Showbizz

Likeability of5

Nu al gas erop bij Welcome to the Future

Lekker scheuren met projectmanager Carina in haar gepersonaliseerde terreinwagen

Foto van 'Iris Hermans'

21 JUL 2017

Zaterdag barst de elfde editie van ID&T’s Welcome tot the Future (WTTF) los in al haar volle techno- en een dikke dosis (deep)house glorie. Metro scheurde mee met projectmanager Carina in haar gepersonaliseerde terreinwagentje, zag alle nu nog lege stages en kreeg instant zin om te dansen.

Portofoon

„Gaan we lopen of met m’n wagentje?” Carina Kornfeind komt bewapend met glimlach én portofoon aangelopen, een essentieeltje hier op het Twisketerrein bij Amsterdam, waar op deze opbouwmiddag zo’n 300 man en vrouw keihard aan het werk zijn om zaterdag alle feestgangers de festivaldag van deze zomer te laten beleven. Op haar terreinwagen prijkt haar naam in sierletters en een vlinder, een mooi contrast wanneer ze met haar stoere werklaarzen het gas hard intrapt en behendig wegrijdt.

Circusstage

Ze wordt opgeroepen door de portofoon en verkondigt daarna: „even een probleempje oplossen bij de Circusstage.” Zoef, daar scheuren we ervandoor, heuveltje op, heuveltje af. Een aantal attributen van het podium waar de dj-booth op komt, is niet geleverd. Maar voor alles is een oplossing en ze kijkt rond, bedenkt wat er nog allemaal in de loods staat en zegt dan gedecideerd: „we zetten twee Sensationpaarden neer, die doen het altijd leuk en als we iets op hun kop plakken, lijken het net eenhoorns.” Verder nog wat kanonnen misschien en spiegels, „en kunnen we een bellenblaasmachine in het kanon neerzetten?” Dat blijkt een dingetje, „dan doen we er planten in.” En weer door.

Nieuw

Carina is een echte aanpakker die zo’n 148 beslissingen per dag neemt deze dagen, als het niet meer is en dat gaat haar goed af. „Je kunt niet te lang bij iets stil blijven staan.” De portofoon gaat weer af, ‘iets met de wijnbar, die hebben we ook’. Maar dat kan wachten, „ik wil je iets laten zien…” De Basement doemt voor ons op, een houten huis slash dansstage waar de decorbouwers de flikkerlichten testen. Deze stage is nieuw dit jaar en een plek waar liefhebbers van een knusse setting hun technohart kunnen ophalen. „Het wordt heerlijk rauw rammen hier, ik zou hier zeker naartoe gaan.”

In het bos...

Sensationpaard in Forest

We pakken haar wagen weer en scheuren een minibos in, waar een verscholen stage („Forest, lekker letterlijk”) is. Het roze huisje met daarbovenop een Sensationpaard dat het inderdaad erg leuk doet, doet denken aan een sprookje. Hier draaien de deephousebeloftes van de toekomst, licht ze toe, „ook echt een topplek.”

‘Mooiste dag ooit’

Creatieve Jill van Raan is van de details

Carina komt uit Oostenrijk en tien jaar geleden ontmoette ze haar grote liefde op een after op Ibiza. Hij kwam uit Amsterdam en toen ze hem niet lang daarna bezocht, nam hij haar mee naar WTTF. Festivals waren nieuw voor haar, „die heb je niet in Oostenrijk of op Ibiza” en ze beleefde ‘de mooiste dag van haar leven’. Tot dan toe. „Om nu deel uit te maken van zo’n festival en een gouden team, dat is elke dag weer een droombaan.”

Geoliede machine

Samen met Gert van Veen, de oprichter van WTTF, en collega Jill van Raan die voor de creatieve invulling zorgt en met verve, getuige de leuke details die overal in het oog springen, en hun team zijn ze een goed geoliede machine. Een jaar lang zijn ze bezig en stoppen er hun hele ziel en zaligheid in. „Met passie en dat is denk ik ook het geheim van het succes, mensen voelen dat als ze hier rondlopen.” Het noodweer dat twee jaar geleden resulteerde in het moeten afgelasten van het festival, heeft ervoor gezorgd dat de organisatie nu wel wat relaxter betreft het weer is. Schijnt de zon? Perfect natuurlijk, „Maar ook al regent het, dan is dat geen ramp. Windkracht 12 daarentegen…”

Amsterdam

Tijd voor de Amsterdamstage, waar Amsterdamse dj’s als Robin Kampschoer, Carlos Valdes en Sandrien hun draaikunsten vertonen. De Wallen is het thema dit jaar en boven de dj-booth, zijn drie roodverlichte kamertjes. Nee, mannen kunnen daar niet aan hun andere trekken komen, knipoogt ze, „maar af en toe gaan wel jongens van ons naar binnen, voor de show.”

De Wallen bij de Amsterdamstage (niet echt te bezoeken...)

Poes

„Dit is ook echt een mooie plek.” Ze toont iets verderop de backstage van de mainstage, die is omgetoverd tot een knusse huiskamer. De poes van de zorgboerderij iets verderop ligt ‘m lekker te chillen op een luie stoel („die ligt hier elke dag, benieuwd of-ie er zaterdag ook is!”) en op een tafel ligt een boek van Roald Dahl. Al zal zaterdag niet veel worden gelezen, lacht ze, „daar is de line-up te goed voor.”

De poes van de zorgboerderij iets verderop chillt hem in de backstage

Main

De mainstage zelf is bijna als een kunstwerk. Het hele decor is handbeschilderd en wilgenkunstenaar Laurens Morsink maakt een creatie van takken. Hij komt uit Twente, vertelt hij, maar zijn huis heeft hij in de wilgen gehangen, figuurlijk dan. Hij woont overal en nergens, „volgende week ga ik naar Spanje.” Bij Main draaien dj’s als Seth Troxler en Kölsch, „ik zou hier zeker afsluiten”, verklapt Carina, „prachtig om met 12.000 man het laatste uurtje te beleven.”

Wilgenkunstenaar aka Laurens Morsink

Geluidsysteem

Technotent, of gewoon ‘Techno’ in de festivalmond, heeft een compleet nieuw geluidsysteem waar je oren, zij het met oordopjes, blij van worden. Vorig jaar waren er wat geluiden achteraf dat het geluid niet krachtig genoeg was, „dit jaar is het volle bak aan, de hele dag en avond.” 7500 man kan erin en ze kijkt tevreden om zich heen in de reusachtige tent die zaterdag tot de nok en het gaatje gevuld zal zijn, losgaand op Chris Liebing tot Dave Clarke, „veel mensen beginnen hier en willen gewoon niet meer weg.”

Nu nog leeg, zaterdag staan hier 7500 technoliefhebbers in de tent met vernieuwd geluidssysteem

Zin

Rond half drie verwacht Carina zaterdagnacht als laatste het terrein te verlaten en dan richting de WTTF-after te gaan, in de Elementenstraat. Ze is van plan om daar af te feesten met een biertje, „wordt mijn eerste keer, de afgelopen jaren is het er niet van gekomen.” De maandag na het festival is er nog van alles te doen, van afbouw tot aftermovie, maar daarna zal er best even ‘dat gat’ zijn. Maar gelukkig is daar dan alweer Mysteryland eind augustus en waar ze haar projectmanager-skills voor de eerste keer gaat vertonen. Heel spannend, beaamt ze,„,maar ook veel zin in.” Maar eerst haar WTTF. Nog een nachtje slapen, „ik kan echt niet wachten…”


like
user_1d9a9a87637c61417bc8960ed952ce111bb41b31_avataruser_7aebc621673c1a08ca6b58f4441b24a98a9d86ed_avatar

Overtuigende hosts Songfestival: ‘Chantal, take it away’

Overtuigende hosts Songfestival: ‘Chantal, take it away’

Vlnr: Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit straalden gisteren na de loting. / Foto’s: Sander Koning | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

1 UUR

Overtuigende vuurdoop Songfestivalhosts Chantal Janzen, Jan Smit en Edsilia Rombley tijdens loting.

Chantal Janzen: „Noord-Macedonië.” Jan Smit, in het Engels uiteraard: „Eerste helft, eerste halve finale.” Janzen: „Noorwegen.” Smit: „Eerste helft, tweede halve finale.” Janzen: „Wit-Rusland.” Smit: „Eerste helft, eerste halve finale.” Janzen: „Cyprus.” Smit: „Tweede helft, eerste halve finale.” Met speels gemak rommelden twee van de drie Songfestivalhosts (de derde is Edsilia Rombley) dinsdagmiddag met enveloppen, briefjes, grote kommen…

Gedenkwaardig


Rapper Boef en verloofde Selma uit elkaar

Rapper Boef en verloofde Selma uit elkaar

Rapper Boef. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Rapper Boef is niet meer samen met Selma Omari. Zijn manager heeft een bericht hierover van Shownieuws bevestigd.

De 26-jarige rapper en vlogger en Selma waren sinds 2019 samen. In september maakten zij via sociale media bekend dat zij verloofd waren.

Geruchten


Billie Eilish neemt meeste Grammy's mee naar huis

Billie Eilish met haar Grammy's / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Billie Eilish en Lizzo zijn de grote winnaars van de Grammy Awards. Eilish ging met vijf prijzen naar huis, Lizzo mocht er drie meenemen.

Op voorhand leek Lizzo met haar acht nominaties de grote winnaar tijdens de prijzen. Toch mocht Billie Eilish vijf van de zes nominaties verzilveren. Daarmee is de 18-jarige zangeres dit jaar de artiest geworden die met de meeste Grammy's naar huis gaat.

Emotioneel


Gwyneth Paltrow grapt: Ik bedacht vaginakaars tijdens trip

Gwyneth Paltrow grapt: Ik bedacht vaginakaars tijdens trip

Gwyneth Paltrow grapt: Ik bedacht vaginakaars tijdens trip / ANP

Foto van 'Metro'

23 JAN 2020

Een paar weken terug kwam het opmerkelijke nieuws over actrice Gwyneth Paltrow die een wel heel bijzonder ruikende kaars op de markt had gebracht. Hij rook namelijk naar haar vagina. Waarom Gwyneth, waarom?

In de Late Show with Seth Meyers grapt Paltrow dat ze op het moment van bedenken aan de drugs zat, en dat zou wel wat verklaren.

Uitverkocht


Gillen om musical-nominaties, wie gaan winnen?

Gillen om musical-nominaties, wie gaan winnen?

Albert van der Linde maakt als producent kans op de award Beste Musical. / Remko de Waal | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

22 JAN 2020

De ‘Nederlandse musicalwereld’ staat woensdagavond in het teken van de Musical Awards. Metro sprak met twee verrassingen onder de genomineerden.

Gerrie van der Klei, Ellen Evers, Ellen Pieters, Renée van Wegberg, René van Kooten en (pas voor het eerst genomineerd) Vajèn van den Bosch: het zijn grote musicalnamen die je verwacht als het aankomt op kanshebbers voor de jaarlijkse Musical Awards. Woensdagavond zitten tientallen acteurs, regisseurs en andere creatives al dan niet met zwetende handjes – maar zeker in galakleding -  klaar in het RAI Theater in Amsterdam. De musicals Anastasia en Kinky Boots (beiden tien nominaties) maken het meest kans op een prijzenregen, Lazarus en Fun Home volgen met negen.

De Wereld Draait Door


Netflix-serie Ares: huiveren in Amsterdam
Likeability of3

Netflix-serie Ares: huiveren in Amsterdam

Het Rijksmuseum speelt een prominente rol. / Foto's: Pim Hendriksen | Netflix

Foto van 'Erik Jonk'

21 JAN 2020

Amsterdam staat in the picture door de eerste Nederlandse Netflixserie Ares. De acteurs dachten er niet te veel over na. „Maar wat vet.”

158 miljoen potentiële kijkers konden het afgelopen weekend afstemmen op en gruwelen om de eerste totaal Nederlandse serie op Netflix, Ares. Met deze 8-delige psychologische horrorserie wordt Amsterdam met bepalende filmlocaties als het Rijksmuseum en het Tropenmuseum behoorlijk op de kaart gezet. Natuurlijk was er al het wereldwijde succes Undercover, over drugsbaron Ferry Bouman (Frank Lammers), maar die is gezamenlijk met de Belgen gedraaid.

Duistere sets


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Nikkie Tutorials schuift aan bij Ellen DeGeneres

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 JAN 2020

Vorige week haalde YouTuber Nikkie de Jager het wereldnieuws. Deze week schuift NikkieTutorials aan bij niemand minder dan Ellen DeGeneres.

De visagiste maakte vorige week in een video op haar eigen YouTube-kanaal bekend dat ze transgender is. Het filmpje is inmiddels door meer dan 31 miljoen mensen bekeken en werd vaker aangeklikt dan bijvoorbeeld de video's waarin de internetster de make-up van Kim Kardashian en Jessie J doet.


Sex Education's acteur Ncuti Gatwa: Ik was dakloos

Ncuti Gatwa bij de wereldpremière van het tweede seizoen van Sex Education. / EPA

Foto van 'Daisy Heyer'

19 JAN 2020

Het leven van Hollywood-sterren lijkt altijd zo glamorous, maar ook die mensen hebben soms een zeer heftige achtergrond: zo ook Sex Education-ster Ncuti Gatwa. Hij heeft onthuld dat hij voor zijn doorbaak in de Netflix-show dakloos was. 

Gatwa, die Eric Effiong speelt in de show, vertelt in een openhartig interview in The Big Issue dat hij tientallen tijdelijke baantjes had om zichzelf te kunnen onderhouden nadat hij vanuit Schotland naar Londen verhuisde.

„Ik kom uit Schotland en verhuisde naar Londen toen ik 21 was", legt hij uit. „Ik was constant aan het werk als acteur; en op best wel goede plaatsen. Zo werkte ik een jaar in het Globe Theater en deed ik veel werk bij Kneehigh, een theatergezelschap. Toch moet je jezelf kunnen voeden. Je moét werk hebben om de huur, rekeningen, reizen en het auditeren (waar je veel dagen vrij voor moet hebben) te kunnen bekostigen. Ik kon het financieel allemaal niet bolwerken."


Nieuwe muziek Adele komt 'sneller dan verwacht'

Nieuwe muziek Adele komt 'sneller dan verwacht'

De 31-jarige zangeres komt dit jaar met nieuwe muziek, haar vierde studioalbum. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

19 JAN 2020

Goed nieuws voor fans van Adele! De 31-jarige zangeres komt dit jaar met nieuwe muziek, haar vierde studioalbum. En dat zou wel eens eerder kunnen zijn dan verwacht, liet haar manager doorschemeren.

Adele bracht in 2015 voor het laatst een album uit. 25 was de opvolger van de platen 21 (uit 2011) en 19 (uit 2008). Een nieuwe plaat volgt in 2020 en „hoe sneller hoe beter", zegt Adele's manager, Jonathan Dickins, in het tijdschrift Music Week.

Speculaties


Yes! Frans Bauer en Donnie brengen single uit

Het nu al legendarische duo Frans Bauer/Stack Sjouer en Donnie / Top Notch

Foto van 'Metro'

17 JAN 2020

De hele muziekindustrie mag dan in Groningen zitten voor Eurosonic/Noorderslag, het beste van 2020 op muziekgebied staat gewoon online. Frans Bauer en Donnie hebben namelijk de single Geen Centen Maar Spullen gereleased.

De twee Nederlandse muziekiconen sloegen de handen ineen voor deze langverwachte single. Daar hoort natuurlijk ook een clip bij. Hierin zijn de twee mannen te zien op een oerhollandse markt waar een vorkje kibbeling wordt geprikt bij de visboer, een bloemetje wordt gekocht en ook de snoepkraam krijgt een glansrol.


Eminem brengt onverwacht nieuw album uit

Eminem tijdens een optreden in 2018 / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 JAN 2020

Eminem weet op deze heugelijke dag zijn fans flink te verrassen: er is vanaf vandaag namelijk nieuwe muziek van de rapper te horen.

Dat the Real Slim Shady flink wat tijd spendeerde in de studio, was al wel bekend. Wanneer er nieuwe muziek te horen zou zijn voor het grote publiek, was echter nog even geheim. Tot nu. Vandaag ligt Music to be Murdered By ineens in de platenzaken én is het album natuurlijk te vinden op de bekende streamingsdiensten.

Verrassing


'Monica' uit Friends test welk personage ze écht is

Courtney Cox (links) met Friends-medespelers Lisa Kudrow (midden) en Jennifer Aniston (rechts) / ANP

Foto van 'Metro'

15 JAN 2020

Stiekem hebben we allemaal de quiz 'Welk Friends-personage ben jij' wel eens gedaan. En natuurlijk deed je 'm opnieuw toen bleek dat je Ross Geller was. Maar naast gewone stervelingen doen ook Friends-acteurs de quiz.

Er is nu een nieuwe 'test' om te checken op welk Friends-personage je lijkt. Op Instagram is een nieuwe filter die laat zien wie jij bent. Ook Courtney Cox besloot zich te wagen aan de befaamde filter.

Courtney vs. Monica


Cardi B wil de politiek in
Likeability of3

Cardi B wil de politiek in

Cardi B wil de politiek in. / EPA

Foto van 'Metro'

14 JAN 2020

Cardi B, bekend als rapper, songwriter en actrice wil de politiek in. Dat liet de popster gister weten in een tweet.

Dat de talentvolle rapper van vele markten thuis is weten velen van ons inmiddels wel. Maar een carrière in de politiek lijkt toch iets te veel van het goede. Volgens Cardi B heeft ze daar slechts een aantal jaar aan opleiding voor nodig om de boel onder de knie te krijgen.

Op twitter zegt ze: „Ik denk dat ik politicus wil worden. Ik hou echt van de regering, zelfs als ik het niet met ze eens ben."


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Dit zijn de oscarnominaties van 2019

Dit zijn de Oscarnominaties van 2019

Voorbereidingen op de rode loper. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

13 JAN 2020

Joker is de grote winnaar bij het uitdelen van de nominaties voor de Oscars, de belangrijkste filmprijzen ter wereld. De duistere film kreeg elf nominaties en maakt onder meer kans in de belangrijke categorieën beste film, hoofdrolspeler (Joaquin Phoenix) en regisseur (Todd Philips).

Meerdere films ontvingen tien nominaties, zoals het oorlogsepos 1917 van Sam Mendes, Once Upon a Time in Hollywood van Quentin Tarantino en Netflix-film The Irishman van Martin Scorsese. Zij zijn alle drie genomineerd voor beste film en beste regie. 1917 kreeg daarnaast nominaties in vooral technische categorieën, zoals camerawerk. Cameraman Roger Deakins draaide de film in minutenlange shots.

Netflix


Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Eva Jinek. / William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

13 JAN 2020

De talkshowoorlog tussen NPO (Op1) en RTL (Jinek) is een week onderweg. De kijkcijfers ontlopen elkaar nauwelijks, dus oorlog kan vrede worden. Niks mis mee. Na een week kijken concludeert Metro: Jinek wint (nog) op punten.

Het enige verschil bij Jinek 2020? Je drukt op je afstandsbediening 4 in, in plaats van 1 en ziet een nieuwe studio. Eva Jinek doet bij RTL 4 dat wat ze deed op NPO 1 en minstens net zo goed. Een dag eerder beginnen dan het nieuwe Op1, op vrijdag achter The Voice of Holland, was een commercieel slimmigheidje. Verder verloor Jinek het qua kijkcijfers alle dagen zonder The Voice van Op1, zij het nipt. Nederland was blijkbaar benieuwd naar dat waar de NPO mee kwam (vijf nieuwe koppels).

Scherp als vanouds


Molloten staan te popelen

Molloten staan te popelen

De deelnemers aan Wie is de Mol? met in het midden presentator Rik van de Westelaken. / AVROTROS

Foto van 'Erik Jonk'

11 JAN 2020

De ware Wie Is De Mol?-fan – Molloot genoemd - staat werkelijk te popelen in afwachting van de start van het twintigste seizoen zaterdagavond.

„Inmiddels wel ja”, geeft zo’n Molloot, Tom Beekhuis (27) uit Utrecht, volmondig toe. De online marketeer van voetbalclub FC Utrecht is de drijvende kracht achter WieisdeMolHints.nl (ook Facebook) waarop hij alle hints en aanwijzingen die hij en andere Molloten vinden, verzamelt en bespreekt.

Erin verdwalen


Snelle komt met nieuwe track tegen appen op de fiets
Likeability of5

Snelle's track tegen fiets-appen

Rapper Snelle komt met een heftige videoclip om jongeren bewust te maken van de gevaren van telefoongebruik op de fiets. /ANP

Foto van 'Metro'

10 JAN 2020

Ondanks dat het verboden is om te appen en te fietsen tegelijk, gebruiken steeds meer jongeren hun telefoon tijdens het fietsen. Rapper Snelle komt daarom met een heftige videoclip om jongeren bewust te maken van de gevaren.

Ruim driekwart van de jongeren tussen de 15 en 17 jaar geeft aan hun telefoon wel eens te gebruiken tijdens het fietsen. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid in opdracht van Interpolis. Rapper Snelle grijpt daarom in en wil met zijn nieuwe track ‘Smoorverliefd’ jongeren laten zien hoe gevaarlijk het eigenlijk is om te appen op de fiets.

Clip


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Heimwee naar Wie is de Mol?

Marlijn en Rop: heimwee naar Wie is de Mol?

Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen voor 'MolTalk-café' Vondel CS in Amsterdam. / Foto's: AVROTROS

Foto van 'Erik Jonk'

10 JAN 2020

Het nieuwe presentatiekoppel van MolTalk is dolgelukkig. „Na het meedoen had ik echt een beetje liefdesverdriet.”

Na drie seizoenen Margriet van der Linden en Chris Zegers als presentatieduo van MolTalk, hebben Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen het stokje overgenomen. Zaterdag trapten zij af met een introductie van de tien kandidaten in China en een quiz met oud-deelnemers. Zaterdag 11 januari verzorgen de twee de nababbel van het twintigste seizoen van Wie is de Mol? voor het eerst live. Metro bespreekt het avontuur met de nieuwkomers, die als tv-gezichten vooral bekend werden in Danni Lowinski (Weerdenburg) en De Luizenmoeder. Beiden deden ook aan Wie is de Mol? mee. Marlijn Weerdenburg in 2015 in Sri Lanka, toen voorgangster Margriet van der Linden de Mol was en de actrice / zangeres het in de finale met één antwoord verschil moest afleggen tegen winnaar Rik van de Westelaken (ja, de huidige presentator). Rop Verheijen in 2016 in de Dominicaanse Republiek, toen Klaas van Kruistum de Mol bleek en de acteur het speelveld als zesde moest verlaten.

Het telefoontje…


Laatste aflevering Modern Family in april te zien

Laatste aflevering Modern Family in april te zien

Laatste aflevering Modern Family in april te zien / ANP

Foto van 'Metro'

8 JAN 2020

In april komt er een einde aan Modern Family. Dan wordt de laatste aflevering van het elfde - en tevens laatste - seizoen uitgezonden. 

In 2019 maakte zender ABC al bekend dat het elfde seizoen van de hitserie ook gelijk de laatste zou worden. Nu is de datum van de laatste aflevering bekendgemaakt.