Showbizz

Zweden maakt zich op voor 'manvrij' festival

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

5 JUL 2017

In Zweden gaat men beginnen met de organisatie van het eerste volledig mannenvrije festival. Aanleiding hiervoor is de vele berichten over aanrandingen op de Zweedse pop- en rockfestivals.

Komediant

Het idee is ontstaan bij komediant Emma Knyckare. Nadat er weer berichten over onpasselijk gedrag van een grote groep mannen op het festival Bravalla begon het met tweet. „Wat als we een heel cool festival gaan organiseren waar de mannen niet welkom zijn."

Het bleek geen loze opmerking, want een paar dagen later bevestigt ze, dat de plannen er liggen voor een mannenvrij festival. „In de komende dagen gaan we een groep samenstellen van getalenteerde organisatoren en projectleiders om de festivalorganisatie vorm te gaan.

Pas welkom bij goed gedrag

Op het festival zal dan echt een honderd procent anti-mannen policy regeren. „Ze zijn pas welkom als ze zich weten te gedragen. En waarom niet? Als het oké is om altijd de vrouwen te discrimineren, is het misschien geen slecht plan om de mannen eens drie dagen buiten te sluiten."

De organisatie van Bravalla heeft inmiddels ontsteld gereageerd op de berichten na het voorbije weekend. „Woorden kunnen niet omschrijven hoe bedroefd we hierover zijn. Laat het duidelijk zijn dat we dit niet tolereren."

Bravalla is stilaan berucht aan het raken om de negatieve berichten rondom verkrachtingszaken. Vorig jaar waren er ook al incidenten. Headliner Mumford & Sons liet na afloop zelfs weten er niet meer terug te keren totdat de berichten van het festivalterrein beter waren.

Ook in het VK

Afgelopen jaar kwamen er overigens ook gelijkaardige berichten binnen over het Britse Reading Festival. Als gevolg daarvan gingen afgelopen mei de sites van 25 grote Britse festivals offline als onderdeel van een zero-tolerancecampagne.


Views

100+

Jorden van Ex on the Beach krijgt eigen programma

Jorden van Ex on the Beach krijgt eigen programma

Jorden was de grote playboy van het derde seizoen Ex on the Beach: Double Dutch

Foto van 'D. van Aken'

19 JUL 2018

Jorden was waarschijnlijk de meest besproken deelnemer aan het derde seizoen van Ex on the Beach: Double Dutch. De playboy krijgt daarom samen met medekandidaat Channah deze zomer een eigen programma op MTV.

Albufeira en Spaanse costa

In 'Scoor De Zomer Door' gaan Jorden en Channah vakantiegangers helpen met versieren. Het duo struint populaire buitenlandse strandbestemmingen af naar vriendengroepen die nog geen "succes" hebben geboekt.


Views

4k+

Boer Olke uit BZV is weer aan de vrouw

Boer Olke uit BZV is weer aan de vrouw

Boer Olke. / Screenshot YouTube

Foto van 'Imre Himmelbauer'

20 JUL 2018

Boer Olke van Boer Zoekt Vrouw Internationaal heeft nieuw liefdesgeluk gevonden. Een halfjaar na de tragische dood van zijn vriendin Karen heeft de in Texas woonachtige landbouwer bekendgemaakt dat hij een nieuwe vlam gevonden heeft.

„Ik ben na het overlijden van Karen in contact gekomen met Hilda, een Nederlandse vrouw die hier in Texas woont. We zijn heel blij met elkaar en zien elkaar zoveel mogelijk”, zo vertelt boer Olke tegen de KRO-NCRV.

Steun


Views

2k+

Dit zijn de verleiders van Temptation Island VIPS

Dorien Rose is één van de verleidsters die mee doet aan Temptation Island VIPS. / RTL Beeldbank

Foto van 'Daisy Heyer'

22 MEI 2018

Temptation Island is afgelopen, maar je kunt maar heel even rustig ademhalen tot de volgende editie alweer voor de deur staat: Temptation Island VIPS. En nadat de koppels bekend werden gemaakt, is het nu ook tijd voor een aantal van de verleiders en verleidsters om naar buiten te treden. En daar zitten tevens een paar 'BN'ers' tussen...

Dorien Rose

Zo is model en Angelina Jolie-look a like Dorien Rose een van de bekendste verleidsters die gaat proberen om Niels, Donny, Ruud en de onbekende Stefano te verleiden.


Views

25k+

Pete Philly slechtste kandidaat De Slimste Mens ooit

Dat ging moeizaam... ©NPO

Foto van 'Jelmer Visser'

17 JUL 2018

Dat ging op zijn zachtst gezegd een beetje stroef. De deelname van rapper Pete Philly aan de Slimste Mens is historisch geworden. Nog nooit sprokkelde een kandidaat zo weinig seconden bij elkaar tijdens de kennisquiz met Philip Freriks en Maarten van Rossem.

Vooral de puzzelronde bleek een onoverbrugbare hindernis, hij verloor zoveel seconden dat hij extra tijd kreeg omdat hij anders de finale niet eens zou halen. Auw.

De tijd begint te dringen ©NPO


Views

4k+