Royal Blood laat zich niet leiden door angst

Mike Kerr en Ben Thatcher van Royal Blood./Perou

Foto van 'Ingelise de Vries'

Ingelise de Vries

20 JUN 2017

Het tourschema van de tweemansformatie Royal Blood, bestaande uit Mike Kerr en Ben Thatcher is bijna niet bij te houden: vanuit Keulen zijn ze naar Amsterdam gevlogen om de dag erna naar Manchester te gaan en dan direct weer door naar Dublin, om te spelen met de Guns ‘N’ Roses. Maar eerst heeft de Britse band Royal Blood nog even tijd voor Metro. We spreken drummer Ben in de kleedkamers van Paradiso.

„De laatste keer dat we hier speelden weet ik nog wel!”, vertelt Ben. „We waren klaar en besloten nog even een joint te roken. Je bent tenslotte in Amsterdam of niet. We zaten bij het water met wat vrienden, toen ik een raar geluid hoorde. Ineens kwam er een enorme rat op me afgerend. Hij sprong zo over me heen, ik schrok me te pletter!”

Enorm geluid

Met een nieuw album op zak, een optreden in Paradiso dat razendsnel is uitverkocht én alweer een show gepland in AFAS Live, gaat het goed met Royal Blood. De band bestaat slechts uit twee man die samen een enorm geluid weten te produceren. „Dat is vooral de energie tussen ons. Iedereen kan lawaai maken, wij zijn meer bezig met nummers construeren met een bepaalde dynamiek. De harde stukken stompen je in de maag. De rustigere stukken zijn bijna als een spannende film: je weet niet wat er gaat komen en dan spring je ineens op.”

Avonturen

Als rockster die constant op tour is, maak je soms wel vreemdere dingen mee dan een waterrat die over je heen springt. „We hadden ooit een show in San Francisco en zaten in de kleedkamer toen we een klop op de deur hoorden. Stond daar Lars Ulrich van Metallica! We zijn lekker een biertje gaan drinken in de kleedkamer. Lars vroeg of we San Francisco, hij woont daar, al gezien hadden. ‘We zijn alleen maar in de kleedkamers geweest’, zeiden we. ‘Ik neem jullie mee’, antwoordde hij. We zijn bij hem in de auto gaan zitten en hij heeft ons een hele tour door de stad gegeven.”

Woedend

Is het na de recente aanslag bij Ariana Grandé en het drama in Bataclan in 2015 anders om op te treden? „Het houdt me niet tegen, ik word er juist woedend van. Ik wil alleen maar meer spelen. Ik laat me niet stoppen door angst.”

Sterker nog, er is iets waar ben zich veel drukker om maakt als het om optreden gaat. „Iedereen checkt constant zijn telefoon, dat stoort me. Mensen leven niet in het moment.” Dat is niet onze eigen schuld, denkt hij: „De meeste mensen zijn verslaafd aan hun telefoon. Ik ben er net zo schuldig aan. Als ik naar een concert ga, neem ik ook foto’s. Ik sta niet te filmen, dat is een heel ander niveau. Voor mij is het belangrijk om in het moment te zijn met de mensen om me heen.”

How We Get So Dark?, het nieuwe album van Royal Blood, is nu verkrijgbaar en te streamen. Op 10 november spelen ze in de AFAS Live.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

41

Likeability of 5

Gordon verdrietig: Alleen maar negatief gezeik

Portret van Gordon. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

GISTEREN

Gordon was vrijdagavond te gast bij RTL Late Night om te praten over zijn keuze om uiteindelijk met niemand in het huwelijksbootje te stappen voor zijn programma Gordon Gaat Trouwen. De reacties op zijn keuze blijken hem heel boos en verdrietig te hebben gemaakt.

Weinig begrip

Anouk dumpt beide The Voice-kandidaten
Likeability of 5

Anouk dumpt beide The Voice-kandidaten

Anouk neemt geen van beide Voice-kandidaten mee na de battle | Foto: Uit de uitzending

Foto van 'Bregje Simons'

Bregje Simons

GISTEREN

Coach Anouk heeft vrijdagavond in The Voice Of Holland beide kandidaten na hun battle naar huis gestuurd. De jonge meiden Nina ten Kate en Nikita Pellencau zongen samen het nummer Symphony van Clean Bandit en Zara Larsson. Maar volgens hun coach Anouk deden de meiden dat 'gewoon niet goed'. ,,Dus neem ik ze geen van tweeën mee'', zegt de coach tijdens de uitzending.

Disney neemt Fox over: The Simpsons weer gelijk

Disney neemt Fox over: The Simpsons weer gelijk

The Simpsons hadden al voorspeld dat Disney Fox over zou nemen | Foto: Screenshot uit aflevering

Foto van 'Bregje Simons'

Bregje Simons

GISTEREN

Na maanden onderhandelen ligt er een deal: Disney koopt voor 52 miljard euro grote delen van het netwerk Fox. Als de deal doorgaat vallen onder meer Avatar, Titanic, X-Men, Deadpool, The Simpsons, Kung Fu Panda en Family Guy dan in handen van Disney. De koop maakt Disney een nog grotere speler in de mediawereld, en dat is ook precies de bedoeling. Disney wil namelijk een eigen videostreamingdienst op gaan zetten volgens NOS. Ze bieden nu films aan via Netflix en Amazon Prime, maar in 2019 hopen ze zelf een dienst op de markt te hebben. Daarvoor hebben ze meer films en series nodig.

Dat er nu een deal ligt tussen Disney en Fox wil nog niet zeggen dat de koop daadwerkelijk doorgaat. Mededingingsautoriteiten moeten zich er ook over uitspreken, aldus NOS. Omdat Disney door de deal een stuk machtiger wordt, spreekt het niet vanzelf dat er ook goedkeuring komt.

Gordon trouwt met... niemand!

Gordon blijkt niet de liefde van zijn leven te hebben gevonden. / ANP

Foto van 'ANP'

ANP

15 DEC 2017

Gordon heeft aan het einde van zijn zoektocht naar een ideale echtgenoot besloten nog niemand ten huwelijk te vragen. Zowel de bedeesde horeca-ondernemer Rogier als de goedlachse Italiaanse steward Manuel kreeg niet het gehoopte huwelijksaanzoek.

De achtste en laatste aflevering van Gordon gaat trouwen…maar met wie? speelde zich af in Zuid-Afrika. Gordon had twee potentiële huwelijkspartners naar Kaapstad meegenomen en stelde zijn keuze uit tot het allerlaatste moment.

Gordon: 'Ik heb echt klote weken gehad'

Met wie gaat Gordon trouwen? / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

14 DEC 2017

Voor wie kiest Gordon vanavond in Gorden Gaat Trouwen... Maar Met Wie? De ex-zanger en presentator vertelde donderdagmiddag in De Coen en Sander Show dat hij in ieder geval heel lang heeft nagedacht over het tv-programma.

„Ik heb er vier jaar over gedaan om ja te zeggen", zei Gordon in de show. „En het is ook niet niks. Het is wel een stap die je maakt. Ik laat zo intens in mijn privéleven kijken, dat was voor mij echt wel een moeilijke stap.

DJ Hardwell is inspired by India

DJ Hardwell is inspired by India

Foto van 'Ingelise de Vries'

Ingelise de Vries

14 DEC 2017

Hardwell is one of the biggest DJ’s in the world. In India he saw homeless children sleeping under one of his billboards. It touched him so deeply that he decided to help them.

A gigantic dance concert free for everyone which supports children living in the slums of India. It sounds too good to be true, but that’s what the world famous Dutch DJ Hardwell did. Together with charity organization Magic Bus he was responsible for Hardwell’s World’s Biggest Guestlist, an event of three days with which money was raised in the beginning of December to send children in India to school.

Robbie Williams lag week op IC na hersenafwijking. / EPA

Robbie Williams lag week op IC na hersenafwijking

De Britse zanger blijkt een week lang op de IC te hebben gelegen. / EPA

Foto van 'Sarah Sitanala'

Sarah Sitanala

14 DEC 2017

De Britse zanger Robbie Williams blijkt in september zeven dagen op de intensive care te hebben gelegen, nadat er door de artsen een afwijking in zijn hersenen was geconstateerd die leek op bloed. Hij vertelt dat hij hierdoor zijn optredens in Rusland moest annuleren.

De zanger begon te kwijlen en had geen gevoel meer in linkerarm