Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 8 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Joey Montana, man van miljard views, naar Rotterdam

Eén liedje, 1 miljard views. Dat kreeg latinster Joey Montana vorig jaar voor elkaar met zijn wereldhit Picky. Zaterdagavond 29 juli is hij samen met succesrapper Ronnie Flex headliner op Rotterdam Unlimited. De twee sluiten zo op het Hofplein het vijfdaagse kunst- en cultuurfestival af, waarvan ook de Zomercarnaval Straatparade een belangrijk onderdeel is.

Joey Montana, man van miljard views, naar Rotterdam
Ronnie Flex. / Athlynn Vrolijk

Koning van het streamen

Joey Montana uit Panama bracht vorig jaar zijn vierde album uit, Picky Back The The Roots. Zijn single Picky werd een hit in veel landen en leverde hem duizelingwekkende YouTubecijfers op. Flex, de Nederlandse koning van het streamen, was afgelopen Pinksterweekend nog actief op Pinkpop.

Joey Montana, man van miljard views, naar Rotterdam
Rotterdam feest tijdens Rotterdam Unlimited. / Joni Israeli

De organisatie van Rotterdam Unlimited maakt donderdag ook andere namen officieel bekend. Zo treden Mário Lúcio, Rolf Sanchez, Skip & Die, Afriquoi, Monta & Mothers Groovebox, Drummakid, New Sensa, Rotterdams Turks Klassieke Muziek Koor, Los Callejeros en Junglebae tijdens het festival op. Dat wordt gehouden op verschillende plekken in de stad, met grote podia op Hofplein en Schouwburgplein.

Rotterdam Unlimited geldt als het grootste straatfestival van Europa, met ook dans, spoken word, soundsystems, brassbands en straatartiesten. Het ontstond uit twee culturele tradities: 35 jaar Dunya Festival en 30 jaar Zomercarnaval.

Joey Montana, man van miljard views, naar Rotterdam
Zomercarnaval Straatparade. / Joni Israeli

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.