Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Entertainment 4 jul 2017
Leestijd: 3 minuten

Ronnie Flex: Waar heb ik dit aan verdiend?

Zijn fans zaten in spanning te wachten, maar donderdagnacht – en dat was eerder dan verwacht – dropte Ronnie Flex zijn nieuwe album. Metro sprak de Capellenaar over Rémi, de voordelen van bekend zijn en muziek.

„Op mijn eerste album hebben we alles met z’n tweeën gedaan, de producer Boaz en ik”, vertelt Ronell Langston Plasschaert, zoals de 25-jarige rapper eigenlijk heet, in zijn huiskamer. „Ik wilde nu gewoon andere energie in mijn leven en mijn muziek toelaten.”

Veel meer soul

„Mijn nieuwe album is soulful, ik doe veel met koortjes en dat soort dingen. En er komt eind jaren 90-R&B in terug.” Muziek waarmee Ronnie onder andere is opgegroeid. „Mijn vader luisterde vooral naar hiphop. Mijn stiefvader kwam weer met gekke technobeats waarin je bij wijze van spreken een hamer op een steen hoort slaan. Ik denk dat het voor kinderen belangrijk is dat ze aan alles blootgesteld worden, daardoor leren ze buiten de box te denken. Dat heeft er bij mij ook voor gezorgd dat ik niet bang ben om andere stijlen te gebruiken.

Meer vrouwen met een mening

Waar het vorige album vooral Ronnie Flex is, is Rémi ook heel veel samenwerking. Als meest bijzondere samenwerking noemt hij die met zangeres Tabitha, met wie hij kort op het mbo zat. „Ik kwam haar ineens een half jaar geleden tegen op een festival. Toen heb ik haar uitgenodigd in de studio en hebben we muziek gemaakt. We zijn echt samen tracks gaan bouwen. Ik vind dat dope, man.”

Tijd voor meer jonge vrouwen om die keuzes te maken? „Ja, zeker! Ik vind dat het steeds meer gebeurt, ook in Nederlandse hiphop. Je hebt de eerste bekende rapsters in Nederland, Latifah en Aisha. En laatst liet iemand me een meisje zien op Instagram, 16, in een trainingspak rappend voor de camera. Vind ik lauw om te zien. Als je die shit voelt, moet je dat doen.”

Positieve vibes

„Het levert vooral positieve energie op”, antwoordt Ronnie op de vraag of er een keerzijde aan het bekend zijn zit. „Kleine kinderen van drie, vier jaar die misschien twintig mensen kennen in hun leven, waaronder Ronnie Flex. Veel mensen met een beperking die ik ontmoet heb via deze muziek die dan gelukkig zijn om bij mij in de buurt te zijn. Ik kan mensen gelukkig maken met mijn muziek.”

En ook leuk, als je een bekende rapper bent, worden sommige kleine dingen in het leven opeens wat makkelijker. „Dat de bakker je broodje beter smeert. En ik niet meer aan de bar hoeft te wachten, omdat de barman mijn gezicht ziet en me meteen helpt.” Is het altijd leuk? „Tuurlijk zijn er ook weleens mensen die iets negatiefs roepen op straat, ik heb wel wat fucked up shit meegemaakt. Maar over het algemeen… Het zijn gewoon positieve vibes, man. Dat je je afvraagt ‘waar heb ik dit aan verdiend?’ Maar ja, echte mensen hechten waarde aan echte muziek.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.