegd om toestemming te krijgen zodat zijn filmcrew in het huis kon filmen. Daar ging het Anne Frank Huis niet mee akkoord, maar ze mochten wel de ingang en de begaande grond filmen. De rest van het huis – de trappen en de bovenkamers – moest Boone in Pittsburgh laten nabouwen door een designer aan de hand van foto’s die ze hadden gekregen van het Anne Frank Huis.

Tekening trap en zolder Anne Frank Huis voor The Fault In Our Stars.


Views

100+

Camera videoDan Karaty wil met Soof scoren in de VS

Foto van 'Mario Wisse'

Dat Soof populair is, is een understatement. De eerste bioscoopfilm over het turbulente leven van de gelijknamige keukenprinses (rol van Lies Visschedijk) trok vier jaar terug 786.000 bezoekers en Soof 2 ging daar afgelopen jaar zelfs nog eens moeiteloos overheen met bijna 900.000 verkochte bioscoopkaartjes. Sinds november is er ook een serie, Soof: Een Nieuw Begin, die eerst alleen op Videoland te zien was maar vanaf zondagavond ook tien weken lang primetime via RTL 4. En er komt ook een tweede seizoen.

Gladcharmant

Dan Karaty was in alle Soof-releases van de partij als Jim Cole, een gladcharmante tv-presentator die het hart van Soof sneller doet kloppen. De 41-jarige New Yorker, die ooit dansles gaf aan Britney Spears en Justin Timberlake en die vooral bekend is als tv-talentenjachtjurylid, is zo’n grote fan van Soof dat hij een paar jaar terug de rechten voor een Amerikaanse remake kocht. “Dit is een universeel verhaal en het kan niet anders of dat werkt ook in andere landen”, zegt hij telefonisch vanuit The Big Apple. „De Amerikaanse Soof wordt dan ook niet heel anders dan de Nederlandse. We veranderen een paar details: wat grappen die heel Nederlands zijn bijvoorbeeld.”

Ook prima

Soof kwam zes jaar geleden uit het niets op Karaty’s pad. „Acteren is nooit een ambitie van me geweest”, zegt hij, „maar toen de mogelijkheid zich voordeed leek het me een mooi avontuur. En dat is het ook en nog steeds. Soof is het enige wat ik tot nu toe op acteergebied heb gedaan. Het lijkt me leuk om me verder te ontplooien op acteergebied en mijn agent en ik onderzoeken altijd de mogelijkheden. Als er nog iets bijkomt is dat mooi, zo niet: ook prima.”

Soof (Lies Visschedijk) en Jim (Dan Karaty) in Soof: Een Nieuw Begin.

Magie

Karaty kijkt vrolijk terug op de opnamen van Soof: Een Nieuw Begin. „Bij film gaat het allemaal veel sneller en werk je vaak aan meerdere scènes tegelijk. Nu hadden we meer tijd. Wat spannend was: van tevoren wisten we niet of de magie die we bij het maken van de films op de set voelden terug zou komen bij het maken van de serie. Gelukkig was dat het geval. Lies en ik bijvoorbeeld hebben altijd zó veel plezier wanneer we samen op de set staan. Tussen de opnamen door hebben we de grappigste gesprekken over ons echte leven. In aflevering 6 zitten we samen in een spa waar we een massage krijgen. De echte Lies vindt dat, net als Soof vreselijk. Telkens wanneer er ‘actie’ werd geroepen was ik nog aan het lachen omdat Lies net weer iets grappigs had gezegd.” Lachend: „Het was hard werken om die scène er goed op te krijgen.”

Amerikaanse Soof

Het werken aan de Amerikaanse remake, die volgens Karaty nog geen titel heeft, maakt zijn toch al hectische werkschema nog hectischer. Tegenwoordig vliegt de kleine duizendpoot aan de lopende band op en neer tussen New York, Los Angeles en Nederland. „In L.A. ben ik bezig met het bij elkaar zoeken van cast en crew voor de Amerikaanse Soof en in Hilversum zijn we begonnen met de opnamen van de nieuwe dansshow Time To Dance. Ook komen er nieuwe seizoenen aan van Holland’s Got Talent, Belgium’s Got Talent en Dance, Dance, Dance.”

In alle genoemde tv-programma’s treedt Karaty op als jurylid, de rol waarin hij zich het meest comfortabel voelt. „Jureren beschouw ik als mijn ‘main profession’. Ik vind het heerlijk om al dat talent aan me voorbij te zien trekken. Als jurylid voel ik weinig druk. Alles wat ik moet doen is proberen eerlijk te zijn. Als danser, choreograaf of acteur ben ík degene die moet performen.”

Soof: Een Nieuw Begin is vanaf zondag 21 januari elke zondag om 21.00 uur te zien bij RTL 4. 

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

21

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avataruser_8cc99793708d42dfc8e8251235ad93e8def9c702_avatar

Views

200+

Boekenrubriek: Titels van Thomas

Foto van 'Metro'

Om de week schrijft auteur Thomas Heerma van Voss over pas verschenen boeken. Wat hem opvalt, wat hem bijblijft, wat hem raakt. En wat je aandacht verdient.

Michael Wolff – Fire and fury: inside the Trump White House
Nu al het alarmerendste boek van het jaar: Fire and fury, het verhaal dat journalist Michael Wolff stiekem schreef over het huidige Witte Huis. Wolff sprak meer dan tweehonderd bronnen rondom Trump, hij sprak ook de president zelf, die dat nu overigens ontkent en het boek zelfs probeerde te verbieden. Gelukkig lukte dat niet, want Fire and fury is noodzakelijk: door niemand werd nog zo uitgebreid en ongecensureerd verslag gedaan van deze Amerikaanse regering. In Wolffs verhaal komt Trump naar voren als een onberekenbare en onvoorbereide narcist, wiens omgeving permanent bezig is met damage control. Ook na verschijning van dit boek: vrijwel alle betrokkenen ontkennen Wolffs verhaal, wat het extra jammer maakt dat hij geen concrete bronnen of verantwoording opvoert. Fire and fury is opvallend goed leesbaar, het is schokkend en overweldigend, maar het blijft soms vaag waar het feitelijk verslag ophoudt en Wolffs interpretaties beginnen – en alleen al daarom zal de politieke impact niet zo groot zijn als had gekund.

Carolina van Dorenmalen – Geluksfactor 10
Het vervelendste aan al die recente lifestyleboeken over healthy en gelukkig leven: ze nemen honderden pagina’s de tijd voor iets wat zich vaak in één zin laat samenvatten. Minder eten, meer bewegen. Ook Geluksfactor 10 van blogster Carolina van Dorenmalen – ‘meer dan 100.000 volgers op Instagram,’ meldt de eerste zin van de achterflap – adviseert de lezers: niet te veel snacken, let op je groentes. En blijven sporten natuurlijk, volgens de oefeningen die ze op wel erg veel plaatjes voor ons uitbeeldt, bijvoorbeeld om te laten zien hoe, jawel, een push-up moet worden uitgevoerd. Tja. Fraai vormgegeven hoor, deze samensmelting van zelfhulpboek, kookboek, fitnessboek en levensverhaal, en ongetwijfeld zal de positieve toon Van Dorenmalens vaste publiek bekoren. Maar veel heeft het niet om het lijf. De voorgeschreven fitnessoefeningen kan elke beginnende sportschoolleraar je bijbrengen, de gerechten zijn in een middagje bijeen te Googlen. En de afbeeldingen? Die staan er groot in, maar zulke goedlachse foto’s publiceert ze ook dagelijks op social media.

Persis Bekkering – Een heldenleven
Is helemaal perfecte kunst interessant? Of moeten er juist rafelranden overblijven? Die vragen vormen de basis van Een heldenleven, het interessante en grotendeels overtuigende debuut van Volkskrant-critica Persis Bekkering (1987). De roman draait vooral om Igor, een begenadigd en charismatisch violist (‘Waar Igor verschijnt, is omkeren vanaf het eerste ogenblik onmogelijk’). Steeds meer wordt hij geconfronteerd met de vraag wat perfectie nu eigenlijk is. Dit uitgangspunt verleidt Bekkering tot tal van gedachtes en beschouwingen en het is knap hoe ze de wereld van de klassieke muziek oproept, vol lyriek en beeldspraak – maar halverwege wordt de roman wel heel abrupt opgeschud door een nieuw verhaal met een nieuwe hoofdpersoon. Het onderstreept: in Een heldenleven draait het niet zozeer om de psychologische band die je met de individuen krijgt, het draait om de achterliggende ideeën.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

3

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

51

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 6

Het komt goed Barbie! Deze sterren gingen je voor

Samantha de Jong, a.k.a. Barbie kampt met een drugsverslaving. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

Realityster Samantha de Jong, die we allemaal beter kennen als Barbie, werd vrijdag bewusteloos gevonden in haar huis in Den Haag. De reden? Overmatig drugsgebruik, verklaarde de manager van Barbie aan de pers.

Met de gezondheid van Barbie schijnt het tot op heden redelijk te gaan, en haar herstel wordt voortgezet in een kliniek. Maar is er nog hoop voor de 28-jarige realityster? Túúrlijk! Deze sterren gingen de BN’er voor en kwamen er uiteindelijk ook weer helemaal bovenop.

Waylon

Waylon. / ANP

Waylon heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij vroeger kampte met een drugsprobleem. Hij was verslaafd aan cocaïne, maar deze dagen moet hij helemaal niets meer van het goedje weten. In een interview met Het Parool gaf hij in 2014 aan dat hij 100 procent zeker wist dat hij nooit meer cocaïne zou gebruiken en dat hij ook niet drinkt. „Ik ben de saaiste rock-'n-roller die er is. Koffie, verder ga ik niet. Waarom zou ik nog gebruiken of zuipen? Vroeger verdoofde ik mezelf omdat ik niet was wie ik moest zijn. Waarom zou ik me nu nog willen verdoven? Ik heb zo'n leuk leven”, aldus de zanger in het interview.

Inmiddels kunnen we van de 37-jarige zanger zeggen dat hij tot op heden nog altijd prima boert als nuchtere artiest. Zo is hij jurylid bij The Voice of Holland, heeft hij een stomende nieuwe relatie met vlogger Bibi Breijman en werd op 9 november 2017 bekend dat de zanger voor de tweede keer mee doet aan het Eurovisiesongfestival in 2018. Broodjenuchter!

Ferry Doedens

Ferry Doedens. / ANP

Ook acteur Ferry Doedens kampte met een cocaïneverslaving. In een aflevering van Van Der Vorst Ziet Sterren gaf Doedens aan bijna dagelijks cocaïne te hebben gebruikt. Dat kwam hem duur te staan, want de acteur werd in 2015 ontslagen bij GTST vanwege het ‘niet naleven van bepaalde afspraken.’

Later bleek zijn verslaving de grote boosdoener. Eerst kwam Doedens een aantal keer te laat op de set en uiteindelijk volgde de spreekwoordelijke druppel op de laatste opnamedag voor de zomer. De avond ervoor had de blonde acteur gedronken en drugs gebruikt, waardoor hij aan het hakkelen was met de teksten. Niet veel later volgde zijn ontslag. „Ik zag mijn hele carrière in rook opgaan. Ik was zo kwaad op mezelf!”

Toch kwam het goed met Doedens: hij bleef clean en mocht eind 2016 weer terugkeren in de soap waar hij zo geliefd is: Goede Tijden Slechte Tijden, waarin hij tot op heden nog steeds dagelijks te zien is.

Britney Spears

Britney Spears. / ANP

Waar Britney Spears ten tijde van het kaalscheren van haar hoofd voornamelijk een beetje de weg kwijt leek, blijkt achteraf dat de zangeres in 2007 en 2008 ook kampte met een drugsverslaving. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten, meldt TMZ. In een rechtszaak die Britney aanspande tegen haar voormalige vriend en manager Sam Lufti werd Britney's toestand beschreven in 2007, toen zij Lufti ontmoette.

De zangeres lag toentertijd in scheiding, ze was verwikkeld in een voogdijstrijd en had het contact met haar ouders verbroken. Bovendien worstelde Britney, zo blijkt uit de documenten, met een drugsverslaving. In documenten wordt van een speedverslaving gesproken.

Het werd in ieder geval niet de ondergang van de megapopulaire artiest uit de 90’s en 00’s. Ze scoorde nog dikke hits met Circus en Scream & shout en kreeg een eigen show in Vegas. Dat bleek goed te bevallen, want begin dit jaar werd bekend dat Spears wederom in Vegas neerstrijkt met een eigen show in het MGM Park Theater in 2019. You go girl!

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan. / ANP

Iedereen weet zo’n beetje dat Lindsay Lohan ook behoorlijk wat drugsincidenten op haar lijstje heeft staan. In 2007 belandde zij in een afkickkliniek en kwam zij meerdere malen in financiële problemen (tevens de reden waarom zij uiteindelijk in de Amerikaanse Playboy besloot te staan, zijn de roddels). Ook werd Lohan meerdere keren gearresteerd voor onder andere rijden onder invloed.

Inmiddels heeft Lohan zich redelijk uit de sores weten te redden. Zo rondde ze recent de opnames af voor de show Sick Note, heeft ze haar eigen beauty- en make-uplijn en een eigen nachtclub in Athene, met plannen voor nog een exemplaar op Mykonos. Ook is ze bezig met plannen voor een eigen eiland in het The World-project in Dubai, waar zij nu woont. En waar ze het overigens heerlijk vindt, gezien het feit dat paparazzi in Dubai verboden zijn, aldus de ster in de show Wendy, van Wendy Williams, een Amerikaanse televisiehost. Misschien een goede plek voor Barbie om naartoe te verhuizen?

Georgina Verbaan

Georgina Verbaan. / ANP

Ook Georgina Verbaan kampte in het verleden (in haar tijd bij Goede Tijden Slechte Tijden) met een iets te grote hang naar cocaïne, meldde ze onder andere in 2014 bij Van Der Vorst Ziet Sterren. Overigens was de actrice niet superblij met het feit dat juist die uitspraak die ze deed in de televisieshow tientallen keren herhaald is.

„Mijn verslaving is een splinter van wat ik in mijn leven heb meegemaakt”, zei ze in een interview in Story. „Al jaren heb ik een streep onder dat verleden gezet. Peter van der Vorst vroeg ernaar en toen heb ik maar eerlijk antwoord gegeven. Maar ik vind het vreselijk dat ze die lelijke promo continu lieten zien.”

Inmiddels kunnen we inderdaad concluderen dat een cocaïneverslaving nou niet bepaald het enige is dat Georgina Verbaan ooit heeft bereikt. De actrice speelde in tientallen films en series als Dokter Tinus, Klem, Mannenharten en De marathon. Ook speelde ze diverse keren mee in toneelstukken en is ze binnenkort te zien in Vier handen op één buik. Die associatie met drugs is ze dus wel kwijt tegenwoordig.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelol
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

100+

Dit zijn de koppels van Temptation Island

De koppels van Temptation Island 2018. / RTL

Foto van 'Daisy Heyer'

Oké eerlijk: wij kunnen niet wachten tot Temptation Island weer begint. De beelden druppelen langzaam binnen en eerder werd al bekend wie de verleiders en verleidsters waren. Nu weten we eindelijk ook wie de koppels dit seizoen zijn. En die zijn niet mis!

Stelletjes

Maak kennis met de Belgische Deborah & Tim en Megan & Kevin en de Nederlandse Daniëlle & Mezdi en Jeremy & Vanessa.

Tim (30) en Deborah (25)

Tim en Deborah. / RTL

Deborah en Tim komen uit België en hebben elkaar drie jaar geleden leren kennen bij de Coolcat, waar Deborah destijds werkte. Het koppel was een tijdje uit elkaar vanwege hun botsende karakters. Tim houdt wel van een feestje en stond vroeger bekend als de 'Playboy van Aalst'. De koppige Deborah is daarentegen een perfectionist die graag dingen van tevoren al regelt. Als zij Temptation Island als stel overleven, gaan ze volgens RTL samenwonen. En de ring voor het huwelijksaanzoek schijnt ook al klaar te liggen...

Kevin (22) en Megan (18)

Kevin en Megan. / RTL

Kevin en Megan leerden elkaar een jaar geleden kennen tijdens een avondje uit. De twee zijn sindsdien een koppel, hoewel ze behoorlijk van elkaar verschillen. Kevin lust wel pap van het nachtleven, daar Megan juist liever thuis zit en ondertussen druk bezig is met het plannen van haar leventje. Het koppel doet mee omdat Kevin in het afgelopen jaar al vijf (!) keer een misstap heeft begaan. Ook Megan is vreemdgegaan, toen ze de eerste keer ontdekte wat Kevin had gedaan. Het vertrouwen tussen de twee is dus behoorlijk aangetast en met het programma hopen ze dat vertrouwen weer terug te krijgen.

Jeremy (23) en Vanessa (23)

Jeremy en Vanessa. / RTL

Dit koppeltje is alweer zes jaar samen sinds ze elkaar leerden kennen op een feestje. Jeremy was meteen verliefd, Vanessa liet het nog even spannend. Uiteindelijk vielen de twee als een blok voor elkaar. Het koppel doet mee aan Temptation Island omdat Jeremy aan vanessa moet bewijzen dat hij elke verleiding kan weerstaan en te vertrouwen is, aldus het koppel tegen RTL. Tijdens hun relatie heeft Jeremy namelijk wel eens intieme berichtjes gestuurd naar andere vrouwen en dat viel bij Vanessa niet bepaald goed in de smaak. Jeremy wil bewijzen dat hij deze keer de verleiding wel kan weerstaan.

Mezdi (20) en Daniëlle (20)

De Nederlandse Mezdi en Daniëlle leerden elkaar twee jaar geleden kennen op een feestje van een gemeenschappelijke vriend. Inmiddels zou Daniëlle willen dat Mezdi iets meer aandacht aan haar zou besteden. De twee doen mee aan het programma omdat Mezdi in het verleden al misstappen heeft begaan. Het koppel maakt vaak ruzie en soms zien ze elkaar een tijdje niet. Op het eiland moet Mezdi voor eens en altijd bewijzen dat hij voor Daniëlle wil gaan. Als dat lukt wil het duo samenwonen, trouwen en de wereld ontdekken.

Temptation Island is vanaf donderdag 1 februari 20:30 uur te zien bij RTL 5, vanaf donderdag 25 januari al op Videoland en RTL XL.


Views

85

20 jaar Vrienden van Amstel LIVE! in getallen

20 jaar Vrienden van Amstel LIVE! in getallen

Foto: Vrienden van Amstel LIVE!

Foto van 'Erik Jonk'

De 20e muziekmarathon Vrienden van Amstel LIVE! barst donderdagavond los in Ahoy. Dat aantal levert heel wat bijzondere cijfers op.

15 januari 1998

werd de eerste ‘Vrienden’ gehouden in café De Heeren Van Amstel LIVE! aan het Thorbeckeplein in Amsterdam. De presentatie was in handen van Barry Hay, zanger van Golden Earring. De tweede editie is al in Ahoy in Rotterdam.

20 jaar Vrienden van Amstel LIVE! in getallen

Barry Hay van Golden Earring. / Paul Bergen | ANP

13.000 vrienden

kwamen op de eerste Ahoy-editie af. In twintig jaar tijd is Vrienden van Amstel LIVE! uitgegroeid tot een mega-event. Voor dit jubileumjaar werden alle 190.000 tickets verkocht, voordat ook maar één artiest bekendgemaakt was. Mensen vertrouwen inmiddels blind op de line-up en het spektakel onder de vertrouwde kroonluchter aan het dak van de hal.

20 jaar Vrienden van Amstel LIVE! in getallen

Een van de vaste Vrienden: DI-RECT. / Vrienden van Amstel LIVE!

1,5 miljoen mensen

zijn tot nu toe ‘de grootste Amstel- en meezingkroeg van Nederland’ al binnengestapt. Jubileumserie 2018 bestaat uit liefst 14 avonden. Alleen Doe Maar overtrof ooit dat aantal ooit met 16 uitverkochte shows achtereen. Zie een video uit het jaar 2000:

25 artiesten

staan deze keer op ‘de poster’, nooit eerder waren het er zoveel. Daar gaat-ie: Marco Borsato, Kensington (zie de video uit 2016), Guus Meeuwis, Nick & Simon (de gastheren), Rondé, Paul de Leeuw, André Hazes, Bløf, Xander de Buisonjé, VanVelzen, 3JS, Jacqueline Govaert, Diggy Dex, Kraantje Pappie, Lil’ Kleine, Gers Pardoel, Broederliefde, Nielson, Rowwen Hèze, DI-RECT, Typhoon, Mr. Probz, Brainpower en Jeroen van Koningsbrugge.

1000 mensen

werken voor en achter de schermen tegenwoordig aan Vrienden van Amstel LIVE! mee. 5 dagen lang wordt er 24 uur per dag non-stop doorgebouwd aan het telkens weer nieuwe decor. Zo worden 840 bewegende lampen gebruikt. Dat zijn er meer dan tijdens sommige stadionconcerten.

250 biertappers

staan elke avond klaar om de glazen te vullen, want geen Vrienden van Amstel LIVE! zonder pils natuurlijk. Na show 14 hebben 3500 mensen achter de taps gestaan.

20 jaar Vrienden van Amstel LIVE! in getallen

Xander de Buisonjé tijdens 'VVAL' 2010. / Marcel Hemelrijk | ANP

2015 was het jaar

dat voor de eerste noot had geklonken geen enkele optredende artiest bekendgemaakt was. Toch was editie 17 vooraf uitverkocht. Anouk opende de gedenkwaardige Vriendenreeks.

743 nummers

zijn in de vorige 19 afleveringen door in totaal 116 verschillende artiesten gespeeld. Guus Meeuwis heeft met 12 optredens het meest op het podium gestaan en van die 743 nummers nam hij er 95 voor zijn rekening. Eén daarvan was in 2002 met Clouseau:

2017 was het jaar

dat Rowwen Hèze en Typhoon een verrassende mash-up brachten van de nummers Limburg en Zandloper. Vrienden van Amstel LIVE! staat bekend om de samenwerkingen van artiesten. Limburg en Zandloper maakten eens te meer duidelijk dat muzikale culturen via uitersten in Ahoy kunnen worden samengebracht.

3 artiesten

beëindigden hun carrière tijdens de laatste show van Vrienden van Amstel LIVE! Het ging om Is Ook Schitterend (IOS) in 2010, Kane in 2014, en Acda en De Munnik in 2016.

20 jaar Vrienden van Amstel LIVE! in getallen

Het slotakkoord van Acda & De Munnik. / Remko de Waal | ANP

20 jaar

Vrienden van Amstel LIVE! was verder goed voor 2700 hotelovernachtingen, 4000 lunches, 7000 diners, 982 kilometer kabel, 58 vrachtwagentrailers, 300 ton staal en 298 vierkante meter LED-video.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

16