Showbizz

Royal Blood laat zich niet leiden door angst

Mike Kerr en Ben Thatcher van Royal Blood./Perou

Foto van 'Ingelise de Vries'

20 JUN 2017

Het tourschema van de tweemansformatie Royal Blood, bestaande uit Mike Kerr en Ben Thatcher is bijna niet bij te houden: vanuit Keulen zijn ze naar Amsterdam gevlogen om de dag erna naar Manchester te gaan en dan direct weer door naar Dublin, om te spelen met de Guns ‘N’ Roses. Maar eerst heeft de Britse band Royal Blood nog even tijd voor Metro. We spreken drummer Ben in de kleedkamers van Paradiso.

„De laatste keer dat we hier speelden weet ik nog wel!”, vertelt Ben. „We waren klaar en besloten nog even een joint te roken. Je bent tenslotte in Amsterdam of niet. We zaten bij het water met wat vrienden, toen ik een raar geluid hoorde. Ineens kwam er een enorme rat op me afgerend. Hij sprong zo over me heen, ik schrok me te pletter!”

Enorm geluid

Met een nieuw album op zak, een optreden in Paradiso dat razendsnel is uitverkocht én alweer een show gepland in AFAS Live, gaat het goed met Royal Blood. De band bestaat slechts uit twee man die samen een enorm geluid weten te produceren. „Dat is vooral de energie tussen ons. Iedereen kan lawaai maken, wij zijn meer bezig met nummers construeren met een bepaalde dynamiek. De harde stukken stompen je in de maag. De rustigere stukken zijn bijna als een spannende film: je weet niet wat er gaat komen en dan spring je ineens op.”

Avonturen

Als rockster die constant op tour is, maak je soms wel vreemdere dingen mee dan een waterrat die over je heen springt. „We hadden ooit een show in San Francisco en zaten in de kleedkamer toen we een klop op de deur hoorden. Stond daar Lars Ulrich van Metallica! We zijn lekker een biertje gaan drinken in de kleedkamer. Lars vroeg of we San Francisco, hij woont daar, al gezien hadden. ‘We zijn alleen maar in de kleedkamers geweest’, zeiden we. ‘Ik neem jullie mee’, antwoordde hij. We zijn bij hem in de auto gaan zitten en hij heeft ons een hele tour door de stad gegeven.”

Woedend

Is het na de recente aanslag bij Ariana Grandé en het drama in Bataclan in 2015 anders om op te treden? „Het houdt me niet tegen, ik word er juist woedend van. Ik wil alleen maar meer spelen. Ik laat me niet stoppen door angst.”

Sterker nog, er is iets waar ben zich veel drukker om maakt als het om optreden gaat. „Iedereen checkt constant zijn telefoon, dat stoort me. Mensen leven niet in het moment.” Dat is niet onze eigen schuld, denkt hij: „De meeste mensen zijn verslaafd aan hun telefoon. Ik ben er net zo schuldig aan. Als ik naar een concert ga, neem ik ook foto’s. Ik sta niet te filmen, dat is een heel ander niveau. Voor mij is het belangrijk om in het moment te zijn met de mensen om me heen.”

How We Get So Dark?, het nieuwe album van Royal Blood, is nu verkrijgbaar en te streamen. Op 10 november spelen ze in de AFAS Live.


Views

51

Don Diablo produceert nummer ter ere van Avicii. / ANP

Don Diablo produceert nummer ter ere van Avicii

DJ Don Diablo. / ANP

Foto van 'metronieuws'

1 UUR

Afgelopen maand maakte Avicii een einde aan zijn leven. Velen reageerden geschokt op dit tragische nieuws en ook dj Don Diablo was zeer aangeslagen. De dj maakte vrijdagavond bekend dat hij een nummer ter ere van de overleden dj heeft geproduceerd.

Mentale problemen

De opbrengsten van het nummer zal Diablo doneren aan een stichting voor mensen met mentale problemen. „Het eerste wat ik wilde doen was mensen helpen.”

Diablo hoopt met het nummer, Wake me when it’s quiet, aandacht te generen voor het probleem wat tot nu toe nog onder de tafel wordt geschoven. Hij geeft aan dat ook hij te maken heeft met stress van overvolle touringsschema’s en druk van buitenaf.

Outsiders

„De omstandigheden worden steeds heftiger, als ik in China ben loop ik vaak met een masker op. Niet eens om de vervuilde lucht, maar gewoon vanwege de gekte daar” zei de dj gisteravond in RTL Late Night.

Hoewel Diablo en Avicii elkaar niet goed kenden, zegt Diablo zich wel verbonden te hebben gevoeld met de overleden dj. „We zagen elkaar weleens op festivals, maar we waren allebei een soort outsiders.”

BEKIJK OOK


Views

100+

Kit Harrington en Rose Leslie trouwen 23 juni.  / EPA

Kit Harrington en Rose Leslie trouwen 23 juni

Kit Harrington en Rose Lesie. / EPA

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

2 UUR

Kit Harrington en Rose Leslie, de twee Game of Thrones-sterren hebben een datum geprikt voor hun huwelijk. Het tweetal trouwt op 23 juni in het Noordoosten van Schotland. Dit meldde de BBC vrijdagavond.

Jon Snow en Ygritte

Kit en Rose, vooral bekend als Jon Snow, en zijn geliefde Ygritte in de HBO-hitserie kregen in 2012 een relatie. Een jaar later gingen het paar uit elkaar. Ze bleken echter niet zonder elkaar te kunnen, want in 2014 werden ze weer hand in hand gespot.

In april van datzelfde jaar verscheen het verliefde paar zoenend op de rode loper van Britse theaterprijzen Olivier Awards.

Kasteel

Niet lang daarna kondigde het tweetal hun verloving aan. De ouders van de verloofde actrice wonen in het Lickleyhead kasteel, gelegen in het kleine dorp Insch in het graafschap Aberdeenshire. Het kasteel werd in 1499 gebouwd en is van oudsher het verblijf van de Schotse Clan Leslie.

BEKIJK OOK


Views

100+

Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

Win! Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

De vier Gabbers met vlnr Ali B, Najib Amhali, Martijn Koning en Roué Verveer. / Vincent van Dordrecht

In samenwerking met Gabbers

24 MEI 2018

We dagen je uit: probeer net zo grappig te zijn als Gabbers. Of grappiger!

Roué Verveer, Martijn Koning, Najib Amhali en Ali B zullen op 29 en 30 juni de ene na de andere grap de Ziggo Dome in slingeren. Zij doen dat in een nieuwe formatie tijdens de derde Gabbereditie. Koop je kaarten met 20 euro korting via Metro.

koop gabber tickets

Maar… zijn Metrolezers misschien wel net zo grappig of zelfs grappiger dan deze vier comedians? Wij twijfelen daar uiteraard niet aan, maar we dagen de lezer wel uit. Vorige week kondigden we het in een interview met het kwartet heren al aan: er komt een wedstrijd ‘Ben jij net zo grappig als Gabbers?’

Stel, Gabbers voor je neus

„Geef de lezers een opdracht mee, dat werkt het beste. Donald Trump bijvoorbeeld”, zegt Martijn Koning. En met een lach: „Of Gabbers zelf natuurlijk. Pak ons maar hard aan.” De opdracht daarom deze keer: stel, de vier Gabbers staan voor je neus. Welke grap óver hen (of over een van de vier) zou je vertellen?

Inzenders van een onvervalste Gabbersgrap maken kans op 5x2 vrijkaarten voor een van de Ziggo Dome-shows. Maar, misschien nog wel belangrijker, bij plaatsing van je grap in Metro of op Metronieuws.nl verdien je uiteraard eeuwige roem!

Meedoen? Mail dan je grap naar marketing@metronieuws.nl.

Kaarten met korting

Metrolezers kunnen naast de prijsvraag profiteren van een speciale kortingsactie van deze krant en Gabbers. Kaarten voor de shows op 29 en 30 juni in Ziggo Dome bestel je via www.gabbers.nl. Metrolezers krijgen 20 euro korting voor elke rang! Dit door de vouchercode metro (met kleine letters) in te voeren.

koop gabber tickets

Lucky hour

Elke Gabber-donderdag wordt tussen 12.00 en 13.00 uur bovendien het Gabbers Lucky Hour gehouden. Wie vandaag tijdens dat uur kaarten met de metrocode bestelt, maakt kans op een gratis fastlane bij Ziggo Dome.

BEKIJK OOK


Views

1k+

De enige Nederlander op Coachella: wie is San Holo?

San Holo tijdens zijn optreden op Coachella. / Privébeeld

Foto van 'Daisy Heyer'

24 MEI 2018

In Nederland doet hij misschien niet direct een belletje rinkelen, in Amerika is hij nu één van de grootheden van dit moment: San Holo. Hij stond zelfs als enige Nederlander dit jaar op Coachella Festival. Maar wie is deze nuchtere Hollander die zo groot is in the States?

Hij loopt ergens buiten op straat in Los Angeles als we hem aan de telefoon krijgen: de 27-jarige Sander van Dijck, die door het leven gaat als San Holo. „Ik ben nu voor de vierde maand op rij in Los Angeles, want ik vind het heel vervelend om telkens heen en weer te reizen. Die jetlag…” zegt hij, terwijl de wifi-verbinding meerdere keren een beetje wegvalt. „Eind deze maand kom ik weer even terug in Nederland, dan begin ik aan een korte tour in Europa. En daarna gaan we weer terug naar Amerika. Eigenlijk ben ik meer van huis dan thuis.”

Zoetermeer

Dat thuis, is een appartement in Zoetermeer. Maar voorlopig zijn er nog geen plannen om ook daadwerkelijk naar Amerika te verhuizen, ondanks het vele reizen. „In het begin was dat heen en weer vliegen ontzettend heftig. Steeds een andere plek, steeds andere personen. Nu ik eraan gewend ben voel ik mij juist heel erg vrij. Mijn geluk hangt niet af van de plek waar ik ben, maar van wat ik aan het doen ben: muziek maken en optreden. Tuurlijk mis ik mijn vrienden en familie, maar als je dit beroep doet moet je eigenlijk een tikkeltje egoïstisch zijn en voor jezelf kiezen. Later ga ik mij wel een keer settelen op een vaste plek waaruit ik makkelijker kan reizen.”

Ontploft

De dj begon op zijn 13e met gitaar spelen en bleek behoorlijk goed: hij belandde op het Conservatorium. Maar al snel raakte hij uitgekeken op ‘gewoon’ gitaar spelen en begon hij elektronische muziek te produceren. „Ik had nooit het doel om dj te worden of het te gaan maken. Maar ik maakte remixen van klassiekers uit de hiphop en dat was iets dat niemand tot dan toe durfde. Dat is in Amerika – per ongeluk - compleet ontploft.”

Zijn tracks, die je kon vinden op Soundcloud en YouTube, werden onwijs veel gedraaid op de radio en festivals in Amerika. Voor de dj het gouden tickets naar succes in de VS. „Het was raar: ik had nog nooit gedraaid in mijn leven, maar ik werd voortdurend door andere dj’s in Amerika gedraaid. Toen pas besefte ik dat mensen het waarschijnlijk wel vet vonden.”

Nuchter in Nederland, een god in Amerika

De dj werd gekoppeld aan een management en voor hij het wist vlogen drie jaar vol optredens in de VS voorbij. Waarom het in Nederland nog niet ontploft is rond San Holo, dat weet hij zelf ook niet. Erg rouwig is hij er overigens niet om. „Ik word af en toe wel gedraaid op de radio in Nederland en ik sta dit jaar bijvoorbeeld wel op Lowlands. Dat is ook niet niks! Ik denk dat het komt omdat je in Amerika altijd een groot publiek aanspreekt, al draai je nog zo specifiek. Spreek je een bepaalde doelgroep aan, dan zijn dat vaak alsnog heel veel mensen. In Nederland zijn dat er dan maar een paar honderd.”

Dat wil trouwens niet zeggen dat Van Dijck niet herkend wordt in Nederland: „Laatst stond ik net met een bak Chinees in mijn handen bij de Randstadrail, werd ik herkend door iemand die met mij op de foto wilde. Maar dat gaat alsnog heel nuchter hoor. Dan is het van ‘Bedankt, leuk je gesproken te hebben!’ In Amerika ben je opeens een God als je ergens op het grote podium staat.”

Meer begrip

En een groot podium, daar stond hij zeker op: in april draaide hij op een enorme stage op Coachella. Dat optreden legde hem sowieso geen windeieren. „Na Coachella is iedereen opeens één en al oor. Ik denk dat het een van de grootste en belangrijkste optredens is geweest die ik ooit heb gedaan. Hoe het ging? Fantastisch. En als ik dan achteraf opeens op Shownieuws te zien ben en mijn moeder heel enthousiast een foto van de televisie maakt, is dat natuurlijk helemaal leuk. Dan snapt mijn moeder ook hoe groot het eigenlijk allemaal is wat er gebeurt. Mijn ouders waren zich daar niet echt van bewust. Eerst had ik maar een gekke switch ‘van gitaar spelen naar knopjes draaien’ gedaan. Nu begrijpen ze dat het meer is.”

En dat is wat San Holo ook aan de rest van de wereld duidelijk zou willen maken: „Dat ik meer doe dan aan knopjes draaien. Dat het echt om muzikaliteit gaat in mijn leven. Op dit moment ben ik dan ook hard bezig om mijn album af te maken zodat ik ook die kant van mezelf kan laten zien. Maar dat duurt nog even hoor. Ik ben heel perfectionistisch. Mijn doel is om het nu zo snel mogelijk af te krijgen, omdat ik weet dat de perfecte tracks anders zo lang blijven liggen dat ik ze toch niet meer leuk vind. Dus eerst dat album af, dan toeren. En wie weet komen er dan ook wel meer optredens in Nederland…”

BEKIJK OOK


Views

1k+

HAEVN: de wereld aan je voeten in 30 seconden

Foto van 'metronieuws'

24 MEI 2018

30 seconden muziek. Meer had dreampopduo HAEVN niet nodig om the next big thing in de Nederlandse muziekwereld te worden. Nu hun debuutalbum Eyes Closed er is, ligt de weg naar Europa open.

Noem het een jongensboek, het lot of gewoon een onwaarschijnlijk verhaal. Geen scriptschrijver had de manier waarop popgroep HAEVN ontstond kunnen bedenken. Film- en reclamecomponist Jorrit Kleijnen (31) is al een aantal jaar bezig met het maken van muziek voor films, commercials en tv-series als hij door een reclamebureau wordt ingehuurd om de muziek te maken voor een commercial. Nadat hij de emotierijke pianomuziek heeft aangeleverd, wordt hij gebeld door het reclamebureau. ‘De muziek is hartstikke mooi, maar het moet een popliedje worden, met zang. Nu hebben we hier een collega die voortreffelijk kan zingen’, kreeg Jorrit te horen. Jorrit: „Ik dacht: yeah right. Nu krijg ik een vriendje van de opdrachtgever in de maag gesplitst.”

Uitzinnig

Die zanger is Marijn van der Meer (35), op dat moment copywriter bij het reclamebureau en in zijn vrije tijd singer-songwriter. Hij hoort de muziek van Jorrit en krijgt kippenvel. Thuis zingt hij wat zinnen in over de muziek en stuurt het resultaat, de dertig seconden muziek die Where The Heart Is zal worden, naar Jorrit. „Toen ik hoorde wat hij met mijn muziek had gedaan, werd ik gek. Ik was al zes jaar componist en had met talloze musici gewerkt, maar dit had ik nog nooit meegemaakt. Ik was compleet getriggerd en belde hem uitzinnig op.”

De twee hebben elkaar dan nog nooit ontmoet. Dat volgt niet lang daarna, als diezelfde 30 seconden muziek ook onder een Europese reclame van Volvo komen, is duidelijk dat hun samenwerking potentie heeft. „Daarop zijn we samen in een huisje in de Ardennen gaan zitten met een laptop, piano en gitaar en om elkaar maar eens wat beter te leren kennen” grinnikt Marijn.

Kapiteins

Dat de twee ieder een andere achtergrond in de muziek hebben met eigen expertise en ervaring, is de kracht van het duo. Jorrit is de man van de sound, orkestraties en de producties, Marijn is verantwoordelijk voor de teksten, de zang en de songwriting. Jorrit: „We zijn twee kapiteins op één schip, met ieder een eigen helft van de boot. Doordat we elkaars expertise niet helemaal beheersen en begrijpen, kunnen we intuïtief op elkaar reageren. Af en toe lopen we over elkaars dek. Samen zoeken we naar het gevoel van een vliegtuig dat opstijgt. Het enige criterium dat telt, is dat je er kippenvel van krijgt. Dat is de graadmeter.”

Streamingkoning

Zo wordt HAEVN een echte popgroep. De dertig seconden muziek in de Volvo-reclame worden uitgewerkt tot een compleet liedje, net als de muziek die ze voor een BMW-commercial maken. Zonder dat ze live hebben gespeeld, wordt Finding Out More een hit. Op basis van de twee singles verkopen ze drie keer Paradiso uit, krijgen ze een nominatie voor een Edison en groeien in rap tempo uit tot vaste waarde in de Nederlandse muziekwereld. De track Love Is A Game verschijnt in zeventien landen in Spotify’s New Music Friday, single Back in the Water in zestien. Op Spotify hebben ze anderhalf miljoen luisteraars, bijna net zoveel als streamingkoning Ronnie Flex. En dan moet het debuutalbum nog verschijnen.

IJslandse berg

Eyes Closed heet het debuut, dat morgen verschijnt. Een titel als een credo, een instructie voor de luisteraar. Jorrit: „Doe je ogen dicht en luister. Het gaat om jou. Marijn en ik zijn slechts degenen die je in een bus zetten, of in het vliegtuig, om je ergens neer te zetten. Op straat in middernachtelijk New York, op een dansvloer, of op een berg in IJsland. Hoe je het verder invult, is aan jou. Onze rol is dienend”.

Het album zou in februari verschijnen, met een releaseshow in een uitverkocht Carré. Dat het album drie maanden werd uitgesteld, komt door de interesse vanuit het buitenland. Het album verschijnt niet alleen in Nederland, maar ook in Rusland, Polen, België, Luxemburg, Italië, Duitsland, Frankrijk en Japan. De wereld ligt voor ze open. Maar wel op eigen voorwaarden. Jorrit: „We willen graag succesvol zijn op een manier waarbij we trouw blijven aan onszelf. En dat is precies wat we nu doen.”


Views

1k+

Katy Perry bereikt eenzame hoogte

Foto van 'metronieuws'

24 MEI 2018

Het is alweer tien jaar geleden dat Katy Perry doorbrak met haar eerste hitsingle I Kissed A Girl. Ze timmerde ver daarvoor al aan de weg als een puberende gospelzangeres. Daarvan herkennen we nog maar weinig terug, maar tijdens haar huidige tournee reikt ze nog steeds naar de sterren.

Komend weekend staat Katy Perry tweemaal op het podium van de Ziggo Dome. Nieuwsgierige fans die al beelden van eerdere optredens uit deze concertreeks hebben gezien, weten dat de Amerikaanse hitmachine voor een ruimtethema heeft gekozen. Ze opent de shows van haar Witness-tournee zingend op een grote ster, gehuld in een glimmende rode outfit die menig Star Wars-fan aan de gewaden van de Imperial Guards uit Return Of The Jedi laat denken. Wat volgt is een bijna twee uur durende ruimtereis waarbij Katy een aantal keer van outfit wisselt en van de ene kleurrijke fantasiewereld in de andere tuimelt.

Puber

Dat was wel anders toen de zangeres als zeventienjarige puber voor het eerst de spotlights opzocht, toen nog onder haar eigen naam: Katy Hudson. Het titelloze debuutalbum uit 2001 is van een vergelijkbaar kaliber als de platen die Michelle Branch en Natalie Imbruglia rond die tijd uitbrengen, zij het met zeer religieuze teksten. „The Man upstairs does His work on me, it’s a job that may take an eternity to complete”, zingt Katy als expressieve tiener in de relirocksong Growing Pains. Gedurende optredens verschuilt ze zichzelf nog ietwat schuchter achter haar gitaar, al verraadt haar blik een grotere ambitie.

Na het floppen van Katy Hudsons debuutplaat lijkt de zangeres in de vergetelheid te verdwijnen. Met het aannemen van haar nieuwe artiestennaam neemt ze afscheid van de christelijke boodschappen in haar muziek. Zo staat het bewust provocerende I Kissed A Girl uit 2008 in schril contrast met het repertoire waarmee ze zeven jaar eerder nog haar rotsvaste geloof bezingt. Katy refereert eraan wanneer ze tijdens een van haar recente concerten een ongemakkelijke grap maakt terwijl ze haar moeder aan de lijn heeft. „Ik ga nu verder met I Kissed A Girl, dat liedje dat jij niet echt leuk vindt”, besluit ze het telefoongesprek. De ironie wil dat er ook vanuit de LGBT-community kritiek klonk op haar doorbraakhit, omdat ze een lesbische zoen daarin afdoet als een exotische curiositeit.

Sexy

Van de altokleding uit haar pubertijd zijn geen sporen meer zichtbaar wanneer ze ten tijde van haar eerste internationale tournee in 2009 zowel de Melkweg als Pinkpop aandoet. Ze profileert zich dan nog steeds als rockchick, nu stoer zwaaiend met haar witte gitaar. Ze draagt keurige jurkjes en ze heeft d’r haar volledig zwart geverfd. Dankzij de verenigde krachten van de Zweedse topproducers Max Martin en Dr. Luke blijft Katy het predicaat onehitwonder bespaard en volgen er nog tal van hits. In het jaar dat ze haar 26e verjaardag viert, verschijnt Teenage Dream, waarmee Katy aantoont dat ze nog lang niet uitgepuberd is.

Dat komt tot uiting tijdens de bijbehorende tournee, zoals ze in maart 2011 te zien is in de HMH in Amsterdam. Met een groot scala aan sexy jurken, mimespelers, als zuurstokken verklede achtergrondzangeressen, acrobatische hoogstandjes van haar dansers en talloze soft-erotische toespelingen doet haar show niet onder voor een avondje Eurovisie Songfestival. Een jeugddroom komt uit wanneer ze een record van Michael Jackson evenaart met vijf Amerikaanse nummer 1-hits van één album. De brave, godvrezende songteksten van een decennium eerder worden ruimschoots gecompenseerd wanneer ze zingt over een vrijpartij op de achterbank van een auto, het hebben van een triootje en het mannelijke geslachtsdeel.

Diepgang

Op haar volgende plaat, Prism, zoekt ze meer de diepgang op. De tournee waarmee dit album gepaard gaat, is visueel verbluffend. In de Ziggo Dome zien fans hoe Katy Dark Horse zingt terwijl ze is uitgedost als Elizabeth Taylor in haar iconische rol van Cleopatra. Later verschijnt Kanye West als fata morgana op een scherm bij E.T. en een van haar dansers is gekleed als een Romeinse keizer gedurende Legendary Lovers. Alle registers worden opengetrokken voor de Prism Tour, dus de vraag die op de ieders lippen brandde toen Katy een nieuwe concertreeks aankondigde, was: hoe zal het er nu weer uitzien?

De huidige tournee is vernoemd naar haar meest recente album Witness. De futuristische fotografie is een eerbetoon aan de platenhoes van het David Bowie-meesterwerk Aladdin Sane en is een voorbode van wat fans te wachten staat. Dezelfde fascinatie die de zanger van Starman en Life On Mars? voor de kosmos had, zie we terug bij Katy Perry; of ze nu wordt achtervolgd door een buitenaardse reuzenspin of zittend op Saturnus een lieflijk akoestisch liedje zingt. Daarnaast zijn er overduidelijke verwijzingen naar sciencefictionklassiekers als Blade en Tron. Voor wie niet zoveel geeft om alle intergalactische fratsen zijn er ook dansende haaien en gigantische flamingo’s. We hadden niet anders verwacht van deze wereldster.

Voor beide shows, op zaterdag 26 en zondag 27 mei, zijn nog kaarten beschikbaar.


Views

1k+

Filmproducent houdt audities voor 'lelijke kinderen'

,,Volgens ons is iedereen lelijk op zijn eigen manier en is dat juist iets om trots op te zijn," aldus de filmproducent. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

24 MEI 2018

,,Ben je de gelukkige eigenaar van een prachtig stel flaporen, vrolijke sproeten, enorme pluizebol, beugelbekkie, een heel saai of juist een mooi gezicht? Dan zoeken we jou”, stelt Casper Eskes van producent Umami. Voor de verfilming van het boek De Club van Lelijke Kinderen vindt de komende tijd een grote online casting plaats.

We horen je denken is dit wel verantwoord, jonge kinderen casten op basis van lelijkheid? Maar volgens de filmproducent, moeten we er niet te zwaar aan tillen, want wat is lelijk? ,,Volgens ons is iedereen lelijk op zijn eigen manier en is dat juist iets om trots op te zijn.”

Geen acteerervaring

Alle kinderen die ooit een keer willen mee spelen in een echte bioscoopfilm kunnen zich vanaf donderdag 24 mei melden op de website van de film. Volgens de filmmakers is het voor het eerst dat er voor een grote Nederlandse film auditie wordt gedaan via een website. Kids die zich aanmelden moeten drie opdrachten doen en acteerervaring is niet nodig.

In 2012 verscheen er al een korte versie van de film. Foto: ANP

'De Club van de Lelijke Kinderen'

In de familiefilm moet de 11-jarige Paul, een jongen met grote flaporen, plotseling mee op schoolreisje. Hij komt er al snel achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Paul weet te ontsnappen en richt samen met een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op.

De regie is in handen van Jonathan Elbers, hij maakte in 2012 op de Filmacademie al een korte versie van het verhaal.

BEKIJK OOK


Views

3k+