Showbizz

Jonge stellen worstelen met dilemma’s in hapsnap-tv

Camera videoStelletjes worstelen met dilemma’s in hapsnap-serie

De Vaders & Moeders-cast met boven Korneel Evers, midden Judith Noyons (l) en Anne-Marie Jung, onder vlnr Edwin Jonker, Sanne Langelaar en Cas Jansen.

Foto van 'Erik Jonk'

7 AUG 2017

Onontkoombare awkwardmomenten, hilariteit en soms wat frictie. Dat krijg je als je drie totaal verschillende jonge stellen met kinderen naast elkaar zet in Hoofddorp. Videoland deed dat voor een serie van twaalf afleveringen.

Metro sprak de zes acteurs van Vaders & Moeders; en legde ze lastige dilemma’s voor (zie video verderop). Dat gebeurde overigens in de Amsterdamse Taproom, een horecazaak van een van die acteurs, Cas Jansen. Hij is mede-eigenaar.

Short-form

Opvallend: de twaalf afleveringen duren minimaal zes en maximaal acht minuten. Lichtvoetige short-form-dramaserie noemt Videoland - waarvoor je een abonnement moet hebben - het zelf. Vanaf deze maandag verschijnen er wekelijks twee online, waardoor je Vader & Moeders over zes weken ook als een korte speelfilm achter elkaar zou kunnen kijken. Het script komt van de handen van liefst vier acteurs: Thijs en Nienke Römer (broer en zus), Anna Drijver en Marjon Hoffman.

Wij stellen de personages en acteurs aan je voor. Personages die ondanks hun verschillen vrienden zijn geworden en misschien wel meer met elkaar gemeen hebben dan zij op voorhand zouden denken. Het gezamenlijke fietsen (de mannen) en hardlopen (de vrouwen), themafeestjes, buurtbarbecues, gedoe met kinderen die je overigens niet in beeld ziet en het gehang - weer de de heren - in een mancave gaat zorgen voor vrolijke, pijnlijke en voor velen vast ook zeer herkenbare momenten…

Daan en Esther

Gespeeld door Cas Jansen (All Stars, Lek) en Sanne Langelaar (Michiel de Ruyter, Dagboek van een Callgirl). Daan en Esther zijn het actieve duo, hebben een druk sociaal leven en zijn de bindende factor van het zestal in de buurt.

Hoe hebben jullie het script uit vier handen ervaren?

Sanne: Fijn. De dialogen zijn goed, de personages duidelijk. Als acteur is dat heel lekker, dan kun je echt gaan spelen in plaats van dat je teksten nog probeert te repareren tot iets natuurlijks. Dat hoefde nu niet.

Cas: Eens. Het was toch even spannend omdat de short-form met light-comedy en drama tegelijk een nieuw format is. Wat willen de schrijvers dan? Maar ik las het script en voelde meteen dat de snaar goed geraakt was.

Is het niet gek om afleveringen van 6 tot 8 minuten te draaien?

Cas: Ik vond het juist wel lekker. Elke aflevering heeft één onderwerp, daar gaan de drie stellen op reageren en voor de kijker is dat snel duidelijk. Je weet op een gegeven moment welke kant het op gaat en dat maakt het komisch en leuk om naar te kijken.

Jullie vormen - Esther is nog een controlfreak bijvoorbeeld - nogal een pijnlijk stel…

Sanne: Ja? Ik hoop pijnlijk herkenbaar. Ik ken echt mensen die zo zijn. Sterker: ik heb gedragsdingen van ze gejat. Die kon ik voor Esther goed gebruiken.

Jonge stellen worstelen met dilemma’s in hapsnap-tv

Sanne Langelaar en Cas Jansen.

Hoe zou je je personage zelf omschrijven?

Sanne: Esther wil heel graag de touwtjes in handen hebben en dat komt uit een goed hart. Ze schiet er nogal in door. Dat kunnen anderen natuurlijk irritant vinden. Ik vergelijk haar met Monica uit Friends, die heeft ook alleen maar goede bedoelingen.

Cas: En Daan ondergaat dat allemaal maar en is dienstbaar. Dat is de enige mogelijkheid om samen een relatie te hebben. Ik denk dat er heel veel mannen zijn die zo leven tegenwoordig. Vrouwen hebben pit gekregen.

Sanne: Cas! Vroeger zaten vrouwen toch ook niet in een hok? Mijn oma was al een Esther en opa een Daan die indommelde achter de krant en door oma met een harde ‘Jooooop!’ werd wakker gemaakt. Ze hielden het gewoon veertig jaar vol hoor.

Escape uit eigen huis

Jullie zijn nieuw in de buurt. Zijn Daan en Esther blij met hun nieuwe buren?

Cas: Daan zeker. De mancave bij Bas (Edwin Jonker, red.) is een escape uit zijn eigen huis. Daarmee heeft hij niet een excuus nodig om met vrienden af te spreken in de kroeg. Dat zou van Esther niet mogen. Wielrennen met de buurmannen, wat ze natuurlijk helemaal niet doen, is voor haar wel geoorloofd.

Sanne: Esther heeft wat meer moeite met de nieuwe buren. Ze gaat wel met de twee buurvrouwen mee wijn drinken en vindt dat gezellig, maar ze hangt er ook een beetje bij. Als er openlijk over seks wordt gepraat, ontstaat er bij Esther een soort kortsluiting.

Kennen jullie je eigen buren?

Sanne: Een beetje, maar niet op de manier van Vaders & Moeders. Het is bij mij geen zoete inval waarbij iedereen bij elkaar naar binnen loopt. Of zoals bij mijn vader en moeder, waarbij de buren elkaars sleutel hebben. Ik ken er een paar, maar verder is het nogal anoniem.

Cas: Eerst woonde ik hier in Amsterdam en wist ik na acht jaar nog steeds niet wie er naast me woonde. Bizar. Nu woon ik in een dorpje buiten de stad en heb ik plotseling een onwijs goede band met de buren. De deuren staan open, de kinderen lopen van tuin naar tuin en we hebben een gemeenschappelijke trampoline staan.

Sanne: Een gemeenschappelijke? Wat lief!

Cas: Daardoor kom je heel makkelijk bij elkaar over de vloer. Dit vind ik nu veel leuker dan driehoog achter in het centrum. Ik heb nu spontane buurtbarbecues, voor mij een nieuw fenomeen. Die lopen ook uit de hand en de kinderen zijn dan door het dolle.

Bas en Jildou

Gespeeld door Edwin Jonker (Beauty and the Beast, Tuintje in mijn Hart) en de hoogzwangere Judith Noyons (Nieuwe Tijden, Feuten). Bas en Jildou zijn het hippe stel waarbij het gaat om uiterlijk, hippe hobby’s en themafeestjes.

Hoe hebben jullie het script uit vier handen ervaren?

Edwin: Als een aangename verrassing. Als acteur ben je vaak kritisch, tenminste ik wel. Bij de eerste keer lezen vond ik dit gelijk goed. Je kunt merken dat het door acteurs geschreven is.

Judith: De situaties zijn heel herkenbaar, soms een beetje gênant of akelig. Dat maakt het natuurlijk heel leuk om te spelen. Wat me opviel was dat de teksten zo makkelijk te leren waren. Dat zegt veel over hoe het geschreven is. Het zit heel natuurlijk in elkaar. Er zit veel informatie in de blikken en het spel, in plaats van dat alles voortdurend wordt uitgelegd. Dat is prettig voor de acteurs, maar ook de kracht van de serie.

En dat allemaal in 6 tot 8 minuutjes.

Edwin: Daarvoor heb je een slimme manier van schrijven nodig. Je moet toch tot een afgerond verhaal komen.

Jullie zijn de feestnummers van de buurt?

Edwin: Ja, wij zijn nogal gezellig.

Judith: We zijn de Ibizagangers van het stel, maar dan in een rijtjeshuis in Hoofddorp (daar is de serie opgenomen, red.). Wij zijn vrolijk en houden heel erg van elkaar, wat ons onderscheidt van de andere koppels.

Edwin: Bas en Jildou houden van avontuur, niets is te gek.

Judith: Ik ben wat jonger dan de rest en de naaste buren zijn wat meer gesetteld. We zijn wat jeugdiger.

En jullie slepen je buren in je jeugdigheid mee.

Edwin: In sommige gevallen wel. Als Jildou bedenkt een gaaf feest te geven, dan worden de anderen wel in bepaalde kledij verwacht.

Jonge stellen worstelen met dilemma’s in hapsnap-tv

Edwin Jonker en Judith Noyons.

Kennen jullie je eigen buren?

Edwin: Mwah, ik zie op tv wel dat we allemaal wat meer met elkaar zouden moeten omgaan en ik ben het daar ook wel mee eens… maar toch heb ik het niet zo. Bij mij is het niet zoals in de serie, dat je van alles met elkaar doet en bij elkaar door de achterdeur binnen loopt.

Judith: Ik woon in deze drukke straat in een appartementencomplex. Ik woon naast mijn oom en dat is hartstikke gezellig. Verder ben ik met niemand bevriend.

Edwin: Maar ja, beter een goede buur dan een verre vriend hè? Het is dus eigenlijk wel goed om in je buren te investeren. Toevallig had ik het er laatst met mijn moeder over. Vroeger werden tuinen gescheiden door lage hekjes, nu door hoge schuttingen. Dat zegt wel iets. Mensen zijn wat meer op zichzelf.

Judith: In de serie zijn die buren allemaal bevriend met elkaar. Ze zijn meer dan buren en dat vind ik leuk. Bij mij is dat dus niet zo, maar het lijkt me heel gezellig.

Onuitputtelijke bron

Smaakt het na twaalf afleveringen naar meer?

Edwin: Van mij mogen we doorgaan. Mocht dat zo zijn dat is het jammer dat we nu een lange pauze hebben, want we hebben net de juiste toon gevonden. Dan wil je als acteur het liefst meteen doorgaan.

Judith: Het is even afwachten of de kijker het leuk vindt natuurlijk, maar die drie stellen zijn een onuitputtelijke bron voor nieuwe afleveringen. Het kan kerst worden, we kunnen nog talloze feestjes organiseren, nieuwe kinderen maken… er is genoeg.

Er kan een stel verhuizen en vervangen worden.

Edwin: Dat kan, maar liever niet!

Judith: We kunnen zelfs nog opa’s en oma’s worden toch?

Zijn jullie kijkers van diensten als Videoland en Netflix?

Edwin: Op de reguliere tv kijk is live sport en dingen als De Wereld Draait Door en Pauw. Maar ik ben eerlijk gezegd wel een, zoals dat heet, enorme Netflixer.

Judith: Ik kijk bijna alleen maar online, maar dat kan ook Uitzending Gemist van de publieke omroep zijn. En Videoland natuurlijk omdat ik er zelf Nieuwe Tijden en nu Vaders & Moeders voor heb gedaan. Ideaal om even bij het ontbijt te kijken of in de trein.

Edwin: Het is gewoon fijn om dingen te kijken op het tijdstip wanneer jij dat wilt.

Mo en Eva

Gespeeld door Korneel Evers (Feuten, De Heineken Ontvoering) en Anne-Marie Jung (Hartenstraat, Goedenavond Dames en Heren, De Mol in Wie Is De Mol? 2012). Mo en Eva zijn het stel waar alle kids samenkomen. Hun huis is een waar kinderparadijs.

Hoe hebben jullie het script uit vier handen ervaren?

Anne-Marie: Ik zat er meteen in, het heeft een goede vibe.

Korneel: Zeker, het is hartstikke leuk en we konden er prettig door spelen. Het taalgebruik is normaal, de teksten zou ik normaal ook zo zeggen.

Anne-Marie: Ik vind het leuk dat het ook echt om de vaders en moeders gaat en dat niet de kinderproblemen centraal staan. Het gaat om onze dingetjes.

Hoe zouden jullie je personages omschrijven?

Korneel: Bij Mo en Eva zijn de kinderen de baas. De buurtkinderen zijn vaak bij ons en we houden niet de schijn op dat we een net huishouden hebben. We vinden het allemaal wel prima zo.

Anne-Marie: We zijn ongecompliceerd, maar wel recht door zee. Mo en Eva zijn een joh-maak-je-niet-druk-stel. Eva lost problemen met humor op.

Korneel: Het is wel zo dat we niet alles even slim aanpakken. Dat we bijvoorbeeld ons huis via Airbnb verhuren, terwijl we zelf helemaal niet weg kunnen. Dat wordt het even gedoe, maar het komt altijd weer goed.

Maakt het voor een acteur uit of je in een aflevering van 7 minuten speelt of in een film van twee uur?

Anne-Marie: Mij maakt het echt niks uit. Je neemt toch al nooit chronologisch op.

Korneel: Mij ook niet. Ik speel scènes, dan maakt het niet uit voor welk geheel dat is.

Jonge stellen worstelen met dilemma’s in hapsnap-tv

Anne-Marie Jung en Korneel Evers.

Zijn jullie kijkers van diensten als Videoland en Netflix?

Anne-Marie: Ik ben wel lid van zulke platformen, maar eerlijk gezegd vergeet ik het meestal. Ik vind het wel lekker dat ik te pas of te onpas iets kan aanzetten. En korte filmpjes, waar dan ook, vind ik een fijn fenomeen. Die spanningsboog van 7 minuten Vaders & Moeders is voor mij een perfect format.

Korneel: Ik ben ook wel van het ‘nog even een aflevering’ kijken voor het slapen gaan en dat worden er dan weer drie. Reguliere tv vind ik ook leuk hoor, live sport bijvoorbeeld. Ik kan een hele avond zappen, ik heb zo mijn periodes. Maar ik vind het prima als ik niet een week op een volgende aflevering hoef te wachten en in de gids moet kijken wanneer het is.

Kennen jullie je eigen buren?

Anne-Marie: Ik ken ze wel, maar ik ga verder niet met ze om.

Korneel: Ik woon wel in zo’n buurt als de serie en kan de kinderen in de tuin naast me horen. Zo bevriend als in Vaders & Moeders ben ik niet, maar als er een nieuw speeltuintje gebouwd is dan ben ik wel bij de buurtbarbecue die volgt. Zo’n barbecue dat de kinderen op een gegeven moment naar bed moeten en de ouders nog even doorgaan. Het fijne van buren vind ik dat je lol met ze kunt hebben, maar niet per se hartsvrienden hoeft te zijn.

Een boor lenen

Anne-Marie: Bespreek je dan ook je seksleven en problemen?

Korneel: Nou nee, meer dingen als ‘ik heb nog een boor nodig’, haha. Ik heb wel in de stad gewoond, maar ben geboren in een dorp en nu weer terug. Als kind vond ik het al zo fijn. Het voelde alsof het hele dorp van mij was.

Anne-Marie: Wij wonen in de stad, boven, met een leuke diversiteit aan mensen om ons heen. Maar de gezelligheid moeten we wel zelf opzoeken. Anoniem zijn vind ik heerlijk.

Smaken de twaalf afleveringen naar meer?

Anne-Marie: Ik wil met die buren straks wel rond de kerstboom zitten ja. Lekker kaasfonduen met de gezinnen.

Korneel: Alleen voor de sfeer op de set zou ik al graag teruggaan.

Komt Vaders & Moeders na Videoland ook op tv?

Anne-Marie: Op dit moment is dat niet de bedoeling. Het lijkt me ook niet, want de korte afleveringen zijn zo’n bijzonder format. Dit past zonder tijdslot heel goed bij video on demand.


Familie wil kersthit Bing Crosby op nummer 1

Bing Crosby / ANP

Foto van 'Ingelise de Vries'

GISTEREN

Kerst zelf mag dan nog even duren, de marketingmachines zijn alweer op volle gang. Ook in de muziekindustrie. De familie van Bing Crosby wil namelijk zijn hit White Christmas op nummer 1 in de hitlijsten hebben.

White Christmas van Bing Crosby uit 1942 is een van de meest bekende kerstliedjes uit de geschiedenis, maar de plaat heeft in meer dan 75 jaar nog nooit op nummer 1 gestaan in de Britse hitlijsten. De familie van de vermaarde zanger hoopt dat daar verandering in komt als volgende maand een nieuw album met daarop de genoemde single uitkomt.


Jeugdserie van VPRO maakt kans op Emmy

Acteur Ferdi Stofmeel / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Jeugdserie De regels van Floor is genomineerd voor een International Emmy Kids Award. De VPRO-reeks maakt kans op het beeldje voor beste serie, zo onthulde de organisatie maandag. De uitreiking vindt op 31 maart plaats in Cannes.

De regels van Floor, naar de gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman, scoort goed in het buitenland. Zo werd de jeugdserie verkocht aan KIKA, de jeugdzender van de Duitse omroep NDR en ARD.

De serie, waarin Bobbie Mulder, Ole Kroes, Ferdi Stofmeel en Elisa Beuger de hoofdrollen vertolken, strijdt om de Emmy voor beste serie tegen Guru Paarvai 4 uit Singapore, Jamie Johnson uit het Verenigd Koninkrijk en Malhação: Vidas Brasileiras uit Brazilië.


Hoe vage Lazarus-shit van David Bowie ook geweldig kan zijn

Hoe vage Lazarus-shit van David Bowie ook geweldig kan zijn

Dragan Bakema en Noortje Herlaar. / Foto's: Jan Versweyveld

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

80.000 kaarten vlogen de afgelopen tijd voor de David Bowie-musical Lazarus over de digitale toonbank. Dat is een enorme berg voor een betrekkelijk nieuwe titel die niet eerder in Nederland te zien was. Maar waarvoor kochten al die duizenden een ticket eigenlijk?

Metro probeerde dat zondagavond tijdens de première in DeLaMar in Amsterdam - daar is de voorstelling maar liefst een half jaar te zien - uit te vinden. Het antwoord: geen idee wat we eigenlijk gezien hebben. Maar… gaat dat zien! Na november dan, want de eerste twee maanden hangt het bordje uitverkocht op de deur.

Hoe vage Lazarus-shit van David Bowie ook geweldig kan zijn

Dragan Bakema, het scherm en de band achter glas.


Natte voeten bij mini-optreden The Script in Amsterdams café

The Script-zanger Danny O'Donoghue/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 OKT 2019

„Ik heb natte voeten.” Nee, het is geen pretje om buiten in onzekerheid af te wachten of je je favoriete band te zien krijgt tijdens een mini-showcase.

Zelfs vanuit Apeldoorn en Nijmegen hebben er mensen zich op het Leidseplein gemeld waar in café Hoopman The Script een halfuurtje gaat optreden. Maar garantie om binnen te komen is er niet. Er wordt geduldig afgewacht totdat iets voor half twee de deuren opengaan en de lange rij in een klap implodeert. Wie geluk heeft, raakt binnen en wordt getrakteerd op een intiem optreden.

Gezellige rij


Zondag Met Lubach is terug: ‘Soms net guerrillacampagnes’

Arjen Lubach/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 OKT 2019

Nadat Zondag Met Lubach een seizoen pauze had, keert het gelauwerde programma zondag weer terug op de buis.

Arjen Lubach stond gedurende het voorjaar in tal van theaters op de planken, maar keert nu weer terug in zijn vertrouwde studio. Zijn items bepaalden in het verleden meer dan eens de onderwerpen bij de koffieautomaat en meer. Hij wist 65.000 mensen over te halen om een petitie te tekenen, waarin hij werd voorgedragen als Farao der Nederlanden, tal van radio-dj’s draaiden zijn Vroempoen-jingle en bijna een miljoen mensen downloadden de Kamergotchi-app.

TTIP


Platina voor Paul Elstaks Rainbow in the Sky

DJ Paul Elstak / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 OKT 2019

Met de muziek van Paul Elstak wordt het al snel een feestje. Nu is zijn muziek ook nog eens reden voor een feestje. Elstak heeft een platina plaat ontvangen voor zijn single Rainbow in the Sky.

De klassieker is, sinds de invoering van de digitale downloads, maar liefst 12 miljoen keer gestreamd. De teller staat nog lang niet stil, want het nummer is nog steeds één van de meest gestreamde tracks uit de jaren negentig, maakte zijn woordvoerder donderdag bekend.


Maan over filmdebuut: Suuuuuuperleuk, maar wel een ‘soort zij-ding’

Maan over filmdebuut: Suuuuuuperleuk, maar wel een ‘soort zij-ding’

Maan als leidster van de opstand van mooie kinderen.

Foto van 'Erik Jonk'

9 OKT 2019

Zangeres Maan maakt haar acteerdebuut in De Club van Lelijke Kinderen (deze week in de bioscoop). De 22-jarige zangeres is te zien als dochter van een nieuwslezer (Jeroen van Koningsbrugge).

Maan verafschuwt in familiefilm De Club van Lelijke Kinderen de flaporen van haar broertje Paul (hoofdrolspeler Sem Hulsmann). Maar als de president van het land lelijke kinderen laat oppakken en afvoeren naar een opfriskamp) begint zij dat in haar ogen afzichtelijke broertje te missen. Paul wordt de held als hij met twee andere kids ontsnapt (de geweldige Narek Awanesyan en Faye Kimmijser) en leider wordt van een landelijke opstand van mooie kinderen. Ook Maan neemt daarin het voortouw. Haar vader de nieuwslezer komt in een onmogelijke spagaat omdat hij van de president op tv de meest verschrikkelijke dingen over zijn zoon moet zeggen. Dat houdt hij lang vol. Metro sprak Maan over haar debuut in een hotel in Amsterdam.

Mevrouw De Steenwinkel, de actrice…


Jeroen van Koningsbrugge in spagaat in De Club van Lelijke Kinderen

Jeroen van Koningsbrugge in spagaat in De Club van Lelijke Kinderen

Foto: Robin van Lonkhuijsen / ANP

Foto van 'Erik Jonk'

8 OKT 2019

In de Familiefilm De Club van Lelijke Kinderen worden lelijke jongeren verwijderd uit de samenleving. Jeroen van Koningsbrugge speelt een vader in tweestrijd.

Bizar onderwerp natuurlijk: een president (Roeland Fernhout) die lelijke kinderen en vuil in het algemeen verafschuwt. ‘Houd het schoon’ is zijn slogan. Kids met flaporen, schele ogen, rood haar en wijnvlekken worden opgepakt en naar een opfriskamp gestuurd. Drie kinderen weten daaruit te ontsnappen en krijgen onder leiding van ‘flapoor-Paul’ (Sem Hulsmann) een landelijke opstand van mooie leeftijdsgenoten voor elkaar.

Flapoor-Paul


Richelle Plantinga is ‘de echte Britt Dekker’

Richelle Plantinga is ‘de echte Britt Dekker’

Richelle Plantinga als Megan.

Foto van 'Erik Jonk'

8 OKT 2019

‘De film van Britt Dekker’, klinkt het als Whitestar waar dan ook ter sprake komt. De werkelijke hoofdrolspeelster is echter Richelle Plantinga (20) die eerder te zien was in de serie Zomer in Zeeland (SBS6), de film De Libi en langer geleden in beide Flikkens, Maastricht en Rotterdam.

Richelles eerste hoofdrol als Megan (zij deelt de rol met Dekker, als haar personage ouder is, zie onder) speelt zich regelmatig zittend op een paard af. Als Zandvoortse draafde ze vast vaak op een edele viervoeter over het strand, zou je denken. Niets is minder waar: „Nee, nooit gedaan. Ik had nog helemaal geen paardrij-ervaring. Ik zat heel lang op turnen.”

Richelle Plantinga is ‘de echte Britt Dekker’

Richelle en Victoria Koblenko.


Britt Dekker: liever op een paard dan op tv

Britt Dekker: liever op een paard dan op tv

Britt Dekker met haar George.

Foto van 'Erik Jonk'

7 OKT 2019

Britt Dekker maakt woensdag haar acteerdebuut in de film Whitestar. Haar paard George heeft een hoofdrol en die kreeg zij op een opmerkelijke manier.

Britt Dekker (27) en paarden, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De blondine met het hart op de tv-tong bedient met haar YouTubekanaal PaardenpraatTV 166.000 abonnees. Nu is er een onvervalste paardenfilm, Whitestar (woensdag in de bioscoop). Bedacht door Britt, met actrice Britt.

Metro sprak de debuterende actrice tijdens een persdag in Hippisch Centrum Muiderberg.


Jan des Bouvrie ging bij eerste vrouw elke dag vreemd

Zijn huidige vrouw Monique heeft hem getemd. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

5 OKT 2019

Jan des Bouvrie (77) laat in een openhartig interview met Volkskrant Magazine weten dat hij bij zijn eerste vrouw iedere dag vreemdging. De designer reed naar eigen zeggen elke dag een scheve schaats. Zijn huidige vrouw Monique heeft hem getemd.

„Ik ben nu 34 jaar met haar, en sindsdien ben ik nooit meer vreemd geweest. En daarvoor iedere dag”, aldus de ontwerper, die geen spijt heeft van zijn avontuurtjes. Toch besloot hij op een gegeven moment dat het zo niet langer kon. „Toen ben ik weggelopen, bij haar, mijn eerste vrouw. Ze was heel mooi, Joke heet ze. Maar ik kon er niet meer tegen dat ik elke dag moest liegen.”

Band hersteld


Carice vond acteerplezier door Halina terug

Carice vond acteerplezier door Halina terug

Carice van Houten (links) en Halina Reijn. / Sabine Cattaneo

Foto van 'Erik Jonk'

1 OKT 2019

Halina Reijn de regisseur, Carice van Houten haar hoofdrolspeelster. Zo werkten de hartsvriendinnen nog niet eerder samen.

Daar zitten ze dan, in een Amsterdamse hotelkamer met een bedstee. Ieniemienie-biscuitjes op tafel. Halina Reijn en Carice van Houten: als hartsvriendinnen, beiden de 40 gepasseerd en de steractrices gaven wel vaker samen interviews. Maar nu is er het indringende filmdrama INSTINCT (donderdag in de bioscoop) met Halina als regisseur en Carice als hoofdrolspeelster.

Dit smaakt naar meer


'The Masked Singer is een beetje freaky'
Likeability of5

'The Masked Singer is een beetje freaky'

Ruben Nicolai / Foto's: RTL

Foto van 'Quincy Brouwer'

27 SEP 2019

Ruben Nicolai werd bekend als onderdeel van De Lama’s en is al geruime tijd aan de slag als presentator bij RTL. Vanaf vrijdagavond presenteert hij The Masked Singer. De show was is al een hit in Korea, Duitsland en Amerika en komt nu ook Nederland veroveren. Daarnaast maken De Lama’s een comeback met een show in de Ziggodome.

Je presenteert het nieuwe programma The Masked Singer, kun je daar iets meer over vertellen? 

„Het is een spectaculair raadspelletje dat komt uit Korea en in een Hollands jasje is gestoken. Bekende Nederlanders worden onherkenbaar gemaakt en treden op in prachtige kostuums. Je hebt geen idee wie erin zit. Elke aflevering worden er hints weggeven. Het is aan het panel en kijkers om te raden wie er achter het masker zit. Pas als de deelnemers afvallen, wordt er onthuld wie er in het pak zit.”


like
user_1b743d7e35558e1b4282f09e3dbac238cd33d076_avatar

Beyoncé gaat verder met rechtszaak over naam dochter

Blue Ivy tussen haar ouders/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 SEP 2019

Beyoncé en weddingplanner Blue Ivy liggen met elkaar over hoop. Dat komt allemaal door de (merk)naam van de dochter van de wereldberoemde zangeres.

Het 7-jarige meisje heet namelijk ook Blue Ivy. Volgens Beyoncé is zij een cultureel icoon en daarom wil ze haar naam als merk registreren. De weddingplanner ziet het echter niet zitten en is bang voor de verwarring die er kan ontstaan bij potentiële klanten.

Belachelijk


Na Duitse musicalkilometers stralen 'nieuwe gezichten' in Anastasia

Na Duitse musicalkilometers stralen 'nieuwe gezichten' in Anastasia

Tessa Sunniva van Tol en Milan van Waardenburg schitteren. / Foto’s: Annemieke van der Togt

Foto van 'Erik Jonk'

23 SEP 2019

Tessa Sunniva van Tol en Milan van Waardenburg maakten musicalkilometers in grote Duitse theaters. Nu schitteren zij met hoofdrollen in Anastasia.

Ga d’r maar aan staan: is je gezicht niet zo bekend in Nederland, heb je ‘zomaar’ een hoofdrol in de grootste nieuwe musical van het jaar, Anastasia, te pakken. Tessa Sunniva van Tol en Milan van Waardenburg hebben deze grote musicalschoenen aangetrokken. Het mysterie-sprookje van Stage Entertainment ging zondag in Scheveningen in première en in de avond kon één conclusie wel worden getrokken: de twee hoofdrolspelers hielden stand, en hoe!

Na Duitse musicalkilometers stralen 'nieuwe gezichten' in Anastasia

Tessa Sunniva van Tol.


Acht levenslessen van Martien ‘wijnen, wijnen!’ Meiland

Acht levenslessen van Martien ‘wijnen, wijnen!’ Meiland

Martien Meiland. / Talpa

Foto van 'Beautify.nl'

23 SEP 2019

Iedere maandag en woensdag is het gieren geblazen als Martien Meiland op de buis verschijnt. Valt er van de populaire man (58) van Chateau Meiland en Ranking The Stars iets te leren?

SBS6 maakte maandag bekend dat ‘kasteelheer’ Meiland zijn eerste presenstatieklus gaat doen. In Cash or Trash laten mensen vanaf 23 oktober spullen taxeren en proberen ze deze te verkopen aan doorgewinterde handelaren. Chateau Meiland is voorlopig zijn kijkcijferklapper (vorige week weer 1,4 miljoen mensen voor de tv). Er wordt wat afgelachen om Martien Meiland en zijn familie met hun niet lullen maar poetsen-mentaliteit, maar het programma zit ook vol levenslessen (en wijn).

1 Geef niet op


video icon
00:00
Foto van 'Daisy Heyer'

23 SEP 2019

Eerste man in Love Island-huis heeft het loodzwaar

Het gloednieuwe seizoen van Love Island, deze keer met enkel Nederlanders, begint maandagavond op Videoland. En de eerste beelden liegen er niet om: de nieuwe singles zijn hot en helemaal klaar om hun ware liefde te vinden. Al blijkt de eerste mannelijke single die het huis betreedt het nogal zwaar te hebben...

Een nieuwe aflevering van Love Island is iedere werkdag vanaf 20.30 uur te zien op Videoland. 


Led Zeppelin weer in rechtszaal om vermeend plagiaat

De leden van Led Zeppelin. Beeld: ANP

Foto van 'Ingelise de Vries'

23 SEP 2019

Maandag begint opnieuw een zaak tegen twee Led Zeppelin-leden. Robert Plant en Jimmy Page, de schrijvers van het wereldberoemde nummer Stairway To Heaven, zijn aangeklaagd voor plagiaat.

Elf juryleden buigen zich over het nummer en vergelijken het met Taurus van de band Spirit. Randy Wolfe schreef dat nummer. Volgens een beheerder van Wolfe's muziek - Wolfe zelf overleed in 1997 - hebben de mannen van Led Zeppelin het nummer Taurus gekopieerd. In 2014 klaagde hij de heren al aan, in 2016 verloor hij.

Eeuwenlang plagiaat


Game of Thrones grote winnaar bij Emmy's

Een deel van de crew van Game of Thrones met schrijver George R.R. Martin. Beeld: ANP

Foto van 'Ingelise de Vries'

23 SEP 2019

Ook het laatste seizoen van de hitserie Game of Thrones heeft een Emmy gekregen. De serie ging er zondagavond in Los Angeles vandoor met de award voor beste dramaserie, een van de meest prominente prijzen van de prestigieuze Emmy's. Acteur Peter Dinklage kreeg de Emmy voor de beste bijrol.

Makers van de serie David Benioff en D.B. Weiss bedankten in hun speech „de hardstwerkende crews ter wereld" voor het maken van de show. Ze grapten daarbij dat het een wonder is dat de crewleden van de fantasyserie überhaupt nog leven. Ook bedankten ze de cast van de serie, die dit voorjaar na acht seizoenen stopte. De acteurs maakten volgens de makers „alles wat we schreven beter."

Peter Dinklage. Beeld: ANP