Showbizz

Monica Geuze: Kroongetuige maakt je paranoia
Likeability of5

Camera videoMonica Geuze: Kroongetuige maakt je paranoia

Vlnr: Bram, Monica, Achmed, Marcel, Tooske, Fatima, Thijs, Esmée en Frits. / Foto’s: Olivier Thijssen

Foto van 'Erik Jonk'

2 SEP 2017

Van Bram Moszkowicz tot Frits Wester en Monica Geuze: allemaal proberen zij vanaf zaterdag een moord op te lossen.

Kroongetuige moet de nieuwe parel van RTL 4 op de zaterdagavond worden. Dan (22.00 uur) starten negen bekende Nederlanders in het Zweedse spookdorp Öregrund, onder leiding van presentatrice Monic Hendricx, een zenuwslopend spel waarbij een moord moet worden opgelost. Het format is als Wie Is De Mol?: telkens valt iemand af en één van de deelnemers is ‘de kroongetuige’. Hij of zij heeft zwijggeld gekregen, weet wie de dader is en moet de boel ontregelen. Helemaal nieuw: de kijker heeft een voorsprong, want die krijgt fictieve beelden van zaken rond de moord te zien. Zo kun je zelf thuis op de bank beetje bij beetje het mysterie ontrafelen. De negen deelnemers, rechercheurs geheten, zijn jurist Bram Moszkowicz, programmamaker Thijs Zeeman, politiek verslaggever Frits Wester, actrice Esmée van Kampen, YouTuber Monica Geuze, acteurs Achmed Akkabi en Marcel Musters, ex-hockeyinternational Fatima Moreiro de Melo en tv-presentatrice Tooske Ragas.

Liegende kroongetuige?

Op het zonovergoten terras van Het Kleine Café Aan De Haven in Huizen, waar de rechercheurs de eerste aflevering hebben mogen zien, moeten twee van hen even bekomen. De populaire YouTuber en ex-dj Monica Geuze en acteur Achmad Akkabi (Bluf, Moordvrouw) zijn dik tevreden over de montage, die inderdaad haast als een film wegkijkt. Of Metro met een nu nog steeds liegende kroongetuige heeft gesproken, dat weten we uiteraard niet…

Monica Geuze: Kroongetuige maakt je paranoia

Achmed Akkabi: Wie weet komen de messen op tafel.

Akkabi: „Heel bijzonder, want het fictiegedeelte hebben we nog helemaal niet gezien.” Geuze: „Ik vond het ook héél vet. Als je daar bent dan weet je natuurlijk wel dat er een moord is gepleegd, want die probeer je op te lossen; maar je hebt geen idee hoe iedereen met elkaar heeft gecommuniceerd. Wie weet wat anderen deden, terwijl ik lag te slapen.”

Lullen over het spel

De deelnemers zien nu ook wat hun concurrenten in de gesprekjes op camera over ze hebben gezegd. Akkabi: „Maar dat is juist leuk, want zelf doe je exact hetzelfde.” Geuze: „Je bent continu over iedereen aan het lullen. Dat lullen is voornamelijk over het spel, ik hoefde het niet te zeggen als ik iemand een kutwijf vind. Je hebt het er vooral over wie zich verdacht gedraagt.” Akkabi: „Ik ben blij dat het geen persoonlijke dingen waren.” Geuze haakt in: „Dan zou ik het wel klote hebben gevonden om aan te horen.” Akkabi: „Maar wie weet. Misschien komen in aflevering vier de messen wel op tafel.” Op de verslaggevers opmerking dat de acteur ‘er in aflevering 4 dus nog in zit’, houdt hij de lippen wijselijk stijf op elkaar. Nee, een acteur betrap je niet snel.

Monica Geuze: Kroongetuige maakt je paranoia

Monica Geuze: Je bent continu over anderen aan het lullen.

Stonden de twee gelijk te springen om mee te doen, of moest er nog even goed over worden nagedacht? Akkabi: „Ik wilde graag weten met welke mensen ik dit mocht gaan doen. Dat was een overweging waard.” Geuze: „Ik wist helemaal wie er nog meer meededen. Er werd me verteld dat het een geheim was. Gelukkig zag ik Achmed op Schiphol staan en dacht ik: yes, die ken ik. Toen hoorde ik dat anderen al wel namen wisten.” Akkabi: „Ik wist ze ook, ja.”

Meekijken en meespelen

Wie morgenavond gaat kijken, zal zien dat het bedenken en uitwerken van het script en het spel een monnikenklus van een paar jaar moet zijn geweest. Kijkers kunnen in de Kroongetuige-app meekijken én meespelen, maar ook via een virtual reality-bril een moord die niet in de reeks zit van dichtbij meemaken. Akkabi: „Alle lof voor de makers. Het is niet alleen even een moord oplossen, je hebt ook het belangrijke deel fictie.” Geuze: „Ja, er is hier hard aan gewerkt.” Akkabi: „Fictie en non-fictie door elkaar vind ik uniek, in ieder geval niet eerder vertoond op de Nederlandse televisie. Ik verwacht dat veel mensen daarom gaan kijken.”

Beiden hebben niet eerder aan een dergelijk programma meegedaan. Geuze: „Van die dingen waarbij mensen afvallen, vond ik wel altijd heel leuk om naar te kijken. Maar cool dat, nu ik een keer mag meedoen, het gelijk een supernieuw concept is. Dat maakte het voor mij bijzonder.” Akkabi: „Als je voor Expeditie Robinson wordt gevraagd - hoe fantastisch dat programma ook is - weet je redelijk wat je kunt verwachten. Wij hadden geen idee en dat was voor mij de belangrijkste reden om ja te zeggen.”

Frits Fucking Wester

Akkabi denkt dat hij als acteur qua ‘spelen’ in het voordeel had kunnen zijn. „Maar ik heb er geen gebruik van gemaakt. Dat ik rechercheur ben in Moordvrouw helpt sowieso niet mee bij Kroongetuige. Ik ben niet opeens een uitstekende rechercheur. Misschien kan ik wat beter een pokerface opzetten, maar ik was helaas niet de enige acteur.” Geuze: „Maar wat dacht je van Frits fucking Wester? Dat is me ook een acteur, hoor.” Akkabi: „Ik vond het fijner om mezelf te zijn. Je valt toch door de mand als je 24 uur op elkaars lip zit.”

Dat je continu alles en iedereen in de gaten moet houden, maakte hen soms paranoia, geven ze toe. Akkabi: „Het spel stopt ook wel. Als je met elkaar even zit te eten in de tuin, dan heb je het over heel andere dingen. Maar ik geef toe, het zit steeds in je achterhoofd.” Geuze: „Ik werd er wel paranoia van ja.” Akkabi: „De muurtjes tussen de slaapkamers van onze bed&breakfast zijn superdun. Toen ik mensen hoorde praten heb ik serieus met een glas tegen die muur proberen te luisteren. Bullshit natuurlijk, dat lukte niet.”

Monica Geuze: Kroongetuige maakt je paranoia

Monic Hendrickx genoot van haar presentatiedebuut.

Debuut voor Monic Hendrickx

De grote dame van Penoza, actrice Monic Hendrickx, heeft in Kroongetuige een nieuwe rol aangenomen. ‘Carmen van Walraven’ presenteert en neemt de deelnemers bij de hand. „Het was niet zozeer een droom om dit te gaan doen, maar het leek met leuk. Nadat ik gevraagd werd kreeg ik meteen spannende en avontuurlijke kriebels. Dan moet je het doen. Niet als je meteen denkt: oh mijn God. Ik wilde wel weten of ik het kan. Ik vond het spannend tot het laatste moment, moet ik zeggen. Bij fictie doe ik gewoon of de camera er niet is en nu moet ik het publiek juist de camera in lokken. Ondertussen was ik nog een beetje aan het acteren ook, als een hoofdcommissaris van de rechercheurs. Op de momenten dat er iemand afviel, was ik gewoon weer mezelf.” Hendrickx vindt het eindresultaat meeslepend geworden. „Leuk dat ik de lijm tussen de fictie en de non-fictie ben, ook qua voice-over. Mijn positie vond ik wel heerlijk, ik weet niet of ik het als kandidaat 24/7 zo leuk had gevonden. Het wantrouwen lijkt me heel heftig.” Of Hendrickx vaker presentatiewerk wil doen, dat weet ze nog niet. Maar bij succes nog acht seizoenen Kroongetuige? Ze is even stil: „Nou… als het op zulke mooie plekken als in Zweden is, dan zou ik daar wel voor open staan.”


love
user_265f2339735b27b3f131c7a386dc0461b3d18238_avatar

Nieuwe Lion King is koninklijk

Nieuwe Lion King is koninklijk

Simba wordt getoond aan het dierenrijk. / Foto's: Disney Enterprises

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Precies een kwart eeuw na de tekenfilm heeft Disney The Lion King in een langverwachte live-actionversie woensdag in de bioscoop gebracht. Metro zette de 3D-bril op (en genoot).

Alweeeeeeer The Lion King? Die vraag zou je na honderd keer de tekenfilm te hebben gezien of een paar keer naar de musicalversie in Scheveningen te zijn geweest, kunnen stellen. Maar nee. Bij wijze van spreken keek de halve wereldbevolking reikhalzend uit naar het beroemde verhaal dat opnieuw wordt verteld. De eerste korte trailer werd op dag één al meer dan 200 miljoen keer op YouTube bekeken. En nu is The Lion King dan eindelijk terug in de bios. Een Metro-collega probeerde voor de avondvoorstelling van woensdag in Hilversum een ticket te bestellen. Geen kans. Tja, dit wordt natuurlijk de filmklapper van deze zomer (de tekenfilmversie leverde Disney bijna 1 miljard dollar op). Het mag gezegd: uitstekende tip voor diegenen die niet op vakantie gaan.

Levensecht


Temptation-Rodanya zwanger van eerste kindje

Foto: Instagram Rodanya Kelsey

Foto van 'Metro'

16 JUL 2019

Realityster Rodanya Kelsey, bekend van Temptation Island, wordt moeder. Dat maakte Kelsey dinsdagavond bekend op Instagram.

Niet helemaal eerlijk

Kelsey deelt foto’s van een fotoshoot met de tekst: „Ik ben verliefd op een klein mensje, alleen heb ik hem nog niet ontmoet. Alleen wij tweetjes.”


Emmy-nominaties voor The Voice en Carice van Houten

Sfeerbeeld tijdens de halve finale van The Voice of Holland. / ANP

Foto van 'Metro'

16 JUL 2019

De nominaties voor een Emmy zijn dinsdag bekendgemaakt. De Amerikaanse versie van The Voice is genomineerd in de categorie Outstanding Reality-Competition Program. Het is de achtste Emmy-nominatie voor het programma van John de Mol.

Nederlands tintje

De talentenjacht werd voor het eerst genomineerd in 2012, en won de eerste Emmy het jaar erop. Ook in 2015, 2016 en 2017 ging De Mol er met de prijs vandoor. Vorig jaar moest hij RuPaul's Drag Race voor laten gaan.


Technokoning Adam Beyer: ‘Talent gaat vóór gender’

Adam Beyer, de man achter Drumcode Festival.

Foto van 'Daisy Heyer'

15 JUL 2019

Vorig jaar was het daar opeens: een eigen festival voor het immens populaire Drumcode label. Dit jaar gaat het festival van één naar twee dagen. De man achter het label, de muziek en het festival: Adam Beyer.

De 43-jarige Zweedse dj die oorspronkelijk uit Stockholm komt en die al vanaf zijn vijftiende besloot als dj aan de slag te gaan, blijkt al jaren een succes. Anno 2019 woont hij met zijn vrouw (en tevens dj) Ida Engberg op Ibiza, heeft hij eigen succesvolle avonden op Awakenings Festival, draait hij over de hele wereld als een van de pioniers van de scene en is ‘zijn’ festival na de eerste editie direct uitgebreid naar twee dagen.

Opvallend accent


Amsterdamse dolblije zomerqueen van Rotterdam

Amsterdamse is de dolblije zomerqueen van Rotterdam

Chesley Verbond kan haast niet wáchten op 27 juli. / Thijs Tromp

Foto van 'Erik Jonk'

15 JUL 2019

Rotterdam krijgt een Amsterdamse zomerqueen, of beter gezegd: de Queen Western Union Zomercarnaval 2019.

Want zo heet deze eervolle ‘job’ tegenwoordig in plaats van zomerqueen of zomerkoningin. Chesley Verbond (27) is op zaterdag 27 juli het stralende middelpunt van de wereldberoemde Zomercarnaval Straatparade in de havenstad. Dit praalwagen- en muziekfeest is een van de hoogtepunten van Rotterdam Unlimited. Van 23 tot en met 27 juli staat Rotterdam in het teken van het grootste gratis straatfestival van Europa, waar vele culturen samenkomen.

Liefde na Caribana


Dj mist optreden door in brand gevlogen auto

Hardstyle-dj Psyko Punkz miste zaterdag een optreden doordat zijn auto op de snelweg in brand vloog. / Pexels

Foto van 'Metro'

13 JUL 2019

Het optreden van hardstyle-dj Psyko Punkz liep zaterdag iets anders dan gedacht. Psyko Punkz moest zijn optreden cancelen omdat zijn auto onderweg in brand was gevlogen.

Zware beschadigingen

Wietse Amersfoort, zoals de dj eigenlijk heet, was zaterdagmiddag onderweg naar een optreden in Duitsland toen zijn auto op de A12 ter hoogte van Zevenaar in brand vloog. Zowel de dj als de bijrijder zijn ongedeerd gebleven, schrijft Omroep Gelderland


Christoph Waltz toch weer de schurk in Bond-film

Acteur Christoph Waltz. / AFP

Foto van 'Metro'

12 JUL 2019

Acteur Christoph Waltz keert mogelijk terug als schurk in de 25e James Bond-film die momenteel in de maak is. De geruchten gaan nadat de acteur werd gesignaleerd op de set.

In 2015 nam de Duits-Oostenrijkse acteur voor het eerst de rol van slechterik op zich in de film Spectre. Het was lang onduidelijk of Waltz ook voor de opvolger de rol van Blofeld zou vertolken, dat lijkt nu bevestigd te worden.

Tip


Geen nieuw seizoen meer voor Marvel-series Netflix

Luke Cage krijgt ook geen nieuw seizoen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 JUL 2019

Na Netflix, Videoland, HBO en Amazon Prime komt er een nieuwe streamingdienst bij, eentje van Disney. Dat heeft gevolgen voor het grote Marvel-aanbod dat bij Netflix onder is gebracht.

Netflix geproduceerd

De heldenseries van Marvel vallen onder Disney en zullen, nu daar een eigen streamingdienst komt, de overstap maken. Dat betekent dat de series die door Netflix geproduceerd werden, Daredevil, Iron Fist, Jessica Jones en Luke Cage, er niet een nieuw seizoen zullen krijgen.


Nieuwe seizoen Stranger Things breekt records

Stranger Things/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

9 JUL 2019

Stranger Things seizoen 3 ging afgelopen donderdag in première op Netflix. Volgens de streamingsdienst zorgde de serie direct voor een nieuw record doordat er vanaf 40,7 miljoen accounts al is afgestemd op de show.

Bovendien slaat het seizoen ook goed aan, want al vanaf 18,2 accounts zijn de acht afleveringen al helemaal afgekeken. Sowieso moet 'zeventig procent' van het seizoen gezien zijn door een gebruiker om door Netflix als bekeken te worden gecategoriseerd.

Murder Mystery


Ranking the Stars terug bij RTL mét Paul de Leeuw

Paul de Leeuw gaat weer aan de slag met 'zijn' Ranking The Stars, maar nu op RTL. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 JUL 2019

Ranking the Stars keert terug op televisie, maar dit keer niet bij de NPO maar bij RTL. Het programma verhuist, samen met presentator Paul de Leeuw, van BNNVARA naar RTL 5, meldt NU.nl aan wie de zender dat bevestigd heeft.

De Leeuw maakte de overstap naar RTL in 2018 al, maar lange tijd was onduidelijk wat er zou gebeuren met het programma dat hij bij de publieke omroep maakte. Bij de NPO werd het programma gezien als 'te veel entertainment', waardoor het daar niet meer mocht worden uitgezonden.

Bekende Nederlanders ranken


Temptation-Rosanna en Michella Kox samen op de bank

Michella Kox en Rosanna van Temptation Island samen op de bank. / Videostill Michella Kox YouTube

Foto van 'Daisy Heyer'

5 JUL 2019

Wie Temptation Island de afgelopen jaren heeft gevolgd weet twee dingen: Michella Kox is de koningin wat betreft de roddels over het programma en Rosanna (die van Niels) had tot voor kort een bloedhekel aan haar precies om die reden. De meeste roddels die Kox naar buiten bracht, gingen namelijk over Rosanna en haar huidige lief Niels. En dat blijkt best veel te weeg te hebben gebracht in het leven van Rosanna.

Verrassend genoeg is Rosanna te gast geweest bij Michella Kox voor de opnames van Alles Kan Kapot: een serie op het YouTube-kanaal van Kox. Hoewel de twee al tijden met elkaar lopen te ruziën op social media, bleek Rosanna niet de beroerdste om langs te komen toen Kox haar vroeg voor de video, waar ze voor eens en altijd samen roddels konden bespreken én ontkrachten.

Vaak ruzie


Tv-serie over Harry Potter in de maak

Harry Potter aan het zwerkballen. / EPA

Foto van 'Metro'

3 JUL 2019

Goed nieuws voor fans van de tovenaarsleerling van Zweinstein! Naar verluidt is Warner Bros bezig met een tv-serie over Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel.

Trouwe fans

Het is inmiddels alweer acht jaar geleden dat de laatste Harry Potter-film uitkwam en nog steeds zijn de boeken en films zeer geliefd bij een grote groep fans. Volgens het AD wordt er door Warner Bros momenteel gewerkt aan een serie welke zich afspeelt in hetzelfde universum.


Famke Louise maakt acteerdebuut

Famke Louise maakt acteerdebuut

Famke Louise, hier als zangeres tijdens Noorderslag. / Ferdy Damman | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

3 JUL 2019

Famke Louise maakt haar acteerdebuut. De zangeres speelt de hoofdrol in de korte film Hitte van regisseur Thessa Meijer.

Meijer en productiebedrijf July Film maakten Hitte in opdracht van filmplatform Cineville. Vanaf 8 augustus is de korte film in de 43 Cineville-filmtheaters te zien. Eerder speelde Famke Louise een 'hoofdrol' in een Videolandproductie, maar dat was een documentaire over haar leven.

Knappe ijscoman


Rapper A$AP Rocky in Zweedse gevangenis

Rapper A$AP Rocky in Zweedse gevangenis

De rapper wordt verdacht van ernstige mishandeling, in een video is te zien dat hij een man tegen de grond werkt. /ANP

Foto van 'Metro'

3 JUL 2019

A$AP Rocky, een Amerikaanse rapper, is dinsdagavond door de Zweedse politie gearresteerd in het centrum van Stockholm. Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet. Volgens diezelfde krant wordt de rapper, die was verwikkeld in een gevecht, verdacht van ernstige mishandeling.

Dinsdagavond vond het Smash Festival, waar A$AP Rocky optrad, plaats in het stadion van Stockholm. Kort na de afloop van het festival werd de rapper gearresteerd.

Gevecht


Film White Chicks krijgt vervolg

Terry Crews. / EPA

Foto van 'Metro'

2 JUL 2019

In de talkshow Watch What Happens Live With Andy Cohen, bekende acteur Terry Crews dat er na vijftien jaar een vervolg komt op de populaire film White Chicks.

De acteur laat in de talkshow weten dat hij al sinds de eerst film uitkwam aan het trainen is voor het vervolg. In de film gaan twee FBI-agenten undercover als ‘white chicks’ om twee hotelerfgenamen te redden.

Culthit


Likeability of2

Er komt een follow-up serie van Sex and the City!

De officiële cast van Sex and the City zal waarschijnlijk niet te zien zijn, maar goed nieuws is het wel. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

23 JUN 2019

Je had de serie, toen een film, toen een tweede film en daarna was het basta: Sex and the City komt nooit meer terug. Maar fans springen een gat in de lucht bij het volgende nieuws: er komt een nieuw boek én een nieuwe tv-serie van Sex and the City-schrijfster Candace Bushnell. En die klinkt nog beter dan het oldskool Sex and the City!

In maart afgelopen jaar werd bekendgemaakt door Deadline dat het boek van Sex and the City een follow-up kreeg met de naam Is There Still Sex in the City? Het boek staat gepland voor 6 augustus, maar dat is dus niet het enige: dit boek krijgt ook een tv-staartje met een eigen serie op televisie. En de serie zal gaan over een categorie vrouwen die je wellicht niet verwacht.

50-plussers


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_96f627cf0fde99c0cb64b5068af60e5af255dfdf_avatar

Dief berooft Halle Berry bijna van haar hele huis

Dief berooft Halle Berry bijna van haar hele huis

De man was flink brutaal: hij had een slotenmaker bij zich en een van de sloten was zelfs al veranderd. /ANP

Foto van 'Metro'

22 JUN 2019

Waarom zou je een tv, laptop of auto stelen als je ook gewoon iemands hele huis buit kan maken? Inboedel en al. Dat moet de dief die Halle Berry in maart bijna beroofde gedacht hebben. De 59-jarige man, die in januari ook al een poging waagde, was namelijk van plan de sloten van haar huis te verwisselen en zelf in te trekken.

Slotenmaker

De dief werd in januari ook al aangetroffen bij het huis van Berry. Toen was hij met een slot aan het rommelen, schrijft TMZ. Pas toen een tuinman hem aansprak, nam hij de benen. Slechts enkele maanden later, in maart, was het opnieuw raak. Deze keer was de man echter een stuk brutaler: hij had een slotenmaker bij zich. Een van de sloten was zelfs al vervangen toen het personeel toch maar even ging checken wat er aan de hand was.


Chucky is back: 2.0!

Camera videoChucky is back: 2.0!

Foto van 'Erik Jonk'

21 JUN 2019

Een angst van zovelen – een bezeten speelgoedpop - is terug op het witte doek. De horrorklassieker Child’s Play is nu in een 2019-versie te zien met uiteraard Chucky, de beroemde pop uit de vorige eeuw, in de absolute hoofdrol. En ja, hij vraagt het weer uitermate vriendelijk: Wanna play?

Gruwelijke andere kant

Child’s Play 2019 is van de makers van de succesvolle reboot van IT. Zij laten zien hoe een Vietnamese fabrieksarbeider wraak neemt op een vernederend ontslag. Hij creëert Chucky als moordpop in plaats van een behulpzaam vriendje Buddi, zoals de populaire poppen worden genoemd. De jonge Andy (Gabriel Bateman) wordt eigenaar van Chucky (met de stem van Star Wars-acteur Mark Hamill). Zijn moeder (Aubrey Plaza) schenkt de pop voor zijn verjaardag en als troost voor een verhuizing waarmee haar zoon het moeilijk heeft. Andy wordt Chucky’s beste vriendje, wat gelijk een gruwelijke andere kant inhoudt: wie Andy (of Chucky) pijn doet… die moet het ontgelden zullen we maar netjes zeggen. De vriend van Andy’s moeder, de kat, de aardige buurvrouw die zegt ‘nu Andy’s beste vriend te zijn’ en de klusjesman van het appartementencomplex en ook al het volk in de speelgoedwinkel waar Chucky eerder werd verkocht: allemaal zien zij een pop met een menselijke trekken en een menselijke wil, maar die tegelijkertijd een psychopaat en een moordmachine kan zijn.


Dotan geeft toe dat nepaccounts zijn idee waren

Dotan geeft toe dat nepaccounts zijn idee waren

Dotan noemt zijn actie een 'domme fout'. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

20 JUN 2019

Zanger Dotan heeft toegegeven dat hij de bedenker was van de nepaccounts waarmee hij zijn populariteit kon vergroten. Hij bood vanmiddag in een interview op Qmusic nogmaals zijn excuses aan.

De zanger noemt zijn acties ‘een domme fout’. Hij zocht manieren om zijn muziek aan de man te brengen en kwam er te laat achter dat hij te ver was gegaan. „Ik heb niet ingegrepen op de momenten dat het moest en kon”, aldus Dotan.

Aandacht