Showbizz

Mysteryland gaat weer los komend weekend!

Handjes synchroon de lucht in en gáán! / ANP

Foto van 'Iris Hermans'

24 AUG 2017

Komend weekend barst ID&T's Mysteryland voor de 24e keer los. Metro's Iris nam een kijkje achter de schermen met festivaldirecteur Carina.

Met festivaldirecteur Carina: two girls, one gator

Gas erop

In haar linkerhand een bekertje zwarte koffie met wat suiker, haar rechterhand leunt op het stuur. ,,Spring je bij me in mijn gator?” Carina Kornfeind is festivaldirecteur van Mysteryland en zit met een ontspannen lach in haar terreinwagen (nummer 15). Ze wil in de achteruit, maar stuift met een flinke ruk vooruit. ,,Deze gator is een beetje naar de klote…”, verzucht ze. ,,Al iets te veel festivals meegemaakt deze zomer!” Maar poging twee lukt: gas erop en gaan. ,,Ik wil je zoveel laten zien...”

Het Floriadeterrein

Meer geclusterd

En veel is er op de 30 hectare van het Floriadeterrein. Nieuw dit jaar is dat alles veel meer is geclusterd. Hard bij hard (Q-dance en Thunderdome), techno bij deephouse, hiphop bij hiphop en EDM, waar de mainstage onder valt en waar onder andere Armin van Buuren en Deadmau5 draaien. ,,Mensen hoeven niet meer eindeloos van A naar B te lopen en kunnen hun eigen landje kiezen waar ze zich thuis voelen.”

Nieuwe Dome

Voor op haar wagen prijken twee champagneflessen. Leeg helaas. ,,Drie dagen geleden hebben we de nieuwste tent gedoopt”, licht ze toe, terwijl we naar de Dome op het techno-eiland rijden. Tentenbouwer Rob kijkt tevreden naar de nieuwe witte gelikte tent, waar onder meer technolegende Carl Cox zal draaien. ,,Mooi tentje wel, hè?”

'Dikste geluid'

Wilgenkunstenaar Laurens bij de Cocoon-stage

Bij de Cocoon-stage, waar onder meer dj Sven Väth zijn draaikunsten zal vertonen, is de Twentse wilgenkunstenaar Laurens Morsink aan het werk om de honderden takken op de stage te bevestigen. ,,Een behoorlijk klusje”, beaamt hij met wat zweetpareltjes op zijn voorhoofd. ,,Maar het ziet er straks echt heel mooi uit.” Een knusse, intieme stage, maar wel een met ‘het dikste geluid’, vertelt Carina. Ze wijst naar de reusachtige boxen naast de dj-boot: ,,Funktion One Vero, het geluid knalt daar echt uit.”

Backstage Yahtzee!

Potje Yahtzee backstage?

Even een inkijkje bij de backstage waar artiesten en genodigden even kunnen chillen. Het is ingericht als een nostalgische huiskamer, met Chesterfields en een houten salontafel met daarop Yahtzee, mocht je misschien zin hebben in een potje. ,,Kom, we gaan weer verder!” En we scheuren naar de volgende tent, waar in grote letters in alle kleuren van de regenboog Elrow op staat. ,,Die Spaanse gasten van Elrow weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen, het thema dit jaar is Psychedelic.”

Psychedelic...

In de tent ligt een heel scala aan attributen klaar. Van levensgrote gitaren en lieveheersbeesten tot een groot ijsje met een rood bolletje en een klavertje vier. ,,Nee gek”, roept iemand van de opbouw. ,,Dat moet een joint en een wietblad voorstellen!” Ballonnen, confettikanons en opzwepende muziek maken deze tent tot een van de vrolijkste van het festival. ,,Je moet eigenlijk even op de grond gaan liggen en kijken naar de psychedelische versieringen op het plafond”, nodigt Carina uit. En hop, daar liggen we dan. Ietwat draaierig geworden, stappen we weer in de gator.

Is het een ijsje? Nee.

Kingdom

Onderweg passeren we tientallen andere gators, mannen op elektrische stepjes, een politiebusje dat al even komt kijken en fietsers. Iedereen houdt zich hier keurig aan de verkeersregels en telkens wordt even enthousiast gezwaaid en naar elkaar geroepen. Iedereen heeft er overduidelijk zin in. ,,We noemen het hier ook wel The kingdom of the crazy party animals.”

Heel veel knuffels hier, zowel fysiek als van pluche

Spil

Carina komt uit Oostenrijk, ontmoette haar grote liefde op een afterparty op Ibiza en woont nu zo’n tien jaar in Nederland. De afgelopen jaren was ze al event-manager van Welcome to the Future en dit jaar voor het eerst festivaldirecteur van Mysteryland, al moet ze nog steeds een beetje wennen aan die titel. ,,Ik heb gewoon de overkoepelende rol hier”, haalt ze bescheiden haar schouders op. De spil tussen onder andere het creatieve team dat zorgt voor alle versieringen en originele details, de productiecrew, de artiesten en de horeca. Ze is een harde werker die nu dagen van soms 16 uur maakt, van aanpakken houdt en altijd denkt in oplossingen. ,,Want dat is er voor alles.”

Q-dance

Foto: Instagram

Volgende stop: Q-dance, ook dit jaar weer een gigantische stage met vrolijk gekleurde doodshoofden en andere ‘hardstyle-achtige versieringen’, waar straks de liefhebbers weer de handjes synchroon in de lucht gooien op de melodieuze 150 bpm van onder andere Wildstylez. ,,Hier gaat het altijd zo mooi los.”

Verdwalen mag

Het terrein noemt ze een van de geheimen van het festival dat al 24 jaar bestaat en jaarlijks bezoekers uit 86 landen trekt. ,,Het is gewoon crazy hier, met al die gangetjes, glooiingen en het sprookjesachtige bos... Je kunt hier telkens verdwalen en dat willen we ook, want zo ontdek je altijd weer wat nieuws.”

Foto: Instagram

Op de camping

Onder het genot van een potje stevige hardcore wordt door twee stoere jongens hard geklust bij de camping. ,,Daar werken we het lekkerste op”, roepen ze boven de minimaal 180 bpm uit. Op de camping die vanaf vrijdag open is en waar het feestje al vroeg begint, slapen straks 86 nationaliteiten, weet Carina, van Zuid-Koreanen tot Australiërs. ,,Die komen echt met duizenden hier, zulke festivals heb je daar niet." Het is een dorpje op zich, met een kapper, stylist, een tattooshop, een koffietentje, een silent disco. „Je hoeft eigenlijk niet van de camping af.” Bij wijze van spreken dan.

Foto: Instagram

'Aftershowdip' en lievelingsmoment

Bang om in een gat te vallen na het festival, is ze niet echt. Ja tuurlijk is er wel de ‘aftershowdip’, zoals ze dat hier noemen, ,,maar daarna ga ik lekker op vakantie.” Om daarna weer volle bak de blik op volgend jaar te richten. ,,Onze gedachten staan nooit stil, we willen altijd blijven vernieuwen.” Haar lievelingsmoment komend weekend zal zaterdag en zondag rond een uurtje of zes zijn, verwacht ze. ,,Als alles dan goed loopt en iedereen danst met een lach op het gezicht, dan ben ik een blij mens.” Want daar doen ze het voor. ,,We willen iedereen de beste tijd van hun zomer bezorgen.”

Dit jaar 2800 kilo vuurwerk

168 kilo confetti en de line-up

30 hectare terrein, 268 dj’s, 28 podia, 640 toiletten, 103db max op de dansvloer, 600.000 schroeven, 300.000 liter gratis water, 2.500 haringen (niet de vissen), 105.000 poncho's (afkloppen...), 2.800 kilo vuurwerk, 300.000 liter water, 168 kilo confetti en 2 kilometer bierleiding. En zo’n 3.000 man die zich al een dag of dertien in het zweet werkt om alles klaar te hebben voor komend weekend, waarin totaal 105.000 bezoekers het festival bezoeken. De line-up is zeer gevarieerd en tot de headliners voor deze 24e editie behoren Above & Beyond, Alesso, Armin van Buuren, Axwell Ingrosso, Broederliefde, Brennan Heart, Carl Cox, Craig David presents TS5, Deadmau5, Sven Väth en Wildstylez.


Views

600+

Ariana Grande stopt tijdelijk na dood ex-vriend

Ariana Grande tijdens een concert. / Getty Images

Foto van 'Daisy Heyer'

VANDAAG, 15:25

Ariana Grande stopt er tijdelijk mee. Dat maakte de zangeres dinsdag via haar management bekend. Tijdens haar ingelaste pauze wil ze meer tijd met haar verloofde Pete Davidson spenderen, thuis in New York.

„Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen tijd zal Ariana alle tijd die zij nodig heeft nemen om te herstellen. Ze zal dichtbij huis blijven en gebruikmaken van deze periode om tijd door te brengen met haar geliefden en muziek te maken zonder druk van deadlines. Ze dankt haar fans voor hun begrip."

Dood Mac Miller


Views

500+

Dit is wanneer Riverdale seizoen 3 op Netflix komt

Foto: Netflix

Foto van 'Daisy Heyer'

VANDAAG, 11:59

Fan van Riverdale? Dan hebben we goed nieuws voor je, want het is eindelijk bekend wanneer het derde seizoen van de serie op Netflix komt te staan. En dat is eerder dan je denkt!

Want waar we normaal nogal eens een tijdje moeten wachten tot Amerikaanse series hier ook worden uitgezonden, geldt voor Riverdale dat alle afleveringen van het derde seizoen wederom 24 uur nadat ze zijn uitgezonden in Amerika ook in Nederland te zien zijn.

Voor de eerste aflevering is dat dus al op 11 oktober, waardoor je binnen een maand al kunt genieten van de volgende afleveringen van de serie. YES!


Views

600+

Dé open dag om je gedroomde trouwlocatie te vinden

16 supertoffe plekken om te trouwen

In samenwerking met Toptrouwlocaties

12 SEP 2018

Op weg naar de mooiste dag van je leven valt er enorm veel te regelen. En de weddingplanning begint toch wel met de vraag: Waar? Voor alle aanstaande bruidsparen die nog op zoek zijn naar dé droomlocatie voor het huwelijk of die inspiratie willen opdoen, is er de Open Toptrouwlocatie Route op zondag 23 september. Van klein tot groot, meer dan 300 locaties doen aan de open dag van organisator Toptrouwlocaties mee. De deuren worden opengezet om toekomstige bruidsparen al het moois en de mogelijkheden te laten zien. Hieronder vind je 16 prachtige plekken die je op 23 september kunt bezoeken en kun je per locatie doorklikken als je meer informatie wilt lezen en zien.

Green Village

Waar? Blokhoeve 7, Nieuwegein


Views

4k+

Penoza krijgt vervolg in de bioscoop

Monic Hendrickx op de loper van Tuschinski voorafgaand aan de premiere van het vijfde seizoen van misdaadserie Penoza van KRO-NCRV. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 11:14

Goed nieuws voor fans van de tv-serie Penoza. Het langverwachte bioscoopvervolg op de hitserie gaat definitief door. De opnames van de film starten binnen enkele maanden in Amsterdam en in het buitenland. Dit heeft productent NL Film dinsdag bekendgemaakt.

Op zichzelf staand verhaal

Regisseur en schrijver Diederik van Rooijen is tevreden met het scenario en de financiering van het project is nagenoeg rond. Waar de film exact over gaat en welke acteurs er precies terugkeren, willen de makers nog niet zeggen. „Maar alle vaste acteurs die we wilden, hebben ja gezegd”, vertelt Van Rooijen.


Views

500+

Glennis Grace klaar voor Amerikaanse finale

Glennis Grace staat de pers te woord op luchthaven Schiphol. De zangeres slaagde erin door te dringen tot de halve finale van talentenjacht America's Got Talent. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 06:19

Dinsdagavond staat Glennis Grace in de finale van het talentenprogramma America’s Got Talent. Vorige week beloonden de Amerikaanse tv-kijkers haar met een plekje in de eindronde van het programma.

De finale is verdeeld over twee avonden, die om 02.00 uur Nederlandse tijd beginnen. Er zijn nog tien finalisten in de race. Glennis Grace heeft al aangekondigd dat ze twee keer optreedt. Dinsdagavond zingt ze solo en woensdag zingt ze een duet met een bekende artiest.

Staande ovatie


Views

600+

Likeability of 5

Kees & Co maakt zich op voor comeback op tv

Simone Kleinsma/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Na een afwezigheid van twaalf jaar keert Kees & Co terug op de televisie met nieuwe aflevering. De serie werd gemaakt van 1997 tot 2006, maar stopte destijds. De herhalingen op Videoland blijken echter dusdanig populair dat ervoor gekozen is om de show terug te laten keren.

Grote behoefte

,,Het is één van onze populairste series en er is een grote behoefte naar een nieuw seizoen", dat verklaart een woordvoerder van RTL, dat Videoland onder haar hoede heeft.


like
user_21ceecf3f21c41adfd790f51de224ece51f406bc_avatar

Views

800+

Waar kun je de finale America's Got Talent kijken?

Glennis Grace staat in de nacht van 18 op 19 september in de finale van America's Got Talent. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

Het is je vast niet ontgaan. De Nederlandse Glennis Grace staat in de finale van America's Got Talent. Maar waar, wanneer en hoe kun je haar zangkunsten bewonderen?

In de nacht van 18 september op woensdag 19 september zingt Glennis in de finale die op de Amerikaanse zender NBC wordt uitgezonden tussen 02.00 en 04.00 (Nederlandse tijd).

Op deze site van NBC kun je live mee kijken, maar dan moet je wel zorgen dat je via een proxy-server uit de USA kijkt. Als je een beetje handig bent kun je dat zelf instellen. Anders kun je via deze site een account aanmaken voor 3,99 euro (vergeet niet om aan het einde van de maand op te zeggen)


Views

1k+

Famke Louise vond opnames documentaire confronterend

In de documentaire is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de extreme roem, ambitie, offers en haters. Foto: Elza Jo Tratlehner

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

Het leven van de 19-jarige artiest en vlogger Famke Louise is door documentairemaakster Elza Jo Tratlehner vastgelegd in een vierdelige documentaire. De serie zal worden uitgezonden door Videoland.

Wennen aan de camera

In de documentaire is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de extreme roem, ambitie, offers en haters. Famke Louise voelde zich al meteen vereerd dat er een documentaire over haar werd gemaakt. Ondanks dat Famke vlogt en wel gewend is aan de camera vond het ze wat onwennig om uren per dag een camera op haar gezicht te hebben en zich zo open te stellen. ,,Ik vond het best confronterend om alles terug te zien, maar ik geniet van elke seconde van mijn leven op dit moment. Er zijn goede en slechte momenten, maar ik blijf hard werken."


Views

1k+

Albert Verlinde terug als entertainmentdeskundige

Albert Verlinde. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

De geruchten deden al langer de rondte, maar inmiddels is door Albert Verlinde zelf bevestigd dat hij begin volgend jaar zal terugkeren op televisie als entertainmentdeskundige. Verlinde liet aan het AD weten dat hij een contract voor twee jaar heeft ondertekend bij John de Mol.

Het is nog niet bekend hoe het programma gaat heten. Behalve Verlinde zal ook Jan Versteegh zijn medewerking aan het programma gaan verlenen. Het is nog niet duidelijk op welk platform van De Mol het nieuwe concept te zien zal zijn.

Begon weer te kriebelen


Views

1k+

Boer Remco bedonderde de boel bij Boer Zoekt Vrouw

Remco van Boer Zoekt Vrouw. / Boer Zoekt Vrouw

Foto van 'Daisy Heyer'

16 SEP 2018

Het programma is nog maar net begonnen, of er is al (koeien)stront aan de knikker bij Boer Zoekt Vrouw: boer Remco heeft de boel namelijk bedonderd. Dat meldt het programma zelf op hun website.

,,Na de opnamen van het tentfeest hoorden wij dat boer Remco ten tijde van de voorstelaflevering in mei al met meerdere dames intensief contact had", meldt Boer Zoekt Vrouw. ,,Op verzoek van Remco hebben zij een brief geschreven naar het programma en waren ook op het tentfeest."

Snel ter oren


Views

2k+

Finale The Voice Senior 'helpt' Twan Huys aan record

Twan Huys in actie/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 SEP 2018

De kijkcijfers van het vernieuwd RTL Late Night met Twan Huys waren tijdens de eerste twee weken niet heel best te noemen. Vrijdag kwam daar echter verandering in. De tiende uitzending zorgde voor een publiek van 1,7 miljoen mensen.

De recordscore is niet los te zien van het programma The Voice Senior. De finale van de talentenjacht werd door twee miljoen mensen bekeken en was daardoor het beste programma van de avond.

Ontknoping


Views

2k+

Jimi Bellmartin (69) winnaar eerste The Voice Senior

Jimi wint The Voice Senior. Foto: ANP

Foto van 'Bregje Simons'

15 SEP 2018

De 69-jarige Jimi Bellmartin heeft vrijdagavond de titel The Voice Senior in de wacht gesleept. De Brabantse Vughtenaar kreeg van de kijkers thuis de meeste stemmen en won daarmee de eerste editie van RTL4-kijkcijferhit The Voice Senior. De vocalist uit het team van Gerard en Gordon mag een EP opnemen en optreden op het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome. Ook mag hij met Marco Borsato op het podium tijdens zijn concert in Carré.

Grote doorbraak

„Ik ben echt in shock", zei de 69-jarige zanger tijdens de uitzending van RTL Late Night, waar Wendy van Dijk en Martijn Krabbé de winnaar bekend maakten. Zijn kleinkinderen gaven hem op voor de talentenshow en al bij de eerste noten van zijn blind audition, waar hij It's A Man's Man's Man's World van James Browns zong, draaiden alle coaches hun stoel om. In de finale vertolkte hij To Love Somebody van Bee Gees en Stand By Me van Ben E. King.


Views

2k+

Justin en Hailey Baldwin zijn stiekem getrouwd

Foto: Instagram @justinbieber

Foto van 'metronieuws'

14 SEP 2018

Hij was een tijdje de meest begeerde knul onder dertienjarige meisjes (en allicht nog vele andere vrouwen), maar zanger Justin Bieber is nu officieel van de markt.

Het is niet helemaal zeker, maar als we anonieme bronnen aan onder andere People mogen geloven, is Bieber donderdag stiekem getrouwd met model Hailey Baldwin. Hoera!

Religieuze ceremonie


Views

2k+

Steun voor Jantina en Gerard uit 'Hello Goodbye'

Vader en dochter op schiphol. / Foto: KRO-NCRV

Foto van 'metronieuws'

14 SEP 2018

Jantina Koeman en haar man Gerard waren afgelopen week te zien in het programma Hello Goodbye van de KRO-NRCV. De video van de dementerende Gerard ging viral.

Het echtpaar werd gefilmd terwijl ze op Schiphol aan het wachten waren op hun dochter Sylvia. Te zien was hoe Jantina liefdevol vertelde over het leven met haar dementerende man en dat ze hoopte dat hij hun dochter zou herkennen.

Lofprijzingen


Views

2k+

Sylvie Meis klaagt voormalig beste vriendin aan

Sylvie Meis en Sabia Engizek in betere tijden. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

14 SEP 2018

Sabia Engizek, voormalig beste vriendin van Sylvie Meis, zei in de Duitse realityshow Global Gladiators, „sommige mensen gaan zover dat ze een ziekte verzinnen om daar zelf beter van te worden.” Volgens Duitse media doelt ze op Meis, die in 2009 borstkanker had. Meis heeft laten weten hierom naar de rechter te stappen.

De manager van Meis in Duitsland zegt in De Telegraaf dat Meis tot juridische stappen heeft besloten omdat de manager van Engizek in het programma Shownieuws heeft bevestigd dat haar cliënt inderdaad op de ex van Rafael van der Vaart doelde. „Dit geeft ons de kans de zaak groot door te pakken”, stelt Marina Coburger.

Verkeerde context


Views

2k+

‘Belangrijk personage Modern Family overlijdt’

De cast bij de uitreiking van de Emmy Awards in 2011. / EPA

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

14 SEP 2018

Slecht nieuws voor de trouwe volgers van de Amerikaanse comedyserie Modern Family. Christopher Loyd, bedenker van de serie, heeft in een interview met Entertainment Weekly laten weten dat in het komende seizoen een belangrijk personage zal overlijden. Hij wil niet prijsgeven om wie het gaat.

Kasten vol prijzen

„De familie maakt de grote dingen des levens mee”, zegt hij. „En daar hoort de dood natuurlijk ook bij. Het is nooit gemakkelijk om dat te doen in een televisieserie. Maar anderzijds, het zou heel vreemd zijn als de families Pritchett en Dunphy er niet mee te maken krijgen.”


Views

3k+

Tim Hofman gaat Over Mijn Lijk presenteren, Zeno weg

Tim Hofman met kandidaat Mirjam. Foto: Instagram @debroervanroos

Foto van 'metronieuws'

13 SEP 2018

Al tien jaar was hij een vertrouwd gezicht bij BNNVARA: Valerio Zeno. Daar komt binnenkort een einde aan, de presentator en dj vertrekt bij de zender.

Tim Hofman gaat daarom het ijzersterke en heftige programma over ongeneeslijk zieke jongeren, Over Mijn Lijk, presenteren. Dat heeft hij op Instagram laten weten.

‘Beloof dat het bijzonder wordt’


Views

2k+

Glennis Grace in de finale van America's Got Talent

Glennis Grace in de finale van America's Got Talent

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

13 SEP 2018

Glennis Grace heeft de finale bereikt van America’s Got Talent. Woensdag zagen we al dat ze een staande ovatie kreeg van de jury. Het behalen van de finale hing enkel en alleen nog af van de mensen thuis, en zij beloonden het optreden van de Nederlandse zangeres met een finaleplek.

In totaal gaan er vijf mensen door naar de laatste ronde van America's Got Talent, Grace is daar één van.


Views

2k+

Glennis Grace krijgt staande ovatie in halve finale

Glennis Grace treedt op tijdens de Vakantieweek in Woerden. De zangeres heeft de halve finales bereikt van talentenjacht America's Got Talent. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

12 SEP 2018

Glennis Grace heeft een staande ovatie gekregen van de jury van America's Got Talent. De Nederlandse zong in de live-uitzending van het Amerikaanse programma het nummer This Woman's Workl.

Perfectie

Jurylid Simon Cowell noemde haar optreden "het beste deze avond" terwijl collega Mel B in eerste instantie niet verder kwam dan "yes yes yes". Howie Mandel twitterde meteen na het segment "Dit was perfectie."


Views

2k+