Showbizz

Mysteryland gaat weer los komend weekend!

Handjes synchroon de lucht in en gáán! / ANP

Foto van 'Iris Hermans'

24 AUG 2017

Komend weekend barst ID&T's Mysteryland voor de 24e keer los. Metro's Iris nam een kijkje achter de schermen met festivaldirecteur Carina.

Met festivaldirecteur Carina: two girls, one gator

Gas erop

In haar linkerhand een bekertje zwarte koffie met wat suiker, haar rechterhand leunt op het stuur. ,,Spring je bij me in mijn gator?” Carina Kornfeind is festivaldirecteur van Mysteryland en zit met een ontspannen lach in haar terreinwagen (nummer 15). Ze wil in de achteruit, maar stuift met een flinke ruk vooruit. ,,Deze gator is een beetje naar de klote…”, verzucht ze. ,,Al iets te veel festivals meegemaakt deze zomer!” Maar poging twee lukt: gas erop en gaan. ,,Ik wil je zoveel laten zien...”

Het Floriadeterrein

Meer geclusterd

En veel is er op de 30 hectare van het Floriadeterrein. Nieuw dit jaar is dat alles veel meer is geclusterd. Hard bij hard (Q-dance en Thunderdome), techno bij deephouse, hiphop bij hiphop en EDM, waar de mainstage onder valt en waar onder andere Armin van Buuren en Deadmau5 draaien. ,,Mensen hoeven niet meer eindeloos van A naar B te lopen en kunnen hun eigen landje kiezen waar ze zich thuis voelen.”

Nieuwe Dome

Voor op haar wagen prijken twee champagneflessen. Leeg helaas. ,,Drie dagen geleden hebben we de nieuwste tent gedoopt”, licht ze toe, terwijl we naar de Dome op het techno-eiland rijden. Tentenbouwer Rob kijkt tevreden naar de nieuwe witte gelikte tent, waar onder meer technolegende Carl Cox zal draaien. ,,Mooi tentje wel, hè?”

'Dikste geluid'

Wilgenkunstenaar Laurens bij de Cocoon-stage

Bij de Cocoon-stage, waar onder meer dj Sven Väth zijn draaikunsten zal vertonen, is de Twentse wilgenkunstenaar Laurens Morsink aan het werk om de honderden takken op de stage te bevestigen. ,,Een behoorlijk klusje”, beaamt hij met wat zweetpareltjes op zijn voorhoofd. ,,Maar het ziet er straks echt heel mooi uit.” Een knusse, intieme stage, maar wel een met ‘het dikste geluid’, vertelt Carina. Ze wijst naar de reusachtige boxen naast de dj-boot: ,,Funktion One Vero, het geluid knalt daar echt uit.”

Backstage Yahtzee!

Potje Yahtzee backstage?

Even een inkijkje bij de backstage waar artiesten en genodigden even kunnen chillen. Het is ingericht als een nostalgische huiskamer, met Chesterfields en een houten salontafel met daarop Yahtzee, mocht je misschien zin hebben in een potje. ,,Kom, we gaan weer verder!” En we scheuren naar de volgende tent, waar in grote letters in alle kleuren van de regenboog Elrow op staat. ,,Die Spaanse gasten van Elrow weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen, het thema dit jaar is Psychedelic.”

Psychedelic...

In de tent ligt een heel scala aan attributen klaar. Van levensgrote gitaren en lieveheersbeesten tot een groot ijsje met een rood bolletje en een klavertje vier. ,,Nee gek”, roept iemand van de opbouw. ,,Dat moet een joint en een wietblad voorstellen!” Ballonnen, confettikanons en opzwepende muziek maken deze tent tot een van de vrolijkste van het festival. ,,Je moet eigenlijk even op de grond gaan liggen en kijken naar de psychedelische versieringen op het plafond”, nodigt Carina uit. En hop, daar liggen we dan. Ietwat draaierig geworden, stappen we weer in de gator.

Is het een ijsje? Nee.

Kingdom

Onderweg passeren we tientallen andere gators, mannen op elektrische stepjes, een politiebusje dat al even komt kijken en fietsers. Iedereen houdt zich hier keurig aan de verkeersregels en telkens wordt even enthousiast gezwaaid en naar elkaar geroepen. Iedereen heeft er overduidelijk zin in. ,,We noemen het hier ook wel The kingdom of the crazy party animals.”

Heel veel knuffels hier, zowel fysiek als van pluche

Spil

Carina komt uit Oostenrijk, ontmoette haar grote liefde op een afterparty op Ibiza en woont nu zo’n tien jaar in Nederland. De afgelopen jaren was ze al event-manager van Welcome to the Future en dit jaar voor het eerst festivaldirecteur van Mysteryland, al moet ze nog steeds een beetje wennen aan die titel. ,,Ik heb gewoon de overkoepelende rol hier”, haalt ze bescheiden haar schouders op. De spil tussen onder andere het creatieve team dat zorgt voor alle versieringen en originele details, de productiecrew, de artiesten en de horeca. Ze is een harde werker die nu dagen van soms 16 uur maakt, van aanpakken houdt en altijd denkt in oplossingen. ,,Want dat is er voor alles.”

Q-dance

Foto: Instagram

Volgende stop: Q-dance, ook dit jaar weer een gigantische stage met vrolijk gekleurde doodshoofden en andere ‘hardstyle-achtige versieringen’, waar straks de liefhebbers weer de handjes synchroon in de lucht gooien op de melodieuze 150 bpm van onder andere Wildstylez. ,,Hier gaat het altijd zo mooi los.”

Verdwalen mag

Het terrein noemt ze een van de geheimen van het festival dat al 24 jaar bestaat en jaarlijks bezoekers uit 86 landen trekt. ,,Het is gewoon crazy hier, met al die gangetjes, glooiingen en het sprookjesachtige bos... Je kunt hier telkens verdwalen en dat willen we ook, want zo ontdek je altijd weer wat nieuws.”

Foto: Instagram

Op de camping

Onder het genot van een potje stevige hardcore wordt door twee stoere jongens hard geklust bij de camping. ,,Daar werken we het lekkerste op”, roepen ze boven de minimaal 180 bpm uit. Op de camping die vanaf vrijdag open is en waar het feestje al vroeg begint, slapen straks 86 nationaliteiten, weet Carina, van Zuid-Koreanen tot Australiërs. ,,Die komen echt met duizenden hier, zulke festivals heb je daar niet." Het is een dorpje op zich, met een kapper, stylist, een tattooshop, een koffietentje, een silent disco. „Je hoeft eigenlijk niet van de camping af.” Bij wijze van spreken dan.

Foto: Instagram

'Aftershowdip' en lievelingsmoment

Bang om in een gat te vallen na het festival, is ze niet echt. Ja tuurlijk is er wel de ‘aftershowdip’, zoals ze dat hier noemen, ,,maar daarna ga ik lekker op vakantie.” Om daarna weer volle bak de blik op volgend jaar te richten. ,,Onze gedachten staan nooit stil, we willen altijd blijven vernieuwen.” Haar lievelingsmoment komend weekend zal zaterdag en zondag rond een uurtje of zes zijn, verwacht ze. ,,Als alles dan goed loopt en iedereen danst met een lach op het gezicht, dan ben ik een blij mens.” Want daar doen ze het voor. ,,We willen iedereen de beste tijd van hun zomer bezorgen.”

Dit jaar 2800 kilo vuurwerk

168 kilo confetti en de line-up

30 hectare terrein, 268 dj’s, 28 podia, 640 toiletten, 103db max op de dansvloer, 600.000 schroeven, 300.000 liter gratis water, 2.500 haringen (niet de vissen), 105.000 poncho's (afkloppen...), 2.800 kilo vuurwerk, 300.000 liter water, 168 kilo confetti en 2 kilometer bierleiding. En zo’n 3.000 man die zich al een dag of dertien in het zweet werkt om alles klaar te hebben voor komend weekend, waarin totaal 105.000 bezoekers het festival bezoeken. De line-up is zeer gevarieerd en tot de headliners voor deze 24e editie behoren Above & Beyond, Alesso, Armin van Buuren, Axwell Ingrosso, Broederliefde, Brennan Heart, Carl Cox, Craig David presents TS5, Deadmau5, Sven Väth en Wildstylez.


Anouk over muziek Ali B: Tenenkrommend

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De muziekindustrie is hard, keihard. Je moet niet alleen dag en nacht werken aan je carrière, je moet ook een olifantenhuid hebben om de commentaren van critici te kunnen weerstaan. En die criticasters zitten soms dichterbij dan je denkt.

Tenenkrommend

The Voice of Holland-coaches Anouk en Ali B waren dinsdagavond te gast bij Jinek. Ali kwam niet alleen praten over zijn muziek, maar mocht ook een stuk van zijn nieuwe single laten horen. Het gezicht van de altijd eerlijke coach Anouk sprak boekdelen toen ze de muziek hoorde. „Tenenkrommend", noemt de zangeres het. Op de vraag of ze zou hebben gedraaid voor Ali, antwoordde Anouk: „Nee, ik kan het echt niet aan. Ik vind het echt heel slecht.”


'Onze' Breunion Boys aangepakt in Last Week Tonight

Host John Oliver/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 FEB 2019

De Breunion Boys hebben het nu echt gemaakt. De Nederlandse boyband, opgericht in een poging om de Brexit te stoppen, verscheen namelijk in het beroemde Emmy-award winnende programma Last Week Tonight.

Uiteraard traden ze daar niet om, maar werden ze door host John Oliver aangehaald en - zoals dat hoort - aangepakt. Vooral dat een van de heren in de videoclip op een gegeven moment zijn 'wasbordje' laat zien om de Britten over te halen „Look at what you leave behind", is reden voor een stevige sneer.

De buikspieren van de de koningin


Finale Wie is de Mol? ook dit jaar weer in de bios

Jan Versteegh (de Mol van vorig jaar) tijdens de finale van vorig jaar. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 FEB 2019

Goed nieuws voor alle 'Molloten'! De finale van het populaire programma Wie is de Mol? is ook dit jaar te volgen in de bioscopen van Vue. Vorig jaar konden de fans van het programma, voor het eerst de ontknoping in de bioscoop bekijken.

9 maart

Dit jaar is de finale in meer bioscopen te zien. Vue vertoont de finale van Wie is de Mol? op zaterdag 9 maart in twaalf vestigingen. De kaartverkoop is voor leden van AVROTROS al begonnen, zo werd in het programma Moltalk bekendgemaakt.


Dit zijn de afvallers bij Wie Is De Mol

Dit zijn de afvallers bij Wie Is De Mol

Foto van 'Metro'

16 FEB 2019

Er zijn bij Wie Is De Mol zaterdag twee mensen afgevallen. Mensen die hun punten hadden ingezet op Rick Paul van Mulligen of Jamie Trenité, hebben pech: zij vlogen er deze aflevering uit.

Verbazing

Vooral de uitschakeling van Rick Paul zal voor velen als een verrassing komen. De 37-jarige acteur werd door velen ervan verdacht de mol te zijn. Dat hij er nu toch uitvliegt, verbaast dan ook velen:


Bizar: Lil' Kleine onthult wat hij per dag uitgeeft

Lil' Kleine onthult wat hij per dag uitgeeft

Foto: ANP Kippa

Foto van 'Metro'

16 FEB 2019

Lil' Kleine verdient natuurlijk elke maand een fiks bedrag, dus het zal niemand verbazen dat de rapper ook wat meer uitgeeft dan vele anderen. Nu is ook het precieze bedrag bekend geworden, nadat Lil' Kleine in The Voice of Holland zelf opbiechtte hoeveel hij per dag uitgeeft. Hij deed dat in het programma-onderdeel 60 Seconds.

Deelnemers krijgen daarbij 60 seconden de tijd om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Op een gegeven moment kwam de vraag voorbij: 'Hoeveel geld geef je per dag minimaal uit?' Kleine antwoordde desgevraagd zonder twijfel: ,,300 euro."

Salaris


The Lion King opvolgen, tja, dat is niet zomaar wat

The Lion King opvolgen, tja, dat is niet zomaar wat

Albert Verlinde met zijn Anastasia, Tessa Sunniva van Tol. / Foto’s: Bas Czerwinski | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

14 FEB 2019

Albert Verlinde haalt eigen productie van Broadway New York naar Scheveningen.

Stage Entertainment presenteerde gisteren de nieuwe musicalproductie (en cast) voor het AFAS Circustheater in Scheveningen. Anastasia, gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm uit 1997, is een titel van Stage zelf en kende twee jaar geleden een wereldpremière in New York. „Nu komt Anastasia eindelijk naar huis”, zegt producent Albert Verlinde.

Russische revolutie


Linda de Mol moet van Net5 echte vrouwenzender maken

Foto: ANP

Foto van 'Cerise van Vliet'

14 FEB 2019

Broer John de Mol is op rooftocht door medialand, één voor één stappen bekende koppen dit jaar over naar Talpa. Zo ook zus Linda. Naast het feit dat zij op op SBS6 Postcodeloterij MiljoenenjachtWeet ik VeelLinda’s Zomerweek en Oh Wat een Jaar óf Ik Hou van Holland zal presenteren, wordt ze ook creatief directeur van Net5.

Volgens Talpa moet het vertrouwde televisie-gezicht van Net5 „nog meer een vrouwenzender maken". De Mol gaat deze taak overigens niet in haar eentje op zich nemen. Jildou van der Bijl, die op dit moment hoofdredacteur is van het tijdschrift LINDA., is haar rechterhand. Dit tijdschrift is ook meteen overgenomen door de grote broer en verhuist van uitgever Sanoma naar Talpa.

Enorm veel zin


Henny Huisman maakt gehakt van Do en Chazia Mourali

Henny Huisman (rechts, maar dat wist je waarschijnlijk al)/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

14 FEB 2019

Henny Huisman heeft bij RTL Boulevard hard uitgehaald naar presentatrice Chazia Mourali en zangeres Do. Ook Bridget Maasland, die nota bene in het programma aanwezig was, kreeg kritiek.

In het programma waren oude tv-formats die in een nieuw jasje terugkeren, zoals Weekend Miljonairs, Kees & Co en De Zwakste Schakel, onderwerp van gesprek. Maasland is aangewezen om de presentatie van De Zwakste Schakel op zich te nemen, maar dat ziet Huisman niet zo zitten.

Te aardig


'Verleider Temptation Island kan flink verdienen'

De koppels van het huidige seizoen/RTL

Foto van 'Kasper Hermans'

14 FEB 2019

Heb je je altijd al afgevraagd, waarom die verleiders in Temptation Island zo happig zijn om de stellen uit elkaar te halen? Er staan flinke bonussen tegenover, dat zegt Angela de Jong.

De tv-recensent van Het Algemeen Dagblad zegt dat ze van iemand die benaderd is als verleider gehoord heeft, dat er 'grof betaald wordt' aan verleiders. Iets dat altijd ontkend wordt door het programma en bijvoorbeeld presentator Rick Brandsteder.

72.000 euro


'Zeven vrouwen misbruikt door zanger Ryan Adams'

Ryan Adams/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

14 FEB 2019

Zeven vrouwen, waaronder zangeres en actrice Mandy Moore, hebben in The New York Times stevige beschuldigingen geuit tegen Ryan Adams. De zanger zou hen allemaal misbruikt hebben.

Machtsmisbruik

Moore was van 2009 tot 2016 getrouwd met de zanger en stelt dat ze mentaal misbruikt is door haar ex-man. Door haar te kleineren wilde hij controle over haar hebben. „Hij zei altijd dat ik geen echte muzikant was, omdat ik geen instrument bespeel. Zijn controlerende gedrag belemmerde mij om mijn contacten in de muziekwereld uit te breiden in een voor mij bepalende periode, mijn twintiger jaren", zo vertelt ze.


'Ik deed mijn best om een relatie kapot te maken'

De 19-jarige Ayleen is één van de

Foto van 'Daisy Heyer'

14 FEB 2019

Binnengluren in relaties, smikkelen en smullen van het vreemdgaan en alle roddels over verleiders, verleidsters en koppels die wel (of niet) bij elkaar zijn gaan vanaf donderdag weer van start. Dan is de eerste (dubbele!) aflevering van het gloednieuwe seizoen van Temptation Island op televisie.

We zijn reuze benieuwd naar de kijkcijfers, want als iets duidelijk is geworden de laatste weken is dat Temptation Island leeft. Misschien wel heftiger dan ooit tevoren. De berichten over de bekendmaking van de deelnemers gingen allen door het dak. En wat blijkt: de kijker is bijna zenuwachtiger dan de deelnemer. Metro sprak de 21-jarige verleider Danicio uit Amsterdam en de 19-jarige Ayleen uit Oldenzaal aan de vooravond van de aflevering en beiden klinken zó relaxt, dat je eerder zou denken dat ze op yogavakantie zijn geweest dan dat ze hebben meegedaan aan een realityshow die hun leven wel eens volledig op zijn kop kan zetten.

Een baan in de showbizz


'Jebroer reed niet echt 200 km/u op snelweg'

De politie neemt waarschijnlijk alsnog maatregelen tegen rapper Jebroer, na een videoclip waarin hij verkeersovertredingen begaat en zich niet aan de gemaakte afspraken houdt. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

12 FEB 2019

De politie neemt waarschijnlijk alsnog maatregelen tegen rapper Jebroer. Na een videoclip waarin hij verkeersovertredingen begaat en zich niet aan de gemaakte afspraken houdt. In de clip van het nummer Polizei lijkt het net alsof de rapper een rol speelt in het SBS-programma Wegmisbruikers.

Jebroer wordt na een foute inhaalactie aangesproken door agenten. Vervolgens ontstaat een wilde achtervolging, waarbij de artiest de verkeersregels aan zijn laars lapt.De politie wil dat de clip wordt aangepast maar het management doet dat niet, zo stelt de politie. De korpsleiding wil zich daarom alsnog over mogelijke maatregelen buigen.


Utopiaan van het 1e uur Mike: Ik ben er voor mezelf

Utopiaan van het 1e uur Mike: Ik ben er voor mezelf

Utopiaan Mike voor zijn volgende bouwwerk: de boomhut voor hem en Lotus. / Foto’s: Cerise van Vliet

Foto van 'Erik Jonk'

12 FEB 2019

Utopia 2 is ruim 250 dagen onderweg. De deelnemers aan de reality-serie, 24 uur per dag online en op werkdagen op de buis te zien (SBS6), kenden een hete zomer en beleven nu hun eerste winter. Op een braakliggend terrein, waar zij begonnen met modder, een stapel stenen en zes planken. Hoe gaat het eigenlijk in dit, zoals de tv-makers het noemen, beloofde land waarin mensen die elkaar niet kenden een nieuw bestaan opbouwen? Metro sprak Mike, de man die als allereerste voet in de Utopia-prut bij Laren zette.

Het gaat niet zo lekker

Het is maandagochtend als het zonnetje net doorbreekt. Mike, een 30-jarige elektricien uit het Noord-Hollandse dorpje Hensbroek (maar met Rotterdamse roots), staat al te wachten bij de voor tv-kijkers bekende poort. „Welkom, dit is het dan.” Het is rustig op het terrein, waar momenteel veertien mensen leven, werken en – de afgelopen dagen – elkaar flink naar het leven staan. Nee, het gaat onderling even niet zo lekker, maar daar is nu niets van te merken. „Als we bezoek hebben gedragen we ons altijd netjes”, lacht Mike.


Jett Rebel treedt op tijdens de tweede dag van de 43e editie van het North Sea Jazz festival in Ahoy Rotterdam.

Jett Rebel weer aan de drank en drugs?

Jett Rebel treedt op tijdens de tweede dag van de 43e editie van het North Sea Jazz festival in Ahoy Rotterdam. / ANP

Foto van 'Metro'

12 FEB 2019

Muzikant Jett Rebel zat maandagavond aan tafel bij de Wereld Draait Door en maakte daar een wel heel verwarde indruk. De muzikant zou twee jaar geleden gestopt zijn met drank en drugs, maar dit werd na gisteravond door veel kijkers in twijfel gebracht.

Zonnebril op

De 28-jarige Jelte Tuinstra, zoals Jett Rebel in het echt heet, was samen met collega-muzikanten Davina Michelle, André Hazes en Wende Sneijders uitgenodigd om te komen praten over de uitreiking van de Grammy’s afgelopen zondagnacht.


Foto ter illustratie. Beeld: ANP

Veel lof over 'allerbeste optreden' HGT ooit

Foto ter illustratie. Beeld: ANP

Foto van 'Metro'

10 FEB 2019

Veel tv-audities zijn niet altijd even, eh, ontroerend. De 'Holland's Got Talent' opvoering van Sanne Pronk (20) is echter een heel ander verhaal.

Pia Douwes 2.0

Het jonge Zeeuwse meisje wist het publiek én de jury op zaterdagavond stil te krijgen met haar vertolking Mijn Leven Is Van Mij uit de musical Elizabeth. Een dappere keuze, zeker omdat haar voorganger een paar minuten geleden hetzelfde liedje had opgevoerd. Die auditie verliep niet bepaald succesvol, maar desalniettemin wilde de zangeres tóch een poging doen.


Telefoongesprek Holleeder en De Vries in Boulevard

Rechtbanktekening van de voortzetting van het strafproces tegen Willem Holleeder waarbij misdaadverslaggever Peter R. de Vries opnieuw moest getuigen. Vlnr: Holleeder's advocaat Robert Malewicz, Peter R. de Vries, rechtbankvoorzitter Frank Wieland, Holleeder en zijn advocaat Sander Janssen. ANP

Foto van 'Metro en ANP'

8 FEB 2019

Het op tape opgenomen telefoongesprek uit 2011 tussen Willem Holleeder en Peter R. de Vries is komende dinsdag voor het eerst te horen bij RTL 4. In een negentig minuten durende special van RTL Boulevard kunnen we delen van het gesprek horen, die door De Vries en John van den Heuvel worden uitgelegd.

De twee misdaadverslaggevers hebben vanaf het moment dat bekend werd dat de tapes er waren aangegeven dat de gesprekken van enorm belang zijn in de huidige strafzaak tegen Willem Holleeder. Het gesprek vond in 2011 plaats in het kantoor van de toenmalige advocaat van Holleeder, Stijn Franken. Die kreeg nog een aardige bak kritiek over zich heen: hij had zijn telefoon helemaal niet aan Holleeder mogen geven voor dat gesprek.

Bevestigd


Tieneridool Chad Michael Murray speelt in Riverdale

Chad Michael Murray toen hij nog in Dawson's Creek speelde in 2002. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

8 FEB 2019

Omg, alle jongens en meisjes die in de jaren '00 fan waren van films als A Cindrella Story, Freaky Friday en House of Wax (die slechte horror-film met Paris Hilton weetjewel) en een dikke crush hadden op de mannelijke hoofdrolspeler in veel van die films springen nu waarschijnlijk op uit hun stoel van blijdschap: tieneridool Chad Michael Murray gaat een rol spelen in Riverdale seizoen 3. Dat maakt People vrijdag bekend.

Edgar Evernever

Murray gaat de rol van Edgar Evernever in de populaire serie op Netflix spelen. „Als de mysterieuze leider van de 'cult-like Farm', arriveert Edgar in Riverdale om zijn geleerdheid te verspreiden en de verwoeste ziel van deze eens zo gezonde stad te genezen. Egar is een charmante, knappe goeroe, maar heeft een sinistere hidden agenda?" luidt de omschrijving van zijn karakter.


Dit seizoen De Luizenmoeder direct ook de laatste

De cast van de Luizenmoeder tijdens de uitreiking van de Nipkowschijf. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

8 FEB 2019

Er komt geen derde seizoen van de luizenmoeder; dat maakt Diederik Ebbinge bekend in Volkskrant Magazine. Het seizoen dat vanaf zondag op televisie komt is dus het allerlaatste seizoen.

Ebbinge, die je beter kent als de directeur in het programma, wil het programma niet uitmelken en wil er daarom na dit seizoen mee stoppen. „Van legendarische series als Fawlty Towers en The Office zijn ook maar twee seizoenen gemaakt. Ik denk dat onze tweede geweldig gaat worden, maar ik ben er nu ook wel klaar mee", geeft hij aan in het interview.


Modehuis Gucci.

Gucci haalt 'blackface'-trui uit collectie na ophef

Modehuis Gucci. / AFP

Foto van 'Metro'

7 FEB 2019

Modehuis Gucci besloot na een rel op social media een trui uit de collectie te halen. Het merk kreeg de afgelopen dagen de nodige boze reacties over zich heen omdat het ontwerp van de trui als racistisch werd bestempeld.

Blackface

De zwarte wollen trui zou een ode moeten voorstellen aan de klassieke skibivakmuts. De trui is dan ook zo ontworpen dat de trui reikt tot aan de neus, rondom de mond is een opening gecreëerd omringd met een rode rand. Deze rode rand doet denken aan grote rode lippen. Op social media werd de trui vergeleken met blackface.