Showbizz

Cliffs kijken met Ferri Sommogyi: Dit is horror man!
Likeability of5

Camera videoCliffs kijken met Ferri Somogyi: Dit is horror man!

Rik (Ferri) graaft een kuil, maar voor wie? Achter hem Everon Jackson Hooi als Bing.

Foto van 'Erik Jonk'

7 JUL 2017

Het is vrijdag dé dag van de GTST-cliffhanger. Metro kijkt vijf oude cliffs met Ferri Somogyi.

Smachtend wachten de ruim 1 miljoen fans van Goede Tijden, Slechte Tijden erop: de soapdag der soapdagen. Voor het 27e seizoen op rij is het vrijdag om 20.00 uur (RTL 4) tijd voor de cliffhanger. De scenarioschrijvers van GTST zijn ware meesters als het om cliffhangers gaat. „Ze moeten veel vragen oproepen, fans moeten er de hele zomer mee bezig zijn”, zei scenarioschrijver Rohan Gottschalk bij RTL Summer Night.

Wachten geblazen

Metro bekeek vijf cliffhangers (al moeten we YouTube maar geloven dat de twee oudste daadwerkelijk cliffhangers waren) met acteur Ferri Somogyi. Als Rik maakt hij vrijdagavond deel uit van de laatste seizoensbeelden. „De halve cast speelt deze keer een rol in de cliffhanger. Hij zal weer veel besproken worden.” Somogyi geeft aan dat de fans via een GTST-app aanwijzingen kunnen verzamelen om zo achter bepaalde feiten en onthullingen te komen. En anders maar wachten tot na de zomer...

Wow, de eerste

Daniël (Wim Zomer) ziet dokter Simon (Rick Engelkes) in bosjes bij een weiland in het niets verdwijnen. Vanaf minuut 6.

Ferri: „Wow, de eerste? Vier jaar voor ik kwam. Met Wim heb ik nog gespeeld. Kwalitatief moet tegenwoordig alles beter, maar dit is best okay. Maar hé, is dit de zomercliff? Dat Simon de bosjes in rent? Met deze cliffhanger kom je vandaag de dag niet meer weg, maar toen wel. Dat weet ik zeker. De personages waren toen zó immens populair en beroemd, dus de kijkers vonden dit spannend. Nu zijn er veel meer BN’ers, dus dit zal impact gehad hebben.”

Twijfels...

Roos (de in 2004 overleden Guusje Nederhorst) verschijnt als geest aan de deur bij het vrijende stel Rik – Ferri – en Anita (Sabine Koning).

Ferri: „Ach Guusje, ik denk nog veel aan haar. Dit is in Nepal en er is ontzettend op gereageerd. We draaiden er de mooiste beelden. Guusje speelt hier geest, dat kon toen nog. Tegenwoordig zitten we meer op de mens, zeg maar het Boer Zoekt Vrouw-effect. Het is een prachtig happy end, maar ik twijfel oprecht of dit een zomercliff was. Bij een ontploffing krijg je een hoop vraagstukken, dit is gewoon een goed einde. Gaaf beeld, maar ik gok dat de cliff was dat Rik pillen had gesmokkeld en in Nepal de bak in draaide. Trouwens, ik vind dat er best weer eens een geest in GTST mag komen. Maar dat is aan de schrijvers.”

Kippenvel

Nick Sanders (Christophe Haddad) wordt hard aangereden. Een auto met Stefano Sanders (Bas Muijs) en Yasmin (Fajah Lourens) rijdt te water en het voertuig loopt langzaam vol. Vanaf minuut 4.35.

Ferri: „Hmm, hier gaat iemand doodgereden worden? Wie van de drie… Dramatisch. Ik krijg hier kippenvel van. Wow, Nick aangereden en Stefano de plons in. Wat een heftige zomercliff zeg, met deze kan het speculeren beginnen. Een auto die langzaam vol loopt met water, dat is mijn grootste nachtmerrie. Dit is horror man!”

Ho shit, heftig

Janine (Caroline de Bruijn) schiet Ludo neer, maar denkt dat die een toneelstukje opvoert. Ludo (Erik Vogel) zakt bloedend in elkaar.

Ferri: „Ho, shit. Dit is heftig. Ik schrik hier gewoon van, haha. Schiet ze hem nou gewoon neer? Ik woonde toen in Los Angeles en heb het nog nooit gezien. Vijf jaar heb ik toen geen tv gekeken en was vooral bezig met het strand. Maar ze schiet echt! Nou ja zeg! Is het een droom? Of denkt ze dat ze losse flodders heeft? Zoals ik nu, zo zitten de mensen dus thuis op de bank, hè. Leuk gespeeld en het ziet er goed uit zeg. Ik vraag me nu af hoe Ludo uit de dood is opgestaan. Een vette cliff dus.”

Enorme impact

De cliff der cliffs: Bowien (Tanja Jess) hangt aan een klif, Ludo kijkt toe en dan stort Bowien de diepte in. Na de zomer bleek zij dood.

Ferri: „Persoonlijk vond ik de parachutemoord het mooist, maar deze is ontzettend blijven hangen bij mensen. Dit is vrij eenvoudig, maar eenvoud kan natuurlijk ook scoren. Die val moest wel tot de dood leiden. Je moet dit in de tijd zien en dan was dit supergoed. De impact zal enorm zijn geweest.”

Goede cliffs

Ferri: „Als de kijker op het verkeerde been wordt gezet, zoals een paar jaar geleden bij de parachutemoord. Mijn personage Rik was de meest onwaarschijnlijke persoon die een moord zou plegen en het verkeerde touwtje zou doorknippen. Daarom kozen de schrijvers voor hem. De kijkers wisten het écht niet. Het is mooi als iedereen gaat speculeren. Dat gaat met die van vrijdagavond zeker gebeuren. Sinds de vorige zomer kunnen fans op de GTST-app meedoen. Geweldig is dat en we zijn er trots op. Niet voor niets heeft de app prijzen gewonnen. En nu is er nog een magazine ook. We hebben zo’n vaste fanbase, die kunnen we niet twee maandjes alleen laten. Zij moeten weer zin krijgen om te kijken. Ons publiek is van alle leeftijden. Ik mag het bijna niet zeggen, maar als de jongste kijkers van de cliffhanger niet kunnen slapen, dan hebben we het goed gedaan.”

Cliffs kijken met Ferri Sommogyi: Dit is horror man!

Foto: Levin den Boer | ANP

Paspoort

Ferry Somogyi (44) is behalve acteur ook dj.

• Studie. Computer science in San Diego.

• Rol in GTST. Rik de Jong.

• Eerste fase. 1995 – 2003.

• Comeback. 2007 – 2014.

• Wéér terug. 2016 tot heden.

• Andere tv. Baantjer, Bon Bini Beach, Hotel Big Brother, Fort Boyard.

• Films. Jezus is een Palestijn, Sint & Diego: de magische bron van Myra.


like
user_cccb83d5e4e8cc9fa99f22ce00b37e2ac9c8e9b6_avatar

Dance Battle: Zaandam voor even Zuid-Afrika

Camera videoDance Battle: Zaandam voor even Zuid-Afrika

Twee crews gingen tijdens de South African Dance Battle tot het uiterste. / Foto’s: Metro

In samenwerking met South African Tourism

GISTEREN

Zaandam verkeerde zaterdagavond in Zuid-Afrikaanse sferen tijdens de South African Dance Battle.

„De zon is binnen gaan schijnen!” Dat riep Gwen van Poorten zaterdagavond tijdens de South African Dance Battle. De presentatrice, eerder bekend van BNN’s Spuiten en Slikken), praatte deze door South African Tourism georganiseerde dance battle aan elkaar. De energie spatte er in Zaandam vanaf. Daar streden twee Nederlandse dance-crews van de Touchée Dance Company – velen met (Zuid-)Afrikaanse roots – tegen elkaar op het Hembrugterrein. Deze plek staat vol met oude industriële loodsen en bleek een uitermate geschikte plek.

Wat anders dan dieren en Tafelberg


IJslandse kloof dicht na clip Justin Bieber

Het werd zelfs zo druk dat de IJslandse milieuagentschap de kloof Fjaðrárgljúfur tot juni gaat sluiten, omdat ze het aantal bezoekers niet aan kunnen. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

In 2015 nam Justin Bieber zijn clip I'll Show You op in het prachtige IJsland. Toeval of niet, maar sindsdien is de plek een toeristische attractie geworden. Het werd zelfs zo druk dat de IJslandse milieuagentschap de kloof Fjaðrárgljúfur tot juni gaat sluiten, omdat ze het aantal bezoekers niet aan kunnen.

Als je de videoclip bekijkt dan snap je wel dat je gelijk een ticket naar de kloof wilt boeken. De video is in 2015 opgenomen en al ruim 440 miljoen keer bekeken.


Temptation-Ayleen verklapt: Ik vond Heikki echt niks

Verleidster Ayleen in Temptation Island. / RTL

Foto van 'Daisy Heyer'

23 MRT 2019

Het vierde seizoen van Temptation Island is in volle gang. Hoewel er tot nu toe bar weinig spannends gebeurd is, kunnen we wel stellen dat Ayleen uit Oldenzaal één van de sterverleidsters van dit seizoen is. In het programma zet ze namelijk vol in om de Belgische Heikki te verleiden. Maar Ayleen blijkt de Belg in het echte leven helemaal niet zo aantrekkelijk te vinden.

Gewoon vrienden

Sterker nog: in het programma Flikken of Fikken van LINDA.meiden geeft ze toe dat ze Heikki 'helemaal niks' vond. Als oud-deelnemers Mezdi en Cherish haar vragen of Ayleen net zo'n klik voelde als Heikki, antwoordt Ayleen dat ze „wel gewoon vrienden met hem geworden is".


Deze salarissen krijgen de acteurs van GoT

Deze salarissen krijgen de acteurs van GoT

Emilia Clarke, die in de serie Daenerys Targaryen speelt. / AFP

Foto van 'Metro'

22 MRT 2019

Game of Thrones is een van de populairste series aller tijden en de serie was zelfs zonder dat er vorig jaar een nieuwe serie kwam nog steeds de best bekeken serie van het jaar. Het succes is te zien in de salarissen van de acteurs, want zij hoeven niet bepaald op een houtje te bijten.

Wat te denken van Kit Harington en Lena Headey? Zij hebben het inmiddels allebei voor elkaar gekregen dat zij op 500.000 dollar per aflevering zitten. Deze salarissen zou hij uitonderhandeld hebben vanaf het vijfde seizoen. Aangezien zowel het vijfde als het zesde seizoen tien afleveringen telt, komen beide acteurs voor twee seizoenen uit op tien miljoen dollar. Daarvoor lag het salaris lager: in 2014 verdiende Harington bijvoorbeeld nog 'maar' 300.000 dollar, meldt RTL Boulevard.

Daenerys Targaryen


Zo kom je een festival door als de hemel blijft huilen

Zo kom je een festival door als de hemel huilt

Vorig jaar plensde het op Paaspop. Twee bezoeksters namen tip 5 ter harte. / Paul Bergen | ANP

Foto van 'Rick van Veluw Eindredacteur CJP'

22 MRT 2019

Zon staat niet altijd op de line-up. Zeker niet in Nederland aka Het Land Dat Gerust De Zomer Overslaat. Met deze tips van CJP wapen je je tegen de regen tijdens het festivalseizoen, dat de komende maand aftrapt met het Brabantse Paaspop.

1 Outfitgame strong + droog

Laat die bloemenkrans thuis, die rozen verzuipen toch. Als Nederland niet meer te zien is op Buienradar doe je er goed aan een hippe regenjas aan te schaffen. Ga niet lopen klooien met die onhandige poncho’s: slecht voor het milieu en best lelijk toch? Een pet of een muts is altijd handig, net als een extra paar sokken. Koude voeten = koud tot in de diepste vezels van je botten.


South African Dance Battle: Dansers blazen je omver

Camera videoSouth African Dance Battle: Dansers blazen je omver

Precious Alvares: Afrikaanse dansen zijn voor ons allemaal. Het maakt niet uit waar je vandaan komt. / Southbank

In samenwerking met South African Tourism

22 MRT 2019

Afrikaanse dansers gaan zaterdag 23 maart los in Zaandam. Zij strijden in de South African Dance Battle, georganiseerd door South African Tourism. Zonder (spetterende) choreografie geen dans natuurlijk. Metro spreekt één van de swingende krachten, Precious Alvares.

21 jaar is Precious nog maar (‘natuurlijk mag je mijn leeftijd vragen!’), woonachtig in Utrecht en van Surinaamse afkomst. Precious werkt bij de Touchée Dance Company, een dansschool in haar woonplaats. „Het is overigens een familiebedrijf, met een warme en gezellige sfeer. Mijn oom is de oprichter van dit bedrijf en ben hier dan ook door mijn moeder, zijn zus ingerold. Ik ben in Touchée als klein meisje en als hobby met amateurlessen begonnen. Nu, een aantal jaren verder, coördineer ik de Afrikaanse tak binnen de dansschool. Ik verzorg danslessen, World en Afro, workshops en events.”

South African Dance Battle: Dansers blazen je omver

Precious en haar studenten.


Voor wie van dansen houdt: vibe Afrika komt eraan!

Camera videoVoor wie van dansen houdt: vibe Afrika komt eraan!

Gumbootdansers.

In samenwerking met South African Tourism

20 MRT 2019

Nog maar drie dagen te gaan en dan is de South African Dance Battle dáár. Voor wie het gemist heeft: zaterdag komen buitengewoon talentvolle dansers, onder meer uit Zuid-Afrika, naar Zaandam om een heuse battle uit te vechten eh… te dansen.

De South African Dance Battle is een initiatief van South African Tourism, dit onder de noemer Ontmoet Zuid-Afrika. De reisorganisatie wil iedereen laten genieten van het land, dat zo bekend staat om de levendige cultuur, ongerept wild, adembenemende landschappen, als outdoorparadijs, de zonovergoten kust, bruisend stadsleven en de aardige mensen.

Live op Facebook


Nieuwe trailer Stranger Things seizoen 3 online

De releasedatum van de serie is ook bekendgemaakt. Vanaf 4 juli is Stranger Things 3 te zien op Netflix. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 MRT 2019

Na twee spannende en succesvolle seizoenen van de populaire serie Stranger Things werd het tijd voor een nieuw seizoen. Netflix heeft eindelijk de nieuwe trailer online gezet.

Een zomer kan alles veranderen

De trailer zit vol met jaren '80 nostalgie en de nodige monsters en heeft als bijschrift: één zomer kan alles veranderen. De scholen zijn uit, het zwembad is open. Welkom tot de zomer van '85 in Hawkins.


Gerard Joling gaat programma’s maken voor RTL

Gerard Joling treedt op tijdens 538Koningsdag. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

19 MRT 2019

Gerard Joling tekende dinsdagmiddag een contract bij RTL. De zanger gaat exclusief voor de zender programma’s maken.

Joling is vanaf september te zien bij RTL als jurylid in de nieuwe muzikale tv-show The Masked Singer. Daarnaast gaat Joling meerdere RTL-programma’s presenteren, maakte de zender dinsdag bekend.

Al sinds 1996


Zuid-Afrikaanse Dance Battle live op Facebook

Zuid-Afrikaanse Dance Battle live op Facebook

De Afrodans: mix van stijlen.

In samenwerking met South African Tourism

18 MRT 2019

Een spectaculaire Dance Battle met de beste dansers van onder meer Zuid-Afrika. Die wordt zaterdag in Zaandam georganiseerd door South African Tourism en is live op Metro’s Facebook te volgen (zie kader). Metro sprak één van de deelnemers, Patrick Mngeni, over dans in Zuid-Afrika en de drie danssoorten die we tijdens de Dance Battle gaan zien. „Zuid-Afrika ís dans.”

The Lion King

Hij is 35 jaar, maar danst nog altijd de sterren van de hemel. Patrick Mngeni doet dat op dit moment in een Duitse versie van The Lion King. Aan de telefoon klinkt Mngeni nog wat slaperig, hoe anders zal dat zaterdag tijdens de South African Dance Battle zijn. Dan zal hij op en top en vol enthousiasme strijden.


Britney Spears.

Muziek van Britney Spears in sprookjesmusical

Britney Spears. / AFP

Foto van 'Metro'

12 MRT 2019

Niemand minder dan popdiva Britney Spears is later dit jaar te horen in een nieuwe musical. In Once Upon a One More Time zullen 23 liedjes van de zangers ten gehore worden gebracht.

Dit heeft de eigenaar van het James L. Nederlander Theater in Chicago laten weten aan de New York Times. De verwachting is dat het stuk op 13 november in première gaat.

Feministische kijk


Babynieuws: Danny Froger wordt vader!

Babynieuws: Danny Froger wordt vader!

Danny Froger en Ann Dominique. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

11 MRT 2019

Babynieuws in de Froger-familie! Danny Froger en zijn lief Ann Dominique verwachten hun eerste kindje. „Een nieuwe stap in ons leven en ik weet nu al dat het de mooiste uit mijn leven zal zijn", schrijft Froger op Instagram.

Ook Dominique maakte op Instragram bekend dat ze in blijde verwachting is. „Het is tijd om ons geheim te vertellen... We zijn zwanger!", schrijft ze. „Zó enthousiast om dit kleine mensje te ontmoeten die voor de helft mij is en voor de helft de persoon van wie ik hou."


Mol Merel dacht meerdere keren 'dit gaat niet goed'

Mol Merel dacht meerdere keren 'dit gaat niet goed'

Het is bekend: Merel Westrik is de Mol van het negentiende seizoen van Wie is de Mol?. Foto: ANP / Levin den Boer.

Foto van 'Amarins de Boer'

10 MRT 2019

Merel Westrik hoeft niet langer te liegen en bedriegen. Na maanden moeten zwijgen, mocht ze haar Mol-identiteit zaterdagavond voor een uitzinnige menigte in het Amsterdamse Vondelpark bekendmaken. „Wat een bevrijding.”

„Het was geweldig”, blikt Westrik na de uitzending terug op haar Mol-avontuur in Colombia. „Ik had een unieke dubbelrol, waardoor ik het spel in al zijn facetten kon meemaken: zowel als saboteur als kandidaat.”

Kameleon


Documentaire Michael Jackson trekt 600.000 kijkers

ANP

Foto van 'Naomi Defoer'

9 MRT 2019

De documentaire Leaving Neverland, waarin twee mannen vertellen slachtoffer te zijn geweest van seksueel misbruik door Michael Jackson trok vrijdagavond 609.000 kijkers.

De documentaire was te zien op NPO3 en werd uitgezonden voor de VPRO. Om meer duiding te geven over de film en de impact ervan, werd er voor, tussen en na de documentaire een studiogesprek gehouden door tekstschrijver, presentator en journaliste Janine Abbring.

Onschuldig


Ontknoping Wie is de Mol nadert

De finale van 2015 met Rik van de Westelaken als winnaar/ANP

Foto van 'Naomi Defoer'

9 MRT 2019

Molloten in heel Nederland zitten in spanning. Nog even wachten en dan wordt zaterdagavond bekend of hun bevindingen kloppen. Is het journaliste Merel Westrik, singer-songwriter Nielson of toch actrice Sarah Chronis de saboteur?

In de bioscoop

De finale wordt live uitgezonden in het gezelschap van publiek in Amsterdam op NPO 1. Diehard fans kunnen afreizen naar een van de twaalf zalen van de Vue bioscoop om de laatste aflevering op het witte doek te bewonderen.


The Voice blijft voor drie jaar verbonden aan RTL

Dennis van Aarsen won dit jaar/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 MRT 2019

Er werd veel weggehaald door SBS bij RTL, maar The Voice blijft ondanks de speculaties de komende drie jaar als programma bij RTL te bewonderen, zo meldt de zender. Dit geldt zowel voor de Holland-, Kids- als Senior-editie.

Alle programma's zullen gepresenteerd worden door Martijn Krabbé, maar hij heeft door het vertrek van Wendy van Dijk iemand anders aan zijn zijde. Bij The Voice of Holland krijgt hij Chantal Janzen naast zich, Lieke van Lexmond bij The Voice Senior en Jamai bij The Voice Kids.

Fans van alle leeftijden


Musical over Tina Turner komt naar Nederland

De échte Tina Turner (l) en musicalactrice Kristina Love. /ANP

Foto van 'Elselotte Smink'

8 MRT 2019

You’re simply the best! Kan jij hits van Tina Turner, zoals The Best en Proud Mary moeiteloos meezingen?

Dan is er goed nieuws voor je. De musical over het wervelende leven van de zangeres komt in 2020 in een Nederlandse versie naar Nederland, kondigt Stage Entertainment aan.

Grote hit


Duncan de Moor na afloop van de tweede liveshow van het vijfde seizoen van The Voice of Holland.

Duncan Laurence met ballad Arcade in Tel Aviv

Duncan de Moor na afloop van de tweede liveshow van het vijfde seizoen van The Voice of Holland. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

7 MRT 2019

Met het liedje Arcade gaat singer-songwriter Duncan Laurence namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Israël. De zanger presenteerde de ballad donderdagavond in het tv-programma De Wereld Draait Door. AVROTROS deelde de Nederlandse inzending aan het begin van de avond via YouTube.

The Voice of Holland

De keuze voor de 24-jarige Laurence was al sinds 21 januari bekend, maar nu dus ook het nummer waarmee hij naar Israël gaat. Hij komt uit in de tweede halve finale op 16 mei in Tel Aviv. De relatief onbekende zanger deed in 2014 mee aan de talentenjacht The Voice of Holland.


Koningin Elizabeth.

Queen Elisabeth nu ook op Instagram

Koningin Elizabeth. / EPA

Foto van 'Metro'

7 MRT 2019

Niemand minder dan de koningin van Engeland zit sinds kort op Instagram. Er bestond al een tijdje een account voor het Britse koningshuis. Met enige regelmaat waren daar berichten te lezen afkomstig van de prinsen William en Harry en Kate en Meghan.

Donderdag plaatse koningin Elizabeth echter voor het eerst zelf een berichtje. Aanleiding was het bezoek van de koningin aan het Science Museum in Londen. Daar kwam ze een brief tegen die geadresseerd was aan haar over-overgrootvader.