Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 27 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Pukkelpop nodigt Willem-Alexander en Máxima uit

Het Belgische festival Pukkelpop (16-19 augustus in Hasselt), hoopt op de komst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. „Majesteit heeft u onze correspondentie al ontvangen?”, vroegen de organisatoren donderdag op Twitter, bij een afbeelding van de uitnodigingsbrief die enkele weken geleden aan het Nederlandse koningspaar is verstuurd.

Vooralsnog heeft de Rijksvoorlichtingsdienst nog niet bekend gemaakt dat koning en koningin zich naar de Belgisch-Limburgse hoofdstad zullen begeven. Pukkelpop, dat jaarlijks gelijk met Lowlands gehouden wordt, heeft deze keer als Hup Holland Hup als motto. Het eerste openbare koninklijke optreden is pas een week later voorzien, op 24 augustus in Utrecht.

Wim Dehandschutter

De koningshuisverslaggever van Het Nieuwsblad, Wim Dehandschutter, zei in een reactie dat de Oranjes nog wel wat in te halen hebben qua aanwezigheid op een popfestijn nu het Belgische koningspaar Filip en Mathilde op de nationale feestdag 21 juli een verrassingsbezoek bracht aan Tomorrowland in Boom. Het ligt overigens niet in de lijn der verwachting dat koning Willem-Alexander en zijn Máxima nu direct in de auto zullen springen omdat Dehandschutter dit meldt…

Mocht het koningspaar besluiten niet naar Pukkelpop af te reizen, dan wordt de Hup Holland Hup-eer in ieder geval hooggehouden door Broederliefde, Donnie, Kraantje Pappie, Oliver Heldens en rapper Boef. Gaan Willem-Alexander en Máxima wél, dan is hier Metro’s tip 1: neem uw koninklijke laarzen mee, want zo ziet Pukkelpop er wel eens uit:

Pukkelpop nodigt Willem-Alexander en Máxima uit
Foto: Nicolas Maeterlinck | AFP

Mocht het echtpaar twijfelen, dan is hier Metro’s tip 2: de aftermovie van 2016 even bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=5sdqu6WO2VM

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.